Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. היום לא יודע איך תוך כדי נסיעה נסדקה לי השמשה הקדמית. יש לי רכב חדש יחסית,3 חודשים על הכביש.

יש לי פולקסווגן גולף, רציתי לשאול יש טעם בכלל לנסות להשתמש באחריות שיש ברשותי, או שפשוט להתקין שמשה חדשה?

יש עדיפות בין שמשה חלופית מקורית ללא מקורית ? מישהו יודע על טווח מחירים ?

פורסם (נערך)

יש לי בביטוח כיסוי לזה, אבל אני מאמין שאני לא אקבל משם מקורי...

גם דיברתי היום עם נציג צ׳מפיון מוטורס, והוא אמר לי לקפוץ למורשה שיראו, ואם זה אכן סדק, כלומר ללא סימני מכה הם יחליפו מתוקף האחריות...

אני דיי מאמין שאם אני אדווח לביטוח הם ישלחו אותי לזגגים שלהם, ולא נראה לי שהם יעשו את העבודה כמו שצריך, ואני מאמין גם ישימו שמשה לא מקורית...

אם זה לא יעלה הרבה כסף, אתה ממליץ לסגור עם המורשה ולסיים עם זה ?

או בכל זאת לדווח לביטוח ולראות מה יהיה שם?

נ.ב הביטוח שלי עובד עם קארגלאס, למישהו יש מידע על החברה הזו ?

עריכה אחרונה על ידי roni_bel
פורסם

קודם כל תגש למוסך, נראה אם יכירו בשמשה במסגרת האחריות. במידה וכן, תדרוש אך ורק מקורית חדשה שכן זה רכב חדש שעלה לא מעט לירות(תכל'ס גם מקורי מפירוק זה לא נורא כ"כ).

פורסם

הציעו לי להחליף לחלון מקורי ב 6800 ש״ח כולל הכל, או לחילופין להחליף בעזרת הביטוח בחינם לחלון לא מקורי.

על מה הייתם הולכים ? האוטו בן 3 חודשים...

פורסם (נערך)

להבנתי חוק החלפים החדשים מקוריים לא תקף בנושא שמשות.

למה לא מכירים באחריות? מה התירוץ הפעם? אסטרואיד מיקרוסקופי?

לחברים עם ייטי נשברה שמשה - סדק לכל האורך. לא הכירו בזה ואמרו שזה מאבן. אוטו חודשיים על הכביש.

היו פה עוד שרשורים על ייטי שלא הסכימו להחליף שמשה מקורית באחריות.

למשפחה שלי יש אולי 40 שנה רכבים שלא היה להם שום סדק / שבר, ומה הם לא חטפו. אבנים, חצץ, שטח. לך תבין. אפילו פעם אחת התנגשתי בציפור עם השמשה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

דיברתי עוד אתמול עם צ׳מפיון מוטורס כשזה קרה ואמרו לי ללכת למורשה שיסתכלו על זה ובמידה וייראה שזה אכן איזשהו פגם בייצור תהיה אחריות. כשהגעתי היום בבוקר למורשה נאמר לי כי החלונות לא חלק מהאחריות ולא הביטו אפילו ברכב.

אחרי זה התקשרתי לביטוח שלי והם אמרו לי ללכת לאיזה מקום בחיפה, שם לקחו ממני רשיונות ובאמת אמרו לי שהביטוח אישר החלפת שמשה בחינם, אבל היא לא מקורית...עבור מקורית הקנס הוא 6786 ש״ח ואין בכלל השתתפות של הביטוח, אני מחכה כרגע שהנציג ביטוח יחזור אליי עם הסברים מדוע אין השתתפות בהחלפת שמשה מקורית לרכב בן 3 חודשים...נהיה אופטימיים...אני מאמין שבגלל שזה רכב חדש אני אבחר לעשות שמשה מקורית, ואם שוב ייקרה לי דבר כזה אני כבר אחליף ללא מקורית...

פורסם (נערך)

חביבי, אחריות צריכה להיות. קרא מה כתוב במסמכים שקיבלת עם הרכב.

אם לא כתוב שם מפורשות שאחריות הרכב אינה מכסה פגמי ייצור בשמשות, אז צריכה להיות לך אחריות. זה שהם מנסים להוציא את עצמם בזול ושולחים אותך לקחת שמשה חליפית מהביטוח, זה כי הם חושבים שאתה לא יודע מה מגיע לך.

בקיצור אם אין החרגה מפורשת בכתב האחריות, פנה ליבואן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

השמשות בדר"כ מופיעות בכוכבית בחוזה הביטוח. אלא אם כן שלמת תוספת הרחבה מיוחדת לשמשות.

אחרת: תקבל תחליפית שכמעט תמיד נחותה מהמקורית . למשל אין בה מסנני קרינה וחום.

אם ברכב מותקנות מערכות אופטיות מהיצרן : גם הן יפסיקו כנראה לעבוד.

פורסם

יש לי הרחבה, הבעיה שזה נחשב כאקסטרה ורק לחלון לא מקורי, אם אני רוצה מקורי אני צריך לשלם בעצמי... או לחילופין לדווח על תאונה ואז אני אקבל חלון מקורי בוודאות בגלל חוק של רכב חדש...מה שכן בגלל דיווח תאונה לא אקבל פרמיות וכו׳...

מה שכן הייתי היום במוסך מורשה כי צ׳מפיון מוטורס שלחו אותי לשם, והם סירבו לבדוק את החלון בטענה שזה לא באחריות (למרות שבצ׳מפיון אומרים שהם חייבים לבדוק, ושהוא כן באחריות), מפה לשם בגלל הנסיעות הבינעירוניות הסדק התרחב עוד יותר, ומחר צ׳מפיון ייבדוק עם המוסך המורשה מה הסיפור שם.. איזה מעצבן שמסדק קטן זה נהיה סיפור כזה גדול :/

• תוכן חדש...