Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

טויוטה אוריס 2013

3 וחצי שנים על הכביש, קילמוטראז' 32000 ק"מ.

בטיפול האחרון לפני כחצי שנה במוסך החברה (הרכב היה עדיין באחריות) "שאלו" אותי בזמן ההמתנה לסיום הטיפול, האם אני רוצה להחליף רפידות קדמיות וכן צלחות. טענו שבקרוב יהיה צורך, אז אפשר כבר כעת.

המחיר שרצו, בערך 1400 ש"ח.

העדפתי שלא, וכתבו לי בחשבונית/קבלה "נדרש להחליף צלחות ורפידות קד' בעוד 3000 ק"מ".

א. האם הגיוני שצריך להחליף רפידות וצלחות בקילמוטראז' כזה?

ב. איך אפשר לדעת האם באמת צריך להחליף או שבמוסך פשוט רוצים לעשות כסף קל?

ג. במידה ואכן צריך להחליף, מה מומלץ לעשות? להזמין את החלקים מאיביי וכדו'?

ד. במידה ואחליף במוסך כלשהו, האם יש צורך במוסך מורשה יבואן או כל מוסך מורשה מספיק? ועל מה עלי לעמוד? על איזה חלקים? תוצרת? ארץ ייצור? סוג?

תודה רבה

פורסם

רפידות זה נשמע הגיוני, תלוי בצורת הנהיגה שלך, צלחות קצת קשה לי להאמין שצריך להחליף, אבל שוב - זה תלוי בצורת הנהיגה שלך.

אצלי הדיסקים הקדמיים כבר בני 105,000 קילומטרים ויוחלפו בטיפול הבא [עוד 5000 ק"מ].

צריך להסתכל על הרפידות ולמדוד את הדיסקים כדי לדעת אם זה צריך להחליף.

פורסם

אין צורך במורשה יבואן. המחירים של החלפים לטויוטה מופקעים.

נסה להיעזר בחברי הכנופיה או לך למוסך לא מורשה יבואן. אם המוסך יסכים שתביא את החלפים ותשלם להם על עבודה בכלל טוב. היצרן של חלקי הבלימה לטויוטה הוא textar ויש גם ate. חפש את הרפידות והצלחות שלהם או של brembo, brecco.

פורסם
רפידות זה נשמע הגיוני, תלוי בצורת הנהיגה שלך, צלחות קצת קשה לי להאמין שצריך להחליף, אבל שוב - זה תלוי בצורת הנהיגה שלך.

אצלי הדיסקים הקדמיים כבר בני 105,000 קילומטרים ויוחלפו בטיפול הבא [עוד 5000 ק"מ].

צריך להסתכל על הרפידות ולמדוד את הדיסקים כדי לדעת אם זה צריך להחליף.

הרכב יד שניה

אצלי הוא פחות משנה (הרכב בן 3 וחצי)

לעניות דעתי אני נוהג נכון, גם נעזר בהילוכים (שתחת ההגה) להאטה ולקראת בלימה.

ייתכן והנהגת שלפניי הרבתה להשתמש בבלמים.

עניין אותי לדעת האם יכול להיות שבמוסך החברה אוהבים להחליף לאנשים דברים גם אם לא צריכים?

פורסם
אין צורך במורשה יבואן. המחירים של החלפים לטויוטה מופקעים.

נסה להיעזר בחברי הכנופיה או לך למוסך לא מורשה יבואן. אם המוסך יסכים שתביא את החלפים ותשלם להם על עבודה בכלל טוב. היצרן של חלקי הבלימה לטויוטה הוא textar ויש גם ate. חפש את הרפידות והצלחות שלהם או של brembo, brecco.

סליחה על הבורות

"חברי הכנופיה" הכוונה לאסף?

סביר להניח שמוסך יסרב שיביאו לו חלפים, הוא עושה רווח גם על זה, לא כך?

אני גם לא מתמצא במיוחד במשלוחים מחו"ל (מאיביי אני יודע להזמין)

מה הפערים בין לקנות חלקים בחו"ל באתרים שהבאת, לבין לקנות בחנויות של חלפים בארץ?

ובכל מקרה, נניח ואני הולך למוסך שאינו של היבואן, על מה עלי להקפיד מבחינת חלקים?

איך אוכל לדעת שאני מקבל את החלפים האיכותיים (מבחינת איכות בלימה, אורך חיים, ורפידות שפחות מוציאות שחור)?

אני מבין שאין טעם ללכת על חלקים מקוריים של טיוטה, אלא על חלפים תואמים OEM

זה משהו שניתן לראות על החלק עצמו?

והאם יש לך הערכה כמה יכול לעלות עבודה + חלפים OEM (רפידות קדמיות +צלחות) לאוריס 2013?

תודה רבה

פורסם

אני מאמין שהכי טוב שתבדוק אתה עם מצב הפרידות ואת הצלחות עם קליבר.

מצ"ב מדריך לבדיקה רפידות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600266-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%95%D7%99%D7%96%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%99-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%9D-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%A8

ותמונה לבדיקה עובי הצלחת. כמובן שתוכל לבדוק כאשר הצלחת נמצאת ברכב. קישור לתמונה: http://up410.siz.co.il/up2/zkkoge4zyndz.jpg

פורסם
נשמע מוכר באופן מחשיד.

קרא את זה.

אם נדרשת החלפה ההמלצה של מתן טובה מאוד, ובנוסף יש רפידות מעולות של פרודו. מומלץ.

סיפור דומה להפליא

מה זה הרפידות של פורדו?

ולגבי ההצעה של מתן, אדבר איתו.

אגב, לגבי הצלחות, אם אני זוכר נכון, אמרו לי במוסך שיש בעיה של חריץ או משהו לא ישר שם, לא שהלכו מבחינת העובי.

תודה

פורסם
אני מאמין שהכי טוב שתבדוק אתה עם מצב הפרידות ואת הצלחות עם קליבר.

מצ"ב מדריך לבדיקה רפידות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600266-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%95%D7%99%D7%96%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%99-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%9D-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%A8

ותמונה לבדיקה עובי הצלחת. כמובן שתוכל לבדוק כאשר הצלחת נמצאת ברכב. קישור לתמונה: http://up410.siz.co.il/up2/zkkoge4zyndz.jpg

תודה על הטיפים

לגבי בדיקת הרפידות, איעזר כנראה בחברי הכנופיה, כי אני לא ממש מתמצא במדידה הזו.

לגבי הדיסקיות, אני לא חושב שהבעיה היא בעובי, אמרו לי במוסך משהו בסגנון שיש שם חריץ, משהו לא ישר, לא חלק.

מה המשמעות של זה?

תודה

פורסם

החריץ הוא ככל הניראה בגלל מיבנה הרפידות שהם חצויות באמצע שלהם וזה תקין אלא אם כן אתה משבר על מדרגה שמשפיעה על עובי הצלחת אבל לא ניראה לי שזה המיקרה שלך. אם החלטת שאתה ניפגש עם מישהו מחברי הכנופייה אז תן לו להחליט אם יש או אין צורך בהחלפת צלחות... ולדעתי אין צורך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אשמח להיפגש עם מישהו מחברי הכנופייה (באזור ירושלים) לצורך בדיקה והכוונה.

אודה למי שיוכל לפנות אלי בעניין (פניתי בהודעה אישית, אך לא נעניתי עדיין, כך שאינני יודע האם ההודעות התקבלו)

תודה רבה

• תוכן חדש...