Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אשמח לעזרה ותובנות גבי רכישת רכב למשפחה (זוג + 2 ילדים בכסאות בטיחות) שישמש אותי לנסיעות בעיר, בעיקר לגנים ועבודה ונסיעה מחוץ לעיר בסופ"ש – להערכתי יהיה בסביבות 15,000 ק"מ בשנה.

בעלי ממש לא רוצה לקנות רכב יד 2 - בגלל אילוצים אישיים אין לנו זמן להתעסק עם חיפוש רכב שמור (פגישות עם מוכרים, לקחת לבדיקה וכ"ו) ועם טיפולים בעתיד והוא רוצה "ראש שקט" לכמה שנים שמעניק רכב חדש. יש העדפה לקבל את הרכב כמה שיותר מהר, כלומר עד סוף 2016. אני מנסה כבר הרבה זמן לשכנע אותו לקנות יד 2 במצב טוב.

במסגרת התקציב של ~ 100,000 ₪ האופציות שהגדרנו כרגע:

1. סוזוקי קרוסראובר ידני – חסרונות מבחינתי : לא נהגתי שנים על ידני ואצטרך זמן להתרגל לרכב ומניחה שזה לא הכי נוח בנסיעות שהן בעיקר בתוך העיר. בנוסף, הדגם הידני הרבה פחות מאובזר והשילוב של ידני+אבזור דל יכול להשפיע על האפשרות למכור אותו בעתיד. מפריע לי גם שבידני אין את ה hill assist שמונע מהרכב להדרדר כשעומד על שיפוע (זינוק בעליה).

2. קיה סיד או קיה סידSW מ 0 ק"מ – יוצא בסביבות 105,000 ₪, קצת מעבר לתקציב. החסרון מבחינתי זה שאנחנו נהיה יד 2 אז למיטב הבנתי – כל מה שחוסכים בקניה בהתחלה, מפסידים כשמנסים למכור את הרכב בעתיד

3. מהצי רכב של העבודה שלי מציעים לי מאזדה 3 מנוע 1.5 רמת גימור active עליה לכביש 01/2014 עם 40,000 ק"מ בסביבות 70,000 ₪ (לפני מיקוח ובדיקה של הרכב). הרכב היה אצל נהגת יחידה במשך שנתיים וחצי ובחצי שנה האחרונה משמש כרכב פול למי שצריך רכב חברה באותו יום (שווה ערך לליסינג מרובה נהגים?). הרכב אמור להיות נקי מתאונות (אם כי שמעתי משהו על זה שהוחלפה לו כנף). האם זו עסקה כדאית בהנחה שאכן אין פגיעות בשלדה וכל שאר הדברים בסדר? האם כדאי לבקש שיעבירו את הרכב טסט לפני ינואר ואז לקנות אותו? הבנתי שהמאזדה יחסית צפופה מאחור – האם יהיה מקום לעוד ילד (אם נרצה להתרחב בעתיד)?

יצא ארוך - תודה רבה לכל מי שקרא עד הסוף. :-)

אודה לכל מי שיכול לחוות דעה או להציע עוד אופציות.

נ.ב. שקלנו בזמנו את הדאצ'ה סנדרו סטפווי אבל פסלתי אותה בגלל 4 כוכבי בטיחות ב NCAP ורק 4 כריות אויר.

פורסם

לא מבין את ההיגיון שלך.

אתה יודע בדיוק מה אתה צריך.

רכב חדש. עד 100 אלף שקל. משפחתי ואוטומטי.

ויש לך את התשובה הברורה מול העיניים - רכב 0 ק"מ.

ואז אתה חושב אולי לקנות רכב ידני או פחות בטיחותי.

או לחילופין לקנות רכב זונה של החברה, כי אתה מפחד מהירידת ערך של הרכב 0 ק"מ? או למצוא רכב לא שמור?

אין רכב פחות שמור מרכב "פול" של חברת ליסינג. ולרכב ליסינג אין ירידת ערך?

לך תקנה רכב 0 ק"מ. תקבל את הרכב שמתאים לך במחיר מעולה.

עוד ככה וככה שנים שתרצה למכור - במקרה הכי גרוע - תמכור בזול יותר ומה שהרווחת ברכישה הפסדת בקנייה אבל נהנת מהרכב שמתאים לך כל השנים ושילמת פחות בהתחלה.

רוב הסיכויים - שמי שאמר לך שתפסיד שזה מי שמוכר רכבים חדשים או איזה סוכן טרייד אין. כי במציאות, עוד 5 שנים הרכב יהיה שווה 70 אלף במחירון נגיד?

עכשיו חסכת 30 אלף בערך ברכישתו. סביר להניח שתוריד 5-10 אלף ואם הרכב שמור הוא ייחטף.

פורסם

נקמיצ'י צודק לחלוטין. ירידת הערך של רכב 0 ק"מ במהלך המכירה העתידית היא הפסד של אחוז מסוים מהמחירון (על היד הנוספת ו"ליסינג"). נניח שבמקרה הקיצוני ביותר אחוז זה יהיה שווה לאחוז ההנחה שקיבלת כשקנית את הרכב - כ20%. מחיר רכבך יורד כל שנה, וכן גם ה20% המדוברים של ה"הפסד" העתידי, כי הוא יחסי למחירון. כך שככל שתחזיקי ברכב יותר שנים הרווח שלך מהעסקה גדול יותר. וכן, אין רכב זונה שמור. לא קיימת חיה כזאת.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

היתי במצב שלך לפני פחות מחודש.:idea:

לע"ד ב 105,000שח - יד שניה 0 ק"מ (על הכביש כולל תשלום אגרת רישוי)

קיה סיד סטיישן זו העיסקה הטובה ביותר הקיימת במחיר הנ"ל.

כל מה שנכתב מעלי נכון, אז תאלץ להוריד מחיר במכירה, גם ככה בעוד X שנים ערך הרכב ירד, אז היחס לטובתך.

כמו כן, באם מדובר על החזקת רכב ל 6 שנים, הפער מצטמצם מאוד.

ככה יהיה לך שקט......... ורכב חדש.

להזכירך, מדובר בגיר רובוטי, זה לא בדיוק הגיל הפלנטרי המוכר לך מרכבים אחרים, לוקח מעט זמן להתרגל, אבל השד לא נורא ....

הרכב מאובזר והנוחות סבירה מאוד(אם כי אהבתי יותר את הכיסאות בסובארו XV8))

מרווח דיו ל 3 נוסעים בגירים מאחור, תא המטען גדול ונוח להעמסה.

הרכב שקט בנסיעה של עד 100 קמ"ש (טרם בדקתי מעבר לכך, בכל זאת הרכב חדש)

אז נכון אין כאן שום ריגוש (לחובבי הנהיגה) אבל בכל זאת מרגיש כמו קניה נבונה.

באשר לצריכת דלק.... אמיתית עד עכשיו 13.1 משולב

שאלות..... תרגיש חופשי

פורסם

אין כיום דבר כזה רכב שנמכר במחיר מחירון. כל הרכבים נשחטים במחיר, בגלל שבצד הגבוה של הסקאלה חברות הליסינג והיבואנים דוחפים בלי סוף רכבים.

היום יש אפשרות כבר לקחת עסקת ליסינג לשנה וחצי ולהחזיר את הרכב, כך שאנשים עם ממון בכיס מחליפים לרכב חדש כל 18 חודש...זה חסר תקדים פה בארץ.

בפועל את הרכב שמחזירים, מישהו אחר קונה - חברת הליסינג דוחפת במיליון תשלומים את הרכב בן השנה וחצי וככה מי שיש לו רכב בן 3 פשוט נדפק - אנשים מעדיפים לרכוש רכב צעיר יותר, במיליון תשלומים ועם אחריות.

אם עיקרון שמירת הערך מטריד אותך - את יכולה לרדת מזה כבר עכשיו. אין רכבים ששומרים על ערכם, למעט כמה עסקאות בודדות פה ושם.

עכשיו השלב הבא - מה מקבלים תמורת הכסף כיום. יש לך אפשרות לקנות רכב שהיה שמור והפך להיות רכב השכרה על כל המשתמע מכך, אפשרות לקנות רכב ידני עם אבזור דל בלי HILL HOLDER, שזה משהו שמגיע כסטנדרט אפילו בפיאט פנדה 2011 - או רכב משפחתי מלא, איכותי ואוטומטי, חדש לחלוטין.

מה ההתלבטות פה בכלל?

אני במקומכם הייתי לוקח את הסטיישן - לסטיישן יש יתרונות אדירים גם ביום הקנייה, כאשר היא משמשת אתכם בצורה מאוד פרקטית בטיולים, בקניות וכו' - וגם ביום המכירה - כאשר הרכב כבר זול יותר, ישנן משפחות שמחפשות אך ורק מכוניות שהן סטיישן.

אם הרכב יהיה אצלכם זמן ממושך - גם לא תצטרכו כלל להעביר את ההנחה של ה-0 ק"מ ללקוח הבא. רכב בן 7-8 שמור ואיכותי, במרכב סטיישן מבוקש - יימכר במהירות שיא (אם כי מראש המחיר יהיה נמוך, לאור קריסת מחירי הרכב).

פורסם

ד״ר סובארו - לדעתי אתה טועה.

תנסה לרכוש רכב פופלרי (מתוצרת יפנית/קוריאנית) עם נתונים טובים עד יד2 שעבר כ15-17 אלף ק״מ בשנה.

אתה לא תספיק להתקשר והרכב נחטף.

פורסם

תן לי סיבה אחת טובה לקנות רכב משומש, שמור ככל שיהיה, כאשר נותנים לך מימון מלא לרכישה של רכב זהה חדש לגמרי במחיר לא רחוק במיוחד.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שיפתה אותי להשקיע אקסטרא כסף על רכב משומש, זה אבזור נדיב - ראיתי את זה עכשיו עם חבר שמצאתי עבורו יונדאי I20 סופרים בת שנה. ההבדלים בין המאובזרת לרגילה די גדולים, החל מהגימור שנראה יותר איכותי, מגנזיום ומערכת מולטימדיה שנראית מרשים לעומת המערכת הפשוטה.

הבחור שילם 80 אלף שקל על מכונית בת שנה עם 8K, כאשר יש ב-85K אפשרות לרכוש אחת חדשה לגמרי בשיטת 0 ק"מ.

במקרה של קיה פיקנטו, למשל - אין כאלה הבדלי אבזור מרשימים - אז איזו סיבה יש לי לרכוש אחת בת 3, שמורה, ב-60K, כשיש חדשות לגמרי ב-68K? במיוחד כשמראש רוב האנשים קונים את הרכבים בתשלומים וההפרש בין משומש לחדש הוא 100-150 שקל בחודש...

פורסם
לא מבין את ההיגיון שלך.

אתה יודע בדיוק מה אתה צריך.

רכב חדש. עד 100 אלף שקל. משפחתי ואוטומטי.

ויש לך את התשובה הברורה מול העיניים - רכב 0 ק"מ.

ואז אתה חושב אולי לקנות רכב ידני או פחות בטיחותי.

או לחילופין לקנות רכב זונה של החברה, כי אתה מפחד מהירידת ערך של הרכב 0 ק"מ? או למצוא רכב לא שמור?

אין רכב פחות שמור מרכב "פול" של חברת ליסינג. ולרכב ליסינג אין ירידת ערך?

לך תקנה רכב 0 ק"מ. תקבל את הרכב שמתאים לך במחיר מעולה.

עוד ככה וככה שנים שתרצה למכור - במקרה הכי גרוע - תמכור בזול יותר ומה שהרווחת ברכישה הפסדת בקנייה אבל נהנת מהרכב שמתאים לך כל השנים ושילמת פחות בהתחלה.

רוב הסיכויים - שמי שאמר לך שתפסיד שזה מי שמוכר רכבים חדשים או איזה סוכן טרייד אין. כי במציאות, עוד 5 שנים הרכב יהיה שווה 70 אלף במחירון נגיד?

עכשיו חסכת 30 אלף בערך ברכישתו. סביר להניח שתוריד 5-10 אלף ואם הרכב שמור הוא ייחטף.

הבעיה למשל שאם הוא ילך על הקיה סיד (כפי שדי הרבה המליצו לו בינתיים), הוא לא יקבל את כל שנות האחריות שקיה נותנת + יצטרך לספוג את ירידת הערך (על רכב שסביר להניח שרבים יקנו בליסינג גם כן).

פורסם

2. קיה סיד או קיה סידSW מ 0 ק"מ – יוצא בסביבות 105,000 ₪, קצת מעבר לתקציב. החסרון מבחינתי זה שאנחנו נהיה יד 2 אז למיטב הבנתי – כל מה שחוסכים בקניה בהתחלה, מפסידים כשמנסים למכור את הרכב בעתיד

.

תחליך את המילה "כל" במילים "חלק מ" ותבין שאתה סתם מוטרד מעניין היד השניה.

אתה מרויח הרבה כעת ומפסיד מעט בהמשך.

פורסם
הבעיה למשל שאם הוא ילך על הקיה סיד (כפי שדי הרבה המליצו לו בינתיים), הוא לא יקבל את כל שנות האחריות שקיה נותנת + יצטרך לספוג את ירידת הערך (על רכב שסביר להניח שרבים יקנו בליסינג גם כן).

אז ככה:

1. האחריות משנה 4-7 היא למנוע וגיר. שסביר להניח שלא יתקלקלו. בנוסף, סביר להניח שבגיל הסה הרכב כבר לא יהיה אצלו ואם כן יהיה וכן יתקלקל - אז יש לו 30 אלף ש״ח שהוא חסך בקניה. אבל לא יתקלקל.

2. בכל רכב שאתה קונה. גם הרכב הכי סחיר והכי פרטי יש ירידת ערך. מקיב סיד מהחברה אין ירידת ערך? יש יופי של ירידת ערך.

נניח עוד שנתיים הוא בא למכור את הרכב.

קנה ב130

מבקש 90.

מי ייתן לו? הרי חדשה 0 ק״מ עולה 105.

הפסיד מעל 40 אלף.

נגיד קנה 0 ק״מ

וימכור ב75.

כנה הפסיד? 25.

כבר יצא מרווח.

ותאמין לי שאם הרכב שמןר וק״מ סביר ימכןר בשבוע גם רכב שהיה 0 ק״מ במחיר מעולה.

פורסם

אני עם נקמיצ'י.

אנחנו רואים כבר היום שלמעט הפלא הבינלאומי טויוטה קורולה, כל הרכבים שמוצעים בליסינג "סובלים" מירידת ערך מואצת שנובעת מהצפת שוק המשומשות.

ברכבים בעל הרכב הפרטי נאלץ אחרי 3-5 שנים להתחרות בחברות הליסינג. אם הרכב שלו בן 3 אז המחיר שלו קרוב מדי לרכבי ה-0 ק"מ. אם הרכב שלו בן 5 אז במחיר שהוא מבקש אפשר לקנות רכב בן 3 מחברת הליסינג.

לכן, את הדגמים האלה שהם מאזדה 3 בדגמי הליסינג, קיה סיד ופורטה, יונדאי I20 ו-I25, קליאו לייף שווה לקנות בערוץ הזה. חלק מירידת הערך המחירונית+זאת שנקבעת ע"י כוחות השוק לפחות מגולמת במחיר הרכישה המופחת.

הרי בסיד סטיישן שלדעתי בתקציב של פותחת השרשור ולדרישות שלה היא הכי טובה, אין בכלל דגם מאובזר יותר שנמכר אצל היבואן אז אי אפשר לטעון שמקבלים רכב באבזור מופחת ודברים כאלה.

לאור הגידול המשמעותי במכירות בענף ה-0 ק"מ בעוד כמה שנים שוק המשומשות יתרגל לתופעה הזאת וכמו שיש היום רוכשים שמעדיפים לקנות מליסינג ולא מפרטי, יהיו כאלה שיחפשו רכבים שנקנו כ-0 ק"מ בזכות המחיר האטרקטיבי שיאפשר להם לקנות רכב חדש יותר.

פורסם

אני גם מאמין שהירידה בגלל היד התיאורטית הנוספת לא תהיה משמעותית. כי הרי עד כמה אנשים מוכנים לשלם יותר עבור משהו שאין לו כל משמעות פיסית בחיי המעשה? (בהנחה שמדובר באותו המודל והאבזור).

הפער יהיה זניח והשוק מתחיל להפנים זאת.

אם אני קונה כעת רכב משומש ויש לי שתי סיד אפשריות, אחת יד ראשונה ואחת עם הכתם הנורא שנרכשה כ 0 ק"מ אז פרמטר היד הנוספת יהיו עבורי שולי עד אפסי.

היד הנוספת אולי תשמש לליטוש קל במחיר, אבל לא יותר. מדובר בטהרנות.

פורסם
היתי במצב שלך לפני פחות מחודש.:idea:

לע"ד ב 105,000שח - יד שניה 0 ק"מ (על הכביש כולל תשלום אגרת רישוי)

קיה סיד סטיישן זו העיסקה הטובה ביותר הקיימת במחיר הנ"ל.

מסכים עם כל מילה. בדיקה שלי מעלה אותם מסקנות.

הקיה סיד העסקה הכי משתלמת בתנאים האלה

• תוכן חדש...