Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר-איפה הכי ''קל'' לעבור טסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלוואי עלי ולו 10% נבדקים כמוך.

רוב הנבדקים די אפאתיים, אך ישנם אותם 10% אשר מלבד "ברכות" מכבדים אותי גם באיומים עד כדי פגיעה בנפש.

עמית

הלוואי שכל הבוחנים היו כמו עמית !!! אני אעשה את כל הטסטים רק אצלו כי אני לא מחפש מקום שמקל ראש בעיניינים בטיחותיים וגם אני לא מחפש מקום שיחמיר יתר על המידה (אין לך פח אשפה וכו').

עמית, ב"ה עוד שבועיים אני קופץ לבקר אותך ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלא תבינו לא נכון.

האוטו במצב מצוין מכל הבחינות ,אבל לדוגמא היום החלפנו לצמיגים במידה 185 במקום 165 ואני מפחד שעל דברים כאלה יכשילו אותי.

איך ההיגוי במהירות נמוכה ובעיקר בחניות עם צמיגים רחבים כל-כך?

אני התלבטתי בעבר אם להחליף את הצמיגים שלי (155/80/13) לרחבים יותר (175 או 185, שניהם חוקיים ברשיון, כך נאמר לי במשרד הרישוי), אבל בסוף ירדתי מזה בגלל היעדר הגה כוח וחשש מהיגוי קשה בעיקר בחניות.

כמו כן הזהירו אותי מבלאי גדול יותר במערכת הפרונט/היגוי עם החלפת הצמיגים לרחבים יותר... לא יודע אם זה נכון, אבל זה גם היה שיקול של "מדוע לא לקנות צמיגים רחבים יותר" ;-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

בוולוו 244 שלי היו צמיגים 195 ולרכב לא היה הגה כח, וההגוי היה קשה וזוועתי.

600 שקל ושעה וחצי עבודה - פתרו את הבעיה לתמיד (אבל לא בכל רכב קל להשתיל הגה כח)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ומה בדבר האצת הבלאי ברכבים שלא באו במקור עם צמיגים רחבים יותר? העומס (הנוסף) על מערכת הפרונט/היגוי באמת קריטי כל-כך?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
ומה בדבר האצת הבלאי ברכבים שלא באו במקור עם צמיגים רחבים יותר? העומס (הנוסף) על מערכת הפרונט/היגוי באמת קריטי כל-כך?
הכל תלוי בטיב המילוי - אין כללי אצבע (כל רכב לגופו)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
בוולוו 244 שלי היו צמיגים 195 ולרכב לא היה הגה כח, וההגוי היה קשה וזוועתי.

600 שקל ושעה וחצי עבודה - פתרו את הבעיה לתמיד (אבל לא בכל רכב קל להשתיל הגה כח)

שלום לך

תוכל בבקשה לספר היכן עשיתה את ההתקנה של מערכת הגה כוח וקצת פרטים על על התהליך כמו למשל עלות חלקים עלות עבודה וכו..

שגיא

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם
בטסט האחרון שעשיתי (לפני חודש) עשיתי "ניסוי". לראשונה החלפתי מקום מדינמומטר ברעננה בו אני עושה רישוי כבר שנים, בו מכירים אותי בתור "ההוא עם הענתיקות" (עובדה שרבות עזרה לוויתורים קלים) למקום חדש שנפתח בכ"ס בשם "טסט בשרון" כמדומני.

נכשלתי בטסט על קופלונג הגה לא תקין (500 ש"ח תיקון), משאבת בלם אחורי לא תקינה (החלפת זוג - 400 ש"ח) ונזילת שמן מהרדיאטור קירור שמן גיר (החלפת בנד - 10 ש"ח).

דבר אחד יש לי לומר על זה - תודה.

במכון בו מכירים אותי ומקלים, אין לי ספק שעל הבלימה החלשה מהרגיל, היו מעבירים אותי בלי לבדוק מה התקלה ואולי לומר לי "קצת חלשים, אבל לא נורא" וכן, לא הייתי מגלה שהמשאבה נוזלת ויכולה להוות סכנה. במכון בו מכירים אותי לא הייתי יודע על התקלה בקופלונג הגה, עובדה שיכולה הייתה להגמר בקריעתה תחת מאמץ ולאיבוד קשר בין גלגל ההגה לתיבת ההגה (אני מניח שאתם מבינים מה חומרת הסכנה). לגבי נזילת שמן הגיר מהרדיאטור, אני בטוח שכמה אופנועים יודו לי על החלפת הבנד התקול.

תראו את מכון הטסטים לא בתור מקום שמנסה להקשות ולעשות לכם חיים קשים. הם באמת בודקים מה תקין ומה לא, מה מסוכן ומה לא, מה יגרום נזק לרכוש וחלילה לנפש במקרה תקלה, קחו את הטסט בתור בדיקה נוספת לבדיקות השגרתיות, תקנו את מה שנאמר לכם לתקן, ב-90% אחוז זה מוצדק ונכון.

לא שכחתי לומר תודה, עם כל הלב, כשקיבלתי את המדבקה של "עבר" לאחר הטסט החוזר.

ליאור.

אותו מכון בדיקה ברעננה, הביא לי את הג'ננה (סתם בשביל החרוז :lol: ).

הם הכשילו אותי בטסט בגלל שהתקן לרכב כמו שלי הוא 0.05% פחמן חד חמצני ואילו אני פלטתי 0.1% . אומנם פי שניים אבל רק 0.05% .

הסברתי להם שהרכב הוא רכב ספורטיבי, ונוסע עשיר בדלק, והדלק בארץ שלנו זה לא הדלק בחו"ל.

לא הסכימו לשמוע ואיימו עלי בכל מיני איומים ועונשים.

נסעתי למוסך המרכזי, התלוננתי וביקשתי שיתקנו את הליקוי.

מומחי המוסך המרכזי צחקו והסבירו לי שלכל הרכבים הדומים לשלי, אותה בעיה, ואין שום דבר לא תקין ברכב. ושלחו אותי חזרה אל מכון הבדיקה.

אחרי שביזבזתי את כל היום, וחצי מיכל דלק, נפלתי במקרה על טסטר עם שכל שהעביר אותי.

ואני שואל:

כשאני רוכב על הדו -גלגלי שלי אני נושם את העשן השחור של האוטובוסים, המשאיות, הג'יפים, המוניות ודווקא לי עושים בעיות על 0.05% מזהמים?

פורסם
עמית, אפשר לשאול איך אתה מגיב לאיומים הללו ?

באדישות, לחיצות, סתם חוסר יחס ?

התגובה שלי - "שיהיה לך יום נעים".

בנוסף - לאדם עם "כיסוי ראש", אני מזכיר לו, לא לשכוח לעבור דרכי לפני יום הכיפורים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בנוסף - לאדם עם "כיסוי ראש", אני מזכיר לו, לא לשכוח לעבור דרכי לפני יום הכיפורים.

עמית

ליתר בטחון, עדיף שיעבור על ידך ולא דרכך . . .

אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

עמית, נכון שאותו אדם מתרגז מזה ?

אני חושב שהדרך הכי טובה להרגיז בנאדם עצבני זה להשאר אדיש לאיומים שלו...

נתקלתי בחיי לא פעם ולא פעמיים באיומים, לא חשוב אם מסתם פלצפנים או אנשים עם יכולת, וכאשר איימו עלי אז תמיד היה את הקטע הזה במופעים של אסייג "חיכיתי שבועיים כלום לא קרה", אז פשוט הייתי עושה פרצוף מזלזל, ורואה את אותו המאיים מאדים עוד יותר, זה די נחמד :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
שלום לך

תוכל בבקשה לספר היכן עשיתה את ההתקנה של מערכת הגה כוח וקצת פרטים על על התהליך כמו למשל עלות חלקים עלות עבודה וכו..

שגיא

את ההתקנה עשיתי אצל חבר מכונאי והוא לקח לי 100 ש"ח בשביל זה.

התהליך היה די פשוט.

באתי עם האוטו לפרוקיה המתמחה בוולוו.

הפרוקאי פרק לי את החלקים הדרושים מרכב שהיה בדיוק באמצע שחיטה.

שלמתי לו עבור מסרק הגה צינורות ומשאבת הגה כח

אמרתי יפה תודה.

הלכתי לחבר - התקין את את כל הסיפור לפי ההוראות של הפרוקאי

וזהו...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
אותו מכון בדיקה ברעננה, הביא לי את הג'ננה (סתם בשביל החרוז :lol: ).

הם הכשילו אותי בטסט בגלל שהתקן לרכב כמו שלי הוא 0.05% פחמן חד חמצני ואילו אני פלטתי 0.1% . אומנם פי שניים אבל רק 0.05% .

הסברתי להם שהרכב הוא רכב ספורטיבי, ונוסע עשיר בדלק, והדלק בארץ שלנו זה לא הדלק בחו"ל.

לא הסכימו לשמוע ואיימו עלי בכל מיני איומים ועונשים.

נסעתי למוסך המרכזי, התלוננתי וביקשתי שיתקנו את הליקוי.

מומחי המוסך המרכזי צחקו והסבירו לי שלכל הרכבים הדומים לשלי, אותה בעיה, ואין שום דבר לא תקין ברכב. ושלחו אותי חזרה אל מכון הבדיקה.

אחרי שביזבזתי את כל היום, וחצי מיכל דלק, נפלתי במקרה על טסטר עם שכל שהעביר אותי.

ואני שואל:

כשאני רוכב על הדו -גלגלי שלי אני נושם את העשן השחור של האוטובוסים, המשאיות, הג'יפים, המוניות ודווקא לי עושים בעיות על 0.05% מזהמים?

סיפורי סבתא -

אין בתקנות התעבורה תקן לבדיקת CO של עד 0.05%, הנתון הקרוב ביותר לכך הוא 0.5% המיועד לרכבים משנת יצור 95 ואילך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

.....

ואני שואל:

במקרים רבים, העשן הנראה מסוכן פחות מחומרים בלתי נראים.

חד תחמוצת הפחמן (CO) הינו גז בלתי נראה, חסר ריח, המגיב עם כדוריות הדם האדומות ובכך פוגם באספקת חמצן לתאים (חנק). זאת הסיבה שחובה לאוורר חדר המוסק ע"י בעירה. (ובכל זאת בכל חורף ניתן לקרוא בעיתון על תאונה שכזאת....)

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם
ביום שישי לקראת הצהריים וודא שיש תור גדול וכולם עצבנים...

הבוחנים נוטים להתרכז בעיקר ובחשוב ולא נטפלים לשטויות

בהרבה מקרים שיש לחץ לא חושבים פעמים יש שני מקרים תקין או לא תקין.

חבר הלך למכון בפ"ת ביום שלישי (ליפני כמה שנים) בצהריים (המכונים נסגרים ב: 14:00)הבוחן ראה צמיג לא טוב ועלפי זה הכשיל את כל הארבע.... ובאותה צורה עוד כמה דברים.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...