Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככתוב בכותרת.

התפנו להם גרוש וחצי ואני שוקל לקנות מניה וחצי.

אני לא מעוניין לפנות לגורם חיצוני מכל סוג שהוא.

כן רוצה לעשות את זה (רכישה/מכירה) באופן עצמאי דרך מערכת חשבון הבנק.

אשמח להמלצה או מידע כל סוג שהוא - איך מתחילים, קצת רקע, וכל מידע מסייע.

וכן, אני יודע שאפשר גם להפסיד.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

עצה ראשונה ולטעמי הכי חשובה בסיפור הזה, *אל* תסחור דרך הבנק,

כמות וגובה העמלות בבנקים פשוט מגוכחת.

עשה סקר שוק זריז בין 3 בתי השקעות לבחירתך ותשווה למה שהבנק שלך מציע, אתה תראה מיד על מה אני מדבר.

פתיחת חשבון בבית השקעות לוקחת חצי שעה ולרוב לא עולה שום דבר.

ממליץ לפתוח חשבון השקעות בבית השקעות כלשהו, לקבל גישה למערכת מסחר ולהתקדם משם.

יום טוב גם לך

פורסם

תפתח תיק השקעות וירטואלי- פורטפוליו. כזה למשל http://www.globes.co.il/portal/portfolio.aspx?fid=1954

לאט לאט תבין מה משפיע על כל מניה, חדשות, גרפים, נתוני מאקרו.

שתתקדם ותבין תתחיל להשקיע סכום לא מהותי שלא ישפיע על חייך אם תפסיד. ותוסיף למסחר הוירטואלי גם את הפ הרגשי.

אם יש לך עוד שאלות. שאל.

פורסם

לא מסכים. אם זה לא מסחר FOR LIVING אז נתחיל מזה שזה מצויין לדעת קצת את התחום.

דבר שני, זה אפיק השקעה לגיטימי.

אף אחד לא אמר להמר, אף חד לא אמר אופציות, אף אחד לא אמר פורקס.

תתחיל תראה אם זה בכלל מעניין אותך.

פורסם
אל.

מאיפה לך מה יקרה עם מניה אחת ספציפית? (חוץ ממידע פנים שאז כן יש סיכוי לנבא את העתיד).

מה אתה ממליץ?

לרכוש נייר ערך בלתי נזיל של ניתן לפזר בו סיכונים דוגמת דירה?

יום טוב גם לך

פורסם

אני מחפש פלטפורמה אינטרנטית שתאפשר לי בזמן אמת לרכוש/קנות. אין לי חשק כרגע "לממן סוכן".

דרך איזה מקורות מידע ניתן לסקור מניות שיכולות להיות או היו אטרקטיביות?

האם עדיף להשקיע במניות ספציפיות או בכלליות כמו ת"א 100 וכו'.

בבורסה בארץ או בברוסות בחו"ל?

יש תקציב של 100 ש"ח, אני רוצה לפזר אותו על X מניות של גופים שונים ולראות מה יוליד יום.

המטרה היא בהגדרה לא להקשר לאף מניה רגשית וכשאפשר למכור אז לעשות זאת.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אין שום הגיון להשקיע 100 ש"ח, עדיף לבנות תיק וירטואלי...

אם אתה רוצה ללמוד על התחום אז כמו שכתבתי למישהו בעבר:

תתחיל בספר בסיסי שמסביר את המושגים, בזמנו "הבורסה למתחילים" של סימנובסקי היה סביר חוץ מהפרק על ניתוח טכני. אחרי זה תנסה לקרוא את "המשקיע האינטליגנטי" של גרהאם, בעדיפות גבוהה מאוד לגירסה האנגלית. לדעתי, אם תקרא את הספר הזה ותבין את מה שנאמר בו תהיה בעל ידע רב יותר משל יועץ השקעות ממוצע. אם יש שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול.

פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור - נניח ויש חברת הייטק שאני "מאמין" בה ורוצה לקנות מניות שלה.

החברה (למיטב הבנתי וידיעתי) נסחרת גם בבורסה וגם בנאסד"ק.

האם אפשר פשוט לקנות מניות שלה דרך בית השקעות כלשהו, ואז אחרי שנה נניח, במידה והמניה של החברה תעלה בכמה עשרות אחוזים, למשוך את כל הכסף (השקעה ראשונית + רווח)?

מדובר על השקעה/קניה בגובה של כמה אלפי ש"ח (3-5 אלף), כאשר השער היומי של החברה/מניה עומד על כ-4000 בבורסה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
מתעלק על השרשור - נניח ויש חברת הייטק שאני "מאמין" בה ורוצה לקנות מניות שלה.

החברה (למיטב הבנתי וידיעתי) נסחרת גם בבורסה וגם בנאסד"ק.

האם אפשר פשוט לקנות מניות שלה דרך בית השקעות כלשהו, ואז אחרי שנה נניח, במידה והמניה של החברה תעלה בכמה עשרות אחוזים, למשוך את כל הכסף (השקעה ראשונית + רווח)?

מדובר על השקעה/קניה בגובה של כמה אלפי ש"ח (3-5 אלף), כאשר השער היומי של החברה/מניה עומד על כ-4000 בבורסה.

אפשר, אבל בשביל סכום כזה לא יפתחו לך תיק בבית השקעות ותיאלץ לעשות זאת דרך הבנק עם עמלות גבוהות יחסית. כמו כן, חשוב להבין/לזכור שמחירי המניות תיאורתית מגלמות גם את הציפיות, אז אם השוק מצפה מהחברה הזאת לצמוח בקצב גבוה וכו' אתה לא בהכרח תרוויח כשזה יקרה (ואם לא יקרה תחטוף חזק). אישית, אני חושב שלמי שלא יודע את המינימום של לקרוא דוחות כספיים יש מה לעשות בהשקעה בחברות ספציפיות בבורסה.

פורסם
לא מסכים. אם זה לא מסחר FOR LIVING אז נתחיל מזה שזה מצויין לדעת קצת את התחום.

דבר שני, זה אפיק השקעה לגיטימי.

אף אחד לא אמר להמר, אף חד לא אמר אופציות, אף אחד לא אמר פורקס.

תתחיל תראה אם זה בכלל מעניין אותך.

לא הבנתי למה הכנסת אופציות באותה נשימה עם פורקס? אופציות זה דבר הרבה יותר בטוח ממניות. אתה לא חייב לכתוב אותן וגם לא ייתנו לך. אם אתה יודע לגדר את עצמך נכון מסלול של אופציות יהיה עדיף ממסלול של מניות. פותח השרשור, לא הייתי ממליץ לך לקנות מניות אם אתה לא ממש בקיא בתחום בוא עוסקת החברה וגם אם אתה בקיא מאוד :) מניה אחת או שתיים חושפות אותך לסיכון מיותר לטעמי. ממליץ לבדוק תעודות סל. אם מישהו מעוניין אשתף אתכם בחומרים מקורס מכשירים פיננסיים שהוא must לכל אדם שחושב על התחום הזה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• תוכן חדש...