Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא שזה יורו 6, ואני לא משוכנע שקיימים צ'יפים לאלפא ליורו 6. ברמת העיקרון אין שום בעיה להעלות את ההספק ל-170, וגם לא לאזור ה-210.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אין חוק שמדבר על שינוי תוכנה.

מה שלא חוקי הוא שינוי במבנה הרכב וכל המשתמע מכך כולל חלקיו.

תוכנה לא נכללת בכך.

חבל שאתה מטעה!

פעם שאלת מדוע הספק המנוע רשום ברשיון (הרכב)?

נתחיל בזה שלא מדובר בחוקים אלא תקנות.

יש ספר תקנות מסודר שבו יש תקנה האוסרת לבצע שינויים טכנים ברכב ללא אישור (עמדה מספר 1 במשרד הרישוי).

נמשיך לדבר הבא, תוכנה הינה שינוי טכני מכיוון שאתה:

א. משנה את לחץ הגדישה (BOOST) ברכב על מנת "לסחוט" מהטורבו יותר כוח.

ב. משנה את הספק המנוע (כאמור ההספק אינו תואם את מה שרשום ברשיון).

שורה תחתונה, אתה נוסע עם רכב שהרשיון שלו כבר לא בתוקף (שוב, ישנו מספר המציין את הספק המנוע ברשיון וברגע שאינו תואם את מה שבפועל הוא (תאורטית) מבטל את הרשיון).

ולכן, סייג לחוכמה שתיקה.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם
חבל שאתה מטעה!

פעם שאלת מדוע הספק המנוע רשום ברשיון (הרכב)?

נתחיל בזה שלא מדובר בחוקים אלא תקנות.

יש ספר תקנות מסודר שבו יש תקנה האוסרת לבצע שינויים טכנים ברכב ללא אישור (עמדה מספר 1 במשרד הרישוי).

נמשיך לדבר הבא, תוכנה הינה שינוי טכני מכיוון שאתה:

א. משנה את לחץ הגדישה (BOOST) ברכב על מנת "לסחוט" מהטורבו יותר כוח.

ב. משנה את הספק המנוע (כאמור ההספק אינו תואם את מה שרשום ברשיון).

שורה תחתונה, אתה נוסע עם רכב שהרשיון שלו כבר לא בתוקף (שוב, ישנו מספר המציין את הספק המנוע ברשיון וברגע שאינו תואם את מה שבפועל הוא (תאורטית) מבטל את הרשיון).

ולכן, סייג לחוכמה שתיקה.

אני עברתי טסט לרכב שלי עם תוכנת קופסא RACECHIP כשהקופסא נמצאת ממש מול עיניו של הבוחן מתחת למכסה המנוע.

אף אחד לא מעניין אותו כמה כוח הרכב שלך מוציא בטסט

לא שמים תרכב שלך על דיינו

פורסם
נדמה לי שכבר נגמרה התקופת הלמידה של היורו6, ואם אני זוכר נכון אז עקפו ופיצחו

את הסוגייה.

לא בדיוק.

דרך פתיחת המחשב - כן, אפשרי.

דרך שקע דיאגנוסטיקה - לא. לפחות ב-FCA.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני עברתי טסט לרכב שלי עם תוכנת קופסא RACECHIP כשהקופסא נמצאת ממש מול עיניו של הבוחן מתחת למכסה המנוע.

אף אחד לא מעניין אותו כמה כוח הרכב שלך מוציא בטסט

לא שמים תרכב שלך על דיינו

אתה כותב את זה כאילו שאמרת לבוחן: "שומע אחי, יש לי כאן קופסא שמשנה את ניהול המנוע וההספק שלי, זה לא מפריע נכון?".

בחייך, זה שהבוחן לא הבין במה מדובר או מה הוא רואה וכו' או פספס את זה, לא הופך את זה לתקין.

בטסט הבא תכנס ותבקש בבקשה להצהיר שיש לך קופסא כזאת, ההספק שונה הכוחות שונים אבל תדגיש להם שזה לא מעניין אף אחד והכל עובר, נכון?

וגם, אם אמרת לו את זה והוא אמר לך "עזוב אותך זה לא משנה", הצצת בתקנות? בחוקים? מי אמר שבמכון טסטים אחרים יעבירו אותך? מי אמר שזה מה שנהוג? אל תהפוך מקרה בודד לנוהל.

אז זהו תזכור לתמיד את מי זה מעניין כדי שלא תטעה:

1. בוחן של משטרת התנועה

2. מכון הטסטים

3. חברת הביטוח

4. משרד הרישוי

במדיהו כל אחד ימסור לך תצהיר שזה לא משנה להם, ברוך הבא.

בחיי.

פורסם
אתה כותב את זה כאילו שאמרת לבוחן: "שומע אחי, יש לי כאן קופסא שמשנה את ניהול המנוע וההספק שלי, זה לא מפריע נכון?".

בחייך, זה שהבוחן לא הבין במה מדובר או מה הוא רואה וכו' או פספס את זה, לא הופך את זה לתקין.

בטסט הבא תכנס ותבקש בבקשה להצהיר שיש לך קופסא כזאת, ההספק שונה הכוחות שונים אבל תדגיש להם שזה לא מעניין אף אחד והכל עובר, נכון?

וגם, אם אמרת לו את זה והוא אמר לך "עזוב אותך זה לא משנה", הצצת בתקנות? בחוקים? מי אמר שבמכון טסטים אחרים יעבירו אותך? מי אמר שזה מה שנהוג? אל תהפוך מקרה בודד לנוהל.

אז זהו תזכור לתמיד את מי זה מעניין כדי שלא תטעה:

1. בוחן של משטרת התנועה

2. מכון הטסטים

3. חברת הביטוח

4. משרד הרישוי

במדיהו כל אחד ימסור לך תצהיר שזה לא משנה להם, ברוך הבא.

בחיי.

נראה לי קצת הגזמת, אף אחד לא בודק איזה תוכנה יש לך באוטו , צריבת תוכנה יכולה לשלול אחריות , לפי מה שידוע לי בלתי אפשרי לדעת אם הוחלפה תוכנה, לגבי הספק אותו הדבר, אין בעמדה אחת ובשום מקום ממשלתי ״דיינו״ והבדיקה שעושים בטסטים ובבדיקות לא שוות כלום.

קיצר שים תוכנה הכל טוב, ואם כבר קופסא חיצונית חפש של tmc.

פורסם

ממליץ לך לקרוא שוב את מה שהבחור כתב, על מה השרשור מדבר ואת מה ציטטתי.

מדובר על מעבר טסט כאשר הבוחן רואה קופסא מולו ולא ברור אם במודע או לא, זאת הכוונה.

שלא תהיה הטעייה כי ניתן לזרוק קופסא לשדרוג להגיד לבוחן "שומע אחי, יש לי קופסאת שדרוג תוכנה לרכב שמעלה הספק" והוא אומר "סבבה, אני מעביר אותך בכיף כי זה לא נגד החוק".

זאת כל הכוונה.

פורסם
ממליץ לך לקרוא שוב את מה שהבחור כתב, על מה השרשור מדבר ואת מה ציטטתי.

מדובר על מעבר טסט כאשר הבוחן רואה קופסא מולו ולא ברור אם במודע או לא, זאת הכוונה.

שלא תהיה הטעייה כי ניתן לזרוק קופסא לשדרוג להגיד לבוחן "שומע אחי, יש לי קופסאת שדרוג תוכנה לרכב שמעלה הספק" והוא אומר "סבבה, אני מעביר אותך בכיף כי זה לא נגד החוק".

זאת כל הכוונה.

בסך הכל במכון טסט בודקים לך את כשירות הרכב לנהיגה.

בלמים / אורות / זיהום אוויר וכו'..

אז קח דוגמא מאוד פשוטה.

הייתי היום במוסך מרצדס וראיתי שם מרצדס E43 הנעה אחורית שמגיעה מהחברה עם 401 כוחות סוס.

מנוע 6.2 טווין טורבו

הבנדם שקנה את הרכב רכש שיפורים לרכב שלו דרך החברה ובא להרכיב אותם במוסך מרצדס "M-CLASS"

הרכב כרגע עומד על 1100 כוחות סוס.

ממש אבל ממש לא נראה לי שברישיון רכב שלו זה השתנה ל-1100 כוחות סוס.

בגדול , אם זה לא היה חוקי , אז למה יש סדנאות שיפור שאף אחד לא סוגר אותם ?

בדיוק כמו שיש מכוני ליווי בתל אביב שאף אחד לא סוגר והם עובדים שנים ואף אחד לא אוכף

כי זה לא באמת מעניין מישהו

אני בטוח שאם תבוא ותציין בפני הבוחן במשרד התחבורה שיש לרכב שלך תוכנה שההספק ברכב יותר גבוהה זה לא ממש יעניין אותו , הם לא מתעסקים עם המנוע וזה לא מעניין אותם.

בסופו של דבר אם הרכב שלך עבר את רמת זיהום האוויר שמותרת ברכב הוא יכול לפסול על כך.

אני עברתי טסט עם אאודי טיטי שהיית לה תוכנה (קופסא) + קיט יניקת אוויר מול עיניו של הבוחן.

ומה תגיד אם תשים מערכת פליטה לא מקורית ודאון פייפ שמעלה את ההספק ברכב גם על זה יפסלו אותך ?

הכל בולשיט.

מותר וכולם עושים שיפורים ואם זה לא היה חוקי הסדנאות פה בארץ היו נסגרות.

פורסם

נראה לי שהרבה יותר צריך להדאיג בעלי רכב "משופרים" סוגיית הביטוח.. מה יקרה אם בחקירה של תאונה הביטוח יגלו שברכב הותקנה תכנה שמעלה את ההספק בכמה עשרות כ"ס? יש לי תחושה שהתוצאה תהיה עצובה

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
נראה לי שהרבה יותר צריך להדאיג בעלי רכב "משופרים" סוגיית הביטוח.. מה יקרה אם בחקירה של תאונה הביטוח יגלו שברכב הותקנה תכנה שמעלה את ההספק בכמה עשרות כ"ס? יש לי תחושה שהתוצאה תהיה עצובה

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

קודם כל בוא נסכים עם זה שאם זאת תאונה קלה ואין פצועים אז אף אחד לא יבדוק , לא בוחן תנועה ולא חברת הביטוח.

אם מדובר בתאונה קשה , שיש נפגעים והרכב נפגע קשות עד כדי אדם שנפצע

לי יותר נראה שבחקירת התאונה יבדקו יותר כיוון של בלמים , צמיגים , כריות אוויר , דוושת ברקס , אנדברקס , על כמה מהירות היית שתבדק על ידי חריקה של הצמיגים על הכביש וכו'

לא חושב שחוקר התאונה יתחיל להתעסק לך עם המנוע , כמה הטורבו גודש וכו'..

זה כמו שתגיד שבחקירת תאונה יבדקו אם הגיר שלך או המזגן ברכב תקינים.

בחקירת תאונה מה שנבדק ברכב זה המערכות בטיחות ברכב.

פורסם

"זה כמו שתגיד שבחקירת תאונה יבדקו אם הגיר שלך או המזגן ברכב תקינים."

לגמרי לא נכון.

חברת הביטוח שואפת לצמצם הוצאות ככל הניתן ולכן מפעילה חוקרים שמטרתם לבחון את האירועים על פרטיהם. לעומת מזגן תקול בעת תאונה, שיפור המנוע המנוגד לחוק הוא עילה בעבורם לפסול את הכיסוי הביטוחי של רכבך. אני מאמין שלפני שיפעילו חוקר שיבדוק סימני האטה על הכביש יחברו את מחשב הרכב לבדיקה.

פורסם
"זה כמו שתגיד שבחקירת תאונה יבדקו אם הגיר שלך או המזגן ברכב תקינים."

לגמרי לא נכון.

חברת הביטוח שואפת לצמצם הוצאות ככל הניתן ולכן מפעילה חוקרים שמטרתם לבחון את האירועים על פרטיהם. לעומת מזגן תקול בעת תאונה, שיפור המנוע המנוגד לחוק הוא עילה בעבורם לפסול את הכיסוי הביטוחי של רכבך. אני מאמין שלפני שיפעילו חוקר שיבדוק סימני האטה על הכביש יחברו את מחשב הרכב לבדיקה.

ה-RACECHIP או TMC הן תוכנות קופסא חיצוניות כך שאם תחבר את מחשב הרכב אתה לא תוכל לזהות שברכב צרוב תוכנה שההספק של המנוע גבוהה יותר.

לשם שינוי התוכנות קופסא שונות מתוכנות צריבה כמו APR , GIAC וכו',

בנוסף תוכנת קופסא חיצונית אינה יכולה לבטל אחריות על רכב חדש , לפני כניסה למוסך מסירים את ה-RACECHIP זה חיבור של 2 כבלים.

וגם בבדיקת מחשב לא ניתן לזהות שהיה על הרכב תוכנה או נצרבה תוכנה בעבר

פורסם

קצת הוצאתם דברים מפרופורציה.

לוקח את מרבית הדברים שלי חזרה, חוקי זה לא, מישהו בפועל בודק את זה למעט במקרים בודדים מוסך בעת טיפול או תקלה ? לא.

לגבי הביטוח אז זה כבר בכלל הזוי , אני מכיר באופן אישי לא מעט אנשים שריסקו רכבים בין אם במהלך טיול נהיגה או סתם במהלך נסיעה יום יומית.

ואף לא מקרה אחד שביטוח התנער מאחריות בגלל תוכנה, עכשיו שאני חושב על זה האמת אז לא רק תוכנה אלה שיפורים בכללי.

אשמח לשמוע על מקרים שזה אכן קרה.

נ.ב מצטער עם הטעתי מישהו בהודעתי הראשונה.

2017 Type R

• תוכן חדש...