Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - רנו גרנד קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יקבל היום רכב שאין לו איזופיקס או ABS ושאר האותיות הלטיניות.

לכן היעדרן של מערכות בטיחות אקטיביות הוא חיסרון שיש לציינו באותיות קידוש לבנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאשר יש לך מכוניות שמגיעות עם המערכות האלה, אז כן, זאת נקודה רצינית לחבות המכונית הזאת. זה לא הופך אותה לפח זבל עם הגה, אבל זה מונע ממנה להיות טובה כמו שהיא הייתה יכולה להיות. אם סוזוקי סלריו (שם קוד) יכולה לבלום אותי מלפגוע ברכבב שבדיוק בלם בלימת חירום כי קפץ ילד לכביש - דבר שלא משנה כמה חזק המובילאיי יצפצף, הרפלקסים המהירים ככיכר לחם של בן אנוש ממוצע פשוט לא מספיק טובים כדי להספיק לעשות - אז כן, הסלריו יותר בטוחה. בטיחות לא נמדדת רק בהתנגשויות בזיליון קמ"ש לתוך מכליות נפט בוערות.

לצערנו תאונה יכולה לבוא בכל כך הרבה צורות שונות. והמערכות האלה לא יודעות להתמודד ולמנוע כל סוג של תאונה (תאונת צד? כתם שמן?). כנראה שלמכונית עם המערכות האלה יש סיכוי נמוך במידה מסוימת להיכנס לתאונות מסוג מסוים - אבל הוא לא נעלם. ואז צריך לשאול איזה רכב יגן עלינו בזמן אמת (

בהתנגשויות בזיליון קמ"ש לתוך מכליות נפט בוערות, כמובן).

מה שאני מנסה לומר - מקומן של מערכות אלה חשוב ביותר, ולשם הולך העתיד ואם גם "הרכב השני" יהיה מצויד במערכות הללו כולנו נרוויח מכך. אבל אם רוצים לקחת את העניין ברצינות ובצורה מקצועית צריך להיכנס לזה יותר לעומק מאשר חלוקה לשתי קטגוריות רחבות מדי של אלה שמגיעות עם המערכות ואלה שלא.

בטיחות פסיבית אינה משחקת כאן שום תפקיד, הרי היא זהה לחלוטין ברכב עם מערכות בטיחות מקוריות וברכב עם מובילאיי. ההבדל הוא שרכב עם מערכות מקוריות ימנע ממך מלהיכנס לתאונה מלכתחילה או יקטין את הנזק. אם וכאשר הרכב יגיע איתן, ניכנס לעומק. עד אז - לא רק שאין לנו איך לעשות את זה, אלא שזה גם לא רלוונטי כי הן לא שם.

שוב, המערכות האלה עשויות למנוע את התאונה או להקטין את הנזק (וכמובן עדיפות על מערכות התרעה כגון מובילאיי), אבל העולם הזה הרבה יותר רחב מ"יש" ו"אין". ונכון שבמקרה הספציפי הזה אין למכונית את מערכות הבטיחות, אבל לא זכור לי שמכוניות אחרות שהגיעו למבחן כשהן מצוידות במערכות הללו זכו לפרק מיוחד במבחן הנוגע לתפקודן.

זה יפה וחשוב להטיף על החשיבות של המערכות הללו (לא נאמר בציניות). אבל בתור גוף מקצועי אני חושב שזה המקום שלכם לבוא ולקחת את זה רמה אחת למעלה ולהתחיל להתייחס לתפקוד המערכות עצמן ולא רק לעצם קיומן.

החל מפירוט טווח הפעילות שלהן ע"פ היצרן, דרך פירוט הציונים לבדיקות שעשה ENCAP (למיטב הבנתי הארגון בוחן גם את פעולת המערכות האלה) ואולי בעתיד אפילו לבחון אותן כאן בארץ. בעייתי, אני יודע, אבל לדעתי נחוץ כדי לתקל את הנושא הזה ברצינות.

הכי קל לקרוא ממפרט ולהעלות או להוריד נקודות למכונית כזו או אחרת. אבל כשם ש-6 כריות אוויר, חגורת בטיחות, אזורי קריסה ואחרים לא בהכרח מבטיחים הגנה טובה לנוסעים בזמן תאונה, כנראה שגם קיומן של מערכות בטיחות אקטיביות זה לא עניין של שחור או לבן.

לסיכום אני אדגיש - אני בעד המערכות ואני בעד הטפה וחינוך בנושא ולא כותב פה שום דבר במטרה לפגוע בכתב או מי מקוראי הפורום. אבל אם הנושא הזה כל כך חשוב שראוי לאזכר אותו בכל מבחן ולפסול מכוניות שלא מגיעות עם מערכות כאלה - אז אולי הגיע הזמן גם להיכנס קצת יותר לעומק שלו.

פורסם

ראיתי אותה בסוכנות והיא היתה מאוד מרשימה (מאוד!) מבפנים ומבחוץ.

עם זאת יש משהו שהפריע (כנהג שלא נמצא במסגרת ליסינג):

הצבעים מבפנים!

הם יפים ומזמינים אבל עם כל הכבוד - לבנים! כמה זמן הם ישארו כאלה? עם ילדים מאחור המצב עוד פחות אופטימי.

אני לא מעוניין ברכב חדש כדי לשים כיסויים על המושבים או לפחד באופן תמידי על הריפוד.

זה מעט מצחיק שהם כביכול בחרו את הצבעים הפוך - לבן איפה שהרכב מיועד להתלכלך ושחור (החלק העליון של הקבינה) איפה שהשמש מלטפת את הרכב.

אני יודע שמה שאני אומר הוא מעט מוזר, אבל אני עדין עסוק בלעכל את גם האופנה של ללכת עם נעליים לבנות :wink:, אולי זה מסביר כמה דברים.

פורסם

צ'מע PCB

איך לא עלה על דעת אף בוחן רכב ( לא מעבדות מתמחות ) לבדוק את פעילות כריות האוויר...באמת נון ענק.

במספר מכוניות נבדקו על ידי חברים מכאן מספר פונקציות של מערכות אקטיביות וגם נכתב על כך

דוגמה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?619524-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%A9%D7%9C-quot-%D7%A7%D7%90%D7%A8%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-quot&highlight=%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן. לבדוק את פעילות כריות האוויר. זה בדיוק מה שאמרתי...

אסביר למרות שזה היה נראה לי ברור גם לפני כן - מה שלא ניתן לבחון במבחן מקומי מסיבות בטיחותיות (כמו פעולת כריות האוויר או מערכת בלימה אוטונומית...) אפשר להגיש לקוראים את המידע שבדרך כלל מונח שם באתר ENCAP ולא רק לפטור את עצמך בקלות בהקראת רשימת מצאי מהמפרט.

ההתייחסות של המבחנים פה לעניין מערכות הבטיחות הוא לא אחיד וזה מציג את כל הנושא באור די שטחי.

את המגאן פוסלים בגלל שהיא לא מגיעה עם מערכות בטיחות אקטיביות, לעומת זאת מאזדה CX-3 כמעט לא זוכה להתייחסות כלשהי בנושא למרות שהוא מגיע עם מערך די עשיר. במבחן לאוקטביה יש התייחסות לפעולת מערכת הסטיה מנתיב, לסיטרואן C3 יש פירוט ארוך על כל המערכות איתן היא מגיעה אך שום התייחסות לפעולה שלהן. סתם כמה דוגמאות לחוסר אחידות.

אני בעד המערכות. ובעד להפוך את ההתייחסות לקצת יותר מעמיקה.

פורסם (נערך)

ההתרשמות שלי מהמגאן GC.

כבוגר פלואנס דיזל ובנוסף קיימת גם מגאן סטיישן בבית , באתי עם ציפיות מסוימות לשיפור בתחומים שלא אבזור, גימור (בעיקר בפלואנס) ושימור של דברים כמו נוחות ומרווח פנימי.

לא התאכזבתי, המגאן GC מציגה שיפורים כמעט בכל אספקט מעל הפלואנס עיצוב חיצוני זורם, אחיד ואגרסיבי שאהבתי במקום העיצוב חצי חצי של הפלואנס, פנסי לד שמשדרגים את המראה

מבפנים השיפור ממשיך , החומרים איכותיים יותר ומורכבים יותר טוב למשל מהריפודים הבהירים במגאן הקודמת ומרגישים דיי טוב למישוש ומגע.

מבחינת הנדסת אנוש, המגאן מציגה כמה בחירות מוזרותכמו מיקום מתג בקרת השיוט /מגביל מהירות באזור ההנד ברקס או שימוש בידית נפרדת לסאונד מאחורי ההגה.

המולטימדיה יכולה לספק שעות של הנאה/תהיה/ סימני שאלה , כאשר לפונקציות ניתן להגיע יחסית בקלות , אבל מבחינת הגדרות, יש הרבה ואפילו יותר מדיי מסכים שונים ואפשר לשרוף על זה כמה דקות שלמות.

מערכת הניווט המקורית עובדת מצוין, אבל המפות שלה לא מעודכנות ממש (מחלף חדש באזור ירושלים לא קיים שם).

לבקשת חבר פורום , סרטון קצר של המערכת :[video=youtube_share;3QP1c0BHWqU]

עוד באבזור, אפשרות לבחירת מצבי נהיגה , בעיקר משנה את הצבע של תאורת האווירה באוטו וקצת פחות משפיע על אופי הנסיעה, או לפחות לא ממש חשתי בהבדלים, פתחי מיזוג לאחור ,חיישני חנייה ומצלמת רווס, ועוד .

נקודת חולשה של הפלואנס הייתה דלת תא המטען, שזרועותיה פלשו לתוך מרחב תא המטען (בתור אחד שהיה צריך להשתמש בתא מטען כמה פעמים ביום , זה ממש עלה לי על העצבים ) שמחתי לגלות שכעת אין יותר פאק כזה בתכנון , והזרועות נכנסות כעת לחלל יעודי , מותירות פתח כניסה רחב ונגיש (כמובן ביחס לסדאן).

כפי שציינתי , מבחינת נוחות נסיעה המצב הטוב כלשעצמו השתפר עוד יותר , כאשר המושבים אחוזים ונוחים והאוטו מרווח לנוסעים מאחור והספסל האחורי לא סובל מהבסיס הקצר שנהיה סוג של סטנדרט בהרבה מכוניות חדשות לאחרונה.

כיול מתלים מוצלח ביותר , הרכב סופג שיבושים ובאמפרים בלי בעיה ונינוח בשיוט , אחרי נסיעה של שעתיים לא הורגשה עייפות או מאמץ על הגוף . הרכב איננו בעל יומרות ספורטיביות אבל הרכינה מינימלית , האחיזה בסיבובים מצויינת והיא נוסכת בטחון בנהג הממהר. ביחד עם בידוד רעשים טוב מאוד הרכב מאוד מוצלח מבחינת נוחות.

ההבדל הכי גדול שחשתי בו , בהשוואה לעבר הוא כיול תיבת ההילוכים. בפלואנס מדובר בתחושה ממוצעת של תיבת הילוכים רובוטית עם קצת רעידות בסלד נמוך ומרגישים את ההילוכים עוברים, ולעומתה במגאן GC נעשה שינוי מורגש, כאשר ההילוכים עוברים בצורה חלקה לגמרי ולא מורגשים, גם תחת קיקדאון ואפשר אפילו לחשוב בטעות שמדובר בתיבה פלנטרית בחלק מהזמן.

אולי עקב האופי הזה או השיפור בבידוד , הרגשתי שחסר קצת כוח ממה שאני רגיל מה1.5 DCI ובכל זאת לא חסר כוח והאוטו טס בעליות של ירושלים ללא מאמץ.

לסיכום האוטו עבר שיפור משמעותי ביותר ביחס לפלואנס , והיא המשפחתית שהכי אהבתי והתחברתי אליה משאר הדגמים החדשים שבחנתי עד כה(קורולה/אימפרזה/ קרוסאובר).

P70525-205514.jpgP70525-205551.jpg

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

הוציאו רמת גימור נמוכה ZEN בהפרש מגוחך במחיר מהאינטנס, בלי חלק מהאבזור, אני מניח שהיא מיועדת לליסינג.

מעניין אותי איך התיבת 7 הילוכים החדשה שמגיעה בבנזין, מקווה שיצא לי לבדוק.

פורסם
ההתייחסות של המבחנים פה לעניין מערכות הבטיחות הוא לא אחיד וזה מציג את כל הנושא באור די שטחי.

אני לא חושב שזה מציג את זה באור שטחי, פשוט מבחני דרכים זה לא מדע מדויק, וכל בוחן מתיחס לדברים שונים אחרת. מעבר לכך, אני חושב שבימנו קיומן של מערכות בטיחות מקוריות צריך להיות הסטאנדרט, ואי קיומן של כאלו צריך להיות מודגש באותיות של קידוש לבנה כפי שנאמר כאן קודם. מובילאיי? אני נגד, אבל מוכן לקבל אותו ברכבים בהם לא קיימות מערכות מקוריות (אני בספק אם יש כאלו באמצע 2017), אבל ברכבים כמו המגאן גראנד קופה, שמיוצרת עם מערכות כאלו, אני לא חושב שצריך לקבל הורדה שלה כאופציה ואלידית.

פורסם

Pcb, אל תזכח שהמבחנים כאן לא מבוצעים על ידי כתבי רכב אלא על ידי חובבי רכב.

כתב רכב מקצועי עובד לפי קוים ברורים אבל חובב רכב יכתוב את ההתרשמות האישית שלו מנקודת המבט של מה שבולט לו ברכב הנבחן. כשיש הרבה מה לכתוב לא יתייחסו לדברים מסויימים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שאלה לכלל חברי הפורום שבחנו את הרכב באופן אישי,

אני מתרשם שהמולטימדיה מלאה בתפריטים ואפשרויות אך חשוב לי לדעת (לפני קבלת רכב ליסינג)

האם היא איכותית בהשמעת מוזיקה ? זה מאוד חשוב לי

בנוגע למע' המולטימדיה , היכן הייתם ממקמים אותה ביחס לשאר רכבי הקטגוריה ?

אשמח לתגובתכם בנושא

תודה

• תוכן חדש...