Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים

הרכב שבבעלותי היה מעורב בתאונה ושמאי (המוכר ע"י ביטוח פניקס שם אני מבוטח) קבע לרכב אובדן מוחלט.

התאונה ארעה לפני 3.5 שבועות.

הרכב נגרר ע"י גרר משטרתי למגרש של המשטרה.

אני העברתי טופס שחרור למגרש, שלמתי על הגרירה לבעל המגרש וקיבלתי קבלה ומשם זה עבר לטיפול השמאי להסדרת גרירת הרכב למגרש של חברת הביטוח.

אתמול לאחר פניה לחברת ביטוח לברור סטטוס נזכרו לשלוח לנו טפסים למלא... בעקבות כך צצות כמה שאלות.

1. בהסכם הביטוח שלי מגיע לי גרר- האם אני זכאי להחזר עבור תשלום לגרר המשטרתי? או שחברת הביטוח תטען שמכיוון שמגיעה לי גרירה אחת, הם מימנו את הגרירה מהמגרש המשטרתי למגרש שלהם ולכן למעשה יש 2 גרירות ואחת מתוכן בלבד אני משלם.

2. האם הגדרה של אובדן מוחלט, משמעה קבלת פיצוי מלא בגין שווי הרכב?

3. הבנתי שמכיוון שהרכב ירד מהכביש אני זכאי לקבל החזר יחסי עבור אגרת הרישוי, איזה טופס צריך, מי מנפק אותו ולאן מגישים.

4. האם במקרה של תאונת אובדן מוחלט אני זכאי גם לקבל החזרים מחברת הביטוח על תקופת החלק היחסי שנותרה עד לסיום תקופת הביטוח?

5. מדוע במקרה של אובדן מוחלט , חברת הביטוח מבקשת את מפתחות הרכב? (זה סתם מסרבל להעביר להם את הסטים, ולבטח הרכב הולך לפרוק).

תודה למי שיכול להאיר את עיני

פורסם (נערך)

1. כנראה שהאופציה השניה (חברת הביטוח לא תסכים תשלם על הגרירה המשטרתית, מכיוון שלא השתמשת בשירותי בגרירה של הביטוח). ד״א מדוע הרכב נגרר ע״י המשטרה למגרש? למה לא גררת ישירות למוסך?

2. כן. לפי מחירון לוי יצחק משוקלל, מינוס ירידות ערך אם יש.

3. אחרי שיסתיים הכל והאוטו יורד מהכביש, תיגש למשרד הרישוי עם האישור ותקבל החזר (כך אני עשיתי).

4. כן על ביטוח החובה, לא על המקיף. את ההחזר אתה אמור לקבל מחברת הביטוח יחד עם הפיצוי על אובדן הרכב.

5. לא ברור. כנראה מאותה סיבה שהם מבקשים את הרשיון המקורי. אולי כדי לוודא שהרכב לא יעלה חזרה על הכביש? בכל אופן, הרכב עובר לבעלותם, כך שהמפתחות והרישיון אמורים להיות ברשותם.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אוסיף שאין הפחתה של ההשתתפות עצמית באובדן גמור .

לגבי הגרירה תעמוד על כך שישולם לך 2 הגרירות, וחשבון השמאי כמובן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה

בנודע לשאלה של מדוע הרכב נגרר למגרש משטרתי...

אישתי והילדה היו ברכב, והן פונו באמבולנס,

מאותו רגע המשטרה טיפלה בתאונה ופינתה את הרכב עם גרר שהם הביאו.

פורסם

מעניין. במקרה ממש דומה - טוטאל לוס עם פינוי לבי״ח - הזמנו גרר שיקח את הרכב למוסך. השוטרים אפילו לא הציעו לגרור את הרכב...

לגבי שתי הגרירות - כמובן שעליך להתעקש לקבל החזר על שתיהן ככל שתוכל, אבל צפה להתנגדות מצד חברת הביטוח. מניסיון, אם הגרירה נעשית ע״י גורם שהוא לא חלק מהביטוח, החברה מתנערת מהתשלום על הגרירה. הניסיון שלי היה לא עם גרירה ע״י המשטרה כי אם גרירה ע״י חברת גרירה אחרת. אם המשטרה ״הכריחה״ אותך להשתמש בשירותי הגרירה שלה, יש לך דווקא קייס טוב לקבלת ההחזר מחברת הביטוח.

פורסם

לגבי עניין הגרירה, בדרך כלל חברת הביטוח תשלם את זה, הכל בהתאם לפוליסה ומה שנכתב בה, אם מדובר בגרירה שנדרשה לאחר התאונה אז אלו יהיו חלק מההוצאות ועליך להגיש את החשבונית להם (שוב כמובן לבדוק את זה מול החברה לפני) ההוצאות שוות ערך כמו לכל הוצאות שיגיעו בהמשך (כמו פגיעה בגדר בטיחות , פגיעה ברכוש צד ג' וכו' - שאלו ידרשו את כספם לאחר מכן)

בנוגע לשאלה 5 מדוע חברת הביטוח דורשת את המפתחות, פשוט מאוד, מהסיבה שהרכב שלך יורד מהכביש ונשלח לפירוק, מי שמקבל את הרכב זו חברת הביטוח שברגע שמשלמת לך את שווי , מבחינה חוקית הרכב עובר לידיהם. משם זה עובר לפירוק במגרש חלקי חילוף, ככה, שיש שתי סיבות - 1 בעלות הרכב, 2 : יכול להיות שבשל צורך המגרש בחלקי הנעילה וההנעה גם נדרש המפתח. (בדרך כלל מוכרים סט נעילה שלם עם המפתח).

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...