Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר בנק וכדאיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רוני, בנקים הם עסקים לגיטימיים בדיוק כמו כל סוחר אחר. המוצר שלהם הוא כסף.

כמשק בית אתה חש שהבנק מיותר, אבל זה נכון עד היום בו אתה נזקק לאיזו הלוואה, בדיוק כשם שחברות הסלולר הן לוויתנים עמוסי שומן, עד הרגע שבו אתה צריך לדבר עם החברה שלך. כבעל עסק תתקשה להתקיים בלי הבנק. ואל תספר לי על בנקים "וירטואליים", כיון שגם להם יש הוצאות תפעול, וגם להם יש בעלי מניות שרוצים להרויח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא טוען שאין צורך בבנקים. אני טוען שהבנקים במתכונתם הנוכחית הם בעייתיים במקרה הטוב.

ברור שיש צורך בבנק כשצריך הלוואה, או כשאתה בעל עסק.

בנקים "וירטואליים", בתקווה, יהיו העתיד. הבנקים של היום הם דינוזאורים כבדים ואיטיים שאוכלים את כל מה שסביבם ומאכילים בעיקר את בעלי המניות והבכירים שלהם. בשביל הפעם בעשור שאתה צריך הלוואה לא צריך לשלם מדי חודש על כמעט כל דבר אחר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתי היום בבנק יהב להצעה,

היתרון שלהם? מכניס מעל 5K? פטור מלא מכל סוג עמלה ללא הגבלת זמן - החסרון? בנק שכונתי משהו, מרגיש קצת שכונה שזה נחמד במכולת השכונתי פחות בבנק שלי.

אגב,

דיברתי עם חבר שיש לו ישיר לאומי והוא משלם עמלות ערוץ ישיר - לא קביל מבחינתי לשלם עמלות עו"ש, בטח שאני עובד בתור הבנקאי של עצמי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הוא מקבל אחוז מסויים של החזר עמלות בסוף שנה. בלאומי טוטאל דיגיטל אין עמלות עו"ש כלל, זה מסלולים שונים.

פורסם

בקיצור. לפי מה שאתה מבין, רוב הבנקים יתנו לך 3 שנים פטור מעמלות בלי להתווכח. אחר כך אלוהים גדול.

תגדיר את כל הוראות הקבע שלך על כרטיסי אשראי חוץ בנקאים, ופעם בשלוש שנים תנהל מו״מ עם הבנק. אם צריך, עוברים לבנק אחר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תבדוק מה העלות האמיתית של העמלות. תגלה שהזמן והמאמץ שאתה משקיע בסקר השוק, במו"מ ובדלק להגיע לסניף יותר מרוחק מתקזזים לחלוטין.

כתבתי קודם - אני מעדיף לשלם קצת עמלות ולקבל שירות טוב במקום נוח.

רוני - נראה לי שהויכוח בינינו גולש לפסים של הויכוח על הרכב האוטונומי. הבנק הוירטואלי לא יהיה שונה מהפיזי, חוץ מאשר באמצעי האינטראקציה שלך מולו. יהיו לו בעלי מניות שירצו להרויח, יהיו אנשי IT שיצטרכו להתפרנס, יהיו לו תשתיות יקרות, ולא יוכל לוותר גם על הפקידים. מה ייחסך? דמי שכירות של הסניפים. לא בטוח שזה ישנה עד כדי כך את מפת העלויות ללקוח, אשר בתמורה להוזלת מה יאבד את הקשר האישי שלו עם הבנק, שבמצבים מסויימים עשוי להיות חשוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הייתי היום בבנק יהב להצעה,

היתרון שלהם? מכניס מעל 5K? פטור מלא מכל סוג עמלה ללא הגבלת זמן - החסרון? בנק שכונתי משהו, מרגיש קצת שכונה שזה נחמד במכולת השכונתי פחות בבנק שלי.

אגב,

דיברתי עם חבר שיש לו ישיר לאומי והוא משלם עמלות ערוץ ישיר - לא קביל מבחינתי לשלם עמלות עו"ש, בטח שאני עובד בתור הבנקאי של עצמי.

עוד לפני שעבדתי בבינל הייתי ביהב והכל היה טוב עד שהייתי צריך אותם באיזה מקרהמ של רכישת דירה והם פשוט סגרו לי את כל הדלתות. ככה שאמנם עמלות חשובות אבל גם הגמישות של הבנק ברגע שתצטרך אותו. דווקא בזה אני חושב שדיסקונט ומזרחי יהיו טובים ופחות המוניים מהגדולים. לגבי הבינל אני לא אובייקטיבי אבל יש דגש חזק על שביעות רצון הלקוחות מצד ההנהלה ככה שנייתי מציע לך לקפוץ להתרשם. אם אתה מאזור חיפה צפונה אתה מוזמן לשלוח הודעה..

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

פורסם

רוני - נראה לי שהויכוח בינינו גולש לפסים של הויכוח על הרכב האוטונומי. הבנק הוירטואלי לא יהיה שונה מהפיזי, חוץ מאשר באמצעי האינטראקציה שלך מולו. יהיו לו בעלי מניות שירצו להרויח, יהיו אנשי IT שיצטרכו להתפרנס, יהיו לו תשתיות יקרות, ולא יוכל לוותר גם על הפקידים. מה ייחסך? דמי שכירות של הסניפים. לא בטוח שזה ישנה עד כדי כך את מפת העלויות ללקוח, אשר בתמורה להוזלת מה יאבד את הקשר האישי שלו עם הבנק, שבמצבים מסויימים עשוי להיות חשוב.

נכון, ובדיוק כמו עם הרכב האוטונומי, אתה רואה רק מה שאתה רגיל אליו במקום לחשוב כמה צעדים קדימה.

תחשוב רגע - בשביל מה אתה צריך את הבנק? כמה פעמים בחיים אתה באמת צריך לדבר עם מישהו? האם אתה באמת צריך להאכיל את המכונה הענקית גוזלת המזומנים שכוללת מאות ואלפי פקידים? תחשוב כמה מגוחך זה שכדי להשיג תנאים טובים יותר אתה צריך להתווכח כמו בשוק עם עובד בנק שבגללו ובגלל מאות כמוהו הבנק מנסה לקחת ממך כסף כדי לכסות את ההוצאות שלו.

למה זה צריך להיות מסובך?

הבנק הגרמני N26 הוא וירטואלי. יש אפליקציה. יש 0 יורו עמלות חודשות. לא משלמים כמעט על כלום. יש להם 300000 לקוחות ו-200 עובדים בלבד. אפשר גם לקחת הלוואות. אמנם עד 25000 יורו אבל בתנאים סבירים בהחלט. הבנק הישראלי פפר לוקח מהם דוגמא ומחקה אותם בהרבה מובנים.

שוב - למה שזה יהיה מסובך?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבנק הישראלי פפר הוא בעצם בנק לאומי.

בכל מקרה - אני צריך בנק שיהיה עם מי לדבר,בפעם ב! שיש לי צורך בבנק מעדיף אותו מיד ובלי חצי שעה המתנה במוקד או להשאיר הודעה בצאט כדי לקבל תשובה אחרי 24 שעות.

פורסם (נערך)

רוני, תפריד בין שני דברים:

שירותים בסיסיים - אכן מקומם במרשתת.

שירות אישי - לא לעתים קרובות, אבל אני רוצה להתייעץ עם פקיד השקעות שאני מכיר וסומך עליו, או רוצה לנהל מו"מ על הלואה או התיעצות לגבי הליך לא שגרתי. כאן אני צריך את הסניף ואת האנשים שאני מכיר.

אני לא טוען שהבנק צריך להשאר במתכונתו הנוכחית. הוא בהחלט צריך להשתנות. אבל עדיין צריכה להיות איזו חזית אישית מול הלקוח.

עניין המו"מ על העמלות בכלל לא שייך לצד הטכנולוגי. כאן מדובר בתרבות הישראלית\מזרח תיכונית של עמידה על המיקח, ולא משנה אם מדובר בעגבניות בשוק, עמלת רכישת מט"ח או התנאים לרכישת BMW. לא כוס התה שלך וגם לא שלי, אבל כך מתנהלים במזרח התיכון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

כמה הערות ברשותכם:

1. בנק הוא גוף שמספק שירות חיוני לחיי כלכלה מודרניים, בלעדיו נגלוש בקלות לכלכלה של סחר חליפין. טעימה קלה מזה קיבלנו במשבר 2008 כשבנקים החלו לקרוס, סחר בינלאומי הפך לבלתי אפשרי כמעט.

2. בנק הוא גם הנאמן ששומר על כספי המפקידים, ובמובן הזה אני לגמרי מעדיף גוף ריווחי אפילו עם רווחים חזיריים (לצורך הדיון) על גוף אנורקטי והפסדי שאתו אני עלול למצוא עצמי מול דלתות נעולות והודעה על פשיטת רגל, וכבר היו דברים מעולם די אם ניזכר באתי אלון ובעלילות הבנק למסחר.

3. דמי ניהול חשבון עולים משהו כמו 15-20 ש"ח לחודש, שקולים לכוס קפה או חצי שליש בירה במסעדה, על זה כל הקיטורים?

4. גם לבנק יש בעלי מניות שמצפים לראות רווח על ההשקעה שלהם, יתרה מזאת - 3 מיליארד ש"ח רווח נקי לשנה זה הרבה או מעט? התשובה תלויה כמובן בהון העצמי שהושקע, בידע ובייחודיות של אותו ארגון.

לצעוק רווחים חזירים זה מאוד אפנתי, אבל זה עדיין פופוליזם זול.

ג"נ - לא עובד בנק, משלם מידי שנה עמלות שיכולות לממן מכונית משומשת נחמדה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם
הבנק הישראלי פפר הוא בעצם בנק לאומי.

בכל מקרה - אני צריך בנק שיהיה עם מי לדבר,בפעם ב! שיש לי צורך בבנק מעדיף אותו מיד ובלי חצי שעה המתנה במוקד או להשאיר הודעה בצאט כדי לקבל תשובה אחרי 24 שעות.

את זה יש לך בסניף שחק של מזרחי.

לא הכי זולים בעמלות אבל שירות וזמינות מצויינים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כמה הערות ברשותכם:

1. בנק הוא גוף שמספק שירות חיוני לחיי כלכלה מודרניים, בלעדיו נגלוש בקלות לכלכלה של סחר חליפין. טעימה קלה מזה קיבלנו במשבר 2008 כשבנקים החלו לקרוס, סחר בינלאומי הפך לבלתי אפשרי כמעט.

2. בנק הוא גם הנאמן ששומר על כספי המפקידים, ובמובן הזה אני לגמרי מעדיף גוף ריווחי אפילו עם רווחים חזיריים (לצורך הדיון) על גוף אנורקטי והפסדי שאתו אני עלול למצוא עצמי מול דלתות נעולות והודעה על פשיטת רגל, וכבר היו דברים מעולם די אם ניזכר באתי אלון ובעלילות הבנק למסחר.

3. דמי ניהול חשבון עולים משהו כמו 15-20 ש"ח לחודש, שקולים לכוס קפה או חצי שליש בירה במסעדה, על זה כל הקיטורים?

4. גם לבנק יש בעלי מניות שמצפים לראות רווח על ההשקעה שלהם, יתרה מזאת - 3 מיליארד ש"ח רווח נקי לשנה זה הרבה או מעט? התשובה תלויה כמובן בהון העצמי שהושקע, בידע ובייחודיות של אותו ארגון.

לצעוק רווחים חזירים זה מאוד אפנתי, אבל זה עדיין פופוליזם זול.

ג"נ - לא עובד בנק, משלם מידי שנה עמלות שיכולות לממן מכונית משומשת נחמדה מאוד.

מצטער,

לא מוצא לנכון לרחם על הבנק, בטח ובטח ש20 שקל בחודש+15 שקל עמלת כ"א כפול כל כרטיס יוצא לפחות 35 שקל בחודש כפול 12 חודשים ממש לא סכום זניח.

עצם העובדה שאני מחזיק כסף בבנק נותן לו רווח כלכלי(הוא הרי ברגע שהכסף סגור הבנק משחק איתו בבורסה) - כסף שממנו אני לא רואה שקל(סליחה, אני רואה - במקרה הטוב עשרות שקלים) ולכן אני לא חושב שאני צריך לשלם לו שקל על זה שהוא ברוב טובו מחזיק לי בכסף.

פורסם

אז תפתח לך בנק או שתעביר את הכסף שלך למקום אחר.

כשאתה מחזיק בעסק ששווה כמה מליארדים מותר לך להוציא תשואה של כ 10% לשנה על ההון. לא רק שזו לא חזירות זו תשואה הוגנת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...