Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במטוס יצא לי כמה פעמים לקחת כמה אלפים והם היו בתיק בתא העליון. אני לא רואה עם זה בעיה.

שימוש בנרתיקים סמויים אולי כדאי אם מסתובבים במקומות הומי אדם כשהתיק עליך ואתה מפחד מכייסים, אבל אני מעולם לא דאגתי לזה - במקרים הנדירים שסחבתי סכומים גדולים, הם היו במעמקי התיק במקום שאף כייס לא יגיע אליו.

אגב, אם אתה מסתובב במקום בעייתי, דאג שרק כרטיס אחד יהיה עליך, והשני יהיה במלון לכל צרה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כמה הערות:

1. גם ברכישת מט"ח בארץ משלמים עמלה של כ-1% - ההפרש בין השער היציג לבין "שער המכירה", כך שהעמלה האמיתית של כרטיס האשראי היא כ-1.5% (תלוי בבנק בו אתה ממיר ובתנאי כרטיס האשראי). בטיול הממוצע זה מביא אותך לכמה עשרות אירו, לדעתי מחיר קטן יחסית לביטחון שהכרטיס נותן.

2. כייסים יש בכל מקום, כולל בשדות תעופה. הדרכונים צריכים להכס לפאוץ' הפנימי בזמן ההמתנה למזוודות, כיון שזה עדיין אזור סטרילימ ולא צפוף. יש מקומות בהם באולם מקבלי הפנים יקבלו את פניך גם כייסים. למשל בברצלונה.

3. התא העליון במטוס קצת מסוכן, מישהו עלול לקחת את התיק בטעות או בכוונה בירידה מהמטוס, ועם הצפיפות במעבר הוא עלול להעלם לך.

4. אין מקום בתיק שאליו לא יגיעו כייסים. הם מצויידים באולרים, חותכים את תחתית התיק ואוספים לתוך שק כל מה שנופל - מדולרים ועד גרביים מסריחים. לכן גם התיק אינו בטוח. נתקלתי בסיפורי גניבות מתיקים גם במדינות דוברות הגרמנית, שנחשבות בטוחות במיוחד. אני לא סומך אפילו על הפינים, למרות שנציגנו באזור ישמח לספר כמה הם ישרים. זה בגלל חוסר ההיכרות עם הסביבה - בחיפה אני יודע איפה צריך להזהר, בהלסינקי לא. וחוץ מזה, אם יעלם לי כרטיס בחיפה אני אשתמש בזה של אשתי, בהלסינקי אצטרך למצוא דרך להעביר כסף במסלול יקר.

5. ליביו - אתה לא נחשב, הרי אתה משתמש בכרטיסים אמריקאיים, לטוב ולרע. אתה לא משלם עמלות, אבל אולי תספר איזה ריביות אתה משלם תמורת האשראי בכרטיס.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, נראה לי שאתה קצת חששן יתר על המידה. אני טס בממוצע פעם בחודש ואין לי שום חשש לגבי כייסים או התא במטוס.

עם זאת, הסטאפ שלי הוא מאוד "בטיחותי" - ארנק קטן יחסית שיושב בכיס המכנס, תיק מאוד מוצק שאם יש בו משהו יקר ערך, הוא יושב במרכז התיק - לא בתחתית ולא במקום שנגיש ע"י פתיחת רוכסן יחיד. הדרכון גם יושב בכיס כל עוד אני בטיסות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - הפכתי חשדן אחרי שכיסו את אשתי בפראג, חייב לומר שגם היא תרמה את חלקה, ולמרות נסייון כיוס ראשון שנכשל לא נקטה באמצעי הזהירות הדרושים, והניסיון השני הצליח. למזלנו הנזק היה משהו כמו 200 ש"ח וכרטיס אשראי Valid only in Israel שלקחנו בגלל מבצעים בדיוטי.

הטיול הבא שלנו היה בברצלונה. הפעם כבר היתה מאורגנת נכון - תיק צד בצורת שק, וכל פריט בעל ערך נמצא תחת 3 רוכסנים - והקפדה יתרה אחרי קריאת השכמה, מישהו מנוסעי המטוס כוייס כבר בנמה"ת. במהלך השבוע של הטיול זיהינו 4 ניסיונות לכייס אותה - 4 פעמים מצאה רוכסן פתוח - אולם התיק הנכון בקונפיגורציה הנכונה הכשיל את הכייסים. הדבר היחיד שחסר לי הוא קצת שברי זכוכית בתיק, כאלה שיענישו את הכייס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב, ספרד זה מקום ידוע לכייסים. אל תשכח שבקרב צעירים יש שם איזה 50% אבטלה. אם מוסיפים למצבת העבודה את הקריירה של "כייס מומחה" אז כנראה שהמספר הזה יורד ל-20% :lol:

לי יצא להסתובב בחורים כמו לטביה ואוקראינה, בין השאר, ולא חששתי מכייסים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נדמה לי שלטביה יחסית בטוחה, אבל אשאל את הבן שלי שביקר בריבה לפני כמה שבועות (נהנה מאד, ו-1200 ש"ח כולל הכל זה מחיר לא רע לסופ"ש בחו"ל).

די הופתעתי מכך שחלק ממדינות מזרח אירופה לשעבר גם הן בטוחות למדי.

ד"א - את אשתי כייסו גם ברחוב הרצל בחיפה. גנב טיפש, לא השתמש בסלולרי שגנב אפילו פעם אחת (וזה היה בימי השקל לדקה זמן אויר). בכלל, היא מושכת אש. ברכבת מסינטרה לליסבון תלשו לה מהצואר זכוכית מגדלת בשווי 5 ש"ח, אבל נוצצת.

פורסם

אלון - לפני חצי שנה, בארץ גרמניה, בעיר קלן, בעלת הצימר דרשה את התשלום במזומן. חיסלה לי חצי המזומן שהבאתי.

למשלנו מאז הרפורמה בכרטיסי האשראי אן יותר עמלה קבועה על התשלומים בחו"ל אלא רק הפרש מעל השער היציג, אז קניתי באשראי גם את הלחם בסופר.

פורסם

אם אתה נוסע ליעד עם ערך מטבע מקומי נמוך, אני ממליץ לרכוש את האירו שלך בשטרות הכי גדולים (500 אירו), לנסוע עם 3-4 שטרות ולפרוט כל פעם שטר אחד.

להסליק כסף זה משהוא שמעולם לא עשיתי, לא בפאוץ נסתר, לא בכיסים תפורים ולא בשום מקום אחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בעיה. שטרות בערך מעל 100 אירו אינם מתקבלים בעין יפה. אפילו 100 אירו בעייתיים, בהרבה מקומות לא מוכנים לפרוט אותם.

בינינו - לנסוע עם 20 שטרות של 50, מחולקים בינך ובין האשה, זה לא מסורבל, ואנחנו לא מתביישים לחשוף את הגוף על מנת להוציא שטר מהפאוץ' הפנימי.

פורסם

מה שאתה מתאר זה למדינות האירו ואז אין בעיה.

במדינות האין אירו, פורטים בבנק 500 אירו.

משתמשים בכסף.

נגמר? קופצים לבנק ופורטים עוד שטר.

במיוחד נח במדינות שאם אתה רוצה לטוס עם שטרות מקומיים בערך של 2000 אירו אתה צריך מזוודה לך ומזוודה לכסף. לדוגמא, פולין.

פעמיים בחיי טסתי לחול עם שטר אחד בכיס, ממש לאחרונה עם זה (הידוע בכינוי "הנמלה" למרות שכבר הוחלף בשטר אחר ועליו אין נמלה):

Switzerland+Money+Currency+1000+Swiss+Franc+banknote.jpg.JPG

ולפני שנים, עם זה שהיה ידוע בכינויו "מילר":

1000_DM_Serie3_Vorderseite.jpg

שטרות עם כבוד, עם שפם!

עם שערות בין השיניים :-)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רוני - ההסבר שאני אתן לספיירל יענה לך מאיפה חברות האשראי האמריקאיות עושות את הכסף - זה לא מהפרשי שערים ד״א.

5. ליביו - אתה לא נחשב, הרי אתה משתמש בכרטיסים אמריקאיים, לטוב ולרע. אתה לא משלם עמלות, אבל אולי תספר איזה ריביות אתה משלם תמורת האשראי בכרטיס.

שאלה מצוינת.

בגדול - כל עוד אתה משלם עד 25 יום אחרי סגירת החשבון אשראי שלך - העמלה היא 0 - תמיד.

אתה צודק שאם גוררים תשלום על כרטיסי אשראי - המצב הסטנדרטי הוא ריביות של מעל 15% ריבית שנתית על רוב הכרטיסים.

That said יש דבר שנקרא 0% intro APR למשך לפעמים גם שנה וחצי ויש ״מבצעים״ שאתה מקבל שמורידים את הריביות האלו ל5-6% שנתי.

אבל ללא סופק מי שגורר כסף על כרטיסי אשראי פה - משלם צפונה ל15% שנתית ריביות.

That said - התנהלות נכונה היא לא להשתמש בזה.

אם אתה משלם בזמן אתה מקבל אבל באמת 0% עמלות על תשלום בחו״ל , נקודות ששוות בין 1% לבין 5% מהרכישות שלך וקל להשתמש בהם / לקבל מזומן כנגדם והטבות אמיתיות ששוות הרבה כסף כולל בונוסי חתימה של מאות דולרים.

מצד שני - למי שיש קרדיט רע (שימוש לא נכון בכרטיסי אשראי , חובות וכו) - אין סיכוי לקבל כרטיסים טובים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא יודע לגבי פריטת 500 יורו בבנק. יכול להיות שהמופרעים האלה יקחו לך על זה כסף. לכיוון ההפוך, לפחות פה באסטוניה, הם רצו 5 יורו על המרת 10X50 ל-1X500. כמובן שלא הסכמתי - בגלל העקרון.

אם הייתי יכול לשלם ריביות תמורת אי תשלום עמלות הייתי הולך על זה. בתור אחד שתמיד דואג שיהיה לו כסף בחשבון ומשלם הכל במיידי ובלי אשראי, אין לי שום חשש מתשלומי ריביות. מצד שני, על קניות שלא ביורו עם הכרטיס האירופאי, אני משלם 1% עמלה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בגירה 500 אירו יכולים להיות בעיה לא קטנה בחלק מהמדינות , באחד הטיולים אני זוכר שנתקעתי עם שטר כזה כמעט עד סוף הטיול .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני זןכר קשחחפ אפילו עם שור של 200 אירו.

• תוכן חדש...