Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית מצבר... שוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לפני כחודש החלפתי מצבר בפונטו שלי. הוא מת אחרי 3 שנים (סביא ביותר).

היום נתקעתי שוב לא מניע. אותו הדבר כמו בפעם הקודמת מנסה להניע והופ נפילת מתח ולא מניע.

מה לעשות?

תודה מראש L.A

פורסם

בקשר למצבר:

יכול להיות באמת שהאלטרנאטור לא תקין ובמידה שהוא תקין תבדוק כאשר הרכב לא מונע מתח על המצבר ותפסול אפשרות של צריכת מתח במידה ויש צרכן אתה תראה נפילת מתח בעזרת אבומטר שהמתח נופל .

או כמו כן יכול להיות שאולי שחכתה במקרה אורות או משהוא אחר.

כול זה בתנאי שהמצבר חדש .

פורסם
מה זאת אומרת הוא היה חדש?
הכוונה ,לפני כחודש על המצבר הישן כמה זמן ידעתה שהוא דפוק ועדין נסעתה איתו ,פעם עם כבלים פעם דחיפה ,זו הכוונה.

הרבה אנשים מודעים לכך שהמצבר דפוק ולפעמים בגלל חוסר בתקציב או כל סיבה שהיא מושכים זמן ומניעים כל פעם בעזרת כבלים /דחיפה והדבר גורם לעומס על האלטרנטור ובלאי מואץ של הסלילים .

כל שעלך לעשות זה לבדוק את המתח על המצבר לפני הנעה ואחרי ההנעה ,אם אחרי ההנעה המתח נע בסביבות ה 13-14.5 וואלט האלטרנטור תקין ויכול להיות שיש עומס כתוצאה מקצר או צרכן שנשאר דולק כל הלילה.

פורסם

רב מודד צריך להיות מספיק (אם אנחנו מדברים על אותו דבר...) כל מכשיר למדידת מתח יעזור לך..

אם המצבר שקנית חדש ישנם שני אופציות שאני יכול לחשוב עליהם -

1)צרכן סמוי- משהו אוכל (הרבה) חשמל גם כשהרכב כבוי.

2) מערכת טעינה פגומה - אולי כתוצאה ממה שהציע שי (משיכת המצבר הישן...), אולי ללא קשר - אולי אפילו זה מה ש"גמר" את המצבר הקודם... כדאי לבדוק...

...Carpe Diem

פורסם

ניזכרתי בעוד משהו שיצא לי לראות בעבר

מצבר מפירמה חרטה שגמר את התועלת שלו אחרי חצי שנה אמנם האחריות החליפה לחדש אבל עדין אין סיכוי שהוא יחזיק מעמד להרבה זמן .

אז כך בחשבון גם את זה אם מדובר במצבר סוג ג'

פורסם

עם המצבר הישן הדפוק לא נסעתי. ההנעה הראשונה הייתה לבית ושנייה לחילפו.

אם זה עוזר אז הנעתי את הרכב בדחיפה.

מה אמור להיות המתח לפני ההנעה של המצבר?

יש לי רב מודד בבית (למדתי חשמל בביה"ס לפני כמה שנים).

מצבר מחברת FIAM.

המצבר בן פחות מחודש כמו שאמרתי, האם ייתכן שבגלל בשבוע האחרון עשיתי רק נסיעות הקצרות אז זאת הסיבה למות המצבר?

פורסם
עם המצבר הישן הדפוק לא נסעתי. ההנעה הראשונה הייתה לבית ושנייה לחילפו.

אם זה עוזר אז הנעתי את הרכב בדחיפה.

מה אמור להיות המתח לפני ההנעה של המצבר?

יש לי רב מודד בבית (למדתי חשמל בביה"ס לפני כמה שנים).

מצבר מחברת FIAM.

המצבר בן פחות מחודש כמו שאמרתי, האם ייתכן שבגלל בשבוע האחרון עשיתי רק נסיעות הקצרות אז זאת הסיבה למות המצבר?

המתח שצריך להיות לפני ההנעה בין 11.8 ל-12.8 אם הוא בין 9 ל-10.8 לא תקין

לגביי המצבר כפי שאמרתי פירמה לא מהעולם ויתכן שהמצבר לא תקין ,היו כבר דברים מעולם.

פורסם

מצבר FIAMM הנו מצבר איכותי אך יתכן ובכל זאת הוא פגום ויש להחליפו במסגרת האחריות שלו.

בדיקת טעינת אלטרנטור צריכה להעשות ע"י חשמלאי רכב מקצועי וזאת ע"י מד מתח ומד זרם השראתי לבדיקת תפוקת הזרם המכסימלית של האלטרנטור תוך כדי העמסת המצבר עם מכשיר מתח בודק מצברים.

לצערי הרב, רק מעטים מבצעים בדיקת טעינה יסודית כזאת.

יש לוודא שאוזן חוט הזרם המתחבר אל האלטרנטור אינה שרופה בחיבורה אל החוט, דבר הגורם למפל מתח הטעינה ולחוסר זרם טעינה למצבר.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...