Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו, איזה הגיון מעניין זה - אין מקצוע שמבטיח בטחון תעסוקתי כי תמיד יש מקרי קצה, אז אין טעם ללמוד כלום o_O

תואר הנדסה באונ' עולה 30*4 אש"ח (כולל הוצאות מחיה), בוא נגיד 50*4 כי לא הרווחת במהלך הזמן הזה. אני מכיר חברות שנותנות לך סכום כזה בתור מענק חתימה...

אז בחייאת, אל תחפש צידוק בהסברים אפוקליפטיים, תגיד שלא מתאים מסיבות "רגילות".

אין מקצוע שמבטיח יציבות תעסוקתית כי זו המציאות במאה ה-21. אני לא אומר שלא צריך לרכוש מקצוע (בחייאת תראה לי חברה שתשלם מענק חתימה לסטודנט טרי מהאוניברסיטה), אבל צריך להכיר את המציאות. חוץ מזה קל לדבר מעמדה של רווק ללא ילדים או גבר צעיר שמעסיקים רודפים אחריו. בגיל 40 ומעלה שוק העבודה משתנה דרסטית לרעה.

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נכון אבסולוטית שבגיל 40 קשה למצוא עבודה. יש תחומים ויש תחומים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין מקצוע שמבטיח יציבות תעסוקתית כי זו המציאות במאה ה-21. אני לא אומר שלא צריך לרכוש מקצוע (בחייאת תראה לי חברה שתשלם מענק חתימה לסטודנט טרי מהאוניברסיטה), אבל צריך להכיר את המציאות. ...

1. לא אמרתי שיש מקצוע שמבטיח יציבות תעסוקתית אינסופית, אבל 'להמר' על תואר במדמ"ח שיחזיק (ויחזיר) את עצמו למשך השנים הקרובות זה לא ממש הימור, וגם הסברתי למה.

2. חברה? למה חברה - אני אראה לך חברות: גוגל, מייקרוסופט, אמזון, אפל, IBM, EMC, קוואלקום, מלאנוקס (+EZCH ז"ל) - כולן חברות שאני יודע על מענקי חתימה (בגדלים משתנים) כי יש לי חברים בכל אחת מהנ"ל, ולי אישית יצא לעבוד בשתיים מהן. וכאן מדובר רק בחברות עם בסיס בצפון, ורק כאלו שאני בטוח ממקור ראשון מה התנאים. אז בחייאת, אל תתווכח על דברים שאתה לא מכיר...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני רוצה לנצל את ההזדמנות לשאול משהו קטן, אם אתם כבר מתדיינים בנושא.

אני במסלול שיוביל אותי (בתקווה) להתחלת לימודי הנדסת מכונות בעוד כמה חודשים. לא עולל צעיר, לא זקן, אבל חייב לשדרג את עצמי ויש לי הזדמנות.

מכונות זה תחום שמושך אותי הרבה יותר מאחרים כרגע (ולא "על עיוור" - מבין פחות או יותר מה כלול בזה), יש סיבה מסויימת לפזול לכיוון מדמ"ח? זו כרגע האופציה השניה שלי אם מכונות לא יקרה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

מדמ"ח, נכון להיום, זה תואר יותר 'נוח' - יותר אפשרויות תעסוקה, ביותר מקומות בארץ, עם שכר גבוה יותר. כמובן שאני מדבר בממוצע וקיימים מקרים חריגים לכאן ולכאן.

בנוסף מדמ"ח זה תואר תלת שנתי, בעוד שמכונות הוא 4-שנתי. מדמ"ח אמנם לא נהגה כמקצוע "הנדסה", אך הוא נרשם כ BSc בדיוק כמו תארי ההנדסה האחרים. נדמה לי שבוגרי מדמ"ח לא רשומים ב'פנקס המהנדסים' (whatever that is), לא לתפוס אותי במילה על הקטע הזה.

עם זאת,

יש את עניין החיבה למקצוע, והקושי, שניהם סובייקטיביים. מנסיוני הפקולטה למדמ"ח היא פקולטה 'לא קלה'.

קורסי הבסיס המתמטיים של מדמ"ח (ושל חשמל) קשים יותר מהקורסים המקבילים להם של הנדסת מכונות.

בגדול, לפלוני שמחזיק ביכולות ועניין לשני התארים האלו במידה שווה, אני חושב שההתלבטות אמורה להיות די פשוטה... ואני אומר זאת בתור מי שגייס בכמה וכמה (וכמה) ירידי תעסוקה וראה את המבט המבואס של סטודנטים ששומעים בפעם המיודעכמה שאין גם בביתן הזה משרות עבורם.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הדילמה קיימת כי אני לא יכול להרשות לעצמי עוד תואר מת. הייתי בסרט הזה לצערי.

החלטה קשה...או שאקווה לטוב? (שונא להסתמך על מזל, או קומבינות).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

א. אף אחד מהנ"ל אינו 'תואר מת'.

ב. קומבינות ומזל הם כהיינו הך - צריך מזל בשביל שהקומבינות יהיו רלוונטיות עבורך (;

אני מאוד ממליץ לך לדבר עם מהנדסי מכונות / מדמחניקים טרם ההחלטה, אם אתה צריך הפניות לכאלו אתה יכול לפנות אלי בפרטי ואנסה לקשר אותך (אני לא מדמ"חניק פרופר, אלא מהנדס מחשבים - שילוב של מדמ"ח וחשמל).

פורסם

יש לי תואר במסלול שלא הצלחתי להתניע, מה גם שבמהלך הלימודים ראיתי שהתחום פחות מעניין ממה שחשבתי. על כך כתבתי "תואר מת" :)

YHPM.8)

• תוכן חדש...