Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית מצבר... שוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה המצבר הוחלף לחדש במסגרת האחריות.

לפני כן הייתי אצל חשמלאי רכב שבדק לא את טעינת המצבר. אני לא זוכר מה אבל הרב מודד הראה 24 או V או A לא זוכר, מצטער. ניגשתי והחלפתי לחדש אבל לפני כן נבדק האלטנטור שוב (לא אותו מקום) ועוד פעם האלטרנטור תקין.

המוכר בחנות אמר שייתכן ויש איזה צרכן ברכב שרוקן את המצבר כי כל השאר הרכיבים (אלטרנטור ומצבר חדש) תקינים.

חזרתי לחשמלאי שוב. שאלתי אותו אם הוא יכול לבדוק את עניין הפריקה המהירה של המצבר. הייתכן ויש צרכן כזה? פה הוא התחיל לבלבל לי במוח שצריך להשאיר את הרכב כל פעם לנתק משהו אחר ולבדוק את המתח על המצבר כדי לראות אם הוא יורד. שאלתי אותו מה אמור להיות המתח על מצבר כאשר הרכב מודמם? לא ידע לענות לי אמר שזה משתנה מרכב לרכב מוזר... נו טוב שיהייה. עם הידע הבסיסי שיש לי במערכות חשמל (ביה"ס) הבנתי שהוא מאוד לא מקצועי.

אכשיו אני לא יודע מה לעשות.

לפני שאתם אומרים לי נכון הרדיו דיסק או האורות או העזקה נשארו עובדים אז לא!

הכל היה מנותק כמו שצריך בזמן שהרכב מודמם.

פורסם

אני הייתי ממליץ לך לנתק את הרדיודיסק מהצמה שלו...

זכור לי בפונטו של חבר, שהרדיו נכבה עם הרכב, אבל המשיך לזלול מצבר...

אני לא יודע איך תוכל לברר האם זו הבעיה, אבל לפחות יש לך כיון חדש לחשוב עליו :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אז ככה המצבר הוחלף לחדש במסגרת האחריות.

לפני כן הייתי אצל חשמלאי רכב שבדק לא את טעינת המצבר. אני לא זוכר מה אבל הרב מודד הראה 24 או V או A לא זוכר, מצטער. ניגשתי והחלפתי לחדש אבל לפני כן נבדק האלטנטור שוב (לא אותו מקום) ועוד פעם האלטרנטור תקין.

המוכר בחנות אמר שייתכן ויש איזה צרכן ברכב שרוקן את המצבר כי כל השאר הרכיבים (אלטרנטור ומצבר חדש) תקינים.

חזרתי לחשמלאי שוב. שאלתי אותו אם הוא יכול לבדוק את עניין הפריקה המהירה של המצבר. הייתכן ויש צרכן כזה? פה הוא התחיל לבלבל לי במוח שצריך להשאיר את הרכב כל פעם לנתק משהו אחר ולבדוק את המתח על המצבר כדי לראות אם הוא יורד. שאלתי אותו מה אמור להיות המתח על מצבר כאשר הרכב מודמם? לא ידע לענות לי אמר שזה משתנה מרכב לרכב מוזר... נו טוב שיהייה. עם הידע הבסיסי שיש לי במערכות חשמל (ביה"ס) הבנתי שהוא מאוד לא מקצועי.

אכשיו אני לא יודע מה לעשות.

לפני שאתם אומרים לי נכון הרדיו דיסק או האורות או העזקה נשארו עובדים אז לא!

הכל היה מנותק כמו שצריך בזמן שהרכב מודמם.

ישנה דרך דיי מהירה אך אני לא ממליץ לך לבצע אותה אם אין לך ניסיון .

בכל אופן מה שצריך זה לנתק את הזנת המתח לאזעקה ע"י ניתוק הפיוז שלה כמו כן לנתק את צמת החוטים של המחשב מהמחשב (לא ניתן לביצוע בכל רכב)בפונטו זה אפשרי,ולדאוג ששום צרכן לא דולק ברכב כגון תאורת פנים רדיו וכו"...(דרך אגב גם את הרדיו צריך לנתק ע"י הפיוז)ואז ניגשים אל המצבר מנתקים את נעל הכבל של הפלוס וכאשר מחברים אותה שוב לא צריכות להיות ניצוצות קטנות של מגעי חשמל ,אם יש ניצוצות אז יש צרכן או קצר שסוגר מעגל ומרוקן את המצבר .

פורסם

בדיקת זליגת זרם מתבצעת ע"י מד זרם השראתי דיגיטלי המסוגל למדוד עשיריות אמפר.

מלבישים אותו על כבל מינוס המצבר, כשכל צרכני החשמל כבויים ורואים מה צריכת הזרם שצריכה להיות עד כ 0.25 אמפר. צריכה זאת נובעת מזכרונות רדיו ושעון זמן.

לגבי בדיקת זרם ומתח אלטרנטור כבר כתבתי.

הבעיה שהרבה חשמלאי רכב אין ברשותם מד זרם השראתי ואפילו לא יודעים איך לבצע בדיקות אלו, שהן פשוטות מאוד לביצוע.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...