Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכב סיאט לאון 1.8 שנת 2002 עם גיר 01M הידועה 4 הילוכים.

הרכב גמע 225000 ק"מ, ובחודש האחרון חלה הרעה בתפקוד הגיר. פשוט לא בונה לחץ, החלקות בעיטות מה לא....פשוט סיוט.

ביררתי מחירים לשיפוץ, החל מ 4000 ועד 6000 ₪ לפני מע"מ. לא זול בכלל.

למכור את הרכב לא בא בחשבון והחלטתי ללכת על שיפוץ כאמור.

ניתנת אחריות של שנה/20,000 ק"מ.

הייתי שמח לדעת ממביני עניין, ומכאלה שכבר התנסו, על איזה דגשים לשים לב? איזה שמן לדרוש בהחלפה?

להחליף גם קולר? למקורי כמו שיש כרגע או חיצוני? לרענן ולהחליף צינורות מים על הדרך כשהגיר בחוץ?

לבצע החלפות מדי × ק"מ?

חברים, מעולם לא השקעתי סכום עתק כזה בתיקון אשמח לכל בדל מידע.

מעריך מאוד.

seat leon 1.8 20v

פורסם

ברור תשים קולר חיצוני ולך לספי גירים צומת סגולה. במידה ויש אופציה להשיג תיבה ומוח אחרי rebuild . תתעקש על קולר גיר חיצוני זה מאריך חיים לגמר. בגרמניה יש גירים כאלה עם קולר חיצוני שעשו חצי מיליון ק"מ עם רענון שמן גיר כל 60 אלף ק"מ . אם אתה הולך על שיפוץ אל תתפשרו תבקש overhaul מלא כולל כל האטמים, שסתומים במוח גיר כולל צמות. שיפוץ לממיר מומנט, פילטר גיר mann שמן גיר שעומד בתקן או מקורי בלבד חפש שרשור שלי בנושא בגולף 2001 ממש לפני כמה ימים הייתי אצל מוסך רון והתקנתי קולר גיר חיצוני ורע ו שמן גיר בפעם השנייה השנה ויש הבדל שמיים וארץ ו הגיר לא עובר את ה 80 מעלות.

הזול עולה ביוקר

פורסם

ליאור תודה.

הייתי אצלו והרכב יכנס אליו בשבוע הקרוב.

אתה בטוח שלא להחליף קולר שלא ידוע מתי הוחלף אם בכלל?

seat leon 1.8 20v

פורסם
יאני תודה גם לך. מה מחיר החיצוני?

גג 1500 תלוי כמה שמן צריך. אצלך כדאי להחליף את כל שזמן בתיבה זה ספי ידע לעשות.

הזול עולה ביוקר

פורסם

אני הייתי מנסה לפני השיפוץ כמובן תלוי כמה גרונ המצב לעשות החלפה מלאה שמן ופילטר מקוריים והתקנת קולר חיצוני. שמן בתקן 5 ליטר אצל אבי חלפים עולה 190 ופילטר 250 תפרק קרטרואקטיבית תנקי מגנט. אם המצב גרוע דע לך ששיפוץ לא מחזיק הרבה ושווה אולי להשיג תיבה ומוח שעברה בנייה מחדש מחו"ל.

הזול עולה ביוקר

פורסם

התייעצתי עם המכונאי. מבחינתו אין לו בעיה שננסה ריענון השמן אולם טוען כי אחוזי ההצלחה הם 20% בלבד..

ממה שקראתי בפורומים (גם שרשורים מחכימים שלך אגב) תיבה שעברה ק"מ מכובד כזה עם קולר מקורי אין לה יותר מדי סיכויים ועומדת להתפגר.

ואני מרגיש את זה יופי בחודש האחרון ירידה חדה מאוד בתפקוד שלה ...

ושוב תודה

seat leon 1.8 20v

פורסם

הוא צודק בעיקרון אבל כשזה גרושים לעומת השיפור. אולי מתן לך קצת זמן להשיג תיבה ומוח מחו"ל שעברו בנייה מחדש. זה גם יוצא יותר זול. אם לא ניתן אז צריך לעשות שיפוץ מלא.

הזול עולה ביוקר

פורסם

אם זה עניין של חודש אחרון כנראה מש ו קרה שגרם להתדרדרות. יש לבדוק מה קרה. האם הייתה נזילה או שמים חדרו לשמן מפריצת קולר או שקולר נסתם וכבר אין קירור אך אם זה היה המצב ב 125 מעלות התיבה היתה עוברת למצב בטוח הייתה ננעלת על הילוך שלישי.

הזול עולה ביוקר

פורסם

תשמע יש לי בבית גולף דור 4 עם מנוע 1800 כמו שלך אני אומר לך שלא משנה מה תעשה לגיר הזה כשהוא במצב הזה זה תמיד ימשיך ויהיה גרוע חבל לזרוק כסף לפח תשפץ וזהו אני שמתי קולר חיצוני לזמן קצר וחוץ מבעיות זה לא עשה כלום

הקולר המקורי חזר למקום שלו ואחרי השיפוץ הכל מתפקד מעולה

אל תשכח שהאוטו שלך עשה 200 אלף לפני השיפוץ אחרי השיפוץ הוא יחזיק לפחות עוד 100-150

אני שיפצתי אצלו שני גירים 1 DP0 השני 01M ושלחתי אליו מישהו שעשה אצלו מוח גיר ל 6 הילוכים טיפטרוניק של 2005-10 (09G) בנתיים הכל מחזיק יפה DP0 עשה כבר 55 אלף הוחלף שמן פעם אחת הגולף עשתה בערך 10 אלף

• תוכן חדש...