Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'יטה לבת הזוג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לשבת ליד אשתי בזמן שהיא נוהגת ( אירוע יחסית נדיר) ושמתי לב שהיא מרבה לעבור את המהירות המותרת מבלי להרגיש

היא לא נהגת ממהרת, להפך. נהגת מאוד מנוסה וזהירה.

העניין הוא שהרכבים החדשים מרובי ההילוכים פשוט בורחים קדימה מאוד מהר בלי יותר מדי רעש וזה מה שגורם לה לחרוג מהמהירות.

בנוסף, אני חושב שרוב הזמן היא מתאימה את עצמה לקצב התנועה מסביב בלי להסתכל על מד המהירות.

מה יוצא? דווקא הנהגים הממהרים שמודעים למהירותם יודעים בדיוק היכן צפויה המלכודת הבאה ויודעים להאט בזמן.

הנהגים התמימים שחורגים אפילו במעט בשל חוסר תשומת לב חוטפים את הדוחות.

אשתי נוהגת באופן קבוע על הרכב הצמוד שלי שקיבלתי ממקום העבודה, כל דוחות המהירות והאור אדום מגיעים לקצין הרכב לברור. לא תהליך נעים במיוחד.

היא לא מפעילה וויז ונוסעת חשופה לגמרי לכל המצלמות.

חשבתי לקנות לה צ'יטה בשביל לעזור לה להימנע מכל הדוחות המיותרים האלה ולי את הברור מול קצין הרכב.

רעיונות נוספים?

S60 Rdesign

פורסם

להפעיל ווייז לא אופציה? זה פשוט הכי זול. מחברים למטען וזהו.

אני משער שאין בקרת שיוט ברכב, אז אולי כדאי להדוק אופציה של התקנה לאחת, במידה וזה רכב פרטי ולא ליסינג.

אם גם זה לא עובד אז לתרגל מבטים מדי פעם לכיוון המהירות שלה.

אם לא סומכת על עצמה, אז צ'יטה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על התגובות.

יש בקרת שיוט ויש גם limiter. היא לא יודעת איך להפעיל את הפונקציות האלה מההגה.

לאשתי יש מעלות רבות אבל חוש טכני אין לה ותפעול המערכות הללו יהיה לה קצת קשה.

לגבי הוויז, היא פשוט לא אוהבת שום דבר שעומד לה מול העיניים ומסתיר לה את החלון.

לפעמים הנסיעות שלה קצרות יחסית בתוך העיר ואין טעם להפעיל עבורן וייז, כפי שכולנו יודעים המצלמות החדשות כבר חדרו חזק מאוד למרכזי הערים.

S60 Rdesign

פורסם

לא צריך שיהיה על החלון, מספיק רק להפעיל את האפליקציה, אפילו לא להכניס יעד, ושהטלפון יהיה במקום עם קליטת GPS והוא כבר יתריע.

פורסם (נערך)

לפי מה שאני מבין מהתגובות, בנות הזוג שלכם נוהגות עם וויז או שמקפידות לנהוג מבלי לעבור את המהירות המותרת?

משום מה אני חושב שאנחנו חברי הפורום וחובבי הנהיגה, יחסית מוגנים בגלל המודעות שלנו ודווקא בנות הזוג שלנו יחסית חשופות.

הדבר נכון בעיקר למי שמחזיר רכב משפחתי מודרני וחזק יחסית שמפתח מהירות בקלות.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

אני חושב שרפורט, נקודות וקורס יגרמו לה לשים לב יותר ולמצוא את הפתרון הנכון לה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

"פְּרוֹאַקְטִיבִי" שנוקט יוזמה ופועל מראש למניעה או לפתרון של בעיות צפויות

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
יש גם limiter. היא לא יודעת איך להפעיל את הפונקציות האלה מההגה.

את הלימיטר אתה מגדיר פעם אחת וזה תופס עבור כל נהג, עם כל התנעה. היא לא צריכה להתעסק עם זה, פשוט כשהיא תחרוג מהמהירות שהוגדרה לו ישמע צפצוף. אם אתה מציין שהיא לא נהגת שודים, להגדיר את הלימיטר ל 100 או 105 עשוי להספיק.

פורסם
לפי מה שאני מבין מהתגובות, בנות הזוג שלכם נוהגות עם וויז או שמקפידות לנהוג מבלי לעבור את המהירות המותרת?

לא רק בנות זוג. עוד לא נתקלתי באישה [או גבר] אחת שלא ידעה מה המהירות שלה בכמעט כל רגע נתון בנהיגה [בערך כן?]. זה א' ב' של לימוד נהיגה.

אני אגיד לך משהו אחד. אם אבא שלי הצליח להסתדר עם בקרת שיוט אז גם אשתך תצליח. תקדיש לה 3 דקות בכביש ומסתדרים. זה הרי כל כך פשוט.

מעבר לכך אין יותר פתרונות. כל הפתרונות האפשריים הוצעו לך.

אם יש לך כסף לכך קנה צ'יטה, זה אחלה מוצר לייעוד שלו. במקרה של שאר הפתרונות הרבה יותר זולים ולא קשים במיוחד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא יודע אם צ׳יטה זה כל כל מתאים. הייתי דווקא הולך על ברדלס או טיגריס.

אבל למה להחזיק חיה כל כך מסוכנת?! קנה לה פקינז וסגור עניין.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

תודה על התגובות, בהחלט עלו פה רעיונות טובים.

המלצה שלי, אומנם רובנו "חולי הגה" ומנצלים כל הזדמנות כדי לנהוג.

מדי פעם שבו בכיסא הנוסע, תנוחו והכי חשוב שימו לב לנהיגה של בן או בת הזוג, אולי תהיו מופתעים.

אגב, אני מודה שאשתי נהגת שקולה יותר וזהירה יותר ממני למרות נושא המהירות.

S60 Rdesign

פורסם

לא רק שעשיתי את זה אלא גם ליוויתי נהגים חדשים שרק עלו לכביש. גם בצבא עסקתי בהדרכת נהיגה של מילואמינקים שהחזיקו רישיון פי 3 זמן ממני. ראיתי הרבה דברים שלמדתי מהם וכאלו שהייתי בהלם.

אתה צודק בבסיס, לכל אחד יש פאקים בנהיגה, אבל כשאתה ליד אשתך תעיר, תסביר לה ושפר אותה כנהגת. בחיי זה הדבר הכי פשוט והכי זול, לא?

זה גם יתרום לבטיחות שלה וגם ימנע דו"חות. WIN WIN :wink:

• תוכן חדש...