Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 10K (בינתיים עד ל-15K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים אני מחפש רכב ראשון למשפחה צעירה שני מבוגרים ותינוק

הרכב ישמש לנסיעות יומיות של 10-20 ק"מ

חשוב שיהיה אמין וחסכוני ( בממוצע ) בדלק

אוטומט

קראתי את הפוסטים שנמצאים בנעוץ אבל עדיין אשמח לעצות שלכם, אני לא מבין בכלל ברכבים וסומך עליכם.

איזה שאלות כדאי לי לשאול לפני שאני מגיע בכלל לראות את האוטו ? (לא ראיתי פוסט על זה )

תודה רבה מראש על העזרה:-D

עריכה אחרונה על ידי kaza200
פורסם

יש לך יותר מדי דרישות לרכב בתקציב נמוך.

בתקציב הזה קודם כל מה שחשוב זה למצוא רכב שטופל כמו שצריך ולא זלזלו בו.

לנסיעות כאלו אין משמעות גדולה בין רכב חסכוני יחסית לבין רכב לא חסכוני.

ולגביי אמינות צריך לקחת בחשבון שמדובר ברכבים ישנים יחסית ולכן צפויות פה ושם תקלות לא צפויות למשל.

הייתי מציע לבדוק יונדאי אקסנט, יונדאי אלנטרה, ניסאן אלמרה, מאזדה לנטיס וכאלה.

יכול להיות שגם מכוניות קטנות יותר כמו גטס יכולות להספיק אבל זה רק אתה תוכל להגיד.

קח בחשבון שבתקציב הזה שום רכב לא חסכוני, בטח לא עם גיר אוטומטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מעדכן את התקציב ל 15K - בכל זאת עדיף פחות

משום מה אין לי אופציה לערוך שוב את הנושא - לכן אני כותב פה

יש שנתונים של אותם רכבים שאתם ממליצים- או פשוט על הדגם הזה ולא משנה איזה שנתון ?

עריכה אחרונה על ידי kaza200
פורסם

אני הייתי מחפש רכב אחד בתקציב שכזה - מזדה לנטיס 323 , זה לא אומר שאין עוד אפשרויות אבל זה מה שאני הייתי עושה. תתן לך הכי הרבה אוטו בתקציב שכזה, בטח למשפחה. צא וראה - אין עוד דגם מסוף שנות ה 90 ותחילת שנות ה 2000 שנמצא על הכביש במספרים כאלה. אמין בטירוף, מקום סביר בספסל האחורי, חלפים זמינים וזולים, מתחת למכסה מנוע הכל פשוט, מזגן מצויין, פלסטיקה עמידה , אם תמצא רכב שכזה בסביבות 150-170 אלף קמ שנת 2000-2004 שמור ומטופל - ייתן לך הרבה שנים של שקט יחסי. יש תמורה בעד האגרה. הדגם הזה (ואחותו הגדולה, 626) מזדקן בכבוד!

פורסם

קצת יותר מ-15 אלף ש"ח קונים קיה ריו 2007-2008. מכונית מודרנית יותר מה323, לא פחות אמינה וגם זולה מאוד לתחזוקה.

אני מאמין שמוכרים מסוימים יסכימו להתגמש ל15 אלף ש"ח. למעשה זאת כנראה תהיה תמורה טובה מאוד לכסף שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה רבה על ההצעות והעצות אתם ממש עוזרים לי, יש לי כמה שאלות שמאוד יעזרו לי בבחירה

עד איזה קילומטראז' אני צריך לחפש ? מה אמור להיות מבחינתי הגבול העליון ?

האם קניית רכב מליסינג כדאית ? והאם כדאי לקנות ממישהו פרטי כאשר היד הקודמת הייתה ליסינג ?

מה אני צריך לשאול בטלפון לפני שאני בכלל מגיע לראות את הרכב ?

ומה דעתכם על פוקוס שנת 2007 - הייתם ממליצים עליו ?

פורסם (נערך)

אני הייתי נשאר עם תקציב של 10-12 והולך על לנטיס 323. ק"מ עד 200 אלף ק"מ (מנוע של רכב מטופל יגיע ל 350 בקלות). בתקציב של 15 או מתקרב ל 20 (כמו הפוקוס שהצעת) זה כבר אופרה אחרת ואז יש לך אפשרויות נוספות (שלטעמי הוא מעט מדי ולא מצדיק, אם כבר הייתי הולך לכיוון של 30-40 אש"ח ואז באמת נפתחות לך אפשרויות טובות בשנתונים מתקדמים יחסית)

לגבי הפוקוס, שנשמע אמין למדי ( רק את הגיר הפלנטרי ולא הרובוטי ששם היו הרבה בעיות), הפוקוס היה מלך שוק הליסינג במשך הרבה שנים וגם בשנים האלה, אני מניח שרובם "שחוטות" - תזהר!!!

אולי הקישורית הבאה תעזור לך:

http://cars.walla.co.il/item/1377837

וגם זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?424269-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2007-2008

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

דורון אתה דיברת בכלליות על כל רכב או רק על הלאנטיס ?

ולא הבנתי אם התשובה שלך הייתה בכללי או רק על הפוקוס ... בשאלות האלה ..

"האם קניית רכב מליסינג כדאית ? והאם כדאי לקנות ממישהו פרטי כאשר היד הקודמת הייתה ליסינג ?"

פורסם (נערך)
דורון אתה דיברת בכלליות על כל רכב או רק על הלאנטיס ?

ולא הבנתי אם התשובה שלך הייתה בכללי או רק על הפוקוס ... בשאלות האלה ..

"האם קניית רכב מליסינג כדאית ? והאם כדאי לקנות ממישהו פרטי כאשר היד הקודמת הייתה ליסינג ?"

אני לא מומחה גדול אבל....

1. דיברתי על הלאנטיס - אני חושב שמסגרת תקציב של 10-12, הלנטיס היא אופציה נהדרת. לדעתי ניתן למצוא מכוניות כאלה עד 170 אלף ק"מ בקלות יחסית. אין גם "בעיית" ליסינג (לא שאני פוסל ליסינג - אבל קניית רכב לייסנג יש לפעול ביתר זהירות) כי השנתונים האלה הם טרום הצפת השוק ברכבי ליסינג.

2. לגבי תקציב, אנסה להסביר. בהתחלה דיברת (וכך גם בכותרת) על רכב עד 10 אלף שח, אחכ הגדלת ל 15. פוקוס 2007 לדעתי מתקרבת יותר ל 18 ועוד יישור קו, בקלות תגיע ל 20. לדעתי תקציב "נכון" לרכב צריך להיות גבוה יותר - סביב 30-40 אלף שח. כך, תהנה משנתון גבוה יותר שייתן לך יותר שקט נפשי (בעיקר בגזרת הרכבים היפנים והקוריאנים) בכל הקשור לבלאי וטיפולים במוסך. לדעתי תקציב של 20 אלף הוא לא לפה ולא לשם. אם מצבך הכלכלי שלך הנחה אותך ללכת על רכב בתקציב של 10 אלף - לך על זה. במקרה כזה אני חושב שמזדה לנטיס 323 תתן לך תמורה גבוהה. כמובן שבגלל שהרכב ישן יותר יהיה בלאי גבוה יותר וכו אך עדיין לא חרגת בתקציב ונהנית מהתכונות של הלנטיס בכל הנוגע לזמינות חלפים, פשטות הטיפולים וכו'. עם רכב בעלות של 20 אלף שח, לדעתי יהיה לך בלאי והוצאות דומות או לפחות לא שונות בהרבה מהלנטיס. במקרה כזה לא עשית כלום - הוצאת עוד 10 אלף שח ולא נהנית בהכרח מהשנתון המתקדם יותר בכל הקשור לאחזקת הרכב.

3. לגבי הפוקוס - אני לא מחסידי הרכב הזה (אבל זה לא אומר כלום...) בשנתונים מסוימים, גם 2007 היו פוקוסים עם גירים רובוטים ידועים לשמצה. מפוקוס כזה תתרחק מאש. אם פוקוס אז רק גיר פלנטרי (לפחות בשנתון הנ"ל)

4. לגבי ליסינג - תחום זה סוקר בהרחבה בפורום כאן ובפורומים נוספים. יש פלוסים ומינוסים לנושא זה. אני מאלה שיעדיפו תמיד אבל תמיד רכב מיד פרטית, עם היסטוריה טיפולים מוכחת (במקרה כזה צריך הרבה סבלנות ואורך רוח עד "שתיפול" על הרכב הנכון). רכב ליסינג, הרבה פעמים ואני נזהר מהכללות, הוא רכב שנסע ק"מ רבים, לנהגי ליסינג לא תמיד אכפת מהרכב אז הרבה פעמים נהגים כאלה "קורעים" את הרכב, רמת הטיפולים של רכבים כאלה הרבה פעמים נמוכה יותר עד רמת הזנחה (לכן מכנים רכבים כאלה רכבים "שחוטים"), ולעתים רכבים כאלה מגיעים לכל מיני מגרשים וסוחרים מפוקפקים שיעשו הכל כדי למכור את הרכב והרבה פעמים תוך מצג שווא עד לרמה של פעולה פלילית. היתרון הגדול של הליסיניג הוא במחיר וזאת בגלל הצפה של רכבים כאלה בשוק. יש היצע אז המחיר יורד. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. נהג יחיד ברכב ליסינג, מחברה מוכרת שטיפלה כיאות, היסטוריית טיפולים מוכחת ובדיקה במכון בדיקה חיצוני (לא של חברת הליסינג) הם תנאי הכרחי לעניין

מקווה שעזרתי

ושוב אני מדגיש הכל זה מהניסיון שלי - יש מומחים גדולים ממני....

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

בתקציב תוכל לרכוש שברולט אופטרה בת פחות מעשור. יש היצע עצום של מכוניות מהדגם הזה, ושוק בקנטים בגלל שם לא טוב, בלי הצדקה אמיתית.

גם הטיפולים והחלפים זולים יחסית.

יש לוודא החלפת חגורת תזמון (כ-1000 ש"ח אם צריך להחליף) ותקינות מדחס מזגן (כ-1500 ש"ח אם נדרש)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני לא מומחה גדול אבל....

3. לגבי הפוקוס - אני לא מחסידי הרכב הזה (אבל זה לא אומר כלום...) בשנתונים מסוימים, גם 2007 היו פוקוסים עם גירים רובוטים ידועים לשמצה. מפוקוס כזה תתרחק מאש. אם פוקוס אז רק גיר פלנטרי (לפחות בשנתון הנ"ל)

4. לגבי ליסינג - תחום זה סוקר בהרחבה בפורום כאן ובפורומים נוספים. יש פלוסים ומינוסים לנושא זה. אני מאלה שיעדיפו תמיד אבל תמיד רכב מיד פרטית, עם היסטוריה טיפולים מוכחת (במקרה כזה צריך הרבה סבלנות ואורך רוח עד "שתיפול" על הרכב הנכון). רכב ליסינג, הרבה פעמים ואני נזהר מהכללות, הוא רכב שנסע ק"מ רבים, לנהגי ליסינג לא תמיד אכפת מהרכב אז הרבה פעמים נהגים כאלה "קורעים" את הרכב, רמת הטיפולים של רכבים כאלה הרבה פעמים נמוכה יותר עד רמת הזנחה (לכן מכנים רכבים כאלה רכבים "שחוטים"), ולעתים רכבים כאלה מגיעים לכל מיני מגרשים וסוחרים מפוקפקים שיעשו הכל כדי למכור את הרכב והרבה פעמים תוך מצג שווא עד לרמה של פעולה פלילית. היתרון הגדול של הליסיניג הוא במחיר וזאת בגלל הצפה של רכבים כאלה בשוק. יש היצע אז המחיר יורד. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. נהג יחיד ברכב ליסינג, מחברה מוכרת שטיפלה כיאות, היסטוריית טיפולים מוכחת ובדיקה במכון בדיקה חיצוני (לא של חברת הליסינג) הם תנאי הכרחי לעניין

מקווה שעזרתי

ושוב אני מדגיש הכל זה מהניסיון שלי - יש מומחים גדולים ממני....

מומחה לא גדול וחרטטן לא קטן :)

בפוקוס 2007 מעולם לא היה גיר רובוטי - הדגם עם הגיר הרובוטי שווק מ-2011 ומשווק גם בימים ע"י איילון מוטורס, וגיר בדגם הדיזל של הפוקוס ע"י דלק מוטורס.

כמו שהעירו כבר לפני - במכוניות בתקציב הזה חשוב המצב שלהן כרגע, העבר ממש לא מעניין וגם לא ממש משפיע על המחיר. אין מכוניות בתקציב הזה ישירות מחברת ליסינג, וגם אם כן בד"כ מדובר במכוניות שעברו כמה ידיים, נקנו במסגרת עסקת טרייד-אין, ונמכרות ללא אחריות כלשהיא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כבר ממש התבלבלתי

מה שחשוב לי באמת זה שהרכב יהיה אמין ושהחלפים יהיו זולים - תחזוקה זולה

אני מוסיף ל 10K האלה עוד סביבות 2000 שקל לתיקון תקלות

אחרי שיטוט באינטרנט ובתגובות פה אלה הדגמים שהגעתי אליהם - רשימה יחסית ארוכה אבל אני באמת לא יודע מה נחשב טוב בשביל הצרכים שציינתי

הנה הרשימה :

פיאט פונטו ספייס

דייהטסו YRV

דייהטסו שרייד

יונדאי אקסנט

הונדה סיוויק

שברולט אופטרה

יונדאי גטס

פיאט גרנדה פונטו

סיאט איביזה

סיטרואן C3

פיג'ו 206