Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה מול רכב שכור (הנהג הפוגע אשם, ומודה) - האם להפעיל ביטוח?

שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני שבועיים אני ואשתי עמדנו בפקק (היא נהגה), נהג מאחור נרדם על ההגה ונכנס ברכב שלנו מאחור.

ברשותי תיעוד מלא של האירוע (מצלמת דשבורד), יחד עם תמונות מהזירה, וידאו מהזירה, הודאה בכתב של הנהג הפוגע, הודאה שלו מול חברת ההשכרה (אלדן), ושיחה מוקלטת עם נציגים של אלדן בהם הם מודים באשמת הרכב הפוגע בעצמם - וכל זאת עבור תאונה של פגיעה מאחור, כך שאין חשש גדול מבחינת הבדיקה 'מי אשם'.

הרכב כרגע נמצא ב'מוסך עדי' בחדרה, מקווה לאסוף אותו השבוע ולראות שמצבו התנרמל. הפגיעות הן קוסמטיות בלבד, אבל מספיק נרחבות בשביל שהטיפול יהיה יקר.

יצרתי קשר עם חברת הביטוח שלי והבנתי שיש שתי אפשרויות להמשיך עם התביעה:

(א) לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע, במקרה הזה 'אלדן' שכן היא מבטחת את הרכבים של עצמה. כאן חברת הביטוח שלי משמשת כ'פרוקסי' ואני לא רואה ממנה שקל, השיפוי אמור להגיע מאלדן אלי.

(ב) לתבוע את חברת הביטוח שלי, על כך ישנה השתתפות עצמית של סכום זניח מבחינתי, היא בתורה תתבע את אלדן, וכשכל הסיפור ייגמר אקבל שיפוי מלא על הפגיעה, ירידת הערך, השתתפות עצמית וכו'.

שתי נקודות חשובות:

(1) נאמר לי שלתבוע חברת השכרה זה סיפור מההפטרה, שהם מושכים את הזמן ומאחרים במתן הפיצוי הכספי, כך שבתכלס אני אשלם על הטיפול במוסך ורק חודשים לאחר מכן אקבל את הכסף מאלדן - במקרה הטוב.

(2) פוליסת הביטוח שלי היא כזו שלא מתייקרת במידה ואני תובע את חברת הביטוח, קרי אין לי עליית פרמיה לאחר התביעה.

אלדן יצרו קשר וביקשו שנסגור את זה בינינו, אמרתי שאשקול זאת.

האם יש איזושהי סיבה שלא לתבוע את הביטוח שלי?

אני דואג שאלדן מוכרים לי לוקשים, ושאני אצטרך לרדוף אחריהם בשביל לקבל את הכסף שמגיע לי...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בטוח שאלדן מבטחת את המכוניות בעצמה.

ברכב שלי פגע רכב ליסינג / שכור של אלדן, וההתנהלות היא מול ביטוח איילון.

בוא נאמר בזהירות שחיפזון או זריזות אין כאן, ואף אחד מאלדן לא יצר איתי קשר על מנת "לסגור" את הפיצוי.

אני עדיין ממתין לתשובתם.

אם הציעו לך לסגור את העניין ביניכם - אני הייתי מנסה להגיע לפיצוי ישירות מולם.

כמובן שעליך לבדוק את עניין הפיצוי בגין ירידת ערך אם יש.

לעניין תביעת הפוליסה שלך - אין שום סיבה שבגללה אתה צריך לתבוע את הפוליסה שלך, ואני הייתי נמנע מכך ככל שהדבר מתאפשר.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים כמובן שאין סיבה לתבוע את הפוליסה שלי מבחינת ה"הגיון" -

אבל אם נניח אלדן מתכוונים למשוך את הזמן, ואני צריך לרדוף אחריהם עבור סכום גדול (>10K), נשמע לי עדיף לספוג את ההשתתפות העצמית עד תום ההליכים - ואז לקבל אותה חזרה.

קרי: מעדיף 'להפקיד' 1K לשנה וחצי, מאשר 10K לחצי שנה.

במקרה שלי פנו אלי ישירות מאלדן, ובטלפון היו באמת אדיבים ונחמדים. החשש שלי הוא מאפקט ה"הוט": נחמדים כשצריך אותך, מתעלמים לחלוטין כשאתה צריך אותם... בגלל זה אני שואל לנסיונכם.

אגב - מהנסיון שלך דווקא עושה רושם שאולי כן כדאי לתבוע את הביטוח, לא? שכן אתה מעיד על כך שהם לא משפים אותך.

אפשר לשאול כמה זמן עבר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלדן מבטחים את הרכב שלהם בביטוח חובה וצד ג' בלבד.

כלומר מבחינתך יש להם ביטוח של חברת ביטוח.

לא מן הנמנע שיש להם גם אנשים שמטפלים בתביעות כנגדם כדי להפחית את העומס על חברת הביטוח = הפחתת הפרמיה.

אתה אמור במקרה שלך לנהל זאת מולם בסיוע חברת הביטוח שלכם.

דו"ח שמאי כולל ירידת ערך חשבונית מהמוסך ותקבל את כספך די במהירות.

תביא את זה אליהם ביד תחסוך את הדואר האיטי . קח רק אישור שמסרת להם

למוסך /לשמאי תן שיקים דחויים 60-90 יום.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש החלפת פגוש אחורי קח בחשבון שאצלי זה גרר 3.5% ירידת ערך. בדק עם השמאי, משום שזה כסף שמגיע לך גם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחשיב העלות בהפעלת הביטוח שלך הוא השתתפות עצמית + 45% ממחיר הפרמיה באבדן ה.ה.ת. (כמובן שזה תחשיב גס, שאינו מתחשב בשינוי המחיר הבסיסי של הפוליסה בעתיד, שינוי שאינך יכול לחזות).

יש שיקול לא להפעיל את הפוליסה שלך גם בנזקים יותר גדולים - והיא "זיהום" העבר הביטוחי שלך, שעלול לגרור עלויות ואף קושי ברכישת פוליסה בעתי' אם תהיה לך תביעה נוספת ב-2-3 השנים הקרובות. כאן התחשיב הוא אישי ותלוי בכושר הספיגה שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוריו,

אני תבעתי את הפוליסה שלי בגלל העיכוב בקבלת הפיצוי מאלדן, והצורך לשלם כסף לפחח, אחרי 60 יום.

בוא נאמר שאני גם לא ממש 'עף' על הטיפול של aig המבטחת שלי, במקרה.

כרגע אני ממתין לתשובה של אלדן, ובמידה ותהיה תשובה שלילית כמובן שאתבע את הנהגת שפגעה בי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספריאל, מחזיר אותך לתגובה הראשונה בפוסט - אין השפעה על הפוליסה במידה ואני תובע (הסדר של משהב"ט, היעדר תביעות אינו פקטור).

דיסקו, אז אם אני מבין נכון: המתנת לפיצוי מאלדן, לאחר שהם משכו זמן החלטת שאתה לא ממתין להם ותבעת את החברה שלך, כן?

זו דרך פעולה שנשמעת סבירה גם למקרה שלי (מתן אפשרות לאלדן לסגור את זה יפה, אם תוך X זמן זה לא קורה לבצע אסקלציה דרך חברת הביטוח שלי), אם הבנתי אותך נכון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^ בדיוק.

רק שאצלך הם כבר מראש רוצים להסתדר איתך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...