Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אומר שכל 4-5 שנים צריך לעשות "חישוב מסלול מחדש". היום קשה לתכנן קריירה 15 שנה קדימה. אגב, המחקרים שטוענים שאקדמאים מרוויחים יותר מלא אקדמאים לא בדקו אם אותם אנשים מרוויחים יותר בזכות תואר או בזכות העובדה שהם פשוט יותר חכמים, חרוצים ומוכשרים.

ישה, אני לא אומר שלא יצטרכו רואי חשבון בכלל. אני אומר שיצטרכו הרבה פחות רואי חשבון. אני חושב שתסכים שיש הרבה מאוד עבודה שחורה ומונוטונית בענף שלנו.

התחלתי את הקריירה שלי כטרום מתמחה ביום 1.5.1970.

ראשון למאי בחיפה האדומה, אף אחד לא עובד.

הוסף לזה כי היה זה יום שישי, עדיין עבדו בארץ ביום הזה ברגיל.

דיברתי עם בעל המשרד על כך שאתחיל ביום ראשון 3.5.1970

תשובתו הייתה נחרצת

תבוא ב 5 דקות לשמונה ותעבוד עד 1300 כנהוג.

ואכן באתי ועבדתי ומספר דקות לפני השעה אחת בא הבעל בית לוודא שאכן עבדתי.

מה עשיתי?

עברתי על חשבוניות מספקים של אותו לקוח, באופן אקראי, ראיתי כי נרשמו בהנהלת החשבונות , שאז הייתה בשיטת ההעתקה, תוך שימוש בנייר קרבון שחור / כחול

כלומר כרטיסים שנכתבים בכתב יד, וכאשר ראיתי כי אכן כך, שמתי חותמת עגולה נבדק על החשבונית.

אכן עבודה שחורה תרתי משמע.

מאז חלפו כ 46 שנה ועדיין המקצוע חי ובועט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איזה מחקר אתה צריך? אני מניח ש-99% מהתפקידים עם השכר הגבוה במשק לשכירים (נניח מעל 20 אש"ח בחודש) דורשים תואר אקדמי כלשהו. זה לא אומר שמי שאין לו תואר אקדמי הוא לא חרוץ ולא נבון, הוא פשוט מחוץ למגרש הרלוונטי ויש לו תקרת זכוכית נמוכה.

הסיפורים על מנכלים שהגיעו לאן שהגיעו עם תעודת בגרות בלבד הם נדירים מאוד וכרוכים בהמון מזל.

תואר ג'נרי לא מכניס בן אדם למועדון 20 אש"ח בחודש. מקסימום המועמד יתקבל לתפקיד זוטר כלשהו בחברה גדולה בשכר 5-7 ברוטו ואולי יצליח לטפס בהיררכיה הארגונית.

פורסם

נכון, תואר סתם לא יכניס 20 בחודש, אבל תואר מתאים (+התמדה+כשרון +מזל...) יכול להכניס הרבה הרבה יותר מ-20 בחודש.

בלי תואר אתה מקבע לעצמך תקרה מקסימלית של אזור 15 בחודש אותה כמעט בלתי אפשרי לפרוץ.

פורסם

סתם שאלה, כשאתם מציינים מספרים האם מדובר על ברוטו או נטו?

ואגב, בלי תואר אפשר גם להרוויח 200 בחודש. זה קשור לבן-אדם וליכולת שלו לפתח עצמו. יש אנשים שיש להם עסקים פרטיים, יש נותני שירותים כגון קבלנים, שיפוצניקים וכו' - וכו', ספרים ומה שתרצה, שמרוויחים הרבה מעבר ל-15 בחודש.

פורסם

סמירו

תעשה הבדלה בין יכולתו של עצמאי לבין יכולתו של שכיר.

הדיון כאן נדמה לי נסב על שכיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

קיים הבדל גדול בין בחור בן 21 לבחור בן 30. אני לא רואה טעם להיתקע במשרה סטודנטיאליות בשכר רעב עד גיל 35 - 37 בשביל ללמוד תואר ג'נרי שיאפשר לו למצוא משרה זוטרה בשכר 5 - 7 ברוטו.

אם הוא רוצה להיות רופא/מהנדס/אדריכל אין לו ברירה אלא ללמוד לתואר, אבל אני לא רואה טעם ללמוד סתם תואר בשביל לסמן V בקורות חיים.

קודם שיחליט מה מעניין אותו ואחר כך יחשוב אם עדיף תואר או הכשרה מקצועית. מפאת גילו הייתי ממליץ דווקא על הכשרה מקצועית למשל ללמוד הנדסאי במקום מהנדס רק בשביל שיוכל לצאת מבור שכר המינימום כמה שיותר מהר. תואר אפשר לסיים בגיל מבוגר יותר. בכירים רבים במשק התחילו בתפקיד זוטר ללא תואר, התקדמו לדרג בינוני ללא תואר ורק בשביל להתקדם לתפקיד בכיר סיימו לימודי תואר.

בלי קשר לפותח הדיון, אני חושב שמדינת ישראל עשתה פשע גדול שחיסלה את החינוך המקצועי. אני עובד עם בנות דתיות ויש להן אפשרות להוציא רישיון יועץ מס במסגרת י"ג - י"ד. הלוואי והייתי מודע לאפשרות כזאת בגיל 18. זה היה חוסך לי הרבה מאוד שנים של עבודה באבטחה ותחנות דלק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

קודם שיחליט מה מעניין אותו ואחר כך יחשוב אם עדיף תואר או הכשרה מקצועית.

מאוד מחזק. כשיש ספק, לא בעיה למצוא אנשים במקצוע. חברים, משפחה, פורום. לך ותברר מה המקצוע כולל, שמע שעות לפה ולשם, מה עושים בתכל'ס בעבודה? מה בלימודים? קל או קשה? אתה נהנה? אלו שאלות ששואלים אנשים ואז מגבשים החלטה ובוחרים מסלול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם לא יעניין אותי כלום, אני פשוט אחליט על משהו ואלך עליו בכוח מחוסר ברירה.

זה או זה או לעבוד במינימום כל החיים.

פורסם

מה זאת אומרת לא יעניין כלום?

הרי לרוב האנשים יש תחום עניין כזה או אחר, ואפילו יותר מאחד.

האם יש בעיה רפואית של אנהדוניה? אם כן אולי כדאי לשקול איש מקצוע.

אם לא, אני מתקשה לדמיין סיטואציה שאין לך תחום שמעניין אותך לעסוק בו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואיך תדע מה להחליט?

במה בכלל אתה רוצה לעבוד שהחלטת שצריך תואר, אולי יש לך כישרון במשהו שלא דורש לימודים אקדמאים אלא רק תעודת מקצוע.

גם בלי תואר אין סיבה שתעבוד במשכורת מינימום כל החיים.

מה אתה יודע לעשות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יש דכאון/חוסר עניין שאני מנסה לטפל בו כבר כמה שנים.

במצב הנוכחי כמעט ולא מעניין אותי כלום, לא יודע אם זה יפתר בעתיד הקרוב.

לכן בנסיבות האלה כנראה שאין ברירה אלא לבחור מקצוע שאוכל להתקדם, להתמקצע בו ולחרוק שיניים.

לא חייב תואר, אני בהחלט יכול ללמוד גם למקצוע כלשהו. רק אין לי מושג מה ואיזה.

לצערי, לא יודע לעשות יותר מדי חוץ מטכנאות מחשבים בסיסית.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אז אולי לפתוח חנות מחשבים? או לעבוד באחת בתור טכנאי דרכים (או איך שלא קוראים לה)

השאלה היא אם מעבר לזה שאתה יודע להתעסק עם זה- זה באמת מעניין אותך? אתה מתעדכן במוצרים חדשים שיוצאים לשוק?

They are trying to ban me...

פורסם
אז אולי לפתוח חנות מחשבים?

לחנויות מחשבים שהן לא רשתות גדולות אין ממש אפשרות להתקיים כיום, אלא אם כן הן גם מעבדת סלולר (שגם מוכרת ציוד סלולרי) וציוד היקפי שמכוונים למרבית קהל היעד. בתחום החומרה נטו שם הרווחיות לא מדהימה קשה עד בלתי אפשרי יהיה לשרוד.

• תוכן חדש...