Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין לחזור לעולם ה Dslr

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לה"ו

לאחר מס' שנים של הפסקה כבעל ניקון די 7000 בעבר ועוד עדשות מעניינות כמו ה 35,50,85 פריים , פלאש ניקון ס בי 800 , מכרתי אז הכל , נכנסתי לסחרור והתחלתי להוציא הוצאות משוגעות והחלטתי להניח הכל בצד .

מיותר לציין שאיכות התמונות שהוצאתי מהמצלמה היתה איכות מדהימה ושוב מדובר בצלם מתחיל לכן הכל יחסית אבל כיום אני מתרפק על תמונות אלה .

חזרה לי התשוקה לצילום אך הפעם בצורה מבוקרת , מתלבט בין ניקון די 7000, לבין ניקון די 7100 , מה אתם אומרים על זה ? יש משהו אחר להציע ?

האם חובה פלאש ? כנל חושב על הישן המוכר והטוב, ס בי 800 של ניקון , מה אומרים ?

והטופ, נושא העדשות , כרגע העוניין ב-50 מ"מ , וב 35 ממ , אם יתפנה תקציב נוסף נראה ב"ה. תובנות נוספות ??

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין , תודה מראש !

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה עולם גדול ובסופו של דבר הכי חשוב לאיזה שימוש אתה מיעד את המצלמה?

נתחיל בזה שה-D7000 כבר בת חמש אם אתה הולך על ישן אז למה שלא תלך על ה-D3 (הגירסה המקצועית יותר).

ואם כבר אנחנו בישן/חדש אז למה שלא תלך על D600 או D610למה שלא תלך על פול פריים??(יותר חדשות ובעלות פונקציות שיעסיקו אותך לעוד הרבה זמן).

אני למשל עדיין משתמש ב-D90 שלי ביחד עם פלאש של SB900(ה-D7000 היא היורשת של D90).

7100 נגד 7000:

יותר קל,כמה הבדלים במיקום כפתורים,שיפור קל בהקלטת ווידאו(לא מאמין שתשתמש) 24FPS נגד 25.30FPS.

ההבדלים היותר משמעותיים הם 51 נקודות פוקוס נגד 39. האוטופוקוס יותר רגיש באור חלש והחדות של המצלמה יותר גבוהה.

8)
פורסם

הבנתי, אם ככה צריך לשנות את הקונספט של מה שחשבתי עליו, האמת חשבתי על הדגם הזה, העניין הוא שלא כ"כ הבנתי את ההבדל בין הפול פריים לקרופ? ההבדלים עד כדי כך גדולים?

פורסם

הבדלים בין קרום לפול פריים הם נושא לשיחה שלמה.

ההבדל המהותי הוא גודל החיישן (ה"פילם" הדיגיטלי), שגורר איתו מלא הבדלים נוספים.

1. יכולות ISO - יהיו גבוהות משמעותית בפול פריים.

2. עדשות - כל עדשה מתאימה לקרופ, יש עדשות יעודיות לקרופ שלא יתאימו לפול פריים. לרוב עדשות לפול פריים הן יקרות יותר.

3. אורך מוקד - בקרופ יהיה "ארוך יותר" (בניקון הקרופ הוא X1.5, זה אומר שעדשה של 50 מ"מ על D7000 תהיה דומה לעדשה של 75 מ"מ על מצלמת פול פריים. למה רק דומה ולא זהה? כי זה לא משנה את הפרספקטיבה. זה רק "חותך" את מרכז הפריים).

4. משקל - פול פריים כבד יותר. גם העדשות.

5. מחיר - פול פריים יקר יותר. גם העדשות.

6. איכות תמונה - לא יודע עד כמה ההבדלים יהיו משמעותיים, בעצם. עיקר ההבדל נובע מעדשות, ולא מגוף. נכון שאם אתה צריך צילום בתנאי תאורה קשים, ISO גבוה ונקי זה חשוב.

בעיני, אין סיבה אמיתית לפול פריים, אלא אם אתה:

1. חרמן על זה כקונספט, ואני האחרון להתווכח.

2. צריך את אורך המוקד הקצר יותר, למשל לצילום נופים בזווית רחבה.

3. צריך יכולות ISO סופר גבוהות.

ואם קרופ, אז איזו?

D7000 מצלמה קצת ישנה, והמחיר שלה ושל ה7100 ביד שניה לא שווה את הפשרה.

ה-7200 היא הדור החדש של ה7100, וההבדלים ביניהן לא יהיו מהותיים לרוב האנשים, בעוד הפרשי המחיר ניכרים.

איזה עדשות? זה כבר תלוי מה התקציב שלך, מה אתה רוצה לצלם ואיזה מן בנאדם אתה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הבנתי תודה על ההסבר ופירוט ההבדלים! עכשיו לענייננו, מצלם בעיקר בעיקר משפחה וכל מה שמשתמע מזה, מה אתה מציע איזה מצלמה?

פורסם

הכל שאלה של תקציב. בעיקרון שימוש בפריים יותר מתגמל על FF כי תקבל את הזוית האמיתית שהעצמית נותנת עם עןמק שדה אמיתי. 50ממ על FF זה מעולה ופרקטי בתור עצמית עיקרית (אם אתה משתמש בפריים). לניקון יש עצמית זולה ואיכותית 30ממ לקרופ, זה יהיה פחות או יותר שווה ערך ל50ממ על FF. למשל לקנון יש 50ממ זולה וטובה STM, זה טוב לFF עבור מישהו שמתחיל בתקציב מוגבל.

עצמיות זה יותר חשוב ממצלמה. היום רוב המצלמות טובות.

אם אתה הולך על קרופ של ניקון, D5300 מצלמה לא יקרה וטובה למדי. אם אתה הולך על FF של קנון יש 6D מצלמה מעולה ויחסית לא יקרה (יחסית לFF!).

או אולי בכלל אתה רוצה ללכת על מירורלס? יש מצלמות נחמדות לסוני ופוג'י.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדיוק השרשור בשבילי. הD80 שלי התפגרה. בשנים האחרונות היא הייתה מרותכת ל18-200 המצויינת ושימשה לצילומי פנים עם פלאש או צילומים מיוחדים. כל השאר אני עושה מצויין עם קומפקטית. המחשבה הראשונה הייתה לקנות D7200 ולסגור עניין. אבל התחלתי לפזול לכיוון מירורלס. איך הן? במיוחד אלה של סוני.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אני מעוניין לקבל עומק בתמונה ואני בטוח שאפשרי גם במירורלס, אבל פשוט התקבעתי על הישן והטוב, העניין הוא האם כדאי להתאמץ לפול פריים דוג' d600, d610 ואיכות התמונה תעלה פלאים על אותה עצמית כמו לקרופ כדוגמת 7100?

או שכדאי להתפשר ולרכוש d7100 או אפילו d7000?

עריכה אחרונה על ידי iceco
פורסם

מה הכוונה עומק בתמונה?

לגבי ה 600 מול 7100 - עם אותה עדשה אתה לא תראה הבדל של שמיים וארץ באיכות (התמונה תהיה שונה בגלל הקרופ פאקטור).

לדעתי לא שווה לקנות פול פריים לשימושים שלך, ולא שווה להתפשר על d7000 כשההפרש ל7100 מינורי. גם ה7000 אחלה מצלמה, וכנראה תספק אותך מעל הראש.

5300 זה רעיון לא רע. היא מקבילה לD7100, ולדעתי גם יש להן אותו חיישן, איכות התמונה שלה מצויינת והיא קלה וזולה יותר.

יש לה גם חסרונות רציניים, כמו היעדר מנוע פוקוס (מחייב עדשות שיש להן ע"מ לקבל פוקוס אוטומטי), מסך יחיד וגלגלת שליטה יחידה (מקשים על תפעול מהיר), קטנה יותר וסוללה חלשה בהרבה, כרטיס זכרון יחיד.

אלו פיצ'רים שרלוונטיים לצילום יותר כבד, אבל אולי תרצה להתפשר עליהם.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מתעלק על השרשור, עדשות המותאמות לקרופ - אורך המוקד שלהם מחושב מראש?

נניח הטוקינה 11-16 לקאנון, מיועדת לקרופ בלבד.

האם אורך המוקד המינמלי בתמונות יהיה 11 מ"מ או 11X1.6?

תודה וסליחה מפות"ש.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

עדיין צריך להכפיל במקדם.

כסטנדרט, אורך המוקד מתייחס לפורמט 35 מ"מ.

Sent from my C6833 using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

dd82668993d5b79a66fe6a83f2839e37.jpg

אוקיי, נקנתה העדשה הראשונה להשלמת הסט, כעת נותר לחפש 85 mm 1.8, והדובדבן שבקצפת nikon d610, בשביל מה שאני אצלם זה יהיה די והותר.

פורסם

תתחדש! בימי הפילם העליזים הקאנון הפשוטה שלי לא נפרדה מה-50 מ"מ, מלבד משחקי מאקרו פה ושם. בגלגול הנוכחי אני עם סוני ו-35 מ"מ, והתופעה חוזרת על עצמה, לא זז מהמוקד הזה ועל הדרך נהנה מצילומים חדיייים.

קוריוז: אני מדי פעם מכריח את עצמי להשתמש בזום (16-55 או משהו כזה) כדי לתרגל מוקדים אחרים, ומתברר שגם עם הזום אני נוטה לעתים קרובות לצלם בטווח של 24-35 (35-50 בתרגום לימים של פעם).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

A6000. יש פלוסים ומינוסים בהשוואה ל-dslr, כמו למשל פוקוס "ידני" מגוחך, אבל הגודל והזריזות מחפים על זה. המטרה הייתה שגם אשתי תצלם איתה וזה אשכרה הצליח. יחסית ליצרנים אחרים, ה-35 מ"מ יקרה למדי אבל אני לא מצטער לרגע.

2016-04-26_09-45-55.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...