Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות של רכבת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר׳ה ,

אתמול עליתי על רכבת ישראל ויצא לי לחשוב באיזה מהירות היא נוסעת ? ברור שגיגלתי אך תשובה לא מצאתי.

*לא בטוח לאיזה פורום האשכול שייך*

פורסם

תלוי בכל מיני פרמטרים - למשל אזור/קטע הנסיעה, תנאי מזג אויר ועוד

מהירות מקסימלית מותרת (באזורים ספציפיים): 160 קמ"ש

במקרים מסויימים (למשל תנאי מזג אויר בעייתיים) - מורידים את מהירות הנסיעה מסיבות בטיחותיות.

קובץ עם הודעה על התאמת רכבת למהירות של 160 קמ"ש:

http://bit.ly/2uF5sw7

פורסם

רוב המסילות החדשות מותאמות ל-200 קמ"ש, לא יודע אם זה מנוצל... (כנראה שלא).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
תלוי בכל מיני פרמטרים - למשל אזור/קטע הנסיעה, תנאי מזג אויר ועוד

מהירות מקסימלית מותרת (באזורים ספציפיים): 160 קמ"ש

במקרים מסויימים (למשל תנאי מזג אויר בעייתיים) - מורידים את מהירות הנסיעה מסיבות בטיחותיות.

קובץ עם הודעה על התאמת רכבת למהירות של 160 קמ"ש:

http://bit.ly/2uF5sw7

דובק כאן על הרכבות החשמליות, ולא הרכבות עם מנועי דיזל.

לנושא אחר: האם הרכבות החשמליות יהיו בכל הקווים, או רק בקו ת"א - ירושלים?

פורסם
עילי זה בעייתי, כי לא תמיד יש ברכבת קליטה

לצרוך מהירות בלבד צריך רק קליטת לווינים, וזה תלוי בחלון (בחומר ממנו עשוי). בדרך כלל קרוב לחלון יש קליטת לווינים מספיקה. גם במטוס (כשמותר).

פורסם

אתה יכול לקלוט לוויינים גם במצב טיסה, חולק מהחברות לא דורשות כיבוי המכשיר אלא רק מצב זה אפילו בהמראה ובנחיתה.

הבעיה היא שבגלל המהירות קשה לעקוב אחר המפה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דובק כאן על הרכבות החשמליות, ולא הרכבות עם מנועי דיזל.

לנושא אחר: האם הרכבות החשמליות יהיו בכל הקווים, או רק בקו ת"א - ירושלים?

כבר כיום כל הרכבות הן חשמליות. יש מעין קטר דיזל שהוא כמו תחנת כח קטנה וניידת שמספק חשמל לקרונות.

בסופו של דבר, כל המסילות יחושמלו ולא נצטרך את הדיזל.

פורסם (נערך)

מערכי הקרונועים (IC-3) יכולים להגיע ל 180~ קמ"ש.

רכבות גרורות קטר מוגבלות ל 140-160 קמ"ש (תלוי בסוג הקטר).

באשר לקליטת GPS, בקרונות החד-קומתיים של סימנס כמעט בלתי אפשרי להשיג קליטה. הקרונות הדו-קומתיים של בומברדייר הם הבאים בתור, בעוד קרונות ה"מו-דו" של אלסטום והקרונות של ה IC-3 הם הכי "סלחניים".

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

גם לי היתה השאלה הזו פעם אחת שנסעתי לחיפה... רציתי לבדוק אז נסעתי על 140 והיא נסעה הרבה יותר מהר ממני.

לדעתי 160-180 לפחות. הייתי די בשוק.. חשבתי נוסעת יותר לאט (בשטח ריק, לא לקראת מסילה וכו').

פורסם
כבר כיום כל הרכבות הן חשמליות. יש מעין קטר דיזל שהוא כמו תחנת כח קטנה וניידת שמספק חשמל לקרונות.

היברידי, אם כבר. חשמלי זה יהיה רק כאשר תהיה הנעה חשמלית טהורה.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
גם לי היתה השאלה הזו פעם אחת שנסעתי לחיפה... רציתי לבדוק אז נסעתי על 140 והיא נסעה הרבה יותר מהר ממני.

לדעתי 160-180 לפחות. הייתי די בשוק.. חשבתי נוסעת יותר לאט (בשטח ריק, לא לקראת מסילה וכו').

אם היא נראתה ככה, אז כן. עד כמה שאני יודע אף אחד מהמערכים האלו לא מוגבל בארץ והמהירות הסופית נתונה נטו לגחמה של הנהג, במצב התמסורת והעומס המשקלי על המערך. באחת הנסיעות שלי ברכבת מהסוג הזה הכרוז ביקש מהנוסעים שעומדים להתפזר לאורך כל המערך ולא להתמקד במרכז, מאחר וזה יוצר עומס חריג ועלול לתקוע את הרכבת (לדברי הכרוז).

Fun fact נוסף על המערכים האלו הוא שהמנועים שלהם מקוררי אוויר.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

עוד שאלה ,

למה אם המרחק בין באר שבע לאשקלון הוא 60 קילומטר , ואורך הנסיעה היא בערך שעה? הרי 140 קמ״ש זה כמה קילומטר אפשר לכסות בשעה , ו60 קילומטר זה אפילו לא חצי...

בוא נוסיף את כל ההפסקות וכו׳ וזה לא אמור להיות יותר מ10-15 דקות

• תוכן חדש...