Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הצמיגים הקדמיים ישנים. העניין שהם נראים במצב טוב יחסית... עומק החריצים מצויין, הם טיפ טיפה מראים סימנים של יובש, אבל סה"כ הם נראים טוב. אגב, סיניים לחלוטין. צמיגים בני יותר מ3.

בקיצור.. מה הפתרון שתמליץ עליו? החלפה של 4 צמיגים? איזה צמיג ודרך איפה? 185\70\14R

הייתי מחליף רביעיה.

למדרס בצמיגים רדיאליים יש קשיחות מבנית גבוהה מאוד, כך שעומק החריצים לא יורד מהר מאוד. מה גם שעומק החריצים הבטיחותי המינימלי הוא 3-4 מילימטר שלהרבה אנשים ייראו סבירים לחלוטין.

עם חשיפת הצמיג לשמש ולאוויר אטמוספרי, הוא מתיישן. הגומי מתקשה, האחיזה יורדת והיכולת של הצמיג לייצר כוחות האטה ופניה יורדת ועמם גם הבטיחות האקטיבית.

אחרי שלוש עד ארבע שנים הירידה בביצועי הצמיג הופכת לכזו שמצדיקה החלפת צמיגים. אם בזמן הזה גומרים B.A - לגמור בו רביעיית צמיגים זה בהחלט מכובד.

צמיגים "סיניים" עלומי שם לעתים יותר גרועים כחדשים מצמיגים איכותיים בני שלוש. כל שכן הם ראויים להחלפה כשהם עצמם עברו את גיל שלוש, אפילו שהם על הסרן הקדמי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שורה תחתונה עזוב אותך שטויות אין בעיה עם שתי צמיגים שונים על הסרן האחורי לא יקרה שום דבר סע לשלום.אם בא לך לשרוף כסף אז תחליף אותם למישלין ותגמור סיפור.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

אתה בדעת מיעוט (וכך גם היית בשרשור שלך בנושא דומה) ויש לקוות שתישאר כך (ושגם דעתך בסופו של דבר תשתנה).

זכור לי גם, וסלח לי אם אני טועה, שלפחות בחלק מהרכבים שלך אתה מטפל בסוג של תחזוקת שבר.

סט 4 צמיגים חדש מחברה מוכרת ומדגם סביר פלוס יעלה לבחור/לאבא 1000-1200 ש"ח בלבד. השקעה זניחה על פני 4 שנים ממוצעות.

לפי סדר הופעה ביד2צמיגים: יוקוהמה AE01, קלבר דינקסר, גודייר איגל ספורט, מישלין אנרג'י (שווה לבדוק אם מוכרים את הסייבר פלוס), גודייר אפישנטגריפ קומפקט, קונטיננטל אקו 3 (שווה לבדוק אם נמכר דגם ה-5).

פורסם

גם פאלקן 914 במידה ויש במידה המתאימה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אתה בדעת מיעוט (וכך גם היית בשרשור שלך בנושא דומה) ויש לקוות שתישאר כך (ושגם דעתך בסופו של דבר תשתנה).

זכור לי גם, וסלח לי אם אני טועה, שלפחות בחלק מהרכבים שלך אתה מטפל בסוג של תחזוקת שבר.

סט 4 צמיגים חדש מחברה מוכרת ומדגם סביר פלוס יעלה לבחור/לאבא 1000-1200 ש"ח בלבד. השקעה זניחה על פני 4 שנים ממוצעות.

לפי סדר הופעה ביד2צמיגים: יוקוהמה AE01, קלבר דינקסר, גודייר איגל ספורט, מישלין אנרג'י (שווה לבדוק אם מוכרים את הסייבר פלוס), גודייר אפישנטגריפ קומפקט, קונטיננטל אקו 3 (שווה לבדוק אם נמכר דגם ה-5).

אין בעיה להשים שתי צמיגים מחברות שונות על הסרן האחורי.נכון שתמיד עדייף שתיים מאותו סוג אבל זה לא קריטי מה גם שפותח השירשור אמר שאין לו שליטה מלאה על הטיפולים ברכב . בלי קשר יש לי בבית שלושה רכבים בישנים אני מטפל לבד ואין שום הצדקה להכניס אותם למוסך רכב ששווה 3000 שח בגג ובחדשים יותר רואים רק מוסך מורשה כולל מהרגע שיצאו מהחברה, צריך לעשות את החישובים הללו ולא ליזרוק סתם כסף....

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

כבודו צריך לקרוא על Yaw Damping ועל המשמעות של צמיגים ירודים מאחור על קביעת המהירות ה"קריטית" שבה קצב הסבסוב של המרכב הופך לאינסופי.

אחר כך ילך כבודו ויחפש תמונות של התוצאות של מצב כזה. רמז: מכוניות משודכות למכוניות אחרות, עמודים, סלעים, בניינים ושות'. אז יתכבד אדוני וישחק את משחק ה"אתר את החלקים שאליהם התפרקו נוסעי הרכב."

רק אחר כך, תחזור ותטען שזה לא קריטי שיהיו שני צמיגים איכותיים וזהים על הסרן האחורי.

פורסם
אין בעיה להשים שתי צמיגים מחברות שונות על הסרן האחורי.נכון שתמיד עדייף שתיים מאותו סוג אבל זה לא קריטי

ואכן נדמה לי שכתבתי שמבחינת החוק היבש, כל עוד קוד העומס זהה (ומבנה הצמיג), אין בעיה.

בניגוד לחלפים אחרים ברכב (בהכללה גסה) שאין להם משמעות בטיחותית ישירה כל כך (מקסימום הרכב נעצר), לצמיגים כן יש משמעות כזו.

אז נכון, אולי בנסיעה מנהלתית בעליל בתנאים יבשים לא יורגש הבדל משמעותי לנהג הממוצע. אבל מרגע שיכנסו יותר ויותר משתנים "מקשים", הסיכוי להבדל מוחשי ואף מסוכן עולה. בשביל העוד כמה מאות שקלים על פני מספר שנים, אני ישן בשקט יותר בידיעה שיש לי צמיגים איכותיים, טובים ומוכחים, שיתפקדו בעת צרה (גם אם סיכוייה נמוכים מאוד) בצורה עדיפה, בין אם ביכולת תמרון ובין אם ביכולת בלימה. וגם מטרים בודדים יכולים להוות הבדל גדול.

פורסם (נערך)

תום, אם ההבדלים בין הסרנים ובין שני צדי הסרן האחורי מספיק קיצוניים - גם בנהיגה מנהלתית בעליל ייתכנו השלכות חמורות. זה אמנם מצב קיצוני, אבל יש אנשים אשר - אם ילכו בדרך שמציע עדי ב', יגיעו אליו.

כאשר הצמיגים האחוריים הם בעלי ביצועים (קשיחות פניה) נמוכים משמעותית מהקדמיים, הרכב מפתח בפניה רצופה (Steady State) נטיה להיגוי יתר.

המשמעות היא שאם תנהג אותו במעגל ותגביר מהירות, במקום שתצטרך לסובב עוד ועוד הגה (כמו ברכב עם תת-היגוי), תצטרך להקטין את זווית ההגה עוד ועוד.

ב"מהירות הקריטית" זווית ההגה הדרושה להחזיק את הפניה במעגל היא - אפס. מעבר לה - צריך לסובב את ההגה בכיוון הנגדי, ההיגוי ההפוך המוכר לכולנו מהדרכות נהיגה.

איפה בנהיגה אנחנו עם זווית של אפס בהגה? בקו ישר. משמע, אם תגיע למהירות הקריטית בקו ישר, הרכב יהפוך להיות לא יציב.

אבל נחמה פורתא, מאחר וכדי להיכנס לפניה רצופה, הרכב עדיין צריך לשנות כיוון לצד מסוים, עדיין צריך משהו (אפילו מהמורה קטנה) כדי שהוא ייכנס לפניה ולכן לסחרור.

כאשר הצמיגים לא זהים, נוצרת משיכה מיידית לצד אחד. כלומר, אתה נוסע בקו ישר, מגיע למהירות הקריטית (ועם צמיגי זבל זו יכולה להיות מהירות בינעירונית נמוכה למדי) והרכב מקבל שכל משמיים ונכנס לסחרור לא צפוי בכלל.

image022.gif

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טום, עניין השימוש ברכב נמצא במצב בעייתי. אין לנו שימוש גדול מידי בו. ההורים שלי לא נוהגים בו ובתכלס אפשר להגיד שאני הנהג היחיד. אין לי נסיעות ארוכות ביום-יום. 24 ק"מ יומית. אני עובר בנובמבר לבאר שבע כדי להתחיל לימודים. מה שאומר שאם וייצא שאנהג ברכב זה יהיה בסופ"שים. לא בטוח שאני ארצה להשקיע בביטוח בשביל זה ובגלל שאני לא מתכוון לנסוע בלי ביטוח אני כנראה לא אסע בכלל. אז המצב מאוד בעייתי. אני לא רואה את זה בתור השקעה ל4 שנים הבאות ובגלל זה עוד יותר לא יודע מה לעשות.

תום, אם ההבדלים בין הסרנים ובין שני צדי הסרן האחורי מספיק קיצוניים - גם בנהיגה מנהלתית בעליל ייתכנו השלכות חמורות. זה אמנם מצב קיצוני, אבל יש אנשים אשר - אם ילכו בדרך שמציע עדי ב', יגיעו אליו.

כאשר הצמיגים האחוריים הם בעלי ביצועים (קשיחות פניה) נמוכים משמעותית מהקדמיים, הרכב מפתח בפניה רצופה (Steady State) נטיה להיגוי יתר.

המשמעות היא שאם תנהג אותו במעגל ותגביר מהירות, במקום שתצטרך לסובב עוד ועוד הגה (כמו ברכב עם תת-היגוי), תצטרך להקטין את זווית ההגה עוד ועוד.

ב"מהירות הקריטית" זווית ההגה הדרושה להחזיק את הפניה במעגל היא - אפס. מעבר לה - צריך לסובב את ההגה בכיוון הנגדי, ההיגוי ההפוך המוכר לכולנו מהדרכות נהיגה.

איפה בנהיגה אנחנו עם זווית של אפס בהגה? בקו ישר. משמע, אם תגיע למהירות הקריטית בקו ישר, הרכב יהפוך להיות לא יציב.

אבל נחמה פורתא, מאחר וכדי להיכנס לפניה רצופה, הרכב עדיין צריך לשנות כיוון לצד מסוים, עדיין צריך משהו (אפילו מהמורה קטנה) כדי שהוא ייכנס לפניה ולכן לסחרור.

כאשר הצמיגים לא זהים, נוצרת משיכה מיידית לצד אחד. כלומר, אתה נוסע בקו ישר, מגיע למהירות הקריטית (ועם צמיגי זבל זו יכולה להיות מהירות בינעירונית נמוכה למדי) והרכב מקבל שכל משמיים ונכנס לסחרור לא צפוי בכלל.

[ATTACH=CONFIG]462676[/ATTACH]

לא ממש הבנתי. למה אתה מתכוון בהיגוי יתר או תת היגוי? מה ז"א זווית היגוי ומתי צריך לסובב את ההגה בכיוון הנגדי?

בנוסף להכל, אולי הצמיג הוא סיני, אבל איך אתה יכול לדעת שהוא גרוע ויוביל אותי לתרחישי הבלהות שאתה מתאר פה?

יש משהו שאני יכול לעשות כדי לבחון את הצמיג בכביש? כמובן כשאין רכבים מסביבי ואם אני בכלל ארגיש בטוח מספיק לנסות מה שעלול להיות מתואר פה.

בנתיים ביצעתי פניות חדות יותר וחדות פחות, במהירויות יחסית גבוהות ולא הרגשתי בשום בעיה.

פורסם

הצגתי תרחיש מוקצן בכוונה. לא סביר שזה יקרה כל כך בקלות, אבל עדיין אם תשים צמיגים מאיכות ירודה (וצמיגים של יצרנים עלומי שם, מסין או בכלל, הם לרוב כאלו) אתה תתקרב אליו במידה שאין הדעת נוחה עימה.

לכל כלי רכב יש התנהגות שניתן לתאר כמקדם של "תת-היגוי". ההגדרות ההנדסיות נעות בין הדיוק בעקיבת הרכב אחרי קשת הפניה של דלאמברטן/אקרמן לבין הפרשים בין זוויות "החלקה" בין הסרנים אבל לטובתך נשתמש בהגדרה פשוטה:

ברכב עם תת-היגוי, אם תיכנס לסיבוב במהירות מסוימת צריך לסובב את ההגה במידה מסוימת. אם תיכנס במהירות גבוהה יותר, תצטרך לסובב יותר. טבעי, נכון? כי ככה אתה רגיל מכל רכב תקין.

ברכב עם היגוי יתר, ככל שתיכנס לסיבוב מהר יותר תצטרך (אחרי הסיבוב הראשוני של ההגה) להיות עם ההגה מסובב פחות כדי להישאר בסיבוב. במהירות מסוימת נוצר מצב מוזר שההגה ישר, אבל המכונית פונה.

ברכב כזה, כאשר אתה מגיע גם בקו ישר לחלוטין למהירות המסוימת הזו, מתקיימים כל התנאים (בעצם התנאי האחד - ההגה הישר) כדי להכניס את הרכב לפניה, כך שהרכב "ימשוך" הצדה ויסתחרר. לא כיף.

בעית ה"מהירות הקריטית" היא שיקול בטיחותי מרכזי בתכנון רכבים, והיא גם הסיבה להגבלת מהירות על רכבים עם נגרר (שיש להם בעיית יציבות דומה), על התקנת צמיגים דיאגונליים על רכבים וכך הלאה.

פורסם (נערך)

לפותח השירשור - עאן יש לך כותרת עם מבחן שעשו - סיני מול צמיג אחר

והכותרת אומרת הכל

http://www.pakwheels.com/forums/mechanical-electrical/217742-report-budget-tyres-could-kill-but-least-they-re-quiet

ביבש - נתונים דומים

ברטוב - שלא תדע אתה עמוק בפנים

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
הצגתי תרחיש מוקצן בכוונה. לא סביר שזה יקרה כל כך בקלות, אבל עדיין אם תשים צמיגים מאיכות ירודה (וצמיגים של יצרנים עלומי שם, מסין או בכלל, הם לרוב כאלו) אתה תתקרב אליו במידה שאין הדעת נוחה עימה.

לכל כלי רכב יש התנהגות שניתן לתאר כמקדם של "תת-היגוי". ההגדרות ההנדסיות נעות בין הדיוק בעקיבת הרכב אחרי קשת הפניה של דלאמברטן/אקרמן לבין הפרשים בין זוויות "החלקה" בין הסרנים אבל לטובתך נשתמש בהגדרה פשוטה:

ברכב עם תת-היגוי, אם תיכנס לסיבוב במהירות מסוימת צריך לסובב את ההגה במידה מסוימת. אם תיכנס במהירות גבוהה יותר, תצטרך לסובב יותר. טבעי, נכון? כי ככה אתה רגיל מכל רכב תקין.

ברכב עם היגוי יתר, ככל שתיכנס לסיבוב מהר יותר תצטרך (אחרי הסיבוב הראשוני של ההגה) להיות עם ההגה מסובב פחות כדי להישאר בסיבוב. במהירות מסוימת נוצר מצב מוזר שההגה ישר, אבל המכונית פונה.

ברכב כזה, כאשר אתה מגיע גם בקו ישר לחלוטין למהירות המסוימת הזו, מתקיימים כל התנאים (בעצם התנאי האחד - ההגה הישר) כדי להכניס את הרכב לפניה, כך שהרכב "ימשוך" הצדה ויסתחרר. לא כיף.

בעית ה"מהירות הקריטית" היא שיקול בטיחותי מרכזי בתכנון רכבים, והיא גם הסיבה להגבלת מהירות על רכבים עם נגרר (שיש להם בעיית יציבות דומה), על התקנת צמיגים דיאגונליים על רכבים וכך הלאה.

חייב לציין שאני עדיין לא ממש מבין..

איך מגיעים למצב של היגוי יתר או תת היגוי עם צמיגים שונים?

וגם אם כן, מה הבעיה לסובב את ההגה יותר או פחות? הרי מרגישים כמה צריך לסובב. ומן הסתם שלא נכנסים לסיבובים במהירות נסיעה רגילה אז יש לך מרווח תמרון.

אני מפספס את הפואנטה... אתה יכול להסביר את זה אפילו יותר לבור כמוני?

• תוכן חדש...