Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוודאי, ואני אהיה רציני הפעם: שמן מתחמצן ומאבד מהתכונות שלו לאחר פרק זמן מסויים של כשנה, ולכן, הטיפולים הם או 15,000 או שנה, הרשון מבינהם, כך רשום בכל ספר רכב.

כמו כן, נסיעות עירוניות או פקקים למינהם, נחשבים כמאמץ מוגבר וגם זה רשום בספרי הרכב הרבים, שמומלץ להקטין את טווח הטיפולים בעוד כ 5K או בהתאם למה שמומלץ לפחות.

אתה, בחרת לבצע טיפול באיחור של 15,000 ק"מ, שזה פשוט מטורף. השמן + נוזלים כאלו ואחרים מאבדים מהיכולות והתכונות שלהם מזמן מה שגורם לבלאי מואץ.

כמו כן, נוזל בלמים? יש לרענן כל שנתיים, נוזל תיבת הילוכים? אם היצרן דורש לרענן כעבור X ק"מ או כעבור X זמן, חובה עלייך לעשות זאת כולל החלפת הפילטר, אחרת? בלאי מואץ ושחיקה מואצת של התיבה.

החלפת פלאגים? לרוב בין 40-60 אלף תלוי בסוג הפלאג (יש גם יותר אני יודע), אני אישית, ממש לא מושך איתם, החלפתי ב 45K מהסיבה הפשוטה, מנועי הטרובו עובדים במאמצים גדולים יותר, בהחלט כדאי להחליף קצת מוקדם יותר.

צינורות רדיאטור? נו באמת כל הצנרת הלכה? ובכן יש לכך סיבה, או שאותו אדם החליף אותם מתישהו, בצנרת זולה ופשוטה וזאת הסיבה, או שרצה השטן ופתאום, פתאום כל הצנרת 5 צינורות הלכו לך בו זמנית? מישהו פישל שם בסגירת הדברים שצריך או בבחירת הצנרות.

נעילה מרכזית = התקנה מקומית בארץ, אשמת ישראל אם כבר.

נזילות? בלאי שלא זוהה מלכתחילה והתאפשר להתפשט מחוסר טיפול = רכב שלא היה על הליפט.

בקיצור, זה לא רק כי עשית טיפול באיחור של 15K, מדובר פה על רשלנות בכל פרמטר, אם אתה עושה טיפול באיחור של 15K מה םע שאר הדברים? כמו כן, אות ואחד שקנית ממנו את הרכב, ככל הנראה, זלזל בו עוד יותר ממך, אתה עוד חבר פורום ונותן כאן עצות לאנשים וככה אתה מתייחס לרכב, דמיין לעצמך ממי קנית אותו, אם לא השטן בכבודו ובעצמו.

קח בחשבון שהמנוע, הוא כמקשה אחת, ובספר הרכב, יש טבלה לבדיקה והחלפת כל החלקים.

צנרת רדיאטור דרך אגב, צריכה להיות מוחלפת בהתאם למצב שלה, מישהו לא זיהה את מצבה וגרם לכך אולי? (שאלה רטורית).

בהחלט יש סעיף בספר יהרכב שאומר יש למעוך ולגעת בצנרות וברצועות ולבדוק אותן פיזית לאיתרו נזקים או קרעים.

אני חושב שהדיון הזה מיותר כבר, האקסמפל שלך צריך גריטה ושריפה, קנה רכב תקין חדש אחר ובבקשה, טפל בו כמו שצריך.

*** אם אני לא הייתי מחליף את השמן גיר שלי + פילטר , ב 22,000 ק"מ אבל עברו 3 שנים, הייתי מאבד רצון טוב של היבואן והיצרן + אם התיבה הייתה הולכת, מה הייתי אומר? אבל הרכב רק ע בר 22,000? (עברו 3 שנים, השמן שנמצא שם דורש החלפה ככה לפי החלטת היצרן).

אתה מבין את הקשר אני מקווה.

תודה על התגובה הרצינית

הצינורות רדיאטור כמובן לא התפוצצו בבת אחת אתה על תקופה של שנה שככל שעבר הזמן התכיפות הייתה יותר גדולה

הוא שוכח לציין שהוא טס על במפרים ב70 קמ"ש ולכן הבולמים והתושבות מנוע נדפקות.

או שהוא נסע כמה חודשים עם רכב שמתחמם.

מזל שיש היסטוריה בפורום ואפשר להסתכל איך הבחור התעלל במונדאו המסכנה שלו לכל אורך חייה.

וכן שאר הדברים שציינת נגרמים מהזנחה נטו.

אין לי מה לומר חוץ מזה שאני מאוד מקווה שהפורד החדש לא יעשה בעיות וזה יגמר בחלון נופל.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

הבולמים והתושבות היו דפוקים הרבה לפני שעברתי לרחוב עם הבמפרים

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הצינורות נדפקו לך כי היה רדיאטור לא מתאים/חליפי או סתום שהעלה את הלחץ בכל המערכת. עובדה שהאוטו היה מתחמם לך.

ובבקשה, אל תצטט הודעות של עמוד. זה מיותר לגמרי.

פורסם
לפי חוש ההבנה הסטטיסטי המתקדם שלך: טויוטה אמורה לרדת מהפרק )))):

כל הסיפור זה רק 5 אלף שקל?

לפחות לא צריך להתמודד עם מחירים זוועתיים של חלפים מקוריים של פורד.

למרות שהמחיר כזה אני די בטוח ששמים לו מנוע מפירוק. היום, בתקלות מנוע יש נטייה שלא להתעסק יותר מדי, אלא ישר לשים מנוע מפירוק/ייבוא (שזה פירוק, אבל מחו"ל).

אני עדיין מעדיף שלא יהיה לי עסק יותר עם תוצרת אירופה/ארה"ב.

וגם אם אני טועה, והמכוניות שלהם נהיו אמינות וזולות לאחזקה, יש עדיין את הירידת ערך הגבוהה, שהיא נגזרת מכך שאנשים לא רוצים את המכוניות האלה בעיקר בגלל מוניטין אמינות ירוד (למרות שיש כאן יוצאי דופן, לדוגמא מיצובישי).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אז אל תקנה אוטו אם אין לך יכולת כלכלית לטפל ברמה המינימלית הנדרשת.

אין רכב שיכול לעבור התעללות כזו ולהחזיק יותר משנה. בטח שלא 6 שנים ללא החלפת שמן ו"לעבוד כמו חדש".

סתם שאלה, אתה תימני במקרה?

:lol:

אשכנזי.. ורכב זה לא מותרות היום. במיוחד לא איפה שאני גר

כל הסיפור זה רק 5 אלף שקל?

לפחות לא צריך להתמודד עם מחירים זוועתיים של חלפים מקוריים של פורד.

למרות שהמחיר כזה אני די בטוח ששמים לו מנוע מפירוק. היום, בתקלות מנוע יש נטייה שלא להתעסק יותר מדי, אלא ישר לשים מנוע מפירוק/ייבוא (שזה פירוק, אבל מחו"ל).

אני עדיין מעדיף שלא יהיה לי עסק יותר עם תוצרת אירופה/ארה"ב.

וגם אם אני טועה, והמכוניות שלהם נהיו אמינות וזולות לאחזקה, יש עדיין את הירידת ערך הגבוהה, שהיא נגזרת מכך שאנשים לא רוצים את המכוניות האלה בעיקר בגלל מוניטין אמינות ירוד (למרות שיש כאן יוצאי דופן, לדוגמא מיצובישי).

דווקא המחירי חלקים של פורד היו זולים להפליא. הבעיה היא כשצריך להחליף את כל החלקים באוטו.

פורסם

יש לך אחריות תתקשר ללחברה שקנית ממנה ודרוש שיתקנו.

בנוסף תעשה טיפול ייישור קו מינימלי אם לא עשית עד עכשיו ותדאג לטיפול תקופתי לפי הספר(לפחות) כל 15K.

והרכב לא ייעשה בעיות.

U,

פורסם

אם רכב זאת לא מותרות עבורך, היית צריך לבצע שיקולים נכונים כגון רכישת רכב בעל דירוג אמינות גבוה יותר, מאשר רכישת רכב "מנהלים" שזה בעצם משפחתי גדול ומפואר יותר מהרגיל.

אין ברירה, אם אתה זקוק לרכב ויודע שיש לך בעיית טיפולים או בעיית מזומנים, תלך על רכב פשוט וקל לטיפול, אפילו עצמאי.

רכישת 5 ליטר שמן לרכב רגיל ממוצע עולה בקושי 150 שקלים לשמן ממש איכותי ולעיתים גם 100 שקלים אם זה רכב לא מוגדש ופילטר עוד 70-100 שקלים וזה הכל, סתם דוגמה.

אתה חייב לשקול החלפת רכב לרכב בסיסי יותר, רגיל יותר וממוצע יותר, אחרת כל רכב שתרכוש ותבצע בו טיפולים פעם ב... או לא תעלה אותו על ליפט או לא תהיה בעל ידע לתחזק אותו, אין לך סיכוי.

למה האדם הממוצע מוגן יותר גם אם הוא לא מבין? פשוט, הוא נכנס למוסך לטיפול שגרתי, הרכב עולה על הליפט וגם אם מכניסים לו אלמנטים לפחות הרכב נבדק באמת ואותו אדם יחליף את החלקים הנדרשים, כולל הזעות ונזילות שיכולות להיות מזוהות תוך כדי הטיפול.

ניתן לראות הרבה בעיות במערכות הבלימה, נזילות, הזעות, דברים רופפים ובכלל, בעיות כאלו ואחרות רק על ידי העלאת הרכב עם הליפט.

מקווה שתוכל ללמוד מזה, למכור את הרכב ולעבור לרכב בסיסי יותר ואמין יותר עם פחות פיצ'רים אלקטרוניים.

פורסם

אין רכב שיכול לעבור התעללות כזו ולהחזיק יותר משנה. בטח שלא 6 שנים ללא החלפת שמן ו"לעבוד כמו חדש".

אם רכב זאת לא מותרות עבורך, היית צריך לבצע שיקולים נכונים כגון רכישת רכב בעל דירוג אמינות גבוה יותר, מאשר רכישת רכב "מנהלים" שזה בעצם משפחתי גדול ומפואר יותר מהרגיל.

אין ברירה, אם אתה זקוק לרכב ויודע שיש לך בעיית טיפולים או בעיית מזומנים, תלך על רכב פשוט וקל לטיפול, אפילו עצמאי.

רכישת 5 ליטר שמן לרכב רגיל ממוצע עולה בקושי 150 שקלים לשמן ממש איכותי ולעיתים גם 100 שקלים אם זה רכב לא מוגדש ופילטר עוד 70-100 שקלים וזה הכל, סתם דוגמה.

אתה חייב לשקול החלפת רכב לרכב בסיסי יותר, רגיל יותר וממוצע יותר, אחרת כל רכב שתרכוש ותבצע בו טיפולים פעם ב... או לא תעלה אותו על ליפט או לא תהיה בעל ידע לתחזק אותו, אין לך סיכוי.

למה האדם הממוצע מוגן יותר גם אם הוא לא מבין? פשוט, הוא נכנס למוסך לטיפול שגרתי, הרכב עולה על הליפט וגם אם מכניסים לו אלמנטים לפחות הרכב נבדק באמת ואותו אדם יחליף את החלקים הנדרשים, כולל הזעות ונזילות שיכולות להיות מזוהות תוך כדי הטיפול.

ניתן לראות הרבה בעיות במערכות הבלימה, נזילות, הזעות, דברים רופפים ובכלל, בעיות כאלו ואחרות רק על ידי העלאת הרכב עם הליפט.

מקווה שתוכל ללמוד מזה, למכור את הרכב ולעבור לרכב בסיסי יותר ואמין יותר עם פחות פיצ'רים אלקטרוניים.

מסכים איתך.. אבל איזה רכב אוטומטי פלנטרי בן 4 מקסימום אני יכול לרכוש היום בתקציב של 50 אלף?

פורסם

למה אתה מחפש רכב בן 4? חפש אולי רכב בן 5-7, מה הבעיה? אי אפשר להנות מכל העולמות.

בתקציב שלך, קנה שברולט ספארק חדשה מהיבואן ידנית 1.0, אין ברירה (תוסיף עוד כמה אלפים וזה הכל).

יש מספיק מאזדות 6 2.0 ליטר איכותיות בנות כמה שנים או הדגמים המפוארים 2.3 ליטר למשל (בזבזניות בדלק יחסית). הכוונה היא למאזדה 6 דורות קודמים כמובן.

מספיק טויוטות אוונסיס וכו', אם אתה מחפש רכבים גדולים כביכול.

הונדה אקורד וכו'.

גם מאזדה 3 היא אחלה אופציה כן, נסה לכוון לדגם ה 2.0 ליטר ספיריט.

לא חסר בהחלט רכבים בסיסיים לא מפוצ'רים יותר מדי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

והכי חשוב, לא שווה להשקיע 50K ש"ח ברכב שאתה הולך לקרוע אותו ולא לטפל בו בזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה אתה מחפש רכב בן 4? חפש אולי רכב בן 5-7, מה הבעיה? אי אפשר להנות מכל העולמות.

בתקציב שלך, קנה שברולט ספארק חדשה מהיבואן ידנית 1.0, אין ברירה (תוסיף עוד כמה אלפים וזה הכל).

יש מספיק מאזדות 6 2.0 ליטר איכותיות בנות כמה שנים או הדגמים המפוארים 2.3 ליטר למשל (בזבזניות בדלק יחסית). הכוונה היא למאזדה 6 דורות קודמים כמובן.

מספיק טויוטות אוונסיס וכו', אם אתה מחפש רכבים גדולים כביכול.

הונדה אקורד וכו'.

גם מאזדה 3 היא אחלה אופציה כן, נסה לכוון לדגם ה 2.0 ליטר ספיריט.

לא חסר בהחלט רכבים בסיסיים לא מפוצ'רים יותר מדי.

אני לא יכול ידני. אם הייתי יכול הבחירה הטבעית הייתה פולו או פיאסטה.

פורסם

הכללות הכללות, לאבא שלי הייתה סברבן שהגיעה אלי בסופו של דבר, יד ראשונה שנת 96, הוא עשה החלפות שמנים פעם ב15k-20k, מנוע מקורי, גיר מקורי, הכל עבד להרכב הגיע אליי עם יותר מחצי מיליון ק"מ, כששאלתי אותו מתי הוא החליף פלגים הוא אמר לי לפני עשור בערך, את הרכב היינו מנקים עם צינור, מבפנים. אני נתתי לו לשבת ולא חידשתי לו את הרישוי ולבסוף נתתי אותו לאחי הקטן שפירק אותו לחלקים.

יש רכבים שיכולים לשרוד התעללות ויש כאלו שאתה לא יכול להפליץ בתוכם.

את האינפיניטי שלי אנסתי פשוט והיא שירתה אותי נאמנה, לצאת איתה לטיול של 10k ק"מ בלי חשש וחוץ מהחלפות שמנים במרווחים כפולים מהמומלץ בספר, ברקסים וצמיגים פעם בחודשיים לא התקלקל כלום למעט הסאב וופר שנשרף. המכונית הכי טובה שהייתה לי והיחידה שהייתה ברשותי לשימוש יומיומי לטווח ארוך (שנתיים).

האינפיניטי השניה שלי הייתה אצלי חמש שנים אך היא עמדה רוב הזמן ללא שימוש.

רכב זה עניין של מזל ללא ספק אבל עדיין, יש רכבים שיפגינו אמינות יתרה.

haters will hate

פורסם

יש באג בגרסת פלאפון - גם אם אני לא מצטט , זה משרשר כל ציטוט שאי פעם ציטתתי.

באג נוסף בגרסת מובייל הוא, שאם מנסים לערוך הודעה, היא נמחקת. ולא משנה היכן לוחצים.

פורסם
מסכים איתך.. אבל איזה רכב אוטומטי פלנטרי בן 4 מקסימום אני יכול לרכוש היום בתקציב של 50 אלף?

אתה מבין שבעצם פתיחת השרשור הזה, בלי המידע הרלוונטי, אתה מעביר חוות דעת שגויה על הרכב, ונותן בכך רושם מוטעה למי שיכול להתעניין בו?!

עם כל הכבוד לרצון שלך לקטר, אתה צריך להליך בעיקר על עצמך, לא על המונדיאו.

בכל מקרה, אני עורך את הכותרת, לשקף נאמנה את המציאות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בחייך .. הרכב אצלי חודשיים ו5 ימים, האם "תחזוקה לא מספקת" שלי אחראית לנפילת החלון?

ואם תשאל , קניתי אותו ממש אחרי טיפול והוא עדיין לא הגיע למכסת זמן \ קמ לטיפול.

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...