Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , אני חדש פה ואשמח לעזרה.

אני מתעתד לרכוש רכב בקרוב אחרי חפירה די משמעותית בנושא הגעתי להתלבטות אחרונה :

מצאתי פיג'ו 508 במגרש של לובינסקי שנת 2012 קילומטר די נמוך (49000) ומגיעה עם שנתיים אחריות של היבואן.

המחירון 84,000 והם מבקשים 70,000 כשנרמז לי שאולי אפשר אפילו לרדת ל68-69

מאד אהבתי את הרכב וגם סה"כ מה שקראתי עליו די טוב.

זה קצת שינה לי את הכוון כאשר הכיוון הקודם היה התלבטות בין קיה פורטה לקורולה עם נתונים דומים (2012 ק"מ נמוך)

פורטה מצאתי באזורים של 67-70 , קורולה יקרה משמעותית.

השימוש הוא להרבה נסיעה בין עירונית מהצפון הרחוק למרכז הקרוב (פעם/פעמיים בשבוע נסיעה של 200 קילומטר ומעלה ליום) ממוצע של 3,000 וקצת לחודש

עכשיו ההתלבטות היא כזאת :

אני מבין שה508 מכונית משמעותית יותר טובה משתי המתחרות בנתונים על הנייר , נושא הסחירות הבעייתי שלה פחות משמעותי מבחינתי כי אני לא קונה חדשה והיא גם אמורה לשמש אותי לפחות ל5-6 שנים (30-35 אלף בשנה) ובנתונים הללו אף אחת מהמכוניות לא תהיה שווה יותר מידי במכירה בסוף התקופה.

השאלה היא האם ה508 באמת טובה יותר משתי האחרות (נוחות הנהיגה והדלק פרמטרים חשובים בהשוואה) ? והאם את הכסף שאני חוסך בקנייה מול הקורולה אני אשלם בגדול במוסך ?

תודה רבה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה איתה זה האמינות של המנוע 1.6 THP עם המחלות הנפוצות שלו.(לא חסר דוגמאות כאן באתר).

בעיקרון לטעמי הקיה עדיפה כי יש לה גיר 6 הילוכים לעומת 4 בקורולה.

תוכל לשקול גם יונדאי I35 שיותר מרווחת מהקיה.

פורסם (נערך)

אז ככה:לא רק על הנייר. ה 508 שתי רמות מעל מה שראית. מבחינת נוחות ,היגוי ועוצמה. ואם אתה נוסע כ 200 ק"מ ביום זה בהחלט שיקול.

צריכת דלק בבינעירוני נמדדה במבחנים בארץ (נסיעה לאילת) ויכולה בקלות להגיע ל 1:16 . במבחן הם עשו 1:18 ) .

אבל : המנוע שלה מתוכנן רע ודורש פינוקים . טיפולים כפולים כדי להמנע מבוצה וסתימת מעיים וטורבו. שמנים מקוריים בלבד וגם אז יש חלקים שנותנים להתפגר בסביבות 100K. היתרון שאני רואה פה : אתה מקבל אחריות לשנתיים. חבל שהאחריות לא כוללת את הטורבו. אבל גם טורבו אפשר להחליף תמורת 4500 ש"ח.

תשאל אותם אם החלקים הבאים מכוסים באחריות:

1. שרשרת תזמון

2. משאבת מים

3. טרמוסטט

4. משאבת דלק קידמית (מזריקה בלחץ)

5. טורבו

אז אני אומר : תמורת המחיר המתאים ה 508 בהחלט האפשרות העדיפה .

ומהו המחיר: אם המחירון הוא 84 אזי לאחר הפחתת יד ליסינג הביטוח יתן לך 65 (הפחתת ליסינג באובדן גמור הינה 22% בחברות הביטוח).

כלומר: אם תקנה, תצא מהמגרש מאושר ובדיוק יבוא טרקטור ויגמור לך את המכונית : זה מה שהביטוח יחזיר לך.

אני לא הייתי משלם על הרכב יותר ממה שחברת הביטוח מוכנה ולכן המחיר המתאים הינו 65000 . אלא אם כן תמצא חברת ביטוח שמוכנה לבטח אותך ב 100% מהסכום ששלמת.

נכנס פה כמובן תירוצים בדמות שנתיים אחריות וק"מ אבל ממילא ה 508 נמכרת הרבה מתחת למחירון בשוק החופשי.

הרבה פעמים זה 20-30% מתחת בלי לדבר בכלל על יד ליסינג.

תשאל את עצמך האם אתה חזק לעמוד בפני תקלה ולהפסיד כמה ימים במוסך אבל

תזכור שאתה מקבל הרבה אוטו במעט כסף.

דרך אגב: נסעתי בקורולה 2014 . לצערי היא לא מתקרבת ל 508 . תנסה בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

אז זהו: בדקתי את הנושא, לפי כל הדיווחים: ההבדל בין מנוע EP6CDT ל EP6FDT (שנותן 165 כ"ס) : הוא בכיול תוכנת ניהול מנוע.

בפועל גם לא תרגיש ב 9 כ"ס שהם כל ההבדל.

כאמור בשינוי תוכנה אתה יכול להוציא מהמנוע הישן גם 200 כ"ס (בלי להחליף חלקים).

אז הבעיות מבחינתי , עדיין שם. ניתן לזמן להוכיח אחרת. בדיוק כמו במקרה של DSG7 .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ה 508 היא לדעתי אחת המכוניות המפוספסות שקיימות היום בשוק, לא מעט בגלל תמחור גבוה של היבואן.

היתה לי אחת כזו למשך יממה, והיא היתה מרשימה מאוד.

בהתבוננות ביד 2 נראה שהמחיר שרשמו לך הוא קצת גבוה מדי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ה-508 מכונית ברמת גבוהה מאד כשהיא תקינה. הבעיה שהיא מצויידת במנוע פח - אוסף הזוי של בעיות. אני מקווה שבמנוע המעודכן הבעיות נפתרו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מצטרף להסתייגויות על המנוע. אבל, אם כבר אתה נמשך לכיוון, לך על הc5. נוחה יותר מה508, בעיני יפה יותר, זולה יותר לרכישה ובעלת אותו מנוע וגיר.

פורסם

המנוע אותו מנוע גם בדגמים החדשים. ההבדל הוא בניהול מנוע שמוסיף כמה סוסים ורק ב2016. עפ מוסך יבואן גם לאחר החלפת קיט תזמון יש בעיות עם הקיטים החדשים. את נושא הצטברות הפיח לא אישרו עדיין בישראל במוסכי היבואן (פקקים לאטימת צינור נשם). ועניין הבוצה הוא פונקציה של תדירות טיפולים.

• תוכן חדש...