Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי השירות שלהם, טסתי שבוע שעבר מסיאטל לפריז נתיב טיסה מדהים שארך 9 שעות, וזו הייתה אחת הטיסות המפנקות שהיו לי אי פעם, כל שעה דחפו לנו עוד משהו לאכול ולשתות, מערכת בידור עם הסרטים החדשים ביותר ובחצי מהטיסה אפילו היה אינטרנט אלחוטי(בתשלום), את המשך הטיסה עשיתי עם אייר פרנס במטוס עלוב בלי שום מערכת בידור:(

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בן דודי היה קברניט באל על במשך כ 40 שנה ובהשתלמויות אין ספור שהיו להם אצל בואינג זה מה שנאמר להם על ידי המהנדסים

אנחנו מבטיחים שכל המטוסים שלנו יגיעו לקרקע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

סתם בתור קוריוז. מנוע אחד של 777 מספיק כדי להחזיק 747 באוויר. זה אחד המבחנים שעשו למנוע הזה.

Ge-747-N747GE-020918-03.jpg1006.jpg

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני רק שאלה. יש עוד 747 בטיסות נוסעים בכלל? הבנתי שכולם בתובלה היום.

כמו כן, איזה עוד מטוס, חוץ מ747 הוא בעל 4 מנועים? שמעתי שבואינג הוציאו גרסה חדשה בשם 747-8. יש כאלה כבר בציים מסחריים?

פורסם
לגבי השירות שלהם, טסתי שבוע שעבר מסיאטל לפריז נתיב טיסה מדהים שארך 9 שעות, וזו הייתה אחת הטיסות המפנקות שהיו לי אי פעם, כל שעה דחפו לנו עוד משהו לאכול ולשתות, מערכת בידור עם הסרטים החדשים ביותר ובחצי מהטיסה אפילו היה אינטרנט אלחוטי(בתשלום), את המשך הטיסה עשיתי עם אייר פרנס במטוס עלוב בלי שום מערכת בידור:(

אם כבר הזכרת את הצרפתים, לפני שבועיים בערך הם הוציאו לגמלאות את ה 747 האחרונים שלהם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם (נערך)
אני מעדיף לטוס בדו מנועיים המודרניים כגון 777/787 לעומת ה 747 שאולי נראה מרשים- אבל מיושן יותר בהרבה.

שים לב שגם ל747 יש את דגם ה800 (או 8I) החדיש והמתקדם. טסתי איתו מספר פעמים בלופטהנזה והיה תענוג.

שמעתי שבואינג הוציאו גרסה חדשה בשם 747-8. יש כאלה כבר בציים מסחריים?

כאמור יש, מטוס נהדר.

יצא לי לטוס בגיחה המסחרית השניה שלו מפרנקפורט לבנגלור לפני שנה.. ועוד כ8 פעמים לאחר מכן.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

כמו כן, איזה עוד מטוס, חוץ מ747 הוא בעל 4 מנועים? שמעתי שבואינג הוציאו גרסה חדשה בשם 747-8. יש כאלה כבר בציים מסחריים?

יש את ה A340 וה A380 של Airbus. לא עשיתי סקר אבל בטוח שיש עוד 747-400 ואולי גם 747-200 בטיסות מסחריות. ה 7478 כבר בציים, בלופטהנזה למשל.

עריכה - יגאל הקדים אותי :)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם (נערך)

הנה רשימת החברות שמפעילות את ה747

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Boeing_747_operators

מתוך 1418 מטוסים שסופקו לאורך ההסטוריה (לא כולל גרסת ה800), 487 מטוסים (כמעט שליש) עדין בשירות.

כניראה שלא כולם מטוסי נוסעים, אבל אני מניח שחלק לא מבוטל מהם כן.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מטוסים שיש להם שני מנועים מתוכננים ומורשים לטיסה לפי תקנות ETOPS =Extended Operation של ICAO. לפי תקנות אלה יכול למטוס עם לטוס במרחק של עד 180 דקות טיסה משדה התעופה החליפי הקרוב במקרה שמנוע אחד בלבד פועל. למטוסי Airbus 330 יש אישור ETOPS 240, כלומר טיסה של 4 שעות על מנוע בודד.

המשמעות היא שכיום כמעט ואין הבדל בין מטוסים עם 2,3 או 4 מנועים מבחינת נתיבי הטיסה.

רמת האמינות של המנועים הייתה חלק מתהליך הרישוי הזה שעלה בהדרגה מ-60 דקות ל- 120 דקות ואחר כך ל-180 דקות, ומעבר ל-180 דקות.

פורסם

400 עדיין בשירות בתור מטוסי נוסעים. הישנים יוצאים לאט לאט משירות (אחרי הכול המטוס הזה מיוצר מסוף שנות ה80), או לגריטה או להסבה למטען. אל תדאג, אלעל לא היחידה שמפעילה 747-400. גם לופטהנזה (החברה הגדולה באירופה) עושה את זה (כמובן שאחרי שיפוץ קבינה מטורף), אייר פרנס הוציאה את הצי הזה לא מזמן, תאי עדיין מטיסה אותם, בארה"ב עדיין טסים איתם וכו'.

ה747-8 לא זוכה להצלחה גדולה. וכן, יש אותו בחברות מסוימות. גם בלופטהנזה.

אם תכנס לאתר Airfleets תוכל לראות איזה מטוסים יש בכל חברה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
400

ה747-8 לא זוכה להצלחה גדולה.

למה אתה אומר את זה?

ה400 יוצר יותר מ20 שנה וסופקו סך הכל 453 חתיכות.

ה800 מיוצר סך הכל 4 שנים וסופקו 84 חתיכות. יחס זמן לכמות ניראת זהה.

בהתחשב בכך של400 בתחילת דרכו לא הייתה תחרות אמיתית, ול800 יש תחרות קשה מצד איירבאס, סך הכל ניראה שרמת הפופולריות שלו בסדר גמור.

יום טוב גם לך

פורסם
למה אתה אומר את זה?

ה400 יוצר יותר מ20 שנה וסופקו סך הכל 453 חתיכות.

ה800 מיוצר סך הכל 4 שנים וסופקו 84 חתיכות. יחס זמן לכמות ניראת זהה.

בהתחשב בכך של400 בתחילת דרכו לא הייתה תחרות אמיתית, ול800 יש תחרות קשה מצד איירבאס, סך הכל ניראה שרמת הפופולריות שלו בסדר גמור.

זה לא 800 אלא 8.

דבר שני יש לא מעט מה8 הם מטוסי מטען ולא נוסעים, אנחנו מדברים על מטוסי נוסעים ולא מעניין כרגע ממש מה קורה במטען.

מעבר לכך לפי נתונים שמצאתי ברשת, סופקו יותר מ453 יחידות של 744. (אני מדבר רק על נוסעים, לא מטען)

ותסתכל מה קורה בציים של חברות תעופה, הם מוציאים משירות את ה744 ולא קונים 748. גם אלעל יעשו כך בקרוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

סליחה, טעות שלי, סופקו 694 יחידות של 400.. 453 עדיין בשירות.

כאמור האיירבאס נותנים פייט חזק לבואינג..

אם כי אני פחות אוהב את המטוסים שלהם, תמיד ניראים לי צפופים יותר..

יום טוב גם לך

פורסם

בריטיש איירווייז משתמשים בצי לא קטן של 747-400 בטיסות טרנס אטלנטיות. הם מתוחזקים ונעימים ואין לי העדפה מיוחדת בינם לבין ה777 של בריטיש אחרי 8 טיסות איתם בשנה האחרונה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
סליחה, טעות שלי, סופקו 694 יחידות של 400.. 453 עדיין בשירות.

כאמור האיירבאס נותנים פייט חזק לבואינג..

אם כי אני פחות אוהב את המטוסים שלהם, תמיד ניראים לי צפופים יותר..

הכול תלוי בתצורת הקבינה שמזמינה חברת התעופה מהיצרן, או איך שהיא מסדרת אותה לאחר מכן.

ה737 של אלעל מרווח מעט יותר מהA320/321 של לופטהנזה, המרווחים בין מושב למושב באלעל הם 32" לעומת 30" בלופטי.

לצורך העניין, עד לפני 5-6 שנים, בA321 של לופטי היו 190 מושבים, היום יש 205.

• תוכן חדש...