Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכשתי באזור ה-105 אלף ש"ח כאשר הרכב היה בדיוק שנתיים וחצי על הכביש.

גם אני הייתי שמח לשלם אקסטרה על דגם מאובזר.

שכחתי לציין שבטיפול בוצעו 2 ריקולים:

1. איטום בדלתות. קראתי הרבה בפורום האמריקאי על תלונות של רעשי רוח ב-70-90 קמ"ש. יצא TSB בנידון ומי שנכנס למוסך להתלונן קיבל תיקון. לכן הייתי בהלם שזה הפך לריקול (לא עניין בטיחותי).

2. בולמים של דלת תא המטען.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

1. איטום בדלתות. קראתי הרבה בפורום האמריקאי על תלונות של רעשי רוח ב-70-90 קמ"ש. יצא TSB בנידון ומי שנכנס למוסך להתלונן קיבל תיקון. לכן הייתי בהלם שזה הפך לריקול (לא עניין בטיחותי).

2. בולמים של דלת תא המטען.

זאת קריאת שרות, לא ריקול. ריקול, היצרן מחויב להחליף לכל המכוניות מסדרה בעייתית. בקריאת שרות רק למי שמתלוננים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

השבוע עשיתי טסט, הרכב עבר ללא הערות למרות שהרכב נועל עדיין את הצמיגים המקוריים שלו (השנה בטוח אני אחליף לקראת החורף).

ק"מ מעודכן 51,000. עבר בדיוק שנה ו-4 ימים מהטסט הקודם והרכב עבר 7017 ק"מ.

פורסם
תתחדש!

אוטו מעולה. להערכתי אמורים להחליף את הפילטר אויר אחת ל 60,000 ק"מ או 4 שנים, והפילטר מזגן אחת ל 30,000 או שנתיים. צריך להישמר מהחלפות מיותרות - זה יקר וכנראה מיותר.

למה כנראה ואולי? נכון, אז היצרן אולי הנחה (לא בדקתי אפילו כי זה לא מעניין) להחליף פעם בשנתיים ואחת ל 30K, אבל האם אתה יודע לאיזו מדינה? באילו תנאים? כמות האבק או הפיח? האם מדובר על תוואי פקוק כמו בארץ?

סתם לידע כללי, פילטרי מזגן בישראל, אשר עובדים מרבית השנה במיזוג ובכלל, בכל פעם שאתה מדליק מפוח גם לא על מיזוג או אוויר "מבחוץ" ובמיוחד בפקקים נסתם ודי מהר, עוד לפניי השנה הראשונה ובכלל כתלות בק"מ גם כן.

זה לא אולי ולא יכול להיות, אלו דברים בדוקים וחקורים ולא חסר מידע ברשת.

הוצאתי פילטר בפחות מ 15K והרבה לפניי השנה (אני נוסע הרבה עם מיזוג ולא קצת בעיר גם), הפילטר היה סתום קצת וגם היה כבר ריח קצת ובהחלפת הפילטר לקראת הקיץ, שיפרתי את התפוקה בכ 40% והתמונות של לפניי ואחריי? הפילטר שחור כולו ועשה את עבודתו.

זה ככה בקטנה ;)

תמיד תשים לב, באילו תנאים מבקש היצרן החלפות שמנים,פילטרים או באיזה סגנון נהיגה.

יש הבדל ממשי בין אדם שנוהג רק בבין עירוני ולא נכנס לערים פקוקות לבין אדם שנמצא בערים פקוקות.

פורסם

לאילו שנתונים מתבצעת קריאת השירות הזו? ומה בדיוק היא כוללת?

לאבי יש 6 סטיישן 2015, האם היבואן מודע לבעיה ומטפל בה באופן חלק? (אם ניגשים למוסך המרכזי

בדרישה ספציפית על זה) או שצריך להתעקש על זה?

פורסם

רעשי רוח שמטרידים את הנהג ועלולים לעצבן, להפריע או להטריד/לעייף את הנהג כנראה גם נחשב בגדר ריקול ודווקא טוב שמטפלים.

פורסם
יאלה מוכר? ממתין.

כמעט לכל דבר בחיים יש מחיר. תן הצעה מפתה ובוא לקחת [emoji6]

האמת שהמחשבה למכור חלפה לי בראש, רכב שבעבר פספסתי רכישה שלו (יש רק 2 רכבים כאלה בארץ) פורסם שוב למכירה.

הבעיה שאין כרגע כסף פנוי, אני מושקע עד הצוואר בבית.

פורסם

נו, אבל נשאר החלק של הראש לשקוע בו גם כן לא? :evil::lol:

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כניסה לא מתוכננת ראשונה למוסך, שנה וקצת אחרי החלפת מצבר שוב חזרה ההתראה של ניהול מערכת האנרגיה.

זה התחיל בהתראה רק בימי ראשון אחרי שהאוטו עמד כל הסופ"ש (רכב שני בבית ולכן לא זז בסופ"ש) ולא חוזר במהלך כל השבוע.

כשההתראה התחילה להופיע גם באמצע השבוע לקחת את הרכב למוסך.

מסתבר שיש לי צרות של עשירים, מכיוון שהרכב נוסע מעט המצבר לא מספיק להיטען.

קצת מפתיע אותי כי הרכב נוסע בעיקר בדרכים בינעירוניות.

האמת ששמתי לב לאחרונה שהמערכת "עצור סע" לא נכנסת לפעולה (אבל לפעמים זה קורה גם בגלל טמפרטורה חיצונית וכו' אז לא ייחסתי לזה חשיבות).

נבדק שלרכב אין מתח זליגה מעבר לנורמה והמצבר הוחלף באחריות וכעת אני דואג פעם בחודש לחבר את המצבר למטען מצברים.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
אני מקווה שהרכב יפגין אמינות גבוהה ושקט תעשייתי כמו המאזדות שקדמו לו.

על המאזדה הקודמת רשמתי שאני מקווה שתשרת אותנו 3-5 שנים ולבסוף היא נמכרה תוך פחות משנתיים.

הפעם אני לא אהמר ואתן לזמן לעשות את שלו.

הרכב עמד בציפיות ושירת אותנו נאמה. אפילו צריכת הדלק הפתיעה לטובה עם 1:12-14 לאורך כל התקופה.

למה אני רושם בזמן עבר? כי בתחילת השבוע הרכב נמכר בצער רב, לא עמדתי בהבטחות שלי ושנתיים וחודשיים לאחר הרכישה מכרתי את הרכב.

לפחות יש לי את מי להאשים בסיבות למכירה. חמי כבר כמעט 5 שנים עם הפריוס שלו והרכב מתחיל לשעמם אותו אז הוא רוצה להחליף. פרסמתי לפני כחודש את הרכב שלו, שיש לו נתונים מעולים, אבל להפתעתי ההיענות הייתה נמוכה.

אמרתי לעצמי, המאזדה שלי והפריוס של חמי הם פחות או יותר אותם נתונים, בוא ננסה לפרסם גם את המאזדה ומה שיימכר ראשון יימכר ואת הרכב השני אנחנו נעביר אלינו.

לא האמנתי שהמאזדה תימכר בקלות, במהירות ובמחיר כל כך קרוב למחירון לאור השמועות וסיפורי הזוועה שאני שומע מסביבי.

אז בהמשך למאזדה דור ראשון הקודמת שנפרדנו ברגשות מעורבים בגלל שהייתה לי הזדמנות לרכוש את המאזדה הנוכחית, המיאטה שנמכרה בגלל התרחבות המשפחה, גם מהמאזדה הזו נפרדתי בטרם עת והרגשתי שיש לה עוד הרבה שנים של שקט לתת. הרכב הזדקן יפה מאוד, ללא בלאי, רעשים או שחיקה פרט לפנסי חזית מפלסטיק שדהו (שמאפיין את כל הרכבים החדשים).

הגיע לקיצו רצף של 10 שנים שבמהלכם עברו במשפחה 3 רכבי מאזדה מוצלחים ביותר עם אותו מנוע 2 ליטר שהוא מבחינתי פנינה ומאוד לא מוערך בשוק שלנו.

IMG_20180316_115852.jpgIMG_20180316_115907.jpgIMG_20180316_115920.jpgIMG_20180316_115933.jpgIMG_20180316_120403.jpgIMG_20180316_120459.jpgIMG_20180316_120549.jpgIMG_20180316_120616.jpgIMG_20180316_120657.jpg

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם

כל רכב עם נתונים טובים ייחטף.

לגבי המאזדה הזו, בתצורה שלך אין יפה ממנה בסגמנט הזה (בטח שלא ברמת מחיר הזו).

חבל שהיבואן הפסיק לייבא אותה. (ואת מה שהוא כן מייבא הוא הורס עם מובילאיי). אחרת, כנראה שהיתה לי כזו בחניה.

• תוכן חדש...