Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קופת חסכון לילד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הבנתי שהחל מ 2017 ביטוח לאומי יפקיד 50 ש"ח מידי חודש עד גיל 18 של הילד.

האם עדיף להפקיד לקופת גמל או לבנק? ובאיזה מסלול כדאי לבחור?

תודה רבה,

אולג

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נניח והילד שלך נולד ביום שבו הדבר הזה נכנס לפועל.

50*12*18=10800 ש"ח.

זה אומנם עדיף מכלום, אבל זה לא בדיוק הסכום שהילד יוכל להפקיד בבנק ולחיות מהריבית. זה אולי יממן לו חלק משכר לימוד במוסד אקדמי ממשלתי/שלושה-ארבעה חודשי שכר דירה (בהנחה והמחירים יישארו כמו היום)/יקנה מיצובישי לנסר בת 10.

הנקודה שלי שזה לא סכום שיניב לך תשואה שמכבדת את עצמה.

אז תשים בבנק - הכסף הזה יהיה יותר בטוח שם. מסלול ממש לא משנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודם כל תוסיף לזה 1000 ש״ח במידה והקופה לא תפתח עד גיל 21. בנוסף, גם ההורים יכולים להפקיד 50 ש״ח נוספים בחודש. דבר שלישי, מסלול לא משנה? לזה תוסיף נניח 1% שנתי ממוצע נניח בבנק או 4% שנתי בקופת גמל ותראה מה התוצאה.

פורסם

כמה דברים, ניתן לנתב 50 שקלים נוספים בנוסף ל50 שהמדינה מפקידה בקופה מקצבת הילדים המשולמת לחשבון ההורים.

באם מחליטים להפקיד את הכסף בקופת הגמל, בסוף התקופה כשרוצים למשוך את הסכום צריכים לשלם מס רווחי הון של 25% על הרווחים הראליים שהצטברו לאורך השנים.

פורסם

אני אתמול הנחיתי את ביטוח לאומי להכניס את הכסף של בני לקופת גמל בסיכון גבוה.

הרציונאל הוא שמדובר על טווח ארוך מאוד (18 שנה לפחות) ובטווח הרחוק הבורסה לעולם עולה.

הריביות בבנק הן אפסיות ואין שום סיבה, לדעתי, להפקיד את הכספים בבנק.

קראתי לא מזמן כתבה בנושא ועשו שם סימולציה שהראתה הבדלים של אלפי שקלים בין קופת גמל לבנקים גם בסכומים הנמוכים האלה.

פורסם

אף אחד לא יודע אם מה שהיה הוא שיהיה.

בכל מקרה הסכום בו מדובר אינו גדול, אז אפשר קצת להמר. אני מניח שגם תהיה אפשרות לשנות מסלולים בעתיד.

הנה כתבה המסבירה התוכנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרציונאל הוא שמדובר על טווח ארוך מאוד (18 שנה לפחות) ובטווח הרחוק הבורסה לעולם עולה.

קראתי לא מזמן כתבה בנושא ועשו שם סימולציה שהראתה הבדלים של אלפי שקלים בין קופת גמל לבנקים גם בסכומים הנמוכים האלה.

איזה קופה? אם זה בעייתי בפורום הזה אשמח בה״פ

פורסם (נערך)

למה להשקיע בקופת גמל שאין אפשרות למשוך את הכסף בגיל שהילד צריך אותו?

אני הייתי הולך על חיסכון עם סיכון גבוה בגלל שזה לטווח ארוך.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם
איזה קופה? אם זה בעייתי בפורום הזה אשמח בה״פ

אלטשולר שחם.

בחרתי בהם בעיקר כי גם פתחנו שם קרן השתלמות לבן וגם כי בתשואות הממוצעות בחמש השנים האחרונות הם היו הכי גבוהים (לא שזה אומר משהו על העתיד).

פורסם
למה להשקיע בקופת גמל שאין אפשרות למשוך את הכסף בגיל שהילד צריך אותו?

אני הייתי הולך על חיסכון עם סיכון גבוה בגלל שזה לטווח ארוך.

יש אפשרות אבל עם ״קנס״ של מיסוי

פורסם

נכון, אם נביט לאחור הבורסה תמיד עולה. אבל שכחת שבאמצע היא גם מתרסקת. ומעט מאוד מהאנשים יודעים לנבע את ההתרסקות הבאה. לכן אתה לא יכול לדעת בוודאות מה יקרה כשתרצה למשוך את הכסף.

לגבי אלטשולר שחם וכו.. לכל בית השקעות יש מאות אם לא אלפי קרנות וקופות.. ולפעמים קרן אחת באמת היא בולטת במשק. אבל אף אחד לא מבטיח לך שהכסף שלך יושקע באותה קרן.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

אתה צודק בהכל, יחד עם זאת לקראת תקופת הסיום של הקרן אתה תמיד יכול להעביר את הכסף לקופה עם סיכון נמוך.

בהתחשב בעובדה שמדובר בסכום נמוך ובנוסף מדובר בכסף שהוא לא באמת שלי (לא בא ממני הכוונה), הרשיתי לעצמי לקחת סיכון מוגבר יותר ממה שהייתי לוקח בכסף שעמלתי עליו.

פורסם
יש אפשרות אבל עם ״קנס״ של מיסוי

גם ככה הריביות נמוכות, אז למה להוסיף קנס. (תוסיף דמי ניהול והחגיגה על הגב שלנו בעיצומה)

הבנתי שיש כמה שינויים לגבי קופות גמל? צריך לבדוק את הנושא לעומק. (בודק בכל האפיקים)

• תוכן חדש...