Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי להתייעץ לפני שאני ממשיך טיפול לגבי תקלה שקרתה לי ברכב

הרכב - יונדאי גטס 2008 GLF אוטומט

יום ראשון בבוקר(אזור 7±) באתי להניע והרכב לא הניע, התנעתי עם כבלים ונסעתי לעבודה. באותו יום התנעתי את הרכב עוד כ3 פעמים (אזור 17:00, אזור 19:30 ואזור 20:30) ובאף אחת מהם לא נזקקתי לכבלים, התניע לבד

היום יום שני בבוקר שוב בערך בשעה 7 הרכב לא התניע, שוב התנעתי עם כבלים ונסעתי לחנות ממנה קניתי את המצבר לפני כשנה, הוא בדק כולל את האלטרנטור ואומר שהמצבר והאלטרנטור נראים תקינים

יש אימובילייזר ברכב, כרגע הרכב מתניע בלעדיו, בד״כ כשהרכב לא מתניע האימובייליזר בכלל לא מגיב(כבוי לחלוטין לא מגיב ללחיצות)

פרט שאולי רלוונטי ואולי לא - לפני כשבועיים הרכב יצא מתיקון של פגוש אחורי לאחר תאונה וכמובן שגם הפנס האחורי הוחלף, חזרתי גם למוסך שתיקן ואומר שם שאין קשר, בדקתי שכשהרכב כבוי האור של הבגאז׳ והפנס האחורי כבויים - נראה תקין

מה השלב הבא בטיפול ? הבחור מהמצברים ייעץ לי ללכת לחשמלאי שיבדוק אם יש בריחת זרם, נשמע הגיוני ?

תודה מראש

פורסם

אכן זה השלב הבא - לבדוק זליגת זרם.

אך אין צורך להטריד חשמלאי בשביל זה. ציין מהיכן אתה בארץ, וחבר הפורום הקרוב אליך בעל רב מודד יקפוץ לעזור לך.

Stay Dirty

פורסם (נערך)
אכן זה השלב הבא - לבדוק זליגת זרם.

אך אין צורך להטריד חשמלאי בשביל זה. ציין מהיכן אתה בארץ, וחבר הפורום הקרוב אליך בעל רב מודד יקפוץ לעזור לך.

אני מפ״ת, עובד בתל אביב ולפעמים בערבים/בקרים אני בראשל״צ

עריכה אחרונה על ידי liranco9
פורסם

אני ארשום כאן משהו שאני לא כ"כ מאמין בו, אבל זה נתן פתרון לחבר שלי עם פונטו 2002.

גם לו היה מצבר חדש והתניע עם כבלים. הוא שם מים מזוקקים במצבר ופתר לו את הבעיה. הוא לא הלך לחשמאלי, אלא רק שם מים. אולי זה הפתרון.

פורסם

לא בכל מצבר אפשר לשים מים .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
לא בכל מצבר אפשר לשים מים .

אם זכור לי נכון שלי זה בלי מים

מה שכן היה קצת קורוזיה במגעים, הבחור מהמצברים ניקה את זה עם קצת מים חמים

פורסם

בנתיים עד שתפתור את הבעיה - כך סחבתי עם זליגה במשך חצי שנה (!)

נתק מינוס מהמצבר בכל סיום נסיעה,

מציק, ומאפס לך את השעון, אבל עדיף מלהניע בכבלים או להתקע.

פורסם

תודה למגיבים

קפצתי למוסך קרוב לפה ונראה שהוא לא רצה להכניס את הרכב לטיפול(לא היה עומס מיוחד)

כשתיארתי לו את התסמינים הוא היה משוכנע שמדובר בבעיית מצבר וטען שבדיקה של זליגת זרם לוקחת שעות

אני אנסה מוסך אחר או אקפוץ לאסף במהלך השבוע

פורסם
בנתיים עד שתפתור את הבעיה - כך סחבתי עם זליגה במשך חצי שנה (!)

נתק מינוס מהמצבר בכל סיום נסיעה,

מציק, ומאפס לך את השעון, אבל עדיף מלהניע בכבלים או להתקע.

נראה שהבעיה לא תיפתר היום, פשוט לנתק את המינוס מהמצבר ? משהו מיוחד שאני צריך לדעת ? כלים להשתמש בהם ?

פורסם
נראה שהבעיה לא תיפתר היום, פשוט לנתק את המינוס מהמצבר ? משהו מיוחד שאני צריך לדעת ? כלים להשתמש בהם ?

לפתוח עם מפתח אומים וזהו

מוסכניקים אכן לא מתלהבים מבדיקת זליגה כי זה שעות עבודה

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

יש גם כבלים עם שחרור מהיר (ללא כלים). המתכת של המהדקים היא רכה, ואסור לסגור אותה חזק מדי (עד שהכבל לא מסתובב חופשי כשמנסים לסובב ביד). אל תתבייש להשתמש בכפפות עבודה להגנה בזמן ההרכבה, ובמשקפי מגן.

אם ניתוק מצבר מיד לאחר נסיעה פותר את הבעיה, הרי שיש לך אבחון (זליגת זרם).

אני חושד בפנס שהורכב לאחרונה, או שיש קצר אחר בגלל המכה.

הבדיקה עצמה (זליגה) היא קצרצרה. הטיפול (איתור) יכול לקחת שעות. במקרה הזה יש חשוד מיידי.

פורסם (נערך)

עדכון מעניין להמשך הדיון -

פעם אחרונה שהנעתי עם כבלים היה יום שני שעבר - ה-25.7(היה יומיים ברציפות-24-25.7 שהרכב לא הניע בלי כבלים בבקרים וב-25 גם פעם אחת בערב) ומאז מניע לבד(מעל שבוע)

בשני בבוקר ה 25.7 הייתי בחנות שממנה קניתי את המצבר לפני שנה, אמר שתקין ורק ניקה את הקוטב השלילי של המצבר עם קצת מים חמים (באותו יום בערב שוב הנעתי עם כבלים)

ברביעי השארתי את הרכב במוסך מהבוקר עד אזור 16 - כ-8 שעות שם עשו בדיקה של זליגת זרם ולא מצאו משהו חריג, 0.25 מיליאמפר שטען שתקין וגם וידאתי עם אסף אמר שנראה לו בסדר

דבר נוסף שציין - המצבר ב Capacity של כ-60%(אבל על הטווח הזה טעון ב-100%), גם הבנתי שזה בלאי נורמלי של המצבר ולא מחליפים במצב כזה

בראשון (ה-31.7) אחרי שהרכב עמד שישי-שבת ללא שימוש הוא אמנם הניע לבד אבל התחושה הייתה שיותר ״קשה״ לו (לא התנעה מהירה)

כרגע בחוסר מודעות מה קורה ומתי זה יגיע פעם הבאה

עריכה אחרונה על ידי liranco9
  • תוכן חדש...