Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נקודה אחת בקשר לפחד מזריקה:

תבקש מהאחות לעשות אותה כשאתה בשכיבה, וכמובן אל תסתכל על המחט, בוודאי לא בשעת הקזת הדם.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
ניטש - כשאני רואה את רשימת הבדיקות המומלצות ברור לי שמדובר במשהו שנאסף על ידי מישהו שגיגל "בדיקות רפואיות" ורשם כל מה שגוגל הציע. כתובות שם הרבה מאד שטויות.

לגבי דיאטות אפנתיות - האפנה מתחלפת כל שנתיים שלוש, אני מניח שבסביבות 2018-2020 הפליאו כבר תעלם מהאופנה ויהיה איזה שגעון חדש. יש מעט מאד דיאטות שאכן הוכחו כמועילות לבריאות ,הפליאו לא ביניהן.

אשמח לשמוע תגובות בנוגע למה שנאמר כאן. האם הפליאו היא באמת סתם עוד דיאטה?

אני בהחלט אנסה את האתגר 30 יום, לא רק כי זה נשמע טוב, אלא זה גם אתגר מעניין.

לגבי הבדיקות דם - האם תוכל לתת רשימה טובה יותר ? (נשמע שאתה מבין בעניין הזה)

פורסם (נערך)

כל הנושא של "בדיקות תקופתיות" אישי וקצת בעייתי. גש לרופא האישי שלך שימליץ לך. זה תלוי בגיל, בעבר הרפואי שלך ובעוד כמה דברים.

חפש מקורות אמינים. למשל - קרא את זה. במיוחד את שתי הפסקאות האחרונות בדף השלישי. וגם את זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ניטש - כשאני רואה את רשימת הבדיקות המומלצות ברור לי שמדובר במשהו שנאסף על ידי מישהו שגיגל "בדיקות רפואיות" ורשם כל מה שגוגל הציע. כתובות שם הרבה מאד שטויות.

לגבי דיאטות אפנתיות - האפנה מתחלפת כל שנתיים שלוש, אני מניח שבסביבות 2018-2020 הפליאו כבר תעלם מהאופנה ויהיה איזה שגעון חדש. יש מעט מאד דיאטות שאכן הוכחו כמועילות לבריאות ,הפליאו לא ביניהן.

אישית רק בדקתי שיש שם B12, D וCRP מעבר לבדיקות הסטנדרטיות. יתכן שנכנסו לשם דברים מיותרים, אבל אני מכיר את מי שעומד מאחורי הרשימה והוא לא טמבל.

מסכים שפליאו כרגע אופנתית, ואני מבחינתי בשנת נסיון ועד כה 5 חודשים אחלה לי. בניגוד לדיאטות האופנתיות אין פה איזה גוף מסחרי שהוא הבעלים של הדיאטה אלא זו תנועה עממית. יש גם הרבה יותר התבססות מחקרית ולמידה, ושיפור עמדות עם הזמן לאור ידע נצבר.

לזכות הדיאטה יאמר שהיא מקפידה על מזון ממקורות איכותיים ולא שמה את הדוגלים בה בסד של כמויות, אלא אוכלים כשרעבים, וכשלא אז לא אוכלים. זה מאפשר להתמיד הרבה יותר בקלות.

שניר, מציע שתתחיל ממה שהרופא שלך מציע, רק וודא שהCRP (מדד דלקתיות) והויטמינים שם, אם הרופא מוכן לכלול אותם. עוד לא צריך להתחיל לחפש בנרות מה הבעיה. אם הרופא שלך לא יצליח למצוא כלום, אפשר להתחיל להשקיע בכיוונים אחרים.

אני ממליץ בחום שתצטרף לקבוצת הפייסבוק שציינתי ותתחיל ללמוד ממה שאנשים כותבים.

לגבי האתגר, יש כל חודש אתגר עם ליווי, עולה כמה גרושים אבל יוצר חוויה יעילה וקלה בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מתפלא שאף אחד לא הזכיר כאן מצב נפשי יירוד/דיכאון/חרדה ועוד אשר עלולים להשפיע גם על הבריאות הפיזית ולהיפך.

איזה כייף לי :)

פורסם

התלבטתי אם לרשום אבל היות והנושא עלה שוב, ממליץ בחום לבדוק גם היבטים נפשיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הצעה שלי (מסתבר שרוב האנשים לא מודעים ולא מיישמים את זה)

תישן טוב +תאכל טוב.

אנשים חושבים שלאכול עוגיות וקפה בבוקר זה בסדר

לצהריים פיתה עם חומוס וחמוצים זה בסדר.

לאכול אחרי 5 שעות פסטה זה בסדר

ולאכול לקראת שינה סלט זה בסדר

מה עם חלבון?!?!!?

חוסר חלבון משפיע בצורה ישירה על הדברים שתארת.

כנ"ל חוסר שינה

פורסם

CRP? בשביל מה? אולי HSCRP אם אתה בסיכון לארועי לב, אבל עד כמה שידוע לי בארץ לא מבצעים את הבדיקה מחוץ למחקרים. וגם אם הוא גבוה - מה תעשה עם הידיעה? כך גם הומוציסטאין - אם הוא גבוה יש סיכון מוגבר לארועי לב. אם מורידים אותו (קל מאד, עם איזה שילוב של תוספי ויטמינים) - אבל הסיכון לארועי לב לא משתנה. אז מה תעשה עם המידע?

לגבי ויטמיו D. אותו דווקא בודקים אם צריך ואם לא, אבל כנראה שמשמעות המידע לא גדולה וההמלצות להעשרה בויטמין D נגזרות ממדדים קליניים ולא מהרמה בדם. אבל זה תחום שאני מכיר פחות טוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שימו לב שחלק גדול מההמלצות (שבאות מכוונה טובה כמובן) יכולות להיות לא רלוונטיים לאחר בדיקת דם.

מקווה שהבחור הולך לעשות אותה ללא דיחוי. תן עדכון.

הרבה בריאות.

פורסם
CRP? בשביל מה? אולי HSCRP אם אתה בסיכון לארועי לב, אבל עד כמה שידוע לי בארץ לא מבצעים את הבדיקה מחוץ למחקרים. וגם אם הוא גבוה - מה תעשה עם הידיעה?

כך גם הומוציסטאין - אם הוא גבוה יש סיכון מוגבר לארועי לב. אם מורידים אותו (קל מאד, עם איזה שילוב של תוספי ויטמינים) - אבל הסיכון לארועי לב לא משתנה. אז מה תעשה עם המידע?

לגבי ויטמיו D. אותו דווקא בודקים אם צריך ואם לא, אבל כנראה שמשמעות המידע לא גדולה וההמלצות להעשרה בויטמין D נגזרות ממדדים קליניים ולא מהרמה בדם. אבל זה תחום שאני מכיר פחות טוב.

היום קופות החולים מבצעות את בדיקות ה CRP ועוד בדיקות , צריך לבקש.

במיוחד כאשר מדובר בגבר צעיר אשר מתלונן על חולשה.

מדד CRP גבוה של החלבון המיוצר על ידי הכבד, מסמן על בעיות :

א - כי יש בעיה באופן כללי בגוף.

ב - תנודות המדד לאורך מספר חודשים עוזרות לראות אם זיהינו את הבעיה, ואנו מטפלים נכון.

ג - כי החולה צודק בתלונות , יש בעיה והוא מרגיש הרגשה שונה - וזה חשוב..

התלוננתי משך תקופה ארוכה על בעיות כאבים מוגבלות וחולשה, ולא נמצאו מימצאים -

המשכתי להתלונן והסתכלו עליי כמשוגע, או העריכו דברים אחרים

( נכה צה"ל - ואגדות הטיפול הרפואי הטוב של רופאי אגף השיקום )

לאחר סבל של כ 10 שנים - לפני כ 7 שנים ביצעו CRP בקופת חולים.

בהחלטה של רופאת המשפחה שלי - לא דרך אגף השיקום, האמור לטפל בפציעות..

ותוצאות ה CRP היו בערכי 6.8 ו 7.2 . (ערכי נורמה כ 0.5-1)

- בבדיקות הדם בנפרד יש תנועה בערכי ההמוגלובין ותאי הדם - אבל כחריגות נורמה סבירות.

ובמדד ה-CRP העליה והזיהוי היו ברורים וגבוהים -

יש דלקת רצינית בגוף - והגוף מתאמץ להילחם בה.

( ואז האמינו לי...אחרי יותר מ 10 שנים, עם כאבים וללא שינה )

נלחצנו קצת ובוצעו התיעצויות רפואיות נוספות פרטיות ובקופת חולים, והתחלנו בטיפול תרופתי משולב.

כעבור חודש הרגשתי יותר טוב, וערכי ה CRP ירדו ל 3.5 ואח"כ ל 2.5 .

( הכאבים נחלשו , ואני מצליח לישון במיטה - הייתי ישן לסרוגין בישיבה )

אנחנו, החולים והבריאים צריכים להיות מעורבים בידע ובשמירה על גופינו ומשפחתנו.

איך מרק10 אומר - כאשר יש בעיה התיחסו גם להוראות ה PDF של היצרן, ועם סורק תקלות.

המטפלים / המומחים כבודם במקומם מונח - אפשר לעזור להם ובמיוחד לנו.

וטוב להתייעץ גם בפורום - אבל החלטות בשיתוף עם הרופאים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

CRP או HSCRP? אלה נותנים מידע שונה. CRP מבוצע בכל מעבדה שנים רבות, והוא מדד כללי לדלקת. HSCRP הא המדד לסיכון לארועי לב, ומבוצע באנשים בריאים לכאורה על מנת לבחון דלקת ברמת פעילות נמוכה, כגון כזו הקשורה לטרשת עורקים. עד כמה שאני יודע אינו מבוצע בארץ באופן שגרתי.

אייל, לגוף אין PDF עם הוראות הפעלה, אין יצרן ולעומת זאת כל אחד יכול לכתוב ספרים או דפי אינטרנט כוות נפשו ולהציע הצעות חסרות בסיס. בדיקות רפואיות צריכות להתבצע ולהתפרש במסגרת תמונה כוללת של מצבו של המטופל ועם ידע מעמיק על משמעותן, בלי אלה אין להן ערך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...