Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך מורשה או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב הקודם שלי היה לי נוהג - טיפולים שנתיים במוסך מורשה, כל יתר התיקונים הקטנים, במוסך אחר, לא מורשה. (אגב, הנוהג הזה השתלם לי מאוד, כאשר לאור תקלה ידועה ברכב, והיסטוריית טיפולים במורשה, טויוטה החליפה לי מנוע על חשבונם).כיום אני קונה רכב חדש, ואני לא בטוח האם כדאי לי להמשיך עם הנוהג הזה שלי, לאור העלויות הגדולות יותר במוסך המורשה.מה אתם אומרים?

פורסם

כעיקרון כן אבל לא תמיד זה נכון.

לא מזמן חבר שלי היה צריך לבצע טיפול גדול+טיימינג עבור פיאסטה 2010 ויצא שבמוסך לא מורשה יבואן הצעת המחיר היתה יקרה יותר (2400 ש"ח) לעומת מה שהוא שילם במוסך מורשה יבואן (בערך 2200 ש"ח).

היה לי גם מקרה דומה עם מוסך לא מורשה יבואן ש"עבד עלי" וניפח את הצעת המחיר הראשונית כמעט פי 2. מיותר לציין שאני לא אתקרב אליו יותר.

בין המוסכים המורשים יש הבדלים גדולים במחיר לפעמים, למשל בבאר שבע בין 3 מוסכים מורשים של צ'מפיון מוטורס על אותו הטיפול הגעתי להפרש של 40% בין מוסך למוסך!.

לכן חובה לבצע השוואת מחירים לפני שמכניסים את הרכב לטיפול.

פורסם
עקרונית כל מוסך מורשה מישרד התחבורה ולא מחייב מורשה יבואן יכסה לך אחריות ואת הריקולים אם קיימים.

זה לא מדוויק.

אם אתה לא מטפל במורשה יבואן ויש ריקול בטיחותי, תקבל הזמנה הביתה להגיע למוסך מורשה יבואן לביצוע ריקול.

כל שאר הריקולים השקטים וכל מיני קמפיינים להחלפת חלקים שלא מוגדרים בטיחותיים, עידכוני תוכנה וכו' - אתה בכלל לא תדע עליהם.

ומבחינה כספית, מורשה משרד תחבורה יותר זול מאשר מורשה רגיל?

כל מוסך מסודר עם רישיון עסק וכל האישורים הנדרשים הוא מורשה משרד התחבורה.

אין דבר כזה "מוסך מורשה רגיל".

פורסם

בוקר טוב,

בוקי לעניין מה שרשמת, זה קצת לא חוקי שהם לא מדווחים על ריקולים שקטים?

מתוך אתר של איגוד המוסכים:

''על פי חוק ההגבלים (סעיף 50 ב', 1988), כל בעל רכב יכול לבחור היכן ברצונו לקבל שירות לרכבו, גם כאשר הרכב עדיין נמצא במסגרת אחריות היבואן. הדבר נכון לכל סוגי הטיפולים והתיקונים, למעט כאלה בהם יש צורך לממש את אחריות היבואן. למען הסר ספק, היבואן אינו מורשה לשלול אחריות אם בעל הרכב בחר לבצע טיפולים במוסך שאינו מורשה מטעם היבואן.''

רועי

פורסם

לגבי אחריות זה נכון.

אבל ריקולי שקטים לא מדווחים, זה בדיוק הרעיון של ריקול שקט - לא לעשות רעש גדול, אם מדובר בבעיה לא בטיחותית.

אם הרכב לא מגיע למוסך יבואן אז לא יבוצע בו ריקול שקט. אם זה יתפתח לתקלה בתקופת האחריות, אז כמובן יטפלו בתקלה. אם זה יתפתח לתקלה יומיים אחרי סיום האחריות, אז זה כבר יהיה על חשבונך.

פורסם

רועי - מה שאתה כותב מדוייק, א-ב-ל אם היבואנים יחוייבו להודיע על כל עדכון תוכנה יהיו עשרות (או לא מאות) ריקולים בחודש. חוץ מזה כמו שהזכיר פות"ש הסיכוי של בעל רכב שלא טיפל במוסכי יבואן לקבל אחריות של רצון טוב - אפסי. ובד"כ כשיש תקלה כזאת היא תכסה את ההפרש בין העלות במוסכי היבואן למוסכים מורשים רגילים, להרבה זמן.

בסקודה ייטי שלי הלך מדחס מזגן אחרי שלוש שנים ו-105000 ק"מ (האחריות שנתיים) המדחס הוחלף תחת אחריות של רצון טוב וכן נחסכו לי כ-1800 ש"ח. לו לא הייתי מטפל במוסך מורשה יבואן לכל אורך התקופה, הבקשה היתה נדחית על הסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבנתי, תודה על השיתוף.

אז אם נניח יש לי רכב כלשהו, הגעתי למורשה לטיפול תקופתי, וזמן קצר לפני יצא עדכון תוכנה.

המוסך יעדכן לבד את המחשב כחלק מהטיפול?

אפילו בלי ליידע אותי?

(לא היה לי אף פעם רכב חדש, לכן אולי חלק מהשאלות קצת טיפשיות).

אם הריקול הוא באמת עדכון במחשב, ואפשר לעדכן באמצעות מחשב\תוכנה מקורית של הרכב,

למה היבואן\משרד התחבורה לא מיידע מוסכים מתמחים שיעדכנו גם הם?

(הכוונה במוסכים מתמחים כמו רון,גבע,אורן וכו').

רועי

פורסם (נערך)

בסקודה ייטי שלי הלך מדחס מזגן אחרי שלוש שנים ו-105000 ק"מ (האחריות שנתיים) המדחס הוחלף תחת אחריות של רצון טוב וכן נחסכו לי כ-1800 ש"ח. לו לא הייתי מטפל במוסך מורשה יבואן לכל אורך התקופה, הבקשה היתה נדחית על הסף.

תנסה לעבור על החשבוניות שלך לאורך השנים ותנסה לחשוב כמה כסף היית חוסך אם לא היית מטפל בצ'מפיון במשך שלושת השנים, לדעתי היית חוסך יותר מה 1800 ש"ח שקיבלת על המדחס.

ולנושא השרשור:

רכב באחריות לא הייתי מוציא ממוסך היבואן, בסקודה של אמא שלי טיפלנו בשנתיים הראשונות בצ'מפיון וברגע שנגמרה האחריות יצאנו משם.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם

אני מסכים ולא מסכים איתך.

לנו במשפחה יש פולו 2007 מטופלת מהיום הראשון במוסך מורשה צ'מפיון. בבאר שבע כאמור יש 3 מוסכים של צ'מפיון ואנחנו לקוחות של אחד המוסכים בערך משנת 2002 ומאוד מרוצים. המחירים שלו דיי דומים למוסך רון ככה שזו אינדיקציה דיי טובה לזה שהמחירים שלו טובים,

ככה שאני לא רואה סיבה אחרת לטפל במוסך אחר במקרה הספציפי הזה.

• תוכן חדש...