Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם, יש לנו בחבורה מספר רכבי חברה, כולנו בני אותו גיל (21-22) ויש רכב אחד של חברת כתר (פלסטיק) שטוענים שלאף אחד חוץ מלבת של בעל הרכב אסור לנהוג בו, ואני מתעקש שזה לא נכון משום שביטוח חובה למיטב ידיעתי הוא לא על אדם ספציפי אלא על נהג מגיל X ובעל רישיון X שנים.

לצורך העניין אני מבוגר ובעל רישיון יותר זמן מאותה נהגת.

השאלה היא כזו - האם יש דבר כזה ביטוח חובה על אדם ספציפי? יכול להיות שבאמת רק לבת משפחה מותר לנהוג ברכב מבחינה ביטוחית?

פורסם

לא קיים ביטוח חובה שמוגבל לאדם מסוים אלא כמו שתיארת, מגבילים מ-גיל מסוים, זה לא נותן לך את הזכות לנהוג על הרכב כי בעל הרכב [החברה] לא מוכנה שאף אחד ינהג חוץ מ "א, ב, ג".

פורסם
ערב טוב לכולם, יש לנו בחבורה מספר רכבי חברה, כולנו בני אותו גיל (21-22) ויש רכב אחד של חברת כתר (פלסטיק) שטוענים שלאף אחד חוץ מלבת של בעל הרכב אסור לנהוג בו, ואני מתעקש שזה לא נכון משום שביטוח חובה למיטב ידיעתי הוא לא על אדם ספציפי אלא על נהג מגיל X ובעל רישיון X שנים.

לצורך העניין אני מבוגר ובעל רישיון יותר זמן מאותה נהגת.

השאלה היא כזו - האם יש דבר כזה ביטוח חובה על אדם ספציפי? יכול להיות שבאמת רק לבת משפחה מותר לנהוג ברכב מבחינה ביטוחית?

יש לך קצין רכב בחברה , הוא מחליט מי רשאי לנהוג ברכב, במידה והוא החליט שרק 2 אנשים ספציפיים ינהגו ברכב אז ככה זה צריך להיות

במקרה של תאונת דרכים כל נזק שיגרם לצד ג' או לרכב החברה לא יהיה מבוטח

פורסם

Dani, מה שציינת לא שונה מביטוח רגיל, הרי שמקיף וצד ג' לרכב פרטי זה לאדם ספציפי, ואם אתן לחבר לנהוג באוטו שלי ויקרה משהו, אז לרכב ולצד ג' לא יהיה ביטוח. בעצם אתם אומרים שהסיבה היחידה לא לנהוג ברכב החברה הזה, זה אם הבעלים לא מסכים לי נכון? אבל חוקית אני יכול?

פורסם

לא. ממש לא. חוקית - אתה יכול לנהוג רק אם קיבלת רשות מבעל הרכב (גם בחובה וגם במקיף). אחרי שקיבלת רשות אתה גם צריך להתאים למגבלות האחרות (רשיון, גיל וכו') אבל הכל בתנאי שיש לך רשות .

ולגבי רכב חברה - אם יש בחברה הנחיות מיוחדות (ללא קשר לביטוח) הן לא סותרות את הביטוח כי שוב - הכל מתחיל ונגמר ברשות בעל הרכב.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
Dani, בעצם אתם אומרים שהסיבה היחידה לא לנהוג ברכב החברה הזה, זה אם הבעלים לא מסכים לי נכון? אבל חוקית אני יכול?

נגיד את זה ככה, אם אתה תנהג ברכב ויעצור אותך שוטר ויבקש תעודת ביטוח - אז כן, בתנאי שאתה עומד בתנאים של הפוליסה הכל בסדר והוא ישלח אותך לדרכך.

במידה ותעשה תאונה עם הרכב וחברת הליסינג תגלה שאתה נהגת ברכב ואין לך אישור לכך, זה לא יגמר טוב.

פורסם

ROEI1 ענית לי על השאלה במדויק, השאלה היא עקרונית כי זה תמיד "אתה לא יכול לנהוג בגלל הביטוח" ולא כי לא מרשים כביכול.

פורסם

יש תעודות ביטוח חובה מוגבלות - למשל, לרכב שלי הביטוח מוגבל לנהגים בגיל 50 ומעלה. יש אומנם החרגה של נהגים שלא דרך קבע (לא זוכר את הניסוח המדוייק) - אבל אם יקרה משהו, לך תוכיח שאין לך אחות ושלא נהגת ברכב באופן קבוע, במיוחד כאשר מדובר ברכב המושכר לאחד ההורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתן - השוטרים לא בודקים זאת. אבל איני יודע מה יקרה אם שוטר יבדוק את התעודה, יראה בחור בן 20 נוהג ובתעודת הביטוח יצוין כי הנהיגה מותרת לכל נהג בתנאי שנולד לפני 1965. ניגה ללא ביטוח תקף היא עבירה חמורה, לא הייתי מסתכן בעניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...