Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע מניסיונכם, האם קבוצות רכישה למוצרים או שרותים (לא נדל"ן) שוות משהו? האם יש הנחות אמיתיות או שזה סתם מלכודת למשוך אנשים ולנסות לדחוף להם מוצרים בלחץ במחיר רגיל / מופקע / מופקע כרגיל ?

אני מדבר על קבוצות כמו סוגרים הכל לדירה ודומות לה.

תודה.

פורסם

אם אין לך אפשרות בחירה ודוחפים לך מוצרים ליד בלי אפשרות לבחור את הדגם שאתה הכי רוצה, אולי מדובר בדגמים ישנים שנשארו במלאי, או במוצר ביבוא מקביל בלי אחריות של היבואן הרשמי. הייתי מוותר. גם תבדוק טוב מה המחיר של מה שאתה רוצה לקנות, זאפ זה לא מדד מדויק, הרבה פעמים אפשר לקבל הנחות גדולות בהתמקחות במעמד הקניה בחנות.

אני אישית לא הייתי מנסה לדפוק בקומבינה את המערכת ואני מעדיף לעשות סקר שוק ולבחור בדיוק את הדגם שאני רוצה.

פורסם

לקס, השאלה שלך היא מאד מאד מאד כללית.

התשובה הכי טובה שיש לי: כל קבוצה\פריט בפני עצמו.

אתה רוצה לדעת? תבדוק...

מחיר השירות\מוצר ליחיד. מחיר השירות\מוצר שמוצע בקבוצה.

מה כולל השירות\מוצר ליחיד, מה כולל לקבוצה.

כלל אצבע לחיים: תמיד תבדוק מה אתה מקבל וכמה אתה משלם על זה. יש מקרים שזה משתלם, יש מקרים שעדיף להתרחק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, מה שכתבת ברור מאליו. קיוויתי שיש פה אנשים שכבר ביקרו באירועי מכירות כאלו ויידעו לומר מניסיונם. במידה והמבצעים שם הם עבודה בעיניים, אז אחסוך לעצמי את הזמן (והדלק) ואוותר על ההגעה.

הערב מתקיים אירוע מכירה כזה בתחום מוצרי החשמל לבית. אם לא אקבל כאן תגובה שתגיד משהו בסגנון "הייתי בארוע א'/ב'/ג' והמחירים לא היו שונים מאלו שהוצעו לי בסתם חנות שנכנסתי אליה או בזאפ", אז אטריח את עצמי להגיע ואקווה לא להתאכזב.

לצערי, אני סקפטי (אבל עדיין לא קירח :) ) ומבין שיש סיכוי טוב שאני אשרוף שעתיים מהזמן שלי פלוס כמה ליטרים של דלק רק כדי לשמוע הצעות עלובות ומחירים שיכלתי לקבל על ידי פתיחת זאפ והזמנה בלי לזוז מהבית.

פורסם

רוב אירועי המכירות האלה בנויים על לחץ. מנסים להלחיץ אותך לקנות במקום בלי אפשרות לחשוב ולהתלבט הרבה. בשלל טריקים ולחץ שגורמים לך לקנות מהר במקום, כי יש מבצע מדהים "רק היום" שלא יחזור, כי כבר הגעת אז תרצה לקנות משהו ותוותר על השוואת מחירים והשוואה בין דגמים שאולי יש במקומות אחרים.

פורסם
ברווז, מה שכתבת ברור מאליו.

לצערי, לא לכולם, ולא 100% מהזמן.

צ'מע, הקטע של מי שאין לו כסף זה שהוא צריך לשלם יותר... בין אם זה בדלק, בזמן או בעלויות נסתרות אחרות. אוקסימורון מחורBAN במיוחד של החיים.

לו היה את הכסף, לא היית שוקל ללכת לקבוצת רכישה אלא מחפש טיפה ורוכש לבד וזהו, אני נוטה להניח.

אז קרא לזה "שכר לימוד", כי בכל מקרה ומצב, כל "קבוצה" שכזו זה אחרת. מוצרים אחרים, מבצעים אחרים, מחירים אחרים וכדומה.

לו הייתי אתה, הייתי הולך או מחפש אחת יותר קרובה לביתי בשביל ללכת אליה ולבדוק (כמובן בתנאי שלא ניתן להשיג פרטים נוספים און ליין).

פורסם

גאון איש יחסי הציבור שקרא לאירוע מכירות הזה ״קבוצת רכישה״, כי קבוצת רכישה זה לא.

קבוצת רכישת זו קבוצה מאורגת של אנשים, שמחליטה לרכוש x יחידות של מוצר מסויים. פונים לספק בבקשה למחיר עבור אותה כמות יחידות ונהנים מהנחת כמות.

הצטרפתי למספר קבוצות רכישה והיה מאוד מוצלח. רכשתי בזמנו צמיגי אופנוע ברינו טייר בתל אביב, דרך קבוצת רכישה שהתארגנה בפורום פג״ז ז״ל והיה מאוד מוצלח, זכיתי לצמיגים איכותיים בהנחה משמעותית.

כאמור, מה שמתואר פה זו לא קבוצת רכישה, זה אירוע מכירות סטנדרטי שמיוחצן בצורה מלוכלכת.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אז חזרתי מאירוע המכירות שציינתי. כפי שציפיתי, דילים מיוחדים לא היו שם. פשוט הסכימו להשוות למחיר הנמוך ביותר בזאפ (של יבואן רשמי) ואפילו זה לא על כל המוצרים. לטענות שלי שבשביל מחיר כזה יכלתי לא לצאת מהבית, ענו שאלו מחירים ממש טובים ולא יכולים לשפר יותר.

בשביל לא לבאס אותי לגמרי הסכימו להוריד מאה שקל מעסקה של 5 ספרות. מה שנקרא לפחות כיסו את עלות הדלק (אבל בטח לא הזמן).

מניח שיכלתי לקבל את אותם תנאים בכל סניף של הרשת בכל יום אחר, אבל מכיוון שאני צריך את המוצרים די בדחיפות סגרתי עסקה, פרט למוצר שעליו רצו יותר ממה שיש בזאפ ולא היו מוכנים אפילו להשוות.

נו שוין... לפחות קיבלתי מגבות במתנה. זה בטוח גורם לזה להיות משתלם [emoji1] .

עריכה:

שכחתי לציין יתרון אחד שהיה להגעה הפיזית לחנות... המוכרת (שבאמת היתה אחלה) ראתה במחשב אילו פריטים חסרים במלאי אצל היבואן ומה צפי ההגעה שלהם וכך נחסכה ממני עוגמת הנפש של המתנה ממושכת למוצר או שינוי ההזמנה בדיאבד. מניח שבאתרים בזאפ, קודם כל ימכרו לך ואחרי זה לך תרדוף אחריהם כשהמוצר לא במלאי.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

אני רק אניח את זה כאן: חד משמעית, זאפ לא בהכרח הזול ביותר.

לרוב תוכל למצוא עסקאות משתלמות יותר בחיפוש עצמאי שלא דרכם.

אני לוקח את זאפ רק כסדר גודל- שם הנמוך ביותר הוא הגבוה ביותר שאני מוכן להוציא.

פורסם
אני רק אניח את זה כאן: חד משמעית, זאפ לא בהכרח הזול ביותר.

לרוב תוכל למצוא עסקאות משתלמות יותר בחיפוש עצמאי שלא דרכם.

אני לוקח את זאפ רק כסדר גודל- שם הנמוך ביותר הוא הגבוה ביותר שאני מוכן להוציא.

היכן אתה מוצא עיסקאות זולות יותר

יום טוב גם לך

פורסם
היכן אתה מוצא עיסקאות זולות יותר

אבי סופר, מספר פעמים נכנסתי לחנות. הראתי למוכר את המחיר בזאפ והוא הוריד את המחיר לקצת מתחת למחיר הנמוך.

חשוב להדגיש שצריך להשוות גם תנאי אחריות

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
אבי סופר, מספר פעמים נכנסתי לחנות. הראתי למוכר את המחיר בזאפ והוא הוריד את המחיר לקצת מתחת למחיר הנמוך.

חשוב להדגיש שצריך להשוות גם תנאי אחריות

אמת, רכשתי שם טלויזיה של lg במחיר חסר תחרות.

השאלה הייתה יותר כללית מאשר רק מוצרי חשמל לבית.. אבל אם הרעיון הוא להתרוצץ בין חנויות אז לפעמים החיסכון בזמן שזאפ מספק שווה את זה..

יום טוב גם לך

פורסם

במתחם "ביג" בנתניה יש כמעט את כל הרשתות, זה פשוט להיכנס לחנות א' לצאת ולהיכנס להשוות בחנות שלידה.

חסכתי ככה הרבה מאוד כסף כשקנינו דברים לבית

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

לא יודע איך אתם מצליחים להוציא מחירים זולים יותר (ובכמה ד"א?).

מניסיוני, המוכרים בחנויות עושים טובה שהם משווים למחיר הזול בזאפ ואז מתחילים ל*יין את השכל על זה שאצלם אתה קונה מחנות פיזית ויש אמא ואבא ולך תדע מה תקבל אם תזמין מהאינטרנט... בלה בלה.

בזמנו כשעשיתי סיבוב בכמה חנויות והתעניינתי במחירים של מקררים, אף אחד לא היה מוכן לרדת מתחת למחיר בזאפ וכולם פשוט ישרו קו. יותר מזה, גם כדי להגיע למחיר של זאפ הם היו מוכנים להטריח את עצמם לברר מול "מנהל שקר כלשהו" רק אם אתה מוכן לסגור עכשיו ואם לא אז "קח טלפון ותתקשר כשיהיו לך הצעות" - מה שלא עוזר כי כל ההצעות רק מתיישרות לאותו מחיר.

• תוכן חדש...