Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקנתי את המערכת שלי והסט הקדמי (מורל הייבריד אוביישן 5.25) צורם ממש בגבוהים, הטוייטרים רצים עם חרבות סמוראי לאוזניים שלי ומתחילים לחתוך, הצליל צווח מידי, חבר אמר לי לכוון בקרוסים שהפין ישב על -3db

האופציות הם +3, 0, -3

כרגע זה יושב על 0

יש עוד אופציה בכיוון של הטוויטרים שהוא או direct או protect, במה מדובר? מה אתם אומרים שכדאי לכוון? ניסיתי להוריד את הצרחות של הטוויטרים דרך הרדיו אבל זה משפיע גם על הוופרים, הקרוסים נמצאים עמוק מאחורי הדאשבורד לכן ניסיתי קודם דרך האקולייזר של הרדיו

תמונה של הקרוס: איך אתם ממליצים לכוון אותו?

image.jpg

עברתי לסקייטבורד

פורסם

חפש את הערך Protect בעמ'. בכמה פסקאות הראשונות:

http://www.bcae1.com/passxovr.htm

רד למטה לחלק של Tweeter Protection:

http://www.bcae1.com/2ltlpwr.htm

האם הטוויטרים באון-אקסיס או באוף?

האם פונקציית לאודנס ב-HU כבויה?

האם בכל הנוגע לאיקוולייזר ב-HU אתה משתמש באופציית ה-Custom או ב-Presetים?

בקרוס תוריד ל- 3db- כדי להנחית את הטוויטרים מעט אם שום דבר מהנ"ל לא עוזר.

ו/או תסגור קצת את הגיין במגבר.

פורסם

אתה יכול גם לבחור בקרוס הזה את הסלופ לטוויטר ולמידבאס, תשים את שניהם על 12 ותנסה אולי רק את המידבאסים להעביר ל6

מעבר לכך ההמלצה שלי תהיה לבודד אקוסטית את הדלתות ולוודא גם שהמידבאסים מותקנים היטב על הגבהות ללא חופשים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תום, קראתי והבנתי, אשאיר את הטוויטר על פרוטקט, מה זה און/אוף אקסיס?

פונקצית לאודנס כבויה ובאקוולייזר חבר עזר לי לכוון בקאסטום כדי להנמיך טיפה את הטוויטרים אבל זה השםיע גם על הוופרים, היום אנס להוריד ל-3 ונראה איך ההשפעה

לנוס, מה יתן לי להרים את הטוויטרים ל12? מה בעצם זה משנה?

עברתי לסקייטבורד

פורסם

On Axis - הרמקול מופנה לכיוון הראש המאזין. בצורת התקנה כזו יש יותר סיכוי שטוויטרים ישמעו חדים יותר.

Off Axis - הרמקול מופנה בזווית ביחס לראש המאזין.

לא מבין איך זה השפיע על הוופרים באופן ניכר כאשר נקודת החיתוך בקרוס היא ב-1.8kHz ויש לך 3 נקודות גבוהות יותר באיקוולייזר - 2.5kHz, 8kHz, 10kHz.

נסה לוודא שאין כאן איזו העצמה של התדרים הרלוונטים בשל תוספת הרמקולים מאחור.

אתה יכול להעלות תמונה טובה של הכיוונים במגבר?

פורסם

הטוויטרים מכוונים איפשהו באמצע, יותר לכיוון הon axis,

הורדתי בקרוסים למינוס 3, יש שיפור והטוויטרים פחות צורמים, אבל כיביתי את הסאב וחקרתי קצת יותר לעומק את הצלילים, והמורל מתעוותים לי מוקדם מידי, פלוס אני מקבל באסים מאוד חלשים ואז מגיע עיוות, הסט האחורי נותן קצת יותר באס אך לדעתי הוא יכול יותר, אבל עדיין יש משהו שמונע מהמורל האלה לתת מה שהם יודעים, אני חושד במגבר, מה לדעתכם? יש המלצה לאדם שיוכל לעזור לי עם הכיוונים באיזור המרכז?

הרדיו הוא דאבל פיוניר avh x 5650

הסט הקדמי הוא המורל המדובר אבל עם וופרים 5.25

מאחורה hat imagine

והמגבר הוא 5 ערוצים planet audio 1800.5

הסאב פחות רלוונטי כרגע כי קודם כל אני רוצה שהרמקולים יתנו את מה שיש להם בצורה תקינה לפני שאני רץ על הסאב, בכל מקרה הוא של סרווין ווגה, 12 או 10 אינץ אני לא בטוח

עברתי לסקייטבורד

פורסם

העלנו את image.jpgigh pass filter לזה התכוונת? ל80hz, זה מונע את העיוותים אבל גם ההספק יורד...

מצורף תמונות של מה מכוון במערכת ומה מכוון במגבר, ch1+2 זה הקדמיים, 3+4 אחוריים ו5 זה הסאב, לא רואים אותו בתמונה

image.jpg

עברתי לסקייטבורד

פורסם

הדבר העיקרי הוא שהמתגים של ה-Sensitivity במיקום הלא נכון והם צריכים להיות על 2V-8V.

היחידה שלך מוציאה במקס' 4V. לא פלא שיש לך עיוותים.

לאחר ההעברה למצב הנכון, בצע כיוון גיין מחדש.

בנוסף אאל"ט, החיתוך דרך ה-HU עושה זאת גם לקדמיים וגם לאחוריים.

מאחר והסט הקדמי הוא 5.25, 80 הרץ עשוי להיות נמוך מדי.

הסט האחורי יכול עקרונית להתמודד יותר טוב עם 80 ואולי נמוך מכך.

לכן אציע לבצע את הכיוון אולי דרך המגבר.

פורסם

להרים את הסלופ של הטוויטרים ל12 יגרום להם לפלוש פחות מעבר לנקודת החיתוך, בקיצור הם ינגנו פחות נמוך וישמעו נקיים יותר.

הוופרים לעומת זאת ב12 עלולים לא לעלות מספיק גבוה ודווקא לתת להם סלופ נמוך יותר יכול ליצור חיבור טוב יותר עם הטוויטרים לתת לך כיסוי טוב יותר באזור המידריינג.

בדכ ברכבים יש לתדר 5 קילו הרץ נטייה להיות מוגזם, זה על בסיס נסיון, אם יש לך ביחידת הראש אקולייזר ואתה יכול לכוון את תדר 5 קילו, תנסה להפחית אותו ותראה עם הצרימות נרגעות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי, כיוונתי לפי ההמלצות, הכל נשמע מעולה! בלי צרימות ובלי עיוותים, אבללללל, עדיין נשמעים רעשים מהוופרים הקדמיים של המורל, אבל לא של עיוות כאילו הם מתחילים להפליץ אלא רעידות שלדעתי מגיעות מהפלסטיקה מסביב, השלב הבא יהיה לבצע איטום.

הסט האחורי מנגן באס יותר נקי גם בגלל שהוא 6.5 וגם כי יש סוג של ספוג מאחוה שעוטף את המתכות (הרכב קופה) אז מאמין שהוא אוטם קצת.

לגבי הסאב, כרגע מחובר סרווין ווגה 12״ שאם אני מכוון אותו גבוה מידי הלב שלי מחסיר פעימה, הבאס באמת חולני, אני לא רוצה את זה, אני רוצה סאב שיתן מכות קטנות ומדויקות, הסאב הזה מרגיש קצת נמרח וקיים כדי לעשות רעש ולא להשלים את התדרים הנמוכים, יש המלצה לסאב שלדעתכם יתאים?

עברתי לסקייטבורד

פורסם

בדוק עוד אפשרויות.

נסה לחתוך את המיד-וופר הקדמי ה 5.25 יותר גבוהה לכיוון ה 100-120H בסלופ נמוך 6-12DB.

כך פחות תדרי בס יכנסו לרמקול ואולי הרעידות בדלת יחלשו/יעלמו.

במקביל - חתוך את הסאב ב 70-80H - כך תהיה חפיפה.

בקשר למכות של הסאב - בדוק אם יש למגבר חיתוך תחתון לסאב, שיכנס מ 35H.

עוד אפשרות, אם התיבה פתוחה (עם פורט) נסה לאטום את הפורט עם חתיכת ספוג.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

באופציות של הסאב במגבר יש לי

Bass boost 0-18db

low pass 50-150hz

input level min-max

phase 0-180

אגב, בפירוט של הרמקולים רשום שהתדרי עבודה שלהם הם מ40hz, יש סיבה שהם לא יעבדו כשורה בתדר הזה?

לפי האופציות מגבר, לחתוך הכי נמוך ב50h בlow pass ודרך הרדיו 80?

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...