Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שמונה חודשים רכשתי סיטרואן c5 שנת 2002 130000 ק''מ,

הרכב במצב מעולה ונוסע תקין לחלוטין ללא שום תקלות,

רק צריכת הדלק שלו היא 1-4 בעיר ו1-9 בבין עירוני, ויש ריח חזק של גזים או דלק שרוף מחוץ לרכב שלעיתים מורגש גם בתוך הרכב, בפרט בהפעלת מזגן בתוך העיר. הרכב הוא מנוע 1800 ואני נוסע מאוד בעדינות.

לפני חצי שנה נדלקה לי נורת מנוע ו- antipolliton, במוסך הוא גילה תקלה של חוסר תקשורת בין מחשב המנוע לראש מנוע,? ואמר שלדעתו מדובר בפספוס של שן בטיימינג וממילא תפעול השסתומים לא מדוייק ונכנס יותר דלק שלא נשרף וזה גורם לכל הבעיה אך הוא הציע לי לא לתקן אלא לאפס ולראות מה קורה ואם התקלה תחזור.

חצי שנה הכל היה בסדר מבחינת המחשב אך הצריכה עדיין גבוהה, לא טיפלתי בזה כי אני נוסע רק 400 ק''מ בחודש. ועכשיו הנורה שוב נדלקה,רציתי לשאול אם נראה לכם שזאת הבעיה ואם מישהו נתקל בדבר דומה,או האם סלילי הצתה יכולים לעשות את הבעיה הזאת, או עוד השערות למשהו שגורם לדבר הזה.

תודה רבה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

יש לי רכב זהה עם בעיה דומה, אצלי המקור הוא חיבור צינור הפליטה למנוע - יש שם שבר או נתק כלשהו עדיין לא יצא לי לאבחן את זה ממש, התופעה זהה לחלוטין לשלך מלבד נושא הנורה וההודעה על תקלה שאצלי לא מופיע כלל, אבל יש יש ריח שמורגש באמת בעיקר בהפעלת מזגן כיוון שבורחים גזים מהמנוע בחלל תא המנוע ונשאבים לאיטים פנימה עם המזגן, יכול להיות אופציה טובה להציץ גם שם.

בנוגע לצריכת הדלק, איך עשית מדידה?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

ערב טוב, ותודה לעונים.

בקשר לממיר הקטליטי - יתכן שיש בו בעיה, כי בכל פעם שאני נותן גז ביציאה מעמידה יש למשך חצי שניה רעש מתכתי של נקישות מתכת,מכיוון תחתית הרכב, אני חשבתי שזה מגיע מהחיבור של צינור הפליטה לסעפת שיש שם חופש קטן בין הצינורות, ובתחילת נסיעה כשנכנסת כמות של גזים היא מזיזה אותם ויש נקישות, אבל חבר שמבין אמר לי שזה מהממיר ויש שם לוחות חרסינה שניתקו ממקומם והם נוקשים אחד בשני. אך בכל מקרה אשמח להבין אם יש קשר וכיצד.

ובקשר לבדיקה של הצריכת דלק פשוט מילאתי פול טנק, נסעתי x קילומטר, ומילאתי שוב x ליטרים עד שהמיכל התמלא, ואז חילקתי את מספר הקילומטרים במספר הליטרים.

תודה רבה.

פורסם

אוקי בהתאם לעדכון שלך,

הריחות - בגלל החופש בצינור הפליטה לסעפת, בדיוק כמו אצלי - בסופ"ש אני מתכנן לבדוק את זה אשתדל לעדכן לגבי פתרון ומה בדיוק השתחרר שם.

הרעש המתכתי - בהחלט יתכן שהפלטות בממיר התפרקו - מתאים גם לשגיאה שמופיעה במחשב הרכב ותואם את כיוון הרעש שאתה שומע.

בנוגע לצריכת הדלק - אם זאת הבדיקה היא אמורה להיות טובה ואכן הצריכה שלך מאוד גבוהה, אצלי עם אותו מנוע כשחישבתי כאשר רוב הנסיעות היו עירוניות יצא לי אזור ה7-8, ובבין עירוני באזור ה12-13, לא יודע להגיד לך ממה נובעת הצריכה הזו זה בהחלט דורש בדיקה, למיטב זיכרוני מחשב הרכב מחשב את כמות הדלק שמוזרמת למנוע גם על פי נתוני הפליטה שמתקבלים - יתכן ויש קשר בין הדברים, חכה לתגובות נוספות.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם

הסימפטומים אכן יכולים לנבוע מממיר שסיים את חייו. ממיר כזה יוצר מעין מחסום לגזים היוצאים מהמנוע, דבר שבתורו גורם למנוע להתאמץ, מה שכמובן יקבל ביטוי לרעה בתצרוכת הדלק לצד ירידה בביצועים וכמובן גם הידלקות נורת התרעה על זיהום אויר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בוקר טוב,

רציתי לשאול אם זה באמת מהממיר, האם בדיאגנוסטיקה יש קוד תקלה במחשב על בעיה בממיר?

וכמה עולה להחליף או האם אפשר להסירו לגמרי,

תודה רבה.

פורסם (נערך)

אמור להיות קוד תקלה, לא יודע אם הוא מצביע ישיר על הממיר או על בעיה כללית בפליטה לא יצא לי להתקל בקוד שגיאה כזה באופן אישי.

מרכבים אחרים אני יודע שהעלות היא באזור ה1000 שקלים לאחד תקין מפירוק, אני לא יודע לגבי הרכב הזה ספציפי.

להסיר ממיר אי אפשר, חייבים אותו או שזיהות האוויר יהיה קטסטרופה - לא תוכל להעביר רכב בלי ממיר טסט..

עריכה אחרונה על ידי dalet11

פורסם

ערב טוב,

בסופ''ש אלך לדיאגנוסטיקה, רציתי לשאול אם זה ממיר האם צריך להחליפו במוסך סיטרואן או שזה רק ענין של ריתוך ואפשר גם במקום זול יותר, במידה וזה לא ממיר אלא התקלה של חוסר שן בטיימינג האם נראה לכם שזה יכול לגרום לבעיות האלו.

תודה רבה.

פורסם

לפי התיאור שלך זה נשמע כמו ממיר, שגיאות על פליטה רעש מתחתית הרכב מצביע על זה ישירות.

אין שום חובה לבצע זאת דווקא במוסך מורשה, כל אגזוזן יכול לטפל בזה ואפילו עדיף לדעתי.

פורסם

ערב טוב,

משיטוט בפורום ראיתי שממיר יכול להינזק מתערובת דלק עשירה,

מכיון שיש לי את שני הבעיות רציתי לשאול איך אפשר לדעת האם התערובת הרסה את הממיר או הממיר הסתום גורם להעשרת התערובת,

ואיזה אגזוזן מומלץ באיזור בני ברק.

תודה רבה ולילה טוב.

פורסם

צהרים טובים,

סיום קצת מפתיע,

היום הייתי אצל אורן שרותי רכב בחולון הוא חיבר מחשב ולא עלתה אף תקלה, לאחר קצת חפירות התברר שיש משאבה שמזרימה אוויר נקי לראש מנוע בבוקר והיא התקלקלה ולכן עלתה ההתראה והנורה, אך בכל מקרה זה לא קשור לריח והצריכה. ואין סיבה לתקן כי זה לא משפיע על אף פרמטר וגם לא על הזיהום אוויר, (זה רק אומר שיש פיח בראש, ועכשיו מתעורר לי לשאול האם K44 יעזור לזה).

הוא אמר לי שבגדול הצריכה של 1.8 גרועה משל ה -2.0 וא''כ הצריכה שלי לא כ''כ הזויה,

ובקשר לממיר הוא אמר שב c5 הממיר הוא גדול והוא לא כ'''כ מהר נסתם, ואם היה סתום הייתי מרגיש בנסיעה,

ובקשר לרעש הוא מגיע מהסעפת פליטה כי יש בה 4 צינורות ואם יש קצת חופש הם מתחככים אך בכ''ז זה אטום ואין סיבה שיברחו גזים או שתעלה הצריכה בגלל זה,

אבל בכל זאת בגלל הריח של הגזים העובד שלו החליט להציץ על המנוע ואז התברר שבטיפול התקופתי שהרכב עבר לפני חצי שנה, שכחו להחזיר את צינור המחזיר גזים למקום, ופשוט הגזים השתחררו להם לתוך ולסביבות הרכב, הוא החזיר את הצינור למקום וזהו.

הוא לא לקח תשלום בכלל. ואמר שאמור להיות לזה השפעה על הצריכה.

כשחזרתי עם מזגן לא היה ריח בכלל, וליתר ביטחון הכנסתי N והעליתי סל''ד ל 4 לחצי דקה, ולא היה שום ריח, (משהו שלפני חודש עשיתי ואחרי 5 שניות לא היה אפשר לעמוד ליד הרכב) לגבי הצריכה אעדכן אחרי שאעשה בדיקה חדשה.

תודה לעונים, לאורן, ולעובד שלו שאינני זוכר את שמו,

שבת שלום.

• תוכן חדש...