Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

התחלתי לעבוד בחברה חדשה והם מבקשים ממני לחתום על חוזה שבין היתר מכיל את זה:

.3הארכת ההסכם ותנאיו:

.3.1לאחר מועד סיום הפרויקט הספציפי אליו גויס והעובד ימשיך לעבוד בחברת X לאחר

סיומו , זה יהיה ע"פ קריאות/פרוייקטים הנכנסים ולפי שיבוצים בתאריכים הרלוונטיים.

.3.2העובד מצהיר ומסכים בזאת כי החברה תזמן אותו לעבודה ע"פ צרכיה וייתכנו חודשים בהם לא יהיה

צורך כלל בעבודה מצד העובד.

.4שכר ותנאים נלווים

.4.1תמורת מילוי כל התחייבויותיו על פי הסכם זה תשלם החברה לעובד שכר שעתי העומד במועד חתימת

ההסכם, על ₪ Xברוטו. התעריף השנתי הנ"ל, כולל גם תשלום שוטף של דמי ההבראה המגיעים

לעובד, ראה גם סעיף ( 8.1להלן: "השכר שעתי".)

.9דמי הבראה

.9.1העובד יהיה זכאי לתשלום דמי הבראה בהתאם למספר הימים והתעריף לכל יום הבראה כקבוע בצו

ההרחבה שיחול על החברה. דמי ההבראה ישולמו באופן שוטף והם כלולים בשכר השעתי של העובד,

כפי שנקבע בסעיף 3.1לעיל.

.13אי תחרות

.13.1העובד מתחייב בזאת לא לספק שירותים בין במישרין ובין בעקיפין, במשך כל תקופת ההתקשרות נשוא

הסכם זה בכל כשירות שהיא, בין בתמורה ובין שלא בתמורה, לכל אדם ו/או מוסד ו/או תאגיד במדינת

ישראל המתחרה ו/או הקשור לעסק כלשהו המתחרה במישרין או בעקיפין בעסקי החברה.

(הדגשתי את מה שנראה לי בעייתי)

בחברה טוענים שזה הסכם סטנדרטי במשק ואין לי מה לדאוג, אני אשמח להבהרה לפני שאני חותם, לי זה נראה כמו חוזה דרקוני וספק-חוקי או מוסרי.

תודה מראש

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

פרקליט אני לא , אבל דמי הבראה לא תראה מהם.

טוענים שמחלקים אותו באופן יחסי ,

אם השכר שלך גבוה משכר המינימום אז יכול להיות שזה בתחום האפור.

אם מדובר בשכר מינימום , בטוח שלא חוקי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

זה נשמע כאילו יכולים לשלוח אותך הביתה לחל"ת לכמה חודשים מבלי לטרוח לפטר אותך, בכל רגע שמתחשק להם.

לפחות לא מצהירים עליך בתור "קבלן משנה עצמאי".

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

העבודה (לצערי) אינה קבועה, ורק לפי צרכי המעסיק (כלומר - ייקראו לך לסתום חורים וכיו"ב אולי לא להגיע בכלל ועדיין להיות זמין להם מתי שירצו.). נראה לי...עגום :-(

אכן נראה שאין הבראה (כלומר - אומרים לך שהמשכורת כוללת את זה. אם חוקי - אז מסריח. לפחות קצת).

alfa 156 2.5.

פורסם

מקומות שמתחילים עם חוזים כאלו פשוט הולכים ודופקים כמה שאפשר את העובד, בין אם זה במסגרת החוקית, או אפילו בעבירה על החוק, מניסיון.

פורסם

לגבי צורת ההעסקה:

http://www.ovdim.org.il/שימוע-חוזה-עבודה-תקופה-קצובה/

בכל הקשור להבראה, למיטב ידיעתי בר ביצוע כל עוד הם מפרידים את חלק ההבראה מהשכר בתלוש. כמובן על השכר בסופו של דבר להיות יותר מהמינימום.

סעיף 13 הוא די קשקוש בלבוש בנוסח שלו.

פורסם

^

אכן כך.

הנושא הבעייתי הנוסף כאן הוא שכר שעתי

לא הגעת 5 שעות מתוך186 שעות? תקבל הבראה/ימי חופש/ימי מחלה יחסיים

0.98 וכו'

לגבי ההבראה אכן קומבינה יפה, חוקית כנראה שכן (לא ידוע לי שיש הגבלה על אופן התשלום), מעשית הוא חסך לעצמו עוד כמה גרושים בשנה.

פורסם

לא כ"כ הבנתי אם מדובר על עובד שעתי או עובד חודשי (גלובלי). זה חשוב לצורך ציון גובה השכר (עם /בלי דמי הבראה). לעובד שעתי מקובל לציין שכר שעתי בתור בסיס. על זה יש את כל התוספות המגיעות בחוק - דמי הבראה, דמי חגים ,תשלום עבור נסיעות וכד'. סעיף אי תחרות בלשונו נראה הגיוני. כל עוד לא דורשים ששנה/שנתיים אחרי שאתה עוזב אותם לא תעבוד בחברה מתחרה.

בגדול החוזה מצביע על זלזול בוטה בעובדים ולכן, אם יש אפשרויות אחרות מומלץ להדיר רגליים משם!

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תודה רבה לכולם!

השכר הוא אכן לא מינימום אבל עניין ההבראה הרגיז שכן זה משהו שהיה לי בכל עבודה עד כה.

יותר מזה - בגלל שאני נחשב עובד יומי, בשילוב עם הסעיף שאומר שלא חייבים לספק לי עבודה, הם לא משלמים חגים. בחודש עמוס חגים אני אקבל זיבי במקום משכורת.

זה גם משהו שמבחינתי היה ברור מאליו ומסתבר ש.. לא.

הסעיף הזה של אי-תחרות דבילי בעיניי שכן אם אני חותם עליו אז בעצם גם בחודש שאני יושב בבית ללא עבודה, כי אין פרויקטים, אני לא יכול לחפש עבודה בתחומי, וגם אחרי שאתפטר\אפוטר, זה מונע ממני לעבוד בתחום שלי (כי כל מעסיק אחר הוא בעצם מתחרה שלהם), מה אני אמור לעשות? להפוך המבורגרים חצי שנה?

קיצר נראה לי שעם כל הרצון הטוב אני פשוט אוותר, לא נראה לי לעניין כל העסק הזה.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בלי קשר להמלצה שכדאי לוותר,

אתה לא צריך להיות מודאג מסעיף אי-התחרות.

משום-מה, אחוז גדול מחוזי העבודה בארץ מכילים סעיף כזה, עם טווחים הזויים של חצי שנה ושנה,

במציאות הם מתנגשים עם חוק חופש העיסוק והמעסיקים המעטים שניסו לתבוע חטפו על הראש מהשופט.

יש מקרים בודדים שבהם הסעיף תקף, כגון מנהלים בכירים, והיו פסקי דין לכאן ולכאן,

אבל לעובדים רגילים? נאדה בריבוע. תנוח דעתך (אני פשוט מכין אותך לכך שתיתקל שוב בסעיף המטופש הזה בעתיד).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסעיף הזה של אי-תחרות דבילי בעיניי שכן אם אני חותם עליו אז בעצם גם בחודש שאני יושב בבית ללא עבודה, כי אין פרויקטים, אני לא יכול לחפש עבודה בתחומי, וגם אחרי שאתפטר\אפוטר, זה מונע ממני לעבוד בתחום שלי (כי כל מעסיק אחר הוא בעצם מתחרה שלהם), מה אני אמור לעשות? להפוך המבורגרים חצי שנה?

הסעיף של אי תחרות נכשל במבחן בית המשפט ואין לו שום משמעות, למעט מקרים קיצוניים בהם העובד גונב לקוחות או ידע ספציפי (רשימת לקוחות) מהמעסיק הקודם וניתן להוכיח זאת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

סעיף אי התחרות פה מאוד הוגן והגיוני. מה לא סביר להגיד לך שכל זמן שאתה עובד אצלי אסור לך לעבוד אצל מתחרים גם בחינם?

לגבי הבראה אני לא יודע מה משך הפרוייקט שלשמו גוייסת אבל אם אתה לא עובד לפחות 11.5 חודשים ממילא לא תקבל הבראה. תעשה את החשבון אם אתה מוריד את ההבראה מהשכר השעתי מה יוצא השכר ותחליט אם כדאי לך או לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

^ לעניות דעתי זה לא סביר שהם יכולים להוציא אותי לחל"ת לכמה שבועות/חודשים ובזמן הזה אני לא אמור לעבוד במקצוע היחיד שאני מכיר (כי כל עבודה במקצוע הזה תהיה אצל מתחרה כזה או אחר שלהם).

יכול להיות שאני טועה , בגלל זה שאלתי..

פורסם (נערך)

זה סעיף סטנדרטי שלא תופס מים כי הוא נוגד את חוק חופש העיסוק כפי שכבר ציינו.

אנחנו תבענו את המעביד הקודם של אשתי, בתמורה הוא תבע אותנו כנגד על סכום מופרך של 150,000 על הפרת אי התחרות.

במשפט, אמרה משפט מאוד פשוט. אנחנו צריכים להתפרנס, נחליף מקצוע עכשיו ?

השופט ביקש להבין איזה ידע מיוחד / עמדת מפתח היא הייתה שהיא לקחה איתה למקום העבודה שאחריו, מיותר לציין שהתביעה שכנגד נדחתה.

שים לב. הרבה דברים מחוזה העבודה הם לא חוקיים, המעביד רושם אותם לשם הרתעה, ובשביל "זה טוב שיהיה", אבל אם אין כאן איזה מקרה יוצא דופן של ידע מיוחד שאתה לוקח איתך למתחרה, זה לא תופס.

עוד דוגמא, אבא שלי סיפר שלפני אי אילו שנים הסמנכ"ל כספים בחברה שעבד (חברה של 500 עובדים) הלך לעבוד אצל המתחרים לאחר שהיה חתום על סעיף אי תחרות.

מיותר לציין מה זה סמנכ"ל לחברה כזאת ואיזה ידע הוא צבר איתו ויכול לקחת. החברה תבעה, ועדיין השופט החליט שאין כאן הצדקה לאי תחרות.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • תוכן חדש...