Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה התחילו עם הפרויקט בבניין שאני גר בו לפני כחודש.

ההפרעות לבינתיים לא כאלה נוראיות. מתעוררים ב 7:30 בבוקר מרעשי פטישים, דיסקים וכו.

ניתקו לבניין את הגז. קיבלנו כיריים חשמליות מהיזם. אי אפשר ממש לבשל איתן. לוקח להן המון המון זמן.

קניתי במקומן כיריים ניידות עם 2 להבות. 4 בלוני גז עולים 50 ש"ח. כל בלון מספיק לשעה וחצי של בישול בערך. זה מייקר את העלויות אבל זה מה יש וזה בטח עדיף על אוכל קר :-D

השבוע התבשרנו שבגלל המיקום של מנועי המזגנים ברוב הדירות (הוספתי שרטוט עם מיקום) לכל קומה שיגיעו במהלך העבודה הם יאלצו לפרק את המנוע של המזגן. את המנועים יחזירו רק בסיום העבודות. למזלי אני בקומה רביעית ועד שיגיעו אליי הקיץ יעבור. אבל מתוך מחשבה קדימה אני מבין שלא אוכל להחזיר את המנוע לאותו מקום כי יהיה שם ממ"ד.

המזגן אצלי הוא רצפתי של אלקטרה, הוא מהדגמים הישנים והטובים. היחידה ממוקמת בקיר של פינת האוכל. המזגן מקרר את הסלון, מטבח ופינת אוכל די בקלות. בעבר חתכו חלון קטן בקיר ושמו תריס אז הוא מקרר גם את חדר השינה שצמוד לפינת האוכל.

לדעתכם כדאי להשאיר את המזגן הישן ולהתקין אותו בקיר של הסלון? (כמו בשרטוט)

במקרה כזה איפה למקם את המנוע? במרפסת שיבנו? המזגן ישרוד פירוק, אחסנה והתקנה מחדש? או שמראש כדאי לקנות משהו אחר?

לחדרי שינה אני מניח שאצטרך לקנות 2 מזגנים חדשים. כמה כ"ס מומלץ? איזה דגמים מומלצים כיום?

מה עושים עם הממד? איך מתקינים שם מזגן? צריך לוודא משהו עם היזם בזמן הבנייה?

לקראת סוף הפרויקט אני מתכנן לבצע שיפוץ בדירה, בעיקר בשירותים ומקלחת שדורשים רענון (הכל מקורי משנות ה 70 :roll:) ,החלפה של ריצוף, דלתות פנים . למישהו יצא פעם לבצע שיפוץ בדירה מאוכלסת? מה עושים עם כל הדברים? שולחים לאחסון? סוגרים כל פעם בחדר אחר בבית? יש לנו מקום לשהות בו בזמן השיפוץ, רק מה עושים עם הרהיטים?

הוספתי שרטוט של הדירה (עשינו שינויים במטבח - החלפנו את הפתח כניסה שיהיה מהסלון, הקיר המקווקו הוא בעצם בר והדלת הישנה נאטמה).

הריבוע האדום הוא המיקום של המזגן כעת.

הריבוע הירוק הוא המיקום של היחידה כעת.

הריבוע הורוד הוא המיקום שחשבתי להעביר אליו את המנוע.

הריבוע הכחול הוא המיקום שחשבתי להעביר אליו את היחידה.

אסףדירה.jpg

פורסם

קודם כל, הכן עצמך לבאות.

צר לי שאני הולך לבאס אותך, אבל צפה לעיכובים משמעותיים ובלאגן טוטאלי בדירה עד רמה של אי אפשרות לגור שם.

אחותי ממתינה לסיום תמא 38 כבר כשנתיים לדעתי, לאחר כמה חודשים שנה היא חזרה לגור עם ההורים שלי כי הבית שלה פשוט לא ראוי למגורים.

רשימת ליקויים וסכסוכים עם הקבלן אני יכול למלא כאן דף שלם ואחותי עוד 3 דפים.

אני מניח שאתה קומה רביעית, כלומר אחרונה, צפה שבשלב כלשהוא יתחילו לבנות מעליך ואז יש סיכוי שהתקרה (טיח) תתמוטט, יקדחו לך בטעות פתחים בקיר, הצפות מים, בלאגן בחיווט החשמל (החשמל שלה חובר לחשמל של הבניין, מפסקים הפסיקו לעבוד וכו'), התחברו והשתמשו בחשמל שלה ובמים שלה, ועוד ועוד ועוד.

ספציפית לגבי המזגנים, גם אצלה פירקו, ועכשיו החזירו, ו2 המזגנים שלה כבר לא עובדים (שניהם עיליים).

מאוד מאוד מחזיק לך אצבעות שאצלך יהיה שונה, אבל אם פעם חשבתי שתמא 38 יעלה את ערך הדירה, היום לא הייתי מתקרב לזה עם מקל.

פורסם
בשעה טובה התחילו עם הפרויקט בבניין שאני גר בו לפני כחודש.

ההפרעות לבינתיים לא כאלה נוראיות. מתעוררים ב 7:30 בבוקר מרעשי פטישים, דיסקים וכו.

ניתקו לבניין את הגז. קיבלנו כיריים חשמליות מהיזם. אי אפשר ממש לבשל איתן. לוקח להן המון המון זמן.

קניתי במקומן כיריים ניידות עם 2 להבות. 4 בלוני גז עולים 50 ש"ח. כל בלון מספיק לשעה וחצי של בישול בערך. זה מייקר את העלויות אבל זה מה יש וזה בטח עדיף על אוכל קר :-D

השבוע התבשרנו שבגלל המיקום של מנועי המזגנים ברוב הדירות (הוספתי שרטוט עם מיקום) לכל קומה שיגיעו במהלך העבודה הם יאלצו לפרק את המנוע של המזגן. את המנועים יחזירו רק בסיום העבודות. למזלי אני בקומה רביעית ועד שיגיעו אליי הקיץ יעבור. אבל מתוך מחשבה קדימה אני מבין שלא אוכל להחזיר את המנוע לאותו מקום כי יהיה שם ממ"ד.

המזגן אצלי הוא רצפתי של אלקטרה, הוא מהדגמים הישנים והטובים. היחידה ממוקמת בקיר של פינת האוכל. המזגן מקרר את הסלון, מטבח ופינת אוכל די בקלות. בעבר חתכו חלון קטן בקיר ושמו תריס אז הוא מקרר גם את חדר השינה שצמוד לפינת האוכל.

לדעתכם כדאי להשאיר את המזגן הישן ולהתקין אותו בקיר של הסלון? (כמו בשרטוט)

במקרה כזה איפה למקם את המנוע? במרפסת שיבנו? המזגן ישרוד פירוק, אחסנה והתקנה מחדש? או שמראש כדאי לקנות משהו אחר?

לחדרי שינה אני מניח שאצטרך לקנות 2 מזגנים חדשים. כמה כ"ס מומלץ? איזה דגמים מומלצים כיום?

מה עושים עם הממד? איך מתקינים שם מזגן? צריך לוודא משהו עם היזם בזמן הבנייה?

לקראת סוף הפרויקט אני מתכנן לבצע שיפוץ בדירה, בעיקר בשירותים ומקלחת שדורשים רענון (הכל מקורי משנות ה 70 :roll:) ,החלפה של ריצוף, דלתות פנים . למישהו יצא פעם לבצע שיפוץ בדירה מאוכלסת? מה עושים עם כל הדברים? שולחים לאחסון? סוגרים כל פעם בחדר אחר בבית? יש לנו מקום לשהות בו בזמן השיפוץ, רק מה עושים עם הרהיטים?

הוספתי שרטוט של הדירה (עשינו שינויים במטבח - החלפנו את הפתח כניסה שיהיה מהסלון, הקיר המקווקו הוא בעצם בר והדלת הישנה נאטמה).

הריבוע האדום הוא המיקום של המזגן כעת.

הריבוע הירוק הוא המיקום של היחידה כעת.

הריבוע הורוד הוא המיקום שחשבתי להעביר אליו את המנוע.

הריבוע הכחול הוא המיקום שחשבתי להעביר אליו את היחידה.

אסף[ATTACH=CONFIG]492529[/ATTACH]

עוד כמה צילומים מהתהליךed4f9bcfbd7fb8bd7e0e6bef1ab268d9.jpgc773f4acd23647cf4847c9873b6791f5.jpg8d9be2afb282cd618cc21c6349f4e960.jpgf7d0a8f28fd5becee062970b4179dcf0.jpg5127c39c478b937f9d29d4934079e9f9.jpg06ccbe111b4a31035de221e43b3b2819.jpg7694f18f235ffbb0b2bc1763de1a4c2b.jpgcc00e441f9e3f65ce546dcdb1f5dec00.jpg

פורסם
קודם כל, הכן עצמך לבאות.

צר לי שאני הולך לבאס אותך, אבל צפה לעיכובים משמעותיים ובלאגן טוטאלי בדירה עד רמה של אי אפשרות לגור שם.

אחותי ממתינה לסיום תמא 38 כבר כשנתיים לדעתי, לאחר כמה חודשים שנה היא חזרה לגור עם ההורים שלי כי הבית שלה פשוט לא ראוי למגורים.

רשימת ליקויים וסכסוכים עם הקבלן אני יכול למלא כאן דף שלם ואחותי עוד 3 דפים.

אני מניח שאתה קומה רביעית, כלומר אחרונה, צפה שבשלב כלשהוא יתחילו לבנות מעליך ואז יש סיכוי שהתקרה (טיח) תתמוטט, יקדחו לך בטעות פתחים בקיר, הצפות מים, בלאגן בחיווט החשמל (החשמל שלה חובר לחשמל של הבניין, מפסקים הפסיקו לעבוד וכו'), התחברו והשתמשו בחשמל שלה ובמים שלה, ועוד ועוד ועוד.

ספציפית לגבי המזגנים, גם אצלה פירקו, ועכשיו החזירו, ו2 המזגנים שלה כבר לא עובדים (שניהם עיליים).

מאוד מאוד מחזיק לך אצבעות שאצלך יהיה שונה, אבל אם פעם חשבתי שתמא 38 יעלה את ערך הדירה, היום לא הייתי מתקרב לזה עם מקל.

הבניין שבו אחי גר שנמצא 2 רחובות לידי נמצא גם בתהליך דומה. אצלו התחילו לפני קצת פחות משנה וכרגע סיימו לבנות את הקומות שמעליו. גם הוא קומה רביעית ולא נגרם לו כל נזק. אצלו גם לא היה צורך לפנות את המזגן. אצל חבר שעבר תהליך דומה, הקבלן שילם להם מראש שכירות לשנתיים ופינה אותם מהדירה שגם היא היתה בקומה 4. התקרה היתה תקרת רביץ ואז אין מנוס מלשבור ולבנות תקרה חדשה.

אני מכיר גם פרויקטים שנתקעו למשך שנים ועיכובים. אבל לאחרונה נראה שהעירייה מאוד מקפידה ולא מחלקת אישורים על ימין ועל שמאל, יש ליווי בנקאי וערבות בנקאית לפרויקט.

אסף

פורסם (נערך)

צודק php. שיפוצים זה סיפור שלא נגמר. העברתי את הדירה שלי שיפוץ גדול מאד לפני 4 שנים - למזלי עבר פחות או יותר בשלום (קבלן מדהים), אבל כאשר שנה אחר כך שיפצו את הדירה שלידי חדרו קיר - למזלי לא לדירה שלי. תמ"א 38 סיפור יותר מורכב, אני חייב לומר שכאשר חיפשתי דירה לפני 5 שנים מצאתי כמה דירות בתהליך תמ"א, בכולן היתה תופעה שהממ"ד חסם חלון של חדר, לטעמי לא שמיש. במקרה שלך כנראה מצאו פתרון קצת יותר אלגנטי.

לגבי המזגנים - אני ממש לא בעל מקצוע אבל לפי התאור מדובר במזגנים עתיקי יומין. גם בדירה שלי היו 3 מזגני אלקטרה\אלקו ישנים - אחד החלפתי לאחרונה ואני חושש שגם שני הנוספים יזקקו להחלפה בשנה - שנתיים הקרובות. די מצטער שלא ביצעתי את ההחלפה בזמן השיפוץ. מצד שני, לא ידעתי כמה רזרבה כספית יש לי ולכן צמצמתי את ההתחייבויות והתקנתי מזגנים חדשים רק במקומות שלא היו ממוזגים כראוי. אישית הייתי מנצל את ההזדמנות ומחליף למזגן(ים) חדש(ים), כמובן בתנאי שהתקציב מאפשר ובכוונתך לגור בדירה עוד שנים ארוכות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן.

הפרויקט מתקדם בצורה יפה. תכף מסיימים את בניית השלד ועוברים לגמר.

לחיוב - התרגלתי לקום ב 7 בבוקר בלי צורך בשעון מעורר. הכרתי הרבה חברים חדשים דוברי ערבית. סיימו לבנות את השלד של הממ"ד והמרפסת. השבוע הרכיבו חזרה את המזגן באותו המקום באופן זמני (המנוע נמצא על הפיגומים). יש יחסי שכנות טובים וקרבה בין כל הדיירים.

לשלילה (אני מציין רק את הדברים הגדולים) נגרם נזק לדירה -

התחילו לבנות על הגג בחורף. גרמו נזק לשכבות בידוד בגג. רוב החורף היו המון נזילות וטפטופים באזור הסלון, מטבח ופינת אוכל. המון עובש הצטבר על התקרה והקירות וכל כמה זמן מנקים.

בטעות יצקו בטון לתוך הצנרת ביוב של המטבח. גיליתי בזמן לפני שהתייבש. כדי לפתור את זה הם הזרימו מים בלחץ לתוך הצנרת שגרם להצפה של הארונות מטבח. נגרם נזק למגירה אחת (היא התנפחה והמנגנון נהרס). הארונות מלמעלה גם התעוותו מהעובש והרטיבות בקיר. צריך למצוא מישהו שיתקן (יחליף) ואז לתת חשבונית ליזם שישלם.

הכניסה של חוטי החשמל לדירה היא בדיוק איפה שבנו את הפיר של המעלית. היה שבוע שלא היו מים חמים לסירוגין עד שתיקנו את הקצר.

לפני חודש בזמן ביצוע "עבודות כבדות" בקומה מעל גרמו לחתיכות של טיח וחלקי בלוקים ליפול מהתקרה במרפסת שירות, אמבטיה וחדר שינה.

כרגע עלתה הבעיה הבאה:

החלון של הפינת אוכל הולך להפוך להיות הדלת של הממ"ד. בניצב לקיר הולכים לבנות קיר הדף (אפשר לראות בהודעה הראשונה שרטוט של הדירה). אני מעוניין שיעבו את הקיר שבין המטבח לפינת אוכל ושהוא ישמש בתור קיר הדף במקום לבנות קיר באמצע הפינת אוכל. הדעות חלוקות. חלק מהבעלי מקצוע אומרים שאפשר ואין בעיה, חלק טוענים שלא תקני. איפה מוצאים את התקן? מישהו שעוסק פה בתחום יודע האם זה תקני או לא?

אסף

פורסם

הטאפטוק המח***ן לא נותן לי לראות את התמונות כמו שצריך, אז בינתים:

קיר הדף ימוקם מול דלת הממ"ד בצורה כזו שאם תוציא שתי קרניים ב45 מעלות משני משקופי הדלת הדלת תהיה מוגנת מהדף על ידי הקיר עצמו, או קיר ניצב. בכל מקרה, אסור שבתחום המשפך הנ"ל יהיו פתחים.

יש פתרון שמייתר את קירות ההדף, ונקרא "דלת רסיסים".

היא עולה בעך פי 4 מדלת ממד רגילה, ואם הותקנה, פקע"ר יאשר לבטל את כל קירות מגן.

בכל מקרה, כל שינוי שתבקש בשלב זה, כרוך גם בהגשת בקשה מחדש לפקע"ר, מה שכרוך בעלויות שכ"ט למתכננים.

באתר פקע"ר ישנם כל ההנחיות לתכנון ממ"דים.

אם יש לך נדודי שינה, זה אחלה חומר להרדם איתו :-)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...