Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חג שמח לכולם,

צפיתי עכשיו בפרק של "השיפוצניקים" או "wheeler dealers", עונה 9, פרק 12.(צרפתי קישור לפרק למי שמעוניין)

אד משפץ רכב אנגלי ישן מסוג triumph tr6.

בשיפוץ מפורק המנוע על מנת לבצע לו הסבה בכדי שיוכל לעבוד עם דלק נטול עופרת.

ואז נאמר, שלרכב הזה(כלל הרכבים, לא הרכב הספציפי המוצג התוכנית) יש לפעמים בעיות התחממות, ולאחר ההסבה , סביר להניח שיתחמם יותר.

כאן נכנס מוצר מעניין, שלא ראיתי בשום מקום והוא זה שמעניין אותי.

נאמר שהבעיה באנטי פריז רגיל שיש בכל רכב, שהתוספים שישנם באנטי פריז מבוסס מים מתפרקים מהמים, ואז ישנם מים רגילים ותוספים בנפרד - ומה שקורה זה שהמים מתחילים ליצור חלודה במערכת.

התוסף ששמו בתכנית אינו מבוסס על מים ואינו דורש החלפה אף פעם במשך כל חיי הרכב.

בהתחלה הוכנס חומר נוזלי שמתפקד כמו ספוג ואמור לעבור בכל מערכת הקירור ולהוציא את המים הקיימים, ואחר מכן הוכנס התוסף קירור שאינו על בסיס מים. התוסף יעיל בטמפרטורות של בין מינוס 40 ועד 180 מעלות צלזיוס.

לאחר חיפוש קצר באינטרנט נימצא המוצר, ואף ישנו קישור לפרק של "השיפוצניקים" עם המוצר.

מצאתי את אתר החברה והם מוכרים כמובן נוזלי קירור לכל סוגי הרכב.

מישהו מכיר את המוצר? מעולם לא שמעתי על נוזל קירור שאינו מבוסס מים - וזה יכול לתת פיתרון מצויין-

1. שמירה על מערכת מפני חלודה

2. המוצר יותר יקר, אך אינו דורש החלפה ולכן בסופו של דבר זול יותר.

3. פחות החלפות משאבות מים - בדר"כ מה שהורג אותן זה חלודה שמתחילה לאכול אותן.

4. אין מים - אין אדים ולחצים במערכת - פחות לחץ על הצינורות וסכנה לפיצוצים בצנרת

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לגבי סעיף 3, הוא לא מדוייק בכלל. רוב הנזק למשאבת המים במערכת שבה יש נוזל קירור תקין (לא מים מהברז) הוא שחיקת הציר וקדח הציר, מה שיוצר נזילת נוזל קירור דרך חריר הביקורת

יום טוב גם לך

פורסם

הבחור שמעליי, אתילן גליקול - זה חומר אחד, לא אתילן וגליקול.

והנוזל בהחלט מכיל מים. 50 אחוז או פחות. וכמובן אחוז קטן של תוספים למיניהם.

Stay Dirty

פורסם
סתם מוכרים לוקשים.

גם נוזל קירור רגיל אינו מכיל מים. מכיל אתילן וגליקול.

תקרא את המאמר של איתמר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?589839-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%99-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-50-%D7%92%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7

רק אני לא הבנתי על איזה בסיס הנוזל קירור הזה?

רועי

פורסם

טעיתי. צודקים. תודה על ההערה וההארה.

אני הסתכלתי על תווית של נוזל שיש לי. רשום מכיל אתילן גליקול (מצורת הרישום נראה כאילו אלו מרכיבים שונים).

לא מצוין כי מכיל חומרים אחרים.

לאור ההערה שלכם - הסתכלתי שוב - במקום אחר בתווית, רשום כי זה תערובת מוכנה לשימוש (עושה רושם שאחוז המים נמוך, פחות מ-10%, אך זה לא מסביר מדוע לא רשמו את נוכחותם)

פורסם
לגבי סעיף 3, הוא לא מדוייק בכלל. רוב הנזק למשאבת המים במערכת שבה יש נוזל קירור תקין (לא מים מהברז) הוא שחיקת הציר וקדח הציר, מה שיוצר נזילת נוזל קירור דרך חריר הביקורת

הנושא הזה נטחן מכל כיוון, אבל דורש רענון:

"חריר הביקורת" שדרכו לעיתים ניתן לראות מעט סימני נוזל קירור אינו בהכרח מעיד על בעיה במשאבה או בציר.

חפש ולמד על WEEP HOLE במרשתת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הנושא הזה נטחן מכל כיוון, אבל דורש רענון:

"חריר הביקורת" שדרכו לעיתים ניתן לראות מעט סימני נוזל קירור אינו בהכרח מעיד על בעיה במשאבה או בציר.

חפש ולמד על WEEP HOLE במרשתת.

איציק

על זה אין ויכוח, אני לא מדבר על ״מעט סימני נוזל קירור״, אני מדבר על איבוד של מאות סמ״קים לנסיעה דרך אותו חריר

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...