Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשוק ההון שתי גישות השקעה עיקריות: טכני ופונדמנטלי.

גם אז אין אחידות, ושני אנשים כשרוניים יכולים לנתח את אותה (לא רק טכנית שאז נחשפים להמון גישות וכלים, אלא גם קריאת דו"חות וצפי תגובת השוק) המניה ולהגיע למסקנות שונות.

למה אני כותב את ההקדמה הזו? אני מעוניין להדגיש שאין דרך השקעה אחת, וזה כבר מאותת לנו שלא נמצאה שיטת השקעה "מושלמת" (בניסוח מעמיק יותר, טרם נמצאה שיטת ההשקעה הטובה ביותר, ולא איכפת לי איזה חסיד טכני או פונד' יקפוץ עכשיו ויגיד "שלי הכי טוב").

עוד צריך לקחת בחשבון ששוק ההון טוחן אנשים, אם מנסים להשקיע סולידית מגלים שבמקרה הטוב מרווחים מעט מידי בשביל ההתעסקות (מה זה סולידי? לא יודע, אולי תעודות סל, אבל דוגמא טובה שרואים בבנק היא לתת ליועץ השקעות של הבנק להגיד לך אג"חים שהם נחשבו הבטוח ביותר ולראות שאופס השוק משתנה והיועץ לא איכפת לו - זה סולידי), אגרסיבי (ושיהיה ברור נדרשת מעט אגרסיביות אם באמת רוצים תוחלת בשוק, לפחות בתחום הטכני אם מציבים יעדים וסטופים עם יחס סיכוי-סיכון הרבה הזדמנויות יתפספסו בלי שלעתים ניכנס מוקדם מידי למניה) ותוכל לאדות את כל התיק שלך במספר שבועות.

יש אחזקות שנשחקות, כמעט כל מוצר שיש עליו חוזה חודשי (נפט למשל), ואז אם אתה בהפסד אתה לא יכול לדגור חודשים-שנים ולקוות לחזור לקרן.

ציננתי? מצויין. עוד לא דיברתי על אלגוריתמים, אפס מסחר בשוק הישראלי, מה קורה שקנית מניה בבוקר ובלילה כשאתה לא יכול להגיב ה-FDA פוסל מוצר שלה או מליון רוא"ח סיניים נתפסים בשקרים שלהם וגוררים את כל העולם למטה (בהמשך תקרא על "פיזור" השקעות נכון, גם כאן אפשר לספוג הפסדים עצומים).

להתעסק עכשיו בבלבול שכל על עמלות לא צריך העיקר, אז תשלם 0.35% (אם אתה מתווכח טוב גם על תיק קטן תגיע ל-0.2% עד 0.15%) במקום 0.9% לכל פעולה, בו קודם תגיע למצב שאתה לא בורח מהשוק ואח"כ תחשוב על עמלות ופלטפורמת מסחר.

אני מציע לכל הפחות לקחת קורס בסיסי בשוק, לא צריך תואר ולהשתגע אבל לשבת בכיתה ולראות אנשים אמיתיים מול מרצה מנוסה יתן לך פרופורציות וכלים שמהאינטרנט לא תקבל מהר.

נתנו המון עצות טובות, תיק וירטואלי ההכי טוב בהן כנראה.

תראה שזה עובד? תתחיל להיחשף לשוק.

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

נלך על תסריט אפשרי של הדיוט (או אדיוט) שמבין מעט מאד.

השכן בבניין מהקומה למטה נתן המלצה על מניית "מוישל'ה ובניו פינוי גזם עונתי".

..זאת מניה שעולה יפה שווה לשים עליה 50K. יש סיכוי לתשואה X.

אני מניח שקנית מניה בצורה כזאת משול להימור במכונת-מזל.

מאידך גם תיק ורטואלי לא מבטיח דבר מלבד יותר התנסות של העסק.

מיסים - מתי גובים את המיסים של ה-25%, ברגע שמבצעים מכירה?

האם זה רק על רווח מעל סכום הקניה או שזה תלוי מכירה ללא קשר לרווח.

משהו יכול לפרט קצת על קרנות גידור מנסיון אישי?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

כל עוד השכן מלמטה לא נימק את הבחירה שלו (שמבחינתי כוללת ניתוח של החברה ואיזשהי אינדיקציית שווי) זה אכן הימור נטו. תיק וירטואלי ייתן תוצאה דומה להשקעה של 100 ש"ח בלי לשלם על זה עמלות מטורפות (רק עמלת המינימום זה כמה שקלים=כמה אחוזים שלמים מהסכום).

המס נלקח במכירה ובעת קבלת דיבידנד רק על הרווח או הדיבידנד. אפשר לקזז הפסדים שנצברו במהלך השנה כנגד רווחים באותה שנה.

קרנות גידור- כמו קרן נאמנות רק לא ציבורי ועם עמלות גבוהות יותר, בדרך כלל משתמשות מוכוונות לאסטרטגיית השקעה/מסחר כלשהי. לא בדקתי את העניין אבל עד כמה שאני זוכר הדרך היחידה למשקיע קטן להיכנס לזה זה דרך קרנות נאמנות שמשקיעות בקרנות גידור. בשביל השקעה ישירה צריך לשים סכום גדול מאוד ופה האמרה "אם אתה צריך לשאול אז זה לא בשבילך" תופסת יפה.

פורסם
לא הבנתי למה הכנסת אופציות באותה נשימה עם פורקס? אופציות זה דבר הרבה יותר בטוח ממניות. אתה לא חייב לכתוב אותן וגם לא ייתנו לך. אם אתה יודע לגדר את עצמך נכון מסלול של אופציות יהיה עדיף ממסלול של מניות. פותח השרשור, לא הייתי ממליץ לך לקנות מניות אם אתה לא ממש בקיא בתחום בוא עוסקת החברה וגם אם אתה בקיא מאוד :) מניה אחת או שתיים חושפות אותך לסיכון מיותר לטעמי. ממליץ לבדוק תעודות סל. אם מישהו מעוניין אשתף אתכם בחומרים מקורס מכשירים פיננסיים שהוא must לכל אדם שחושב על התחום הזה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

כי בתל אביב, אופציות מעוף נסחרות ע"י האדם הפשוט בתור הימור- "לעשות מכה"

אדם פשוט=לא סוחר שזהו מקצועו

• תוכן חדש...