Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אחרי שדי הרמתי ידיים מלמצוא יונדאי i20 במצב או במחיר נורמלי ( עד עכשיו לא מסתדר לי איך רכב שנת 2013 יכול לנוע במחיר של מ 45k עד 75k ש"ח) התחלתי לפזול לכיוון הונדה ג'אז שנת 2012 ולהבנתי בשנה הזאת יש רק היברידית.

הרכב הולך לשמש כרכב שני בבית לנסיעות קבועות בלבד, בית (ראשון לציון) עבודה (ת"א) בית וזהו.

ניסיתי למצוא חוות דעת על הרכב הנ"ל בעיקר בכל נושא הסוללות ועמידותן, מבחינת יתרונות הרכב ואמינותו מצאתי וקראתי.

כמו שרשמתי הרכב הולך לנסוע כ 30 ק"מ ביום 5 ימים בשבוע.

מה לבדוק לפני הרכישה? מה ה"סיכונים" בבלאי הסוללות? אחריות?

ובכלל אשמח על חוו"ד למי שיש את הרכב וטיפים אחרים.

תודה רבה וחג שמח

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

מבחינת רכב כמובן שזה רכב מצויין וחסכוני יחסית.

הבעיה מתחילה שהונדה נותנים עד 5 שנים אחריות על הסוללות (וכדאי שתבדוק את התנאים של האחריות מול הונדה), בניגוד לטויוטה שמאפשרים הרחבת אחריות עד 10 שנים. זה אומר שאם הרכב שנת 2012, שנה הבאה לכל היותר בעצם נגמרת האחריות.

עלות הסוללות לפי הבנתי היא בסביבות 10K ש"ח..אז אחרי שתברר מול הונדה את עניין האחריות ועלות הסוללות תעשה חישוב האם כדאי לך. בכמות הק"מ השנתי שלך (שהיא לא גבוהה במיוחד) ובהתחשב שזהו רכב שני בבית,לא בטוח שזה משתלם. תוסיף לזה עלויות אחזקה טיפה יותר גבוהות של הונדה לעומת יונדאי ורכב בשנתון נמוך יותר.

קיימים מעט ג'אז לא ההיברידי עם מנוע 1400,אבל מחירם יקר.

המלצה שלי,אם i20 לא מסתדרת לך במחיר (למרות שמחירה זהה למחיר ג'אז היברידית 2012) תחשוב על רכב מיני או טיפה יותר ממנו (כמו ניסאן מייקרה או מיצובישי ספייס סטאר) שיתנו צריכת דלק דומה ועלויות קנייה ואחזקה נמוכות יותר מג'אז.

פורסם

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה.

לגבי הרכבים שהצעת, יש לנו עגלת תאומים וביונדאי היא נכנסת בתא מטען אבל בהמון רכבים וגם באלו שהצעת העגלה לא נכנסת.

לכן כנראה אמשיך להתמקד ביונדאי.

שאלה נוספת, עד כמה נורא רכב שמור שנת 2013 שפרט לגג לדלת תא מטען נצבע כולו? הרכב עבר צביעה כי היו לו הרבה שפשופים ומכות והעדיפו להכניסו לצביעה (ראיתי את הרכב לפני הצביעה) מלאה.

אני בטוח שהרבה (מקווה שהרבה יגיבו, כל הודעה שלכם אני רק לומד) יצעקו רד מהנבלה וחפש רכב אחר, אבל באמת שעייפתי מלחפש ועוד יותר לאתר נוכלים. נקתלתי כבר במגרש רכבים שהעמיד רכב למכירה עם 100k ק"מ שבפועל עבר 160k ק"מ (לא יודע מה לעשות עם המגרש הזה, מצד אחד ממש לא בא להכניס את עצמי לעסק לא שלי מצד שני חבל על רוכש הרכב שלא יגלה את זה וייפול עם שנת 2013 עם 160,000 ק"מ), כבר לא זוכר את המקרים שנסעתי לראות את הרכב וכל קשר בין הנתונים בטלפון או בהודעה לרכב עצמו מקרי בהחלט ("אהה הרכב ליסינג לשעבר אבל אני יד פרטית עכשיו אז זה פרטי").

בקיצור מותש מכל הסיפור.

אשמח לתשובה בנוגע לרכב עם הצביעה המקיפה.

תודה רבה

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

את הפרט ה*לא שולי* הזה של עגלת תאומים שאמורה להכנס שם לא ציינת.

במקרה כזה אתה חייבת לבדוק כל תא מטען לגופו כדי לדעת שהעגלה אכן נכנסת.

קצת מוזר שצבעו את כל הרכב,זה לא דבר שעושים. בכל אופן,במקרה של צביעת כל הרכב מאוד חשוב לוודא שאכן בוצעה צביעה איכותית כי אחרת הצבע יכול לרדת מהר מאוד,וכבר ראיתי לא מעט אנשים שעשו צבע לא איכותי והוא התקלף מהר מאוד אחרי גשם+שמש. לא הייתי ממליץ לקחת רכב כזה. (אלא אם כן המחיר מאוד מאוד אטרקטיבי ואתה מתכנן להשאירו אצלך הרבה שנים)

מאוד מבין אותך בעניין חיפוש אחר רכב יד שניה,זו משימה לא פשוטה בשוק כזה של רמאים.

• תוכן חדש...