Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בגיר אוטומט אני יודע הוא עושה 300 אלף ק''מ בכיף רק להחליף שמן.(יפניות)

מה האורך חיים של גיר ידני בק''מ?

נגיד שמדובר באותו רכב מה ההבדל באמינות?

בגיר ידני הבנתי שגם לא חסרות בעיות כגון קלאץ' הילוכים לא נכנסים טוב וצריך להחליף כל מיני חלקים.

חוץ מהחסכון בדלק איזה גיר דורש פחות תחזוקה מכנית?

כמה זמן יכול להחזיק קלאץ' בנהיגה נכונה וזריזה?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

גיר ידני זול יותר כי בדרך כלל מדובר על החלפת מצמד,באוטומג השיפוץ יכול לעלות כמה אלפים.

כמה מחזיק מצמד? תלוי באופי הנהיגה,הוא יכול להחזיק 80 אלף ויכול 150 אלף ויותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בגיר אוטומט אני יודע הוא עושה 300 אלף ק''מ בכיף רק להחליף שמן.(יפניות)

מה האורך חיים של גיר ידני בק''מ?

נגיד שמדובר באותו רכב מה ההבדל באמינות?

בגיר ידני הבנתי שגם לא חסרות בעיות כגון קלאץ' הילוכים לא נכנסים טוב וצריך להחליף כל מיני חלקים.

חוץ מהחסכון בדלק איזה גיר דורש פחות תחזוקה מכנית?

כמה זמן יכול להחזיק קלאץ' בנהיגה נכונה וזריזה?

תודה.

אם נוהגים בגיר ידני כראוי (לא מטגנים את הקלאץ' על החזקת הרכב בעליה ומעבירים בצורה נכונה) הגיר עצמו בעל אורך חיים ארוך מאוד וקלאצ' מנסיון שלי הצלחתי לגמוע 300 אלף ק"מ עד החלפה פעם ראשונה (בסקודה פאביה אם זה משנה)

הרבה יותר פשוט ואמין מכנית מגיר אוטומטי וגם עלות ההחלפות לא נוראית – קלאץ' גרמני תואם סקודה כולל עבודה עלה לי 1600 ש"ח להחליף פרומיל מעלות שיפוץ גיר אוטומטי

פורסם

בגדול, בממוצע, גיר ידני יהיה אמין יותר. אבל עלות החלפת קלאץ' היא ממש לא זניחה כמו שנאמר כאן. אם שיפוץ פלנטרי עולה כמה אלפים, והחלפת קלאץ' עולה 1500-2000₪, אז שיפוץ שנעשה ב300,000 ק"מ יעלה כמו 3-4 החלפות קלאץ', לא הבדל מהותי בכלל לעלות התחזוקה הכוללת לק"מ כזה.

כל זה מתייחס לגיר פלנטרי אמין. יש היום וריאציות שונות לנושא (רובוטי, רציף), שחלקן לא ידוע באמינות גבוהה, או אמינות בכלל.

יש גם גירים ידניים פחות אמינים, אבל כאן זה החריג.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על התשובות.

תמיד נהגתי על אוטומט עד היום מאז שהוצאתי רישיון 10 שנים.

חושב לעבור לידני וקצת חושש שאני אשרוף קלאצ'ים, באוטומט אני רגיל לפתוח מהר, בידני אני גם יכול לפתוח מהר בלי לפתח בלאי חריג?

פורסם

אני נהגתי 10 שנים על גיר ידני, שלושה רכבים כולם עם מנוע 1.4 אטמוספרי. ומזה כשלוש שנים אני נוסע על רכב עם מנוע 1.6 אוטומטי.

הרכב האוטומטי חסכוני בדלק בדיוק כמו הרכבים עם הגיר הרגיל.

בנוסף תיקח בחשבון שקשה מאוד למכור רכב עם גיר רגיל.

היתרון היחיד בנהיגה על גיר רגיל הוא תקשורת יותר טובה בין הנהג למנוע.

פורסם

איזה רכבים אוטומטים וידניים היו לך?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהנחה והגיר אוטומט פלנטרי, מתוחזק וננהג נכון, הוא חסכוני ומשתלם הרבה יותר מגיר ידני.

באם אין תקלות לאורך נניח 300 אלף קמ, באוטומט הוא יהיה מעט פחות חסכוני מידני אך אין שום הוצאה מיותרת והנוחות גבוהה יותר.

בעוד שבידני אתה תחליף קלאץ לפחות פעם אחת, ותקבל פחות נוחות.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

• תוכן חדש...