Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן אינוורטר או רגיל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדירה שרכשנו אנו מקבלים מהקבלן מזגן מיני מרכזי אינוורטר של אלקטרה.

במקרה לאחר שיחה עם חבר שהינו מתקין וותיק הפתיע אותי הנ"ל בטענה שכמי ששנים בתחום אינו ממליץ כלל על אינוורטר אלא על מזגן רגיל.

לטענתו לאינוורור המון תקלות ויכולת קירור נמוכה יותר והצריכה לא באמת טובה יותר.

כמובן שמאוד הופתעתי ורצתי לכאן לשאול (:

אגב, האם כדאי להשקיע ולהתקין דמפרים בכל חדר?

תודה

פורסם

לא שמעתי על כזה דבר מזגן אינוורטר ללא דמפרים. אם אין דמפרים איך המזגן יודע באיסה חדר פתחו את המזגן ומה הטמפרטורה בחדר?

כיום הטכנולוגיה של האינוורטר לא הוכיחה עדיין את אמינותה ולכן יש את השם הזה בשוק.

כל חלק שמתקלקל יקר משמעותית ממזגן רגיל (יכול להיות גם בגלל שפחות נפוץ) ואפילו שמעתי שחברות הביטוח (תכולה של הדירה) מסרבות לבטח.

אם נותנים לך כזה מזגן בחינם תיקח, מקסימום בתקלה הראשונה במקום לתקן תחליף למזגן רגיל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אינוורטר זה כמו VAG

רכשתי מזגן כזה מתוך המחשבה שאם כבר אני מוציא סכום גבוה, אז שיהיה עם הטכנולוגיה הכי חדשה

המזגן עצמו מעולה, אני ממש אוהב את איך שהוא עובד

אבל, הוא לפעמים עושה לי בעיות, ברמה של 24-48 שעות לא עובד, אני משחק עם השלטרים, סוגר, פותח, נותן לו לנוח, באיזשהוא שלב הוא חוזר לחיים

עכשיו יש תופעה חדשה - שם על טמפ' נמוכה והוא עובד, מעלה לטמפ' שאני בדר"כ שם בבית, המדחס נסגר ולא נפתח שוב, צריך לסגור ולפתוח את המזגן על טמפ' נמוכה יותר.

למיטב הבנתי הדבר הזה נגרם על ידי הכרטיס (שכבר הוחלף פעם אחת במסגרת האחריות), והוא יקר (אמרו לי 4000-6000), לכן אני בנתיים לא מתקן.

בקיצור, ככל שמדובר במזגן, אני מתחרט שלא קניתי מזגן רגיל, למרות הייתרונות שלו, כשמדובר במזגן זה בטל ב-60 לעומת הביטחון שהוא יעבוד כשאתה מת מחום או קופא.

פורסם

כל מה שאמר PHPCLUB נכון גם לגבי שני האינוורטרים של אלקטרה שמותקנים אצלי בבית. ימח שמם.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

בחינם - תיקח. אם תהיה תקלה משביתה רצינית - תחליף מקסימום למזגן רגיל (אין בעיה) ON\OFF.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אינוורטר יותר יקר ממזגן רגיל, יותר בזבזן בחשמל (כן פחות יעיל ממזגן רגיל!), ומועד לתקלות יקרות גם בשימוש מקרי.

היתרון הגדול שלו הוא היכולת לחמם/לקרר בעוצמה נמוכה כדי לשמור על הטמפרטורה לאורך זמן בלי לכבות את המזגן לגמרי.

פורסם
לא שמעתי על כזה דבר מזגן אינוורטר ללא דמפרים. אם אין דמפרים איך המזגן יודע באיסה חדר פתחו את המזגן ומה הטמפרטורה בחדר?

כיום הטכנולוגיה של האינוורטר לא הוכיחה עדיין את אמינותה ולכן יש את השם הזה בשוק.

כל חלק שמתקלקל יקר משמעותית ממזגן רגיל (יכול להיות גם בגלל שפחות נפוץ) ואפילו שמעתי שחברות הביטוח (תכולה של הדירה) מסרבות לבטח.

אם נותנים לך כזה מזגן בחינם תיקח, מקסימום בתקלה הראשונה במקום לתקן תחליף למזגן רגיל.

אצלי בבית אגף הציבורי כולו ממוזג על ידי אינוונטר 4 כ''ס. אין דמפרים כי זה הכל חלל אחד מבחינתי ואני מרוצה אותה טמפרטורה בכל מקום. בחדרי שינה יש דמפרים .

אלקטרה לא טובים באינוורטרים עיליים. זה ידוע. במיני מרכזי הם פחות בעייתיים.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

מזגן אינוורטר יכול לשנות את התפוקה בהתאם לעומס ככה יש גם יותר שקט וגם קירור עם גל טמפ' בעל קפיצות קטנות יותר, אם האמינות פחותה זה שיקול רציני, אולי אחריות גדולה יכולה להשפיע על ההחלטה.

פורסם

יש אינווטר עם יחידה פנימית לכל חדר

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נכון אבל אז זה לא מיני מרכזי.

פותח השרשור רשם שהקבלן נותן לו מיני מרכזי אינוורטר ואח"כ שאל לגבי דמפרים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אכן כן

בתחילה היתה האפשרות למזגן בכל חדר אלא שאישתי התנגדה בכל תוקף לקוביה הזו בכל קיר ובמיוחד לאחר שיש לנו כרגע מזגן אחד מטפטף שאף טכנאי לא הצליח לתקן.

שנית הודיע חד משמעית שבממ"ד לא יהיה מזגן ולא שום הכנה.

מבדיקה של תוכנית הדירה לא ניתן להוסיף אחד אח"כ מבלי לעשות הנמכות וצנרת מטורפת וארוכה

ובמידה מדובר במזגן בכל חדר לא תהיה הנמכה בכלל לה אני זקוק לכל מיני תשתיות ואצטרך לעשות בעצמי שזה כאב ראש לא קטן

וכמובן 5 מדחסים בחדר כביסה שממילא נורא קטן.

אז ירדנו מזה

עכשיו הוא נותן לנו להחליט בתמיהה מה הדילמה בכלל, האם להתקין רגיל או אינוורטר של אלקטרה.

אינו נותן דמפרים ועליי יהיה להוסיף למענם בין 2800-4200 (תלוי אם מוסיף גם לסלון).

• תוכן חדש...