Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בגירה אתה מזכיר לי את הרב נוח. החוקים הם לכולם.

אין דין. אמר מי?! אתה עורך דין? כשזה בשבילך ולשימושך הפרטי זה בסדר לצרוב ולהעתיק תוכנות שהיוצרים השקיעו בהם מחשבה עמוקה,כספים רבים, משכורות ומשלמים עבור זכויות . זה בסדר להשתמש במוצר שגנבת? שאתה משתמש בסורסים פירטיים? לא חוקיים.

ואולי גם מעביר לחבר או משפחה או חבר.

הדין הוא זהה בהחלט ואף חמור מכך. אומר לך מדוע.

החומר שאני קונה הוא חומר גלם, לא מוצר למכירה. הוא משמש אותי בעבודה. כמו מספריים לצורך העניין.

כמו שמפו לחפוף ראשים של נשים.

כמו תרכיז שאני מוסיף לצבע שלי כדי לשפר תוצאות. לא מדובר במוצר שנמכר ללקוחה, אלא מוצר לצורכי עבודה. ואני משלם עליו. אני משלם את המחיר שהיצרן דורש. את המחיר המבוקש. הוא לא גנוב, לא משוכפל ולא נמכר.

לעומת זאת,

אתה עושה מעשה עברייני שנקרא גניבה.

גניבה וירטואלית היא גנבה לכל דבר ועניין.

גניבת תוכנות, סרטים, או מוסיקה.

גם אם לשימושך הפרטי (עלק. כי הרי תעביר לכל מבקש) , לא שילמת עליו פאקינג אגורה אחת שחוקה.

ואתה עוד מעביר עליי ביקורת ? איפה העמ שהיית צריך לשלם עבור התוכנה/סרט/וואטאבר אילו היית קונה זאת בחנות, אצל המשווק המורשה, כחוק(!). כמה מעמ היית צריך לשלם אם נחבר את כל הדברים הלא חוקיים שנמצאים על מחשבך או על מחשבם של מכריך בהווה ובעבר ולא שילמת עד היום (רק) כי זה לשימושך הפרטי אדוני הישר וההגון? אתהיודע כמה כסף קופת המדינה הפסידה בגללך? אתה מתייפייף על דפי הפוסט שלי ודואג לרווחת היבואן, נראה לי קצת צבוע משהו.

אתה דואג לקופת המדינה?

חבל שהסטת את הנושא העיקרי והתעסקת בשטויות. אתה מנסה ליצור ויכוח, כשאין ויכוח. אז לגבי קופת המדינה, קרי מעמ, יקירי המשנה לשר האוצר, כנראה שיש לך קריאה סלקטיבית. קרא שנית את תגובתי הקודמת.

אני מקווה שאתה לא נוהג תחת אותה תפיסת עולם של "לי מותר" אך כשזה נוגע לאחרים, אתה משתמש פתאום בחוקים.

עריכה אחרונה על ידי car4fun
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי למה אתה כועס עלי - אם אתה ישירות באמאזון אתה משלם להם 850 שח על המוצר, 170 שח מיסי יבוא ועוד 120 שח על ההובלה. ככה אתה משלם פחות מאשר מארץ ומשלם את כל חובותיך למדינה בלי טובות לאף אחד.

אם אתה מערב מישהו בסיפור שיביא את זה לארץ אתה יכול לחסוך את מחיר ההובלה (כנראה משלוח לארה״ב יעלה פחות) ולא את עלות המיסים, תמורת הרבה בלבולי מוח לבחור שיעמוד בתור במכס אחרי 12 שעות טיסה.

לא שווה את הטרחה.

פורסם

מיסי יבוא? פטור ממס עד 1200 שח. חוץ מזה, על השאר, במאקרו זה נכון, במיקרו,

אני מדבר עם בנאדם באופן ישיר, יודע בוודאות מה הוא מביא ומוודא שלא מדובר בזיוף, אין יבוש בהמתנה לדבר הדואר עד שיגיע לארץ- יעבור מיון- יגיע לסניף- ישלחו לי את פתקית הדואר הרשום. יש המון מקרים שהדואר כבר בסניף אבל הפתק נשלח רק שבועיים אחר כך. מנסיון רב, בדכ זמן המתנה כחודש וחצי לפעמים גם יותר. ועל כל זה תוסיף את חסכון עלות השילוח.

בכל אופן לפי הלך רוח הדברים (אין נוסעים) עושה רושם שאצטרך להזמין

פורסם

אמאזון שולחים עם שליח עד הבית, תוך שבוע, גג שבועיים זה אצלך.

יותר מ75$ - אתה צריך לשלם מע״מ על החבילה (+כמה לירות עמלות שקר).

אם מצאת בחור שיביא לך את זה לארץ הוא אמור לעבור באדום ולשלם על זה מע״מ (וגם על הדברים שהוא הביא).

פורסם
מיסי יבוא? פטור ממס עד 1200 שח.

נכון ביבוא בדואר, לא בנתב"ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אמאזון שולחים עם שליח עד הבית, תוך שבוע, גג שבועיים זה אצלך.

יותר מ75$ - אתה צריך לשלם מע״מ על החבילה (+כמה לירות עמלות שקר).

אם מצאת בחור שיביא לך את זה לארץ הוא אמור לעבור באדום ולשלם על זה מע״מ (וגם על הדברים שהוא הביא).

טוב לדעת להבא על טיב השילוח שלהם. לא יצא לי להזמין דרכם עדיין. גם לא יצא כי גם הם כבר לא שולחים לארץ את המוצר שאני מחפש.

רק איביי כרגע.

נכון ביבוא בדואר, לא בנתב"ג.

חיפשתי ברשת סעיף המצביע על זה . לא מצאתי.

אין הגיון אם כי זה לא יפתיע אותי במדינה הזו.

למה דבר שנשלח בדואר יקבל פטור כאשר מי שיעבור עם אותו פריט בדיוק במכס, ישלם מעבר למעמ?

עריכה אחרונה על ידי car4fun
פורסם

הכללים שונים לדרכים שונות:

בטיסה מותר להביא מוצרים בערך כולל עד $200 וכן כמויות מוגבלות של משקאות חריפים, מוצרי טבק ומוצרי בישום (הכללים מצויינים בשלטים על כל קופה בדיוטי פרי).

ביבוא אישי במשלוח חלים כללי ה-$75 וה-1200 ש"ח.

וכמובן, בכל דרך יש שורה של יוצאים מהכלל האסורים ביבוא או המצריכים הליכים מיוחדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סתם מכיוון אחר:

זה קילו אחד מתוך ה 17 קילו שאדם יכול להביא איתו (23 פחות משקל מזוודה), לא יודע (לא מכיר) לכמה אנשים שחוזרים מארהב יש את הקילו ספייר הזה במזוודה.

בנפח זה מקביל לזוג נעלי ריצה פחוסות אחת בשניה ללא האריזה, לא יודע (לא מכיר) כמה אנשים מגיעים מארהב עם כזה נפח ספייר

זה נוזלים שיכולים להתפוצץ או לנזול בתוך המזוודה, לא יודע כמה בנאדם יקח לעצמו סיכון כזה שתהרס לו כל הכבודה.

מישהו הזכיר שזה כמו שמביאים שמפו.

מי מביא שמפו מחול??? או שאני פשוט לא מכיר אנשים כאלו...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

gsi16v - אני חושב שזה סתם מיותר להיכנס למשקלים נוזלים וכאלה, הוא ביקש טובה מי שיכול בבקשה, מי שלא זה גם בסדר תשאיר מקום גם לשיקול הדעת של מי שיהיה מוכן לעזור.

לגבי עניין חוקיות של הדבר זה אכן מקום לדיון ואני עדיין מחכה לתשובה סופית האם מותר או אסור :shock:

***לצורך הבהרה אני לא טס לארה"ב בזמן הקרוב***

פורסם (נערך)

בגירה נסחפת קצת לדעתי.

האם אתה עובר במסלול האדום בכל פעם שאתה חוזר מחו"ל?

אם כן- אשרייך, אתה כנראה הצדיק היחיד בסדום.

האם אתה גם מקפיד לא לעבור על החוק גם בתחומים אחרים? (נהיגה למשל?).

Gsi, יש מספיק אנשים שעולים שיכולים לסחוב קילו, למשל חברי מועדון מתמיד "בכירים", או כאלה שחוזרים מנסיעת עבודה עם ציוד מועט.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בלי קשר "למוסריות" ועל איזה חוקים מותר לעבור או אסור לעבור (איש כישר בעיניו יעשה) ולמי שלא יצא ללמוד משפטים מומלץ לחפש בויקיפדיה את "החובה לציית לחוק של סוקרטס"... מעניין!

בכל מקרה כבעל עסק עדיף לך לשלם מיסים ולהזדקות על ההוצאה. אלא אם אתה לא משלם מיסים וזה בכלל יטריף את בגירה :(

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נרד מעניין המקום והמשקל.

ושוב, סתם מעלה נקודה למחשבה.

למה שמישהו יסתכן בזה שקילו נוזלים יתפוצץ לו במזוודה, הרי גם ככה אף אחד בלוגיסטיקה של שדות התעופה לא מתייחס בעדינות למזוודות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שמים בשקית. קושרים. בייי ביי .

אם דולף,זה נשאר בשקית מבודד משאר חפציך האישיים.

ניתן גם לעדן את המכות ע"י ריפוד מסביב.

פורסם
...

בכל מקרה כבעל עסק עדיף לך לשלם מיסים ולהזדקות על ההוצאה. אלא אם אתה לא משלם מיסים וזה בכלל יטריף את בגירה :(

כמו שהוא אומר אם זה לעסק אז אתה מקבל החזר מע"מ וזה חלק מההוצאות של העסק.

אז הפער במחירים בין ישראל לארה"ב לא ייצא לך כזה גבוה.

כל דבר יותר זול בארה"ב, הבחור סה"כ רוצה את המחיר האמריקאי.

אם זה מוצר מיוחד למספרות אז בארץ נמכרים כמה עשרות ממנו בחודש ובארה"ב כמה עשרות אלפים.

גם היבואן רוצה להרוויח יותר וגם הוא מקבל מחיר פחות טוב.

גם בלי פער במיסים בארה"ב צריך להיות הרבה יותר זול.

אני באופן קבוע מבקש שיביאו לי דברים מחו"ל אבל מאנשים שאני מכיר ולא מחברים בפורום.

אייל

• תוכן חדש...