Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדלים בין ב.מ.וו M135 ל- M235

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר 9 שנים עם מאזדה 3 ספיריט (ממנה נהניתי מאוד בסך הכל) החלטתי לפנק את עצמי ולפני כחודשיים הזמנתי ב.מ.וו M135i חדשה (5 דלתות , אוטומטית) . חשבתי בהתחלה לקנות מכונית משפחתית גדולה יותר וקיבלתי לסוף שבוע ב.מ.וו 330 , אך פחות אהבתי את התחושה בה (הרגישה לי מעט גדולה ונוקשה) , ואחרי נסיעת מבחן אחת ב-M135i לא היה לי בכלל ספק שאני מעדיף את התחושה של רכב קטן יותר . האמת היא שגם לפני שקניתי את המאזדה , ניסיתי כמה משפחתיות גדולות כמו מאזדה 6 ופורד מונדיאו ולא התחברתי. מכיוון שיש לי שני ילדים בני 6 ו-10 , מאמין שלפחות ב-6 שנים הקרובות הם יסתדרו עם המושב האחורי של ה-M135 .

אני אמור לקבל את הרכב החדש בעוד כחודש וחצי , וכשמחכים מתחילים לעלות כל מיני רעיונות .

מכיוון שהילדים נוסעים איתי לא מעט , והקטן יושב על כסא בטיחות מוגבה ועדיין נזקק לעזרה שלי בחגירה של חגורת הבטיחות היה נראה לי שה-M135 עם ה-5 דלתות יהיה לי יותר פרקטי מה-M235i שלו יש רק 2 דלתות ובצירוף ההפרש הלא קטן בין הרכבים (גם כך התקציב הראשוני שלי היה נמוך בהרבה ואשתי כמעט הרגה אותי) והעובדה שהשוני במראה של הרכבים לא מאוד משנה לי אפילו לא ניסיתי את ה-M235 . בחודש האחרון כשנכנסתי לרשת ראיתי שבביקורות מציינים שלמרות הדמיון , יש ייתרון בהתנהגות הכביש ל-M235 וחשבתי אולי לנסות בכל זאת את ה-M235 . במידה ומישהוא כאן נהג על שני הרכבים, האם ההבדלים מאוד משמעותיים ושווים את ההפרש בכסף והחיסרון בפרקטיות ? (מניח שאין לי הרבה זמן אם בכלל לבצע החלפה). האמת היא שאני לא נוהג הרבה וקרוב לוודאי אהנה מהרכב אולי בסופי שבוע פעם בשבועיים/שלושה (מתכנן עם קבלת הרכב, לקחת מדריך לנהיגה ספורטיבית ליום או יומיים מלאים).

נ.ב - האם גם ב-M235 יש מתלים אדפטיביים בסטנדרט ? ביום יום אני גר ברמה"ש המשופעת בבאמפרים אכזריים והאפשרות של המתלים האדפטיביים ב-M135 היוותה מבחינתי יתרון לא קטן.

בתודה מראש (וסליחה על החפירות)

פורסם

קפיצה משמעותית ממשפחתית פושרת הנעה קמית לבימר חזקה וספורטיבית מאוד בעלת הנעה אחורית.

ראשית תתחדש, קורסי נהיגה לשיפור והפקת ההנאה הן רעיון מצוין!

מאחר ובמרבית הזמן תנצל את הרכב לופ''שים של נהיגה וגם אז עלייה מתונה בקצבי הנהיגה אז אני חושב כי ה135 תספק מענה מצויין, אין צורך למתוח ולעלות ל235 כי אולי ישנם יתרונות דינאמיים בקצה מעטפת הביצועים, אין לזה סוף הרי מ235 אפשר גם להימתח לM2 המדהימה עוד יותר...

סע בדרכים טובות!!

פורסם

לפי מה שאתה מתאר ועם הנסיון הנוכחי שלך - הרכישה שלך היא מעל ומעבר. כמו שרשמו, ההבדלים ביניהם יגיעו רק בקצה מעטפת הביצועים, קצוות שלנהג הממוצע עם הכשרה ספורטיבית קצרה גם ככה לא רלוונטים. במידה ותרגיש שזה חסר (ואתה לא) תמיד תוכל לשדרג בעתיד ולהשאיר את הכייף במעבר למשהו מתקדם יותר שוב. תתחדש ותהנה!

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

תודה . הייתי צריך לסגור מבחינתי את הפינה הזאת . מניח שבשביל סיבוב בנס הרים אחת לשבועיים , עדיין יהיה לי כיף אדיר עם ה-135 ובכל זאת ביום יום , למעט הבגאז׳ , היא תהיה הרבה יותר שימושית ונוחה עם הילדים מאשר ה-235 עם השתי דלתות .

פורסם

נ.ב - האם גם ב-M235 יש מתלים אדפטיביים בסטנדרט ? ביום יום אני גר ברמה"ש המשופעת בבאמפרים אכזריים והאפשרות של המתלים האדפטיביים ב-M135 היוותה מבחינתי יתרון לא קטן.

בתודה מראש (וסליחה על החפירות)

לפי האתר של היבואן ה M235i לא מגיעה עם מתלים אדפטיביים כסטנדרט.

(יש עוד כמה הבדלים באבזור הסטנדרט בין הדגמים, כמו פנסי לד מלאים ב 135 וקסנון ב 235, במוו APS ב 135, וכסאות חשמליים ב 235)

http://bmw.co.il/_common/shared/newvehicles/2series/coupe/2013/M135i_M235i_spec.pdf

ולעניין המתלים האדפטיביים - השליטה היא על התנהגות הבולמים ולא על קשיות הקפיצים. בנסיעה איטית מעל באמפר כמעט ולא תחוש בהבדל בין נסיעה במצב ספורט למצב קומפורט. גם עם מתלים אדפטיבים תצטרך לעבור מעל הבאמפר במהירות נמוכה ביותר עד אפסית כדי לא לסבול ו\או להזיק לרכב.

את השיפור בנוחות תרגיש בנסיעה מהירה על כבישים "גליים" שאינם סלולים "פלס" (שזה אומר מרבית הכבישים).

גם בכביש 1 וגם בכביש 6 (ואיפה לא) אתה תברך על הבולמים האדפטיביים.

• תוכן חדש...