Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קראתי הרבה על שני הרכבים, נראה ששניהם רכבים טובים,וגם בנוסף יש לי שני חברים עם סויפט כבר כמה שנים עם אפס תקלות. אבל אין לי מושג מה הולך עם פאביה והיא מוצאת חן בעיניי יותר מסויפט. האם היא יותר אמינה? ישנם הרבה סיפורים על אחזקה מאוד יקרה שלה, עד כמה זה נכון? מה עדיף, שורה תחתונה? אם יש מישהו בעל פאביה ידנית אשמח לשמוע חויות

פורסם

אלו האופציות היחידות? כי לדעתי יש טובות יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לדעתי כרגע יש אופציות מעניינות יותר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

או קליאו ב75 אלף עם איבזור טוב מאוד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום,

רק לציין שהסנדרו הרבה יותר גדולה ומרווחת (כולל תא מטען) מאיביזה / פאביה או סוויפט.

והמחיר... 55 אלף ש"ח

פורסם

הפאביה הידנית לא אמורה להיות בעייתית מבחינת אמינות, ומדובר במנוע מוגדש, שנותנת ערך מוסף ביחס לחלק מהמתחרות. מה שכן, המחיר (גם במבצע שלהם בימים אלו) לא אטרקטיבי בכלל. מציע לבדוק את הרנו קליאו הידנית שהיא מתחרה ראויה וזולה יותר.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן ברנו קליאו וממש לא אהבתי אותה, רועשת מאוד, והמסך הזה שבולט באמצע הרכב נראה כמו תוספת בנייה בלתי חוקית, הורס את כל העיצוב.

למה איביזה עדיפה על פאביה? נראה לי היא נמצאת בתחתית מדד האמינות, ברור שכחדשה הכל יהיה פיקס, אבל מה יקרה בעוד 5-6 שנים? ובנוסף, איביזה ידנית מגיעה עם ידיות שחורות בלבד, זה נראה פשוט זוועה!!! אנחנו בשנת 2016...

חשוב לי גם שהרכב יהיה סחיר כשארצה למכור אותו בעוד 5-6 שנים, וזה לא הצד החזק של רנו ופז'ו.

פורסם

״סוד״ קטן למקרה שאת לא יודעת. איביזה ופאביה אחיות. אחת צ׳כית השניה ספרדיה, אבל מאותו אבא גרמני. אין סיבה שהיא תהיה פחות אמינה. יכול להיות שאיכות החומרים וההרכבה לא זהה ביניהן, וברור שלא מדובר באותו רכב בכל המובנים, אבל בכל זאת. אני אישית מעדיף את המראה של הפאביה על פני האיביזה אבל האם הייתי משלם יותר עליה בגלל זה? לא בטוח.

לגבי סחירות- אין וודאות לכלום כמעט. טוב, אולי אם תקני טויויטה יאריס...

פורסם

קשה להתנבא בדבר אמינות וסחירות אבל אשתף אותך בהשערות שלי:

סוזוקי מייצרים רכבים פשוטים יחסית. מסיבה זו ואולי גם מסיבות אחרות הם שומרים על רקורד אמינות מרשים. אלו גם הסיבות שעוזרות להן לשמור על ערכן בשוק המשומשות ברמה דומה או זהה לטויוטה.

הפאביה חדשה יותר ועם מנוע מתחכם וטוב יותר. אם הייתי צריך להמר אני מניח שהייתי מהמר על הסויפט כאמינה יותר (ועם אחריות ממושכת יותר). אבל הפאביה מודרנית ומתקדמת יותר. זריזה יותר וגדולה יותר.

מבחינת שווי כיד שניה אני מניח שהסוזוקי תוכיח עצמה יותר. בגלל האמינות, המוצא היפני והיעדר ימי מכירות ומבצעים.

תחליט לפי סדר העדיפויות שלך.

לגבי צריכת דלק: אני משער שעל הנייר הפאביה חסכונית יותר. אבל לדעתי מנועי הטורבו חסכוניים רק בנהיגה מאוד מאופקת. כל מנוע יהיה חסכוני יותר בנהיגה מאופקת אבל במנועי הטורבו "המחיר" בצריכה הדלק העודפת בנהיגה נמרצת גבוה יותר מרכב אטמוספרי.

אישית, אני נוטה לפאביה כי אני אוהב את הנהיגה ברכבי קבוצת פולקסואגן ומנועי טורבו זה אחלה. אבל כמובן שהכל כפוף לנסיעת מבחן.

אם אתה עתיד להחזיק ברכבים 6 שנים אז שיקול ירידת הערך פחות דרמטי מאשר אם היית מחליף כל שנתיים-שלוש

פורסם

היום אני בעלים גאה של סקודה פאביה חדשה דגם סטייל (קיבלתי את הרכב לפני חודש) לצערי לראשונה אחרי 18 שנה שאני מחזיק ברישיון וברכבים עברתי לאוטומט, תמיד נהגתי רק על ידניות, אבל כיום היצע הידניות עם מנוע חזק ומוגדש הוא לא משהו.. (ואל תגידו לי רנו קליאו 0.9) אם לפאביה שקניתי היה דגם ידני 110 כ"ס ורמת האבזור סטייל היתה זמינה כמו באוטומט הייתי ללא ספק הולך עליה.

אבל עדיין אחלה רכב. לפני כן הייתי הבעלים הגאה של סיאט איביזה ידנית מודל 2010 1.6 105 כ"ס דגם ספורט, ומכרתי אותה לפני ארבעה חודשים באלפיים מעל המחירון בדיוק בגלל הסיבה שאותה ציינתי קודם שאין הרבה היצע של מכוניות כאלה.. וגם כי הרכב היה שמור בקנאות יד ראשונה עם ק"מ נמוך.. הנקודה שלי, היא שכמו שציינו קודם, יש משהו ברכבים של קבוצת פולקסווגן שנותן קצת יותר בחווית הנהיגה, בנוסף הייתי עם האיביזה חמש שנים, וחוץ מטיפולים לא ראיתי מוסך.. אז הסר דאגה מליבך לגבי הקבוצה, ביחוד עם אתה מתכוון לנהוג על ידני.. וגם כשמדובר על הרכבים האלה, לא תהיה לך בעיה למכור במחיר הוגן בעוד 5 שנים.. בכל זאת, אלה לא צרפתיות...

פורסם

האיביזה ידנית זה לא רכב חדש,והשילוב לא צריך להיות בעייתי,הסיבה שהאיביזה לדעתי עדיפה היא בגלל איכות חומרים עדיפה,ואיבזור טוב יותר,לפאביה יתרון של מרווח. מאחור

פורסם
חשוב לי גם שהרכב יהיה סחיר כשארצה למכור אותו בעוד 5-6 שנים, וזה לא הצד החזק של רנו ופז'ו.

צר לי לומר לך שאתה טועה. לקליאו ולקטנות של פיג'ו (205, 206, 207, 208) תמיד היה שוק חזק. טוב לפחות כמו של פאביה/איביזה. לא הייתי חושש משמירת ערך בעניין זה.

• תוכן חדש...