Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה לדעתכם זה יחזיק?

האם זה לא משהו רגעי ויחלוף תוך שנה שנתיים?

האם מישהו פה התנסה בזה ואמר לעצמו: "וואוו, עכשיו אני רוצה לעשות את כל החדרים".

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אקזיט רום - חדר בריחה

הוא משחק קווסט במציאות שבו תצטרכו לפתור חידות כדי לברוח מהחדר.

חוויה בלתי נשכחת לגיבוש צוותים או לבילוי כיפי עם חברים.

כפיר הג'ינג'י

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דבר עם אנשים שמפעילים כיום עסק בסגנון שאתה רוצה לפתוח.

תברר גם מה קרה לכל העסקים האלה של "בית הפחד" או דברים בסגנון. כמו רכבת שדים למעוטי יכולת, אתה הולך בתוך מסדרון חשוך וכל מיני טמבלים בתחפושות מנסים להפחיד אותך + מצלמים אותך למגנט למקרר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא ממליץ. חבר קרוב מאוד רצה לפתוח אחד בארץ לפני מעל שנה כשזה עוד היה טרי. תבקש לראות את הספרים שלהם. אני בתור אחד שלומד כלכלה וממש לא מצטיין דיקאן לא ראיתי כדאיות כלכלית בכל העסק הזה

פורסם

~

חדרי הבריחה נפוצים מאד במזרח אירופה, משם הגיעו לארץ דרך כמה רוסים צעירים ובעלי יוזמה. מבחינה כלכלית, כפי שצויין לעיל, הם עשויים להשתלם בעיקר במודל "דוכן לימונדה" ולא כעסק עצמאי. דוגמה טובה לכך היא חדר שביקרתי בו בהרצליה, הממוקם בתוך מרתף מוסב של וילה קטנה ומופעל ע"י בנו של בעל הבית וכמה חברים מהתיכון. דרך נחמדה להכניס קצת כסף, אבל אם היו שוכרים את המבנה ומקימים עסק עצמאי זה כנראה לא היה הולך רחוק.

כמות החדרים בישראל היא מוגבלת, מה שיוצר לכאורה ביקוש לחידושים וגיוון, אך מוגבלת גם כמות הלקוחות. תוריד מזה את אלו שניסו ולא התחברו לרעיון (בד"כ עקב ביצוע דפוק בכמה מהחדרים) ותבין שבסה"כ הסיכויים אינם לטובתך.

אפשר לנסות, אם יש כסף פנוי ואולי מבנה של חבר שאפשר להשתמש בו בתקופה הראשונה כדי לראות איך ילך, אבל איך שלא ילך - זה לא משהו שישרוד לטווח ארוך. מדובר בעסק אופנתי ועונתי, כזה שלא יעבוד כל השבוע ושבשבילו אנשים לא יצאו מהבית בחורף. גם ערוצי השיווק שלך יהיו מוגבלים וכנראה יצטרכו לעבור באתרי הקופונים, עם האוכלוסיה הנלווית לכך.

לסיכום - don't quit your day job. ושיהיה בהצלחה.

פורסם

הייתי שבוע שעבר בחדר הבריחה שהוקם בבאר שבע, בהחלט עשה לי חשק לעוד חדרים, ואין ספק שגם אעשה זאת.

הצוות שם טען שבקרוב מאוד הם הולכים לפתוח ממש באותו אזור עוד מספר חדרים נוספים, אז כנראה שגם כדאיות כלכלית יש בסיפור הזה.

עם זאת, קח בחשבון מספר דברים:

1. ההשקעה הראשונית די כבדה.

2. אין לקוחות חוזרים, מי שעשה את החדר כבר לא ילך לאותו אחד שוב.

3. זה כנראה טרנד חולף שיחזיק x שנים. התוכנית הכלכלית צריכה להראות החזר השקעה מאוד מהיר.

4. זה כנראה הזמן הכי פחות טוב לפתוח חדר כזה, עם כל החדרים שנפתחים בתקופה הזו.

פורסם

חברים קרובים שלי היו בהתלבטות בדיוק כמו שלך.

הם הלכו לפגישות עם מפעילי חדרים, העלו רעיונות די חדשניים לסיפור, עשו מסמכי אקסל ואפילו שרטטו תכניות ראשוניות לחדר בסיסי.

לפי חישובי המספרים מדובר דווקא בעסק לא רע בכלל אך כמו כל עסק - יש כאן סיכון.

לא ברור אם התחזיות אופטימיות מדי, כמה זמן עד שהטרנד הזה יחלוף או כמה עוד מתחרים יהיו לך.

אם אני זוכר נכון יש כרגע בהקמה יותר מ-60 חדרים חדשים בנוסף לאלו שכבר קיימים.

אצל חבריי, הבעיה העיקרית הייתה השקעה ראשונית בסביבות ה-100K וחוסר בזמן לביצוע הפרוייקט מפאת עבודה וחיי משפחה.

אם אתה צעיר רווק עם ראש יצירתי ואוהב יזמות, בחישוב נכון והתנהלות נכונה - יכול להיות שזה דווקא יתאים לך.

פורסם

השקעה של 100 אלף שח זו לא מגבלה, אפילו לא משוכה. במצב הנוכחי אפשר להשיג הלוואה על סכומים גדולים מזה בריבית מאוד נמוכה מהבנקים.

במידה ויש לך אפיק השקעה רווחי (ואני משער שהם בדקו), זה אולי הזמן הכי טוב שיהיה להם להקים את העסק הזה (מבחינת יחס החזר הלוואה-תשואה גרידא).

*אין לראות בנ"ל ייעוץ וכל זה.

פורסם

בתור אחד שדיי התמכר לחדרים האלו אני חושב שזה רק עניין של זמן עד שהטרנד הזה יחלוף.

אבל, אם אתה צעיר ואין לך יותר מידי מה לעשות- זה יכול להיות אחלה דבר כרגע. זמני. עלות הקמת החדר עולה לך בתלות החדר אותו אתה מתכוון להקים.

יש כמה דרכים נוספות לעשות עוד קצת כסף שמשום מה החדרים האחרים לא מציעים כלל (ואני ישמור כרגע לעצמי כיוון שאני משתעשע ברעיון להקים חדר או שניים בעצמי).

* אני לא מייעץ לך לפתוח חדר ולא מייעץ לא לפתוח. רושפ דעתי בלבד.

פורסם
השקעה של 100 אלף שח זו לא מגבלה, אפילו לא משוכה. במצב הנוכחי אפשר להשיג הלוואה על סכומים גדולים מזה בריבית מאוד נמוכה מהבנקים.

במידה ויש לך אפיק השקעה רווחי (ואני משער שהם בדקו), זה אולי הזמן הכי טוב שיהיה להם להקים את העסק הזה (מבחינת יחס החזר הלוואה-תשואה גרידא).

*אין לראות בנ"ל ייעוץ וכל זה.

באיזה ריבית אפשר להשיג היום? בהנחה שאין משהו לשעבד

כפיר הג'ינג'י

• תוכן חדש...