Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קופת חסכון לילד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ילדים בגיל הזה, כך שזה לא מטריד אותי. (אולי את הילדים שלי שיגיע זמנם)

אכן דמי ניהול משולמים על ידי ביטוח לאומי. אבל לא שצריך לדאוג לבנקים - הם חוגגים יופי על גבינו בדמי ניהול דרקוניים שהם גובים. את החגיגה הזו חייבים להפסיק.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצרף פה לינק שכבר צירפתי בעבר כדי להכניס נתונים אמפיריים לדיון:

https://www.linkedin.com/pulse/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%A1%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%9C%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%AA-barry-gendenshtein?trk=prof-post

היסטורית, הסיכוי להפסיד בהשקעה במניות בשיטה שבה מתנהלים המסלולים האלה (השקעת סכום קבוע מדי תקופה, Dollar Cost Averaging) בתקופה שמעל 14 שנה הוא אפסי.

פורסם

ממליץ על סיכון גבוה עד גיל 13-15

ואז סיכון נמוך או ריבית קבועה בבנק

בתקופה כה ארוכה זה הכי מומלץ.

אני עובד בנק, וכך אני עושה.

כפיר הג'ינג'י

פורסם
ממליץ על סיכון גבוה עד גיל 13-15

ואז סיכון נמוך או ריבית קבועה בבנק

בתקופה כה ארוכה זה הכי מומלץ.

אני עובד בנק, וכך אני עושה.

למה דווקא בגיל 13-15 להוריד את הסיכון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בחרתי לחסוך בבנק. מה האפשרות הכי טובה בלי לקחת סיכונים? 2 ילדים 7 ו 11

1. מסלול עם ריבית קבועה לא צמודה (ברירת מחדל)
  2. מסלול עם ריבית משתנה
  3. מסלול עם ריבית קבועה צמודה למדד המחירים לצרכן

פורסם

תהיה. אני לא מבין למה המדינה משלמת הון על טיפול בסימפטום ולא בשורש הבעיה. 20k זה כלום כסף לאדם שזה עתה יוצא לחיים. למה המדינה לא משקיעה את הסכומים האלו בחינוך לכלכלת בית נכונה, סידרי עדיפויות, לימוד בסיסי על עולם הכלכלה והבנקים, סוגים של הלוואות, ריביות, עמלות, אשראי וכו'. יש כל כך הרבה מושגים שאתה לא מכיר וכשאתה יוצא לעולם האמיתי ההתנהלות כולה מתבססת על שרשרת טעויות.

זה נחמד לקבל סכום כזה לילד בגיל מאוחר אבל לדעתי זה פספוס של המטרה.

פורסם

הרנזה - שתי תשובות:

1. מדובר בחינוך בכלל, לא רק פיננסי. לשלטון יש עניין לא להשקיע בחינוך מרחיב אופקים. שים לב שכתבתי השלטון, לא המדינה. דנו בנושא לא מעט בפורום זה.

2. פופוליזם לשמו. מי שרואה 20 אש"ח בחשבון, במיוחד אם הוא בשכבות הנמוכות, חושב שתרמו לו הרבה מאד כסף, למרות שמדובר בבוטנים אפילו במחזור השנתי של משפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מתלבט האם להוסיף עוד 50 מהקצבת ילד, אני גם ככה חוסך את הקצבה במלואה ולפחות בכלי הפיננסי שלי יש לי מושג על תשואות עבר וכדומה, מה דעתכם?

פורסם

אל תתלבט,תשקיע את הסכום הזניח הזה.

זה נראה סכומים קטנים, אבל מי שיש לו כבר ילדים גדולים - מבין כמה היה חשוב לחסוך

לילדים בתכניות חסכון אפילו סכומים שעל הנייר נראים קטנים.

בדיעבד אני מצטער שלא חסכתי יותר לילדים וגם עבורי.

פורסם

אני לא ממליץ לאף אחד מה לעשות.

אני רק יכול לומר מה אני עשיתי, 3 ילדים (12,9,4) לכולם קופ"ג עם סיכון גבוהה והוספתי את ה 50 שקלים שהיה ניתן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סיכון גבוה עד גיל 18?

יש עדיפות לאיזה קופה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע כרגע ולא צריך לקבל החלטה עד איזה גיל. השת לבך לעובדה שבגמל אפשר לעבור בין מסלולים.

אלטשולר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...