Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

20160610_072801.jpg

אז ככה- לפני שבוע קיבלתי את הרכב וזה זמן טוב לספר קצת על הרושם הראשוני שעולה ממנו.

האוטו הקודם שהיה לי היה פולקסווגן פולו 2014, 90 כ"ס אוטומטית- כך שאני אמור להרגיש הבדל משמעותי בכל הפרמטרים- ואכן כך הדבר.

תחושה בתוך האוטו

האוטו מרווח מבפנים והתחושה נעימה מאוד- תחושה שנוסעים ברכב יציב ומסיבי, בטח לעומת הפולו שהרגישה קטנה.

הפלסטיקה בתא הנוסעים ברמה גבוהה מאוד, ולטעמי גם נראית טוב ויוצרת תחושה יוקרתית (הריפודים שלי כהים, יחד עם גימור המתכת מקדימה זה נראה פשוט טוב) יחד עם זאת לי הפריע שבדלתות מקדימה יש דיפון עליון דמוי עור רך (כמו בדשבורד), ואילו בדלתות האחוריות זה נראה אותו דבר רק קשיח, אבל זה באמת בקטנה.

תא המטען סביר בגודלו, קצת קטן לדעתי לרכב המגדיר את עצמו משפחתי אבל לצרכים שלי זה מעל ומעבר.

נסיעה

עברתי בשבוע הזה 350 ק"מ- רובם המוחלט ביומיים הראשונים, אני עדיין נוסע בנסיעה שהיא רגועה מאוד מאוד- לא עברתי את ה 90 ק"מ ולא אעבור גם עד ה-1000 הראשונים. לא לחצתי על הגז חזק כך שעדיין אני לא יודע איך ה"ביצועים". למרות זאת- אני שם לב שהמנוע מגיב מהר לרצונות שלי, הוא שקט מאוד וכמעט לא מורגש. בקרת השיוט וגם פונקציית הגבלת המהירות עובדות יפה מאוד. באוטו קיימת גם אופציה לבלם אוטומטי, הבלם האוטומטי מחזיק את האוטו עומד בעת עצירה ומאפשרת לי להוריד את הרגל מדוושת הבלם- המערכת הזאת נוחה סך הכל, יחד עם זאת בחניות היא הופכת למטרד כי כל שנייה האוטו מחזיק את הברקס וזה לא נוח אז מומלץ לבטל כשמחנים. באוטו גם קיימת מערכת עצור וסע, ובניגוד לפולו- המערכת פה לא מתכבה בכל עצירה ותלויה מאוד בטמפרטורה בתוך הרכב, כך למשל בשרב של סוף השבוע הקודם האוטו בקושי נכבה לי וכך המזגן המשיך לעבוד כמו שצריך.

באוטו יש בלם יד חשמלי- שפשוט לא צריכים לגעת בו והוא נכנס לפעולה לבד (במידה וחגרנו חגורה, ובמידה שהאוטו לא על ניוטרל)- מאוד מקל על התחלת וסוף הנסיעה.

דבר נוסף לגבי הנסיעה- אמנם האוטו מגיב בזריזות בעת יציאה מעמידה, אך שתי המערכות שעובדות- העצור וסע והבלם האוטומטי צריך להתרגל אליהן בעת יציאה מעמידה.

מולטימדיה ותוספות

בניגוד לפולו, כאן הצג גדול ונוח הרבה יותר. המערכת עובדת יפה עם שליטה נוחה מההגה, הסאונד נעים (8 רמקולים). לי הפריע שאין מירור לינק- בניגוד לסקודה שיש בה, והיא עם מערכת כמעט זהה.

בגרסה שלקחתי, יש כמה תוספות לעומת גרסת הבסיס- ובראשן הגג הפנורמי- מאוד מאוד כיף לפתוח את הווילון כשאין שמש ישירה, ואף לפתוח את הגג כשנעים בחוץ. בכלל לא כיף לפתוח את הווילון כשרותח בחוץ, אבל מה אפשר להגיד- זאת זכוכית וזאת התגובה שלה לחום. אותי מעניין אם זו התלהבות של התחלה, והאם בעוד שנה גם אשתמש בגג...

תוספת נחמדה נוספת, שהתלהבתי ממנה ממש אחרי הקניה היא הכניסה, יציאה וההנעה ללא מפתח. בהתחלה חשבתי לעצמי שזה סתם פיצ'ר לא חשוב, אבל זה פשוט מגניב ביותר! אין צורך בכלל להשתמש בשלט, וביציאה אפשר לסגור את החלונות כשנוגעים בידית. זה באמת כיף.

מעבר לכך בגרסה הזאת יש עוד כמה תוספות קטנות לעומת גרסת הבסיס כמו ריפודים מפוארים יותר שהם נוחים מאוד, עוד תא אחסון למשקפי שמש ותא מתחת למושב הנוסע, חיישן גשם, מראה מתכהה, פונקציות תאורה נחמדות עם חיישן אוטומטי. הכי בלט לי בתאורה זו תאורת הלד הלבנה מתחת למראות, באמת גורמת לתחושה יוקרתית יותר.

בנוסף לקחתי כתוספת גם מצלמת רוורס, חיישני חנייה ותושבת לטלפון הנייד- התושבת הזאת מומלצת בחום!

בסך הכל אני חושב שעשיתי עסקה טובה ואני מאוד מרוצה מהאוטו עד עתה. ההנאה שמהתוספות בגרסה היקרה שווה את הכסף. יחד עם זאת, אני חושב שאפשר לתמחר את הגרסה הזאת אפילו ב3000-4000 שקל פחות וזה יראה מחיר סימפטי יותר, כמו כן לשלם 2300 שקל למצלמת רוורס זה יקר וגם זה אני חושב שאפשר וצריך להוריד במחיר- או לחילופין לתת את זה עם הרכב. היום זה הופך לפריט חובה ברכב ואין סיבה שזה לא יהיה מובנה בשנת 2016, בטח באוטו במחיר הזה.

זהו, מקווה שנהנתם לקרוא ושאני אהנה מהאוטו. עדיין לא יודע כל כך להגיד איך תצרוכת הדלק ואיך הביצועים- מקווה להיות מרוצה.

עריכה אחרונה על ידי roeyd102

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עשית טרייד אין על הפולו? ואם כן כמה קיבלת?

לא, מכרתי אותה עצמאית.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

תתחדש, לדעתי בחירה מצויינת. אני בחרתי ב 125 כ"ס ולפעמים חסר לי מעט כח....וגם מעט מהתוספות כמו איחסון למשקפיים ומראה פנימית מתכהה אוטומטית.

מסכים איתך שבמחיר כזה ראויי שתהיה מצלמת רוורס. כמו כן המחיר מעט גבוהה לטעמי. מפליא שברכב כזה לא מאפשרים שיקוף הטלפון במערכת המולטימדיה המצויינת.

תהנה וסע בדרכים טובות. מאחל לך שקט מכיוון הגיר.

פורסם

הפלסטיקה בתא הנוסעים ברמה גבוהה מאוד, ולטעמי גם נראית טוב ויוצרת תחושה יוקרתית (הריפודים שלי כהים, יחד עם גימור המתכת מקדימה זה נראה פשוט טוב) יחד עם זאת לי הפריע שבדלתות מקדימה יש דיפון עליון דמוי עור רך (כמו בדשבורד), ואילו בדלתות האחוריות זה נראה אותו דבר רק קשיח, אבל זה באמת בקטנה.

גם לי זה נראה משונה וייחסתי את זה לקמצנות של היבואן. אבל בתערוכת פרנקפורט בדקתי כמה גולפים מצויידים למשעי ומצאתי את אותו האבזור. אז זו קמצנות של היצרן. האנומליה הזו, דרך אגב, נמצאת רק בגולף, לא באף דגם אחר של פולקסווגן. מוזר.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

זה שיש לגרסת ה 150 כ"ס מיתלים אחוריים נפרדים, זה לא מעניין אף אחד.

זה שהיא הקומפקטית הכי זריזה מבין אלו שאינן נחשבות לפרימיום, כנ"ל.

הגעתי כבר מזמן למסקנה שרק המולטימדיה מעניינת אנשים, ועל זה קמות ונופלות לא מעט רכישות.

תתחדש ותהנה, ושמח בשבילך שהעדפת קומפקטית משובחת על קרוס אובר חלול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
זה שיש לגרסת ה 150 כ"ס מיתלים אחוריים נפרדים, זה לא מעניין אף אחד.

זה שהיא הקומפקטית הכי זריזה מבין אלו שאינן נחשבות לפרימיום, כנ"ל.

הגעתי כבר מזמן למסקנה שרק המולטימדיה מעניינת אנשים, ועל זה קמות ונופלות לא מעט רכישות.

תתחדש ותהנה, ושמח בשבילך שהעדפת קומפקטית משובחת על קרוס אובר חלול.

אם שהבנת ממה שכתבתי שהעיקר זה המולטימדיה אז לא הבנת אותי נכון, רק ציינתי את זה כתהייה שעלתה בי.

ותוכל לפרט קצת על המתלים האחוריים הנפרדים? איך זה בא לידי ביטוי?

מבחינת מתלים בכל מקרה אני יכול לציין כי לעומת הפולו, השיבושים בכביש לא עוברים לתוך תא הנוסעים באותה מידה והתחושה יציבה בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי roeyd102

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

פורסם

ואילו בדלתות האחוריות זה נראה אותו דבר רק קשיח, אבל זה באמת בקטנה.

אם אני לא טועה, כך זה בכל הרכבים בסגמנט ובחלקם (אוקטביה למשל), כך זה גם בחלק הקדמי.

פורסם

יש לי גם רכב כמו של פותח השרשור.

לי מפריע דבר אחד, ההתנהגות של הגיר, שהיא די מעצבנת, הוא לא מתנהג כמו אוטומט רגיל.

למשל, ברכבי אודי מותקן אותו גיר אבל הוא מתנהג כמו גיר אוטומטי רגיל: עוזבים את הברקס והרכב מתחיל לנסוע. בזינוקים בעליה הרכב מחזיק את הבלמים ומחכה עד ללחיצה על הגז. בירידה הגיר לא מחזיק את הבלמים והרכב מתחיל לגלוש אחרי עזיבת בלמים.

בגולף, יש את המערכת auto hold, אם היא מכובת הרכב מדרדר אחורה.

המערכת גם לא מזהה מצבים של נסיעה אחורה במורד. למשל אם רוצים לחנות במקביל בעליה אז חיבים לנתק אותה כי אחרת אחרי עצירה ולחיצה על גז הרכב קופץ למטה בכיוון הירידה.

עוד דבר מעצבן שאחרי הנעה המערכת לא פעילה, ואם חניתי בעליה צריך לזנק עם בלם יד מורם שמשתחרר אוטומטי.

צריך כול הזמן לעשות כול מיני פעולות שבגיר אוטומטי רגיל לא צריך.

הדבר היחיד שנוח שלא צריך להחזיק את הבלמים ברמזורים...

פורסם
יש לי גם רכב כמו של פותח השרשור.

לי מפריע דבר אחד, ההתנהגות של הגיר, שהיא די מעצבנת, הוא לא מתנהג כמו אוטומט רגיל.

למשל, ברכבי אודי מותקן אותו גיר אבל הוא מתנהג כמו גיר אוטומטי רגיל: עוזבים את הברקס והרכב מתחיל לנסוע. בזינוקים בעליה הרכב מחזיק את הבלמים ומחכה עד ללחיצה על הגז. בירידה הגיר לא מחזיק את הבלמים והרכב מתחיל לגלוש אחרי עזיבת בלמים.

בגולף, יש את המערכת auto hold, אם היא מכובת הרכב מדרדר אחורה.

המערכת גם לא מזהה מצבים של נסיעה אחורה במורד. למשל אם רוצים לחנות במקביל בעליה אז חיבים לנתק אותה כי אחרת אחרי עצירה ולחיצה על גז הרכב קופץ למטה בכיוון הירידה.

עוד דבר מעצבן שאחרי הנעה המערכת לא פעילה, ואם חניתי בעליה צריך לזנק עם בלם יד מורם שמשתחרר אוטומטי.

צריך כול הזמן לעשות כול מיני פעולות שבגיר אוטומטי רגיל לא צריך.

הדבר היחיד שנוח שלא צריך להחזיק את הבלמים ברמזורים...

המערכת של הבלם אוטומטי כן פעילה אחרי התנעה. אחרי חנייה כשאתה מנתק אותה, אז לפני שאתה יורד מהרכב תפעיל אותה שוב.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

פורסם (נערך)

שים לב, אפילו אם כיבית את הרכב כשהמערכת פעילה. אחרי הנעה חדשה, אחרי שתעזוב את הברקס הרכב יתחיל לגלוש בלי לחיצה על הגז. אם חנית בירידה אתה תהיה חייב לזנק עם בלם יד פעיל.

זה גם כתוב בספר רכב.

https://youtu.be/qutqGu8UqTI

בסרטון רואים ב 1:24, אחרי שהוא הרים את הרגל מהבלם בפעם הראשונה המערכת לא נכנסה לפעולה. רק אחרי לחיצה שניה היא הפכה לפעילה ונדלק סימן ירוק בלוח מחוונים

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

אני עם הגולף לא ממש מרגיש את מה שתארת כאן כבעיה. הרכב אצלי מתנהג כמו גיר אוטומטי כאשר המערכת auto hold מנוטרלת. כמובן שבמצב נטרול הוא זוחל עם שיחרור הברקס ואינו מדרדר בעליות.

פורסם
אני עם הגולף לא ממש מרגיש את מה שתארת כאן כבעיה. הרכב אצלי מתנהג כמו גיר אוטומטי כאשר המערכת auto hold מנוטרלת. כמובן שבמצב נטרול הוא זוחל עם שיחרור הברקס ואינו מדרדר בעליות.

מוזר, ברכב שלי אם אני מכבה את המערכת ועוזב את הבלם הרכב מדרדר אחורה בעליות עד שאני לוחץ על הגז.

גם בספר רכב כתוב שבעליות צריך לזנק עם בלם יד פעיל כדי למנוע הדרדרות

פורסם

ממש לא. אני לא משתמש במערכת כי אני אוהב את הזחילה עם עזיבת הברקס בתמרוני חניה או תחילת נסיעה, אבל אצלי לא שמתי לב לשום מצב חריג בעליות. אני מרגיש שהרכב מחזיק את עצמו לשניה או שתיים כדי שאספיק לתת גז. אם בפרק זמן זה אינני נוגע בדוושת הזג, אז הרכב יחל להתדרדר.

פורסם (נערך)

https://youtu.be/lhvaZ-pSWDI

מה ההיגיון להפעיל את הבלם יד האלקטרוני אם הרכב גם ככה לא מתדרדר אחורה?

אני חושב שאתה פשוט מעביר את הרגל מברקס לגז מאוד מהר והרכב לא מספיק להתדרדר הרבה אחורה

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983

• תוכן חדש...