Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ויום חמישי שמח!

במסגרת החיפושים שלי לעבודה ראשונה בתחום בו למדתי (מדעי המחשב) אני מקבל לא מעט הצעות לעבודה בתחום QA ידני.

חיפשתי קצת במרשתת מידע לגבי מה זה בעצם QA ידני, אבל עדיין לא הצלחתי להבין מדוע הדרישה בשביל התפקיד הזה לבוגר תואר או מהנדס.

לפי הבנתי אין נגיעה בקוד, וברוב המקרים אפילו לא נחשפים אליו כלל...

מישהו יכול להסביר לי בקצרה (או בהרחבה:-D) איך נראה יום עבודה טיפוסי בתפקיד כזה, האם כדאי להתחיל בתפקיד כזה בציפיה להתקדם הלאה לאוטומציה, האם זה יכול לתרום להמשך הקריירה, ומה טווח המשכורות שמקובל בתחום הזה?

thanks.

פורסם

זה משתנה מחברה לחברה, אז אין לך תשובה אחת מוחצת לעניין, אבל בגדול -

QA ידני בד"כ מתייחס להרצת טסטים לשם בקרת איכות של מוצר, בתור בוגר מדמ"ח אני מניח שהמוצר יהיה תוכנתי, לכן לומר שאין נגיעה בקוד זה לא נכון - יש נגיעה, בד"כ יותר לכיוון של scripting (וכמו שהעלת בחצי מילה - אוטומציה), אבל אתה לא יושב ומפתח פיצ'רים.

צריך תואר, שכן צריך להיות מסוגל להבין SPEC, צריך להבין מה המע' אמורה לעשות בשביל לדעת איך להתקיל אותה, לעיתים מדבגים דברים וצריך יכולת בשביל לבצע זאת וכו'. זה כמובן תלוי באופי המשרה והאדם, לכן יש בודקי QA שרק יריצו שורה-שורה וידווחו כשמשהו נופל, ויש כאלו שייצרו סקריפט שמריץ דברים ביעילות ומהירות ויסייעו במחזור הdebug כשזה נדרש.

אני לא יודע איזה תואר עשית, איפה, מה היכולות שלך וכו', כך שקשה לדעת האם להמליץ לך להמשיך בכיוון הזה או לא. אני יכול להעיד על עצמי שלא הייתי שוקל את הכיוון הזה, ומתמקד בפיתוח.

בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אני יכול לתת דוגמא מהחברה שאני עובד בה כרגע.

ישנם 3 אנשי QA "ידניים".

התפקיד שלהם כולל לבדוק את יחידות הקצה (מכשירי רדיו, מודמים, אפליקציות תומכות) כיחידה עצמאית (באגים בממשק משתמש) כחלק ממערכת (התנהגות ברשת) ואת המערכת כמכלול (ביצועי רשת).

חלק מזה זה באמת בדיקה ידנית לחלוטין של המכשירים או הרצה ידנית של תרחישים כאלה ואחרים. חלק מזה זה הרצת סקריפטים או תרחישים אוטומטים. ולבסוף גם יוצאים לניסויי שטח עם המערכת ופורסים את המערכת אצל הלקוח. אין שום נגיעה בקוד אבל כן נדרשת הבנה מינימאלית של מושגים בתקשורת אלחוטית והיכרות כללית עם מבנה המכשיר, תכונותיו והתוכנה שרצה בו.

אנשי הQA פה התחלפו כמה פעמים מאז שאני פה, בערך ל50% מהם יש תואר ול50% אין.

אישית אני לא רואה שום יתרון לאלו שכן היה להם תואר, על פני כאלה שפשוט באו עם רקע כלשהו בתקשורת.

חבר טוב שעבד פעם בתור QA בפיליפס והחזיק בתואר הנדסאי תוכנה אמר שרוב הבודקים סביבו הם חסרי תואר או סטודנטים בשלב כזה או אחר (לא בהכרח במקצוע רלוונטי). מה שעזר לו להתקדם די מהר ולהתחיל לכתוב סקריפטים ואוטומציות ברמת סיסטם.

לכן לדעתי הסובייקטיבית, אם יש לך רקע בתחום העיסוק של החברה אליה אתה מכוון, אין שום סיבה שלא תנסה להתראיין שם לתפקיד QA.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

q.a ידני לא כולל אוטומציה. זה כבר כן כולל כתיבת קוד, ולעיתים זה תפקיד הפיתוח הראשון שאנשים עושים אחרי תואר.

יום ממוצע של איש q.a מתחלק לרוב להבנה של הגרסה הקרובה שהdev מפתחים, כתיבת תסריטי בדיקות (כלומר מה לעשות עם המערכת שלב אחר שלב ומה התוצאה הצפויה), והרצתם כשהגרסה מגיעה לשלב הבדיקות. בחלק מהמקומות שאני מכיר, ה-q.a אחראיים גם על כל מה שקשור ל-release notes אם יש, והדרכת משתמשים, אם יש צורך. אבל זה משתנה ממקום למקום.

תואר הוא ממש לא הכרחי בעייני, אבל כן עוזר, כדי להבין תהליכים טוב יותר. לרוב מה שכן נדרש וטוב אם יש זו הבנה בסיסית בפרוטוקלי תקשורת, יכולת להבין איפה לחפש את הבעיה, כדי למקד את הפיתוח וגם כתיבה של sqlים לטובת יצירת התנאים המקדימים להרצת התסריט.

קח בחשבון שיהיו מקומות שיפתו אותך בתפקיד הזה בכך שיבטיחו לך מעבר לפיתוח תוך זמן מה. אל תקח את זה כהבטחה ממשית, וזה עלול להיות די באוויר. ואם יש לך הזדמנויות, עדיף באופן כללי לחפש עבודה כמפתח מלכתחילה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עבדתי בQA ידני לפני שעשיתי את התואר,

לדעתי האישית- אם יש לך תואר ראשון ואתה לא לחוץ לכסף או חייב למצוא עבודה בכל מחיר- אל תתחיל בQA ידני

התחום עצמו די משעמם ואפור ונדירים המקרים שאנשים התקדמו לפיתוח.

אמנם נכון שזה כאילו דלת כניסה אחורית למחלקת הפיתוח, אבל אם תהיה טוב בזה לא יירצו בהכרח לקדם אותך לתפקיד פיתוח,

ואם תהיה גרוע אז בכלל לא ירצו לקדם אותך לתפקיד פיתוח - מילכוד 22

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

העניין הוא שאני ממשיך לעבוד כרגע בעבודה סטודנטיאלית שלא תורמת לי כלום לרזומה. מה גם שהמשרה היא חלקית, אז יש גם לחץ כלכלי.

למצוא את מה שאני רוצה יכול לקחת לא מעט זמן, והשאלה היא האם כדאי אולי להתפשר ולהתחיל לעבוד במה שמציעים או להמשיך לחפש ו"לבזבז זמן".

למדתי במוסד אקדמי לא נחשב, הממוצע שלי לא משהו ואני גר בפרפריה. אומנם אני מקבל טלפונים, אבל לא יותר מדי. בגלל זה ההתלבטות.

פורסם

שילוב לא להיט בכלל , וזה שאתה מחפש עבודה בסוף התואר ולא במהלכו גם עובד כנגדך.

בגדול - תיארו לך מה זה QA.

זה מ א ו ד שונה ברמה מחברה לחברה (ובהתאם לזה בניסיון הדרוש ובשכר).

יש תפקידים של מתקתקים במקלדת עד שקורה משהו - שלא יתרמו לך כלום לרזומה ויש תפקידים שאתה עמוק בתוך הקוד וכותב קומפוננטות חזרה (כן כן - גם בבדיקות ידניות) והם הארדקור לגמרי.

זה מתחיל מ5-7 אלף לקבוצה א׳ ונגמר גם בצפונה ל20 אלף לתפקידים האחרונים שתיארתי.

2 בעיות עיקריות:

1. יש תקרת זכוכית ברורה למדי לQA (אני מניח יוצאי דופן) שמעבר לבודק ואוטומציה גם בתפקידי המשך וגם במשכורות.

2. אם תתחיל בנתיב הזה - הרבה חברות ״יסמנו״ אותך כאיש בדיקות ואם תגיש קורות חיים - ינתבו אותך למסלול הזה. במיוחד שבזמן הזה היכולות פיתוח שלך - שאתה לא משתמש בהן - רק הולכות ומתיישנות ו״מחלידות״.

הבעיה - עם תואר ממוסד לא נחשב ובציון לא גבוהה - לא הרבה יתנו לך צ׳אנס במשרה מלאה של פיתוח (במיוחד אם אין לך מה להראות מעבר לזה שעשית תואר)

פייר? במקומך הייתי מתחיל להילחץ קצת.

זה הזמן להתחיל ללמוד דברים לבד , לפתח פרוייקטים קטנים לבד (ווב , מובייל , בקאנד) , לחפש משרה (אפילו חלקית) בפיתוח בשיא הכח - המשכורת לא צריכה להיות חשובה לך כרגע - העיקר להיכנס - ועדיף לקבל Mentorship מאנשים רציניים שילמדו אותך את העבודה באמת ואיך עובדים בצוות פיתוח תוכנה.

אם תמשוך את זה יותר מדי או תתחיל ותיתקע בQA עכשיו כמה שנים - רוב הסיכויים שזה מה שתעשה.

כל זה בהנחה - שאתה רוצה באמת להגיע לפיתוח תוכנה וזה מה שמדליק אותך.

אם לא - ואתה תוהה איזה אופציות יש לך בתור בוגר מדעי המחשב - זו אולי שיחה אחרת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

בתור אחד שהוא גם תכף בוגר תואר, אני רואה מספיק משרות JUNIORS בפורטל דרושים של יד 2, אם יש לך את היכולת להתגמש לאזור ה 80% משרה יש סיכוי שזה יתאים.

אם לא יצא לך להסתכל שם, מציע לך להעיף מבט.

בתפיסה שלי, עדיף לחפש עכשיו חזק מאשר עוד חודשיים שיהיו עוד אלפי סטודנטים שסיימו את התואר וחלקם הגדול לא השכיל לחפש משרה בזמן, פה אתה יכול להיכנס לתמונה.

ואני ממש מסכים עם התפיסה של ליביו, אני התחלתי עבודה בפיתוח באמצע שנה שניה, עבדתי (ועדיין אני עובד) עבור פרוטות לתחום, אבל הניסיון שצברתי מאוד עזר לי גם במהלך התואר לתקתק עבודות וגם לקבל טלפונים חזרה לרוב המשרות אליהן שלחתי קו"ח (מה שקרה בחדרי חדרים זה כבר עסק אחר :lol:).

הרבה פעמים חברים שלי שומעים עבור איזה שכר אני עובד (אמנם לא מינימום, אבל חברים שלי שעובדים ב QA מרוויחים יותר ממני) ולא מאמינים - אבל אני חי עם זה בשקט ויודע שזה ישתלם (וכבר משתלם).

מאיזה אזור אתה בארץ?

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

בוודאי שחיפשתי גם במהלך התואר, אבל כנראה שלא לכל סטודנט יש משרה. חיפשתי כל דבר שיכול להתאים לסטודנט בתחום המחשבים, אבל לא חזרו אליי.

אני מקדיש בממוצע כשעה ביום לחיפוש עבודה, ושולח המון קו"ח דרך חברים. בינתיים הייתי ב-4 ראיונות, ו-2 מהם היו לפיתוח.

אני בכלל לא מסתכל על השכר כרגע, העיקר להתחיל לצבור נסיון.

אני מאשקלון אבל די גמיש מבחינת המרחק.

פורסם

חבר'ה,מה אתם חושבים על תחום ה pt?

סיימתי שירות ביחידה מודיעינית נחשבת,התעסקתי בתקשורת וב rf.

כיום עובד ב qa ידני באחת החברות הבטחוניות בשוק,המשכורת מעולה,אך הניסיון שאני צובר הוא במוצרי אמבדד,rf,מעגלים וכו.

במקביל לומד בפתוחה מדעי המחשב,עוד שנתיים רוצה לעבור לבן גוריון.

לא רואה את עצמי מפתח,אלא יותר חוקר,אולי פיתוח כלים לפריצה,עד כמה אתם חושבים שכדאי להתמקצע בתחום הזה ? אני רואה אצלנו את המפתחים ולא כל כך מתלהב

פורסם

אנצל את השירוש לטובת קצת קידום עצמי (או של אישתי ליתר דיוק), לא מזמן סיימה קורס qa בהצטיינות, עם זיקה וחיבה לתחום אך ללא ניסיון קודם.

עובדת מצטיינת בכל מקום בו הייתה, בעלת מוסר עבודה מטורף, ניסיון ניהולי והמלצות מפה עד תאילנד.

אם למישהו יש כיוון לעבודה בתחום באזור השרון אשמח אם יעדכן אותי.

תודה!

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אקסודוס - אם יש לה תואר כלשהו כללי (וגם אם לא) שווה לה להגיש קורות חיים לצ׳ק פוינט.

יש להם מסלולי Entry level לקיו איי ולSupport (לקוחות מקצועיים - לא תמיכה טכנית רגילה).

השכר הראשוני מעפן, יש התחייבות - אבל תוכנית ההכשרה שלהם (לפחות בזמנו) היתה טובה למדי והניסיון נחשב לאיכותי בשוק.

skull - אותה המלצה - רק תכוון לצוותי הSecurity שלהם מראש.

הייתי באחד הצוותים האלו והעבודה כללה גם למידה וישום של כלים אוטומטים , כתיבת סקריפטים וכלים שבודקים מערכות אבטחה וכו.

זה כנראה לא יוביל לפיתוח - אבל אם העולם הזה מעניין אותך - יש שם הרבה לאן להתקדם.

ברור שצריך לתת בראש ואולי להתחיל מצוות אחר - אבל זו אופציה לא רעה , במיוחד אם יש לך ניסיון QA כלשהו - אולי יקבלו אותך בתור בודק ישר.

iluxxxa - מעבר לפיתוח וQA יש תפקידי Support בTierים טכנים (כלומר מול אנשי IT) , יש תפקידי System administration ואפילו תחום ביניים של בין זה לבין פיתוח שנקרא DevOps.

יש גם תחומים כמו Database administrator אם נהנית מהחלק הזה של התואר.

תפקידי Deployment (מפתחים שאחראים על הבילדים עצמם) - לא באמת מתאים למפתחים חדשים אבל משום מה חברות מוכנות לתת את התפקיד הזה לכאלו.

תפקידי המשך לכל אלו (ופיתוח) אפשר למשוך יותר לכיוון של Product managers ואיפיון UI/UX (כשהשני הוא תפקיד שלפעמים נותנים למעצבים או לאנשים על התפר - אבל זה יכול להיות מעניין בשבילך אם תשלים עוד ידע מתחומים אחרים).

זה ככה בשלוף.

Then dying is forgetting

פורסם

צ'ק פוינט היא אליה וקוץ בה, האופציה מוכרת אך השכר נמוך באופן משמעותי מהשכר הנוכחי וזה שהיא רגילה אליו, אנחנו מוכנים לספוג פגיע מסויימת אבל מעדיפים שהיא לא תדרדר לשכר של 5000 שקל.

זו אופציה אחרונה, אבל תודה בכל אופן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מצד שני - אם העבודה שהיא עובדת בה לא מקדמת את הקורות חיים שלה במילימטר והעבודות האחרות יחשבו הרבה פחות מבחינת הניסיון שהיא תצבור - הייתי שוקל את העניין שוב ברצינות.

זה שהיא עושה יותר כסף כרגע במקצוע אחר זה משהו שצריך לקחת בחשבון כשעוברים מקצוע על ידי הדרך הכי נגישה לכל העולם להיכנס אליו.(הרי אין באמת מבחני קבלה לקורסים האלו חוץ מחשבון הבנק שלך, ולא באמת קשה לסיים - במיוחד אם משווים לתארים או אפילו הנדסאים שגם כאלו יש כפי שאתה שם לב שסיימו לימודים ולא מוצאים עבודה בתחום)

מה שכן - אני מכיר לא מעט שאחרי השנתיים האלו בצ׳ק פוינט (שלא בכולן זה משכורת של 5 - לדעתי יש שם איזה דירוג עליה כזה שמסתיים יותר לכיוון 8 - עדיין נמוך ללא ספק) קפצו למשכורות של 11-12 וחלק אפילו יותר.

(ובכלליות אני מכיר גם אנשי QA ברמות הגבוהות שמקבלים משכורות יותר גבוהות ממתכנתים - 20+. זה מאוד תלוי מה אתה מביא לשולחן)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...