Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומפקטית עד 70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לפוסטים קודמים...

מתכוון להתחדש ברכב שיחליף את ה 306 דיאמונד המתבגרת.... תקציב – גג K73.

*נוחות נהיגה - חשובה. *נוחות ישיבה - חשובה. *אמינות - חשובה. *ביצועים -חשובים (אבל לא מעניין אותי שיפורים) . *נושא של איבזור פחות קריטי עבורי.

לפי מה שראיתי ביד-2 ולפי מחירון יד-2 האופציות האפשריות הן:

אסטרה – ניסיתי. נפל, לא נוח לשבת.

גולף דור 6 , 1.4 טורבו Trendline, DSG7 מודל 2011 140 כ"ס. ניסיתי - נוחה וביצועים מספקים.

גולף דור 6 ידני 1.6 105 כ"ס מודל 2011. חיסרון - פחות עוצמתי מה 1.4 טורבו (טרם ניסיתי).

לאון 1.8 160 כ"ס DSG7 (או ידני) 2011-2 – עוצמתית אך פחות נוחה לנהיגה לטעמי, מושב טיפה קטן ולא תומך (כנראה ירדתי מזה).

בכל מקרה נושא ה DSG7 = חיסרון – מלחיץ אותי התקלות בו. מצד שני יש 5 שנים אחריות ואולי אפשר לנצל את זה להחלפת מצמדים לפני תום האחריות (?).

קיה סיד 2013 האצ'באק 1.6 בנזין כפולת מצמדים . טרם ניסיתי.

מאזדה 3, 2012 (???) – נראה לי שלא אבל טרם ניסיתי.

והג'וק הטרי – ג'ולייטה Distinctive 1.4 170 כ"ס -2011-2. עדיף אוטומטי אבל אפשרי ידני. חיסרון – המחיר בד"כ מעל מחירון. הבנתי שהרכב אמין ושצריך להקפיד שהטיפולים נעשים כל 15K ולא 30.

מאלו שניסיתי עד כה – הגולף לוקחת. רוצה אבל לנסות ג'ולייטה ואולי סיד.

אשמח לחוות דעת ולעוד רעיונות.

306 דיאמונד

פורסם

גולף דור 6 עם 140 סוס? היה רק 122 או 160 כפול מגדשים, שממנו עדיף להימנע. דור 5 היה כפול מגדשים עם 140 סוס.

מהלאון גם הייתי יורד, המנוע 1.8 בעייתי בשנתון הזה, וגם ה-DSG לא מבריק.

הסיד אחלה אוטו, לא מתעלה ולא נכשל בכלום, מיד פרטית יש 7 שנים אחריות.

הבחירה שלי- לאון מהדור החדש (דור 3) עם מנוע 1.2 (אם מספק אותך) ותיבה ידנית.

פורסם

הDSG הוא גיר שמאוד רגיש ולא חובב נהיגה בפקקים ונהיגה במהירויות זחילה, אם אתה נוסע המון בפקקים או זוחל הרבה בתנועה לא הייתי ממליץ על גיר DSG מכיוון שחייהם של המצמדים יהיה קצר משמעותית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
גולף דור 6 עם 140 סוס? היה רק 122 או 160 כפול מגדשים, שממנו עדיף להימנע. דור 5 היה כפול מגדשים עם 140 סוס.

- צודק צודק זה 122 כ"ס, טעות שלי.

- ההצעה לגבי הליאון דור 3 ידני מעניינת אך לא מצאתי לאון 1.2 ידני ביד 2 משנתון 2013 רק 2014, טיפה גולש מהתקציב וגם רק מסוכנים.

- מה לגבי פוקוס שנתון 2013 אבל ידנית 1.6 Trend ? ראיתי אחת כזו ביד 2 עם 55K.

306 דיאמונד

פורסם

הפוקוס הידנית הגיעה בכמה דגמים.

1.6 - רמות גימור טרנד וספורט.

1.6 אקובוסט - 180 כ"ס.

אמורה לתת התנהגות טובה ביחס למשפחתית.

פורסם
הDSG הוא גיר שמאוד רגיש ולא חובב נהיגה בפקקים ונהיגה במהירויות זחילה, אם אתה נוסע המון בפקקים או זוחל הרבה בתנועה לא הייתי ממליץ על גיר DSG מכיוון שחייהם של המצמדים יהיה קצר משמעותית.

ירדתי לעת עתה מה- DSG...

306 דיאמונד

פורסם (נערך)
הפוקוס הידנית הגיעה בכמה דגמים.

1.6 - רמות גימור טרנד וספורט.

1.6 אקובוסט - 180 כ"ס.

אמורה לתת התנהגות טובה ביחס למשפחתית.

אבל המחיר שלה... חורג מהתקציב (לפחות מה שראיתי ביד 2) וגם נדירה.

ה- 1.6 לא טורבו - עגלה?

עריכה אחרונה על ידי zivraviv

306 דיאמונד

פורסם

אבל ההילוך החמישי קצר- ב-100 קמ״ש המנוע ב-3,000 סלד, שבמקבילות הפולקסווגניות (נניח לאון הידנית) בהילוך שישי המנוע בסביבות 2,000 וזה נותן שיוט שקט, רגוע וחסכוני יותר.

יש רק אקובוסט אחת ביד 2, יד שלישית במחיר של 80K.

פורסם (נערך)

אז ככה... ראיתי וניסיתי אתמול שני רכבים:

- סיאט לאון 1.2 2014 ידני 50K ואהבתי. טיפה מעל התקציב אבל אפשר להסתדר. העניין הוא שזה מסוכנות (טרייד קאר ברחוב הנפח בחיפה) אבל מבעלות פרטית. אגב זה אומר שהוא עשה 25K בשנה - לא קצת הרבה?

- הרכב השני היה פורד פוקוס האצ'בק 2013 1.6 ידני 55K. בעלות ראשונה ליסינג פרטי בעלות נוכחית פרטי. סה"כ רכב סבבה.

מבין שתיהן - הלאון. קודם כל יותר נוחה. כמו"כ יותר סוחבת מהפוקוס. היתרון לפוקוס הוא המחיר הזול בהרבה.

כמובן שאם אלך על הלאון אקח אותה למוסך צ'מפיון בחוף שמן לבדוק היסטורית טיפולים וכן לבדיקה במכון שאבחר.

בתוך כך, יש איזו המלצה על מכון בדיקה טוב בחיפה שלא מקמבן עם סוכנויות?

עריכה אחרונה על ידי zivraviv

306 דיאמונד

פורסם

האמת שאני מסכים איתך, רק כאחד שנוסע הרבה בצפון ובהרים שם מנוע 1.2 לא מספק אותי ולכן הייתי הולך על הסיד שהוא כל מה שביקשת בעצם, בכל מקרה חשוב לנפי כל רכב שתבחר לעשות נסיעת מבחן.

פורסם

על הנייר יש לסיד יותר כ"ס אבל ללאון יש סל"ד נמוך יותר להספק מירבי וכן מומנט עדיף וסל"ד נמוך יותר למומנט מירבי.

בכ"א סיד 2013 (שבמסגרת התקציב) קצת נדירה עד לא קיימת בגירסת האצ'בק בלוח יד 2.

306 דיאמונד

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ירדתי לעת עתה מה- DSG...

דיי ברור לי מה אני רוצה. זאת תיהיה סיאט לאון 1.2 2013-14 או גולף TSI 1.4 2012. יש דוגמאות יפות ביד-2 עם ק"מ נמוך.

עקרונית מעדיף אוטומטית על פני ידנית אבל כפי שרשמתי ה-DSG לאור הסיפורים הוא חיסרון וזה למעשה מרפה את ידי בלעשות את הצעד לקראת רכישה.

אבל יש שאלה ששאלתי בתחילת הפוסט למעלה שלא כ"כ קבלה התיחסות - וזה בעניין האחריות שצ'מפיון נותנים על התיבה/קלאצ'ים.

- האם זה נכון שיש אחריות ל- DSG ל- 5 שנים (מה שאומר שיש לי זמן להנות ממנה)? הרבה מוכרים אומרים/כותבים את זה.

- אם כן, במה תלויה האחריות ומה היא כוללת?

- האם אפשר להחליף מצמדים תחת האחריות אפילו אם מדובר בבלאי טיבעי ולא בתקלה?

אודה על ההתיחסות.

306 דיאמונד

• תוכן חדש...