Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה שנאי אני צריך לקנות בעבורו?

תודה.

תוספת שאני לא יודע אם משנה :

amps 9.5

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

המוצר צורך בערך 1000 ואט, אז רצוי שנאי של 1500 וואט, קח בחשבון שמנוע שתוכנן ל60 הרץ ויעבוד ב 50 יעבוד לאט יותר

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
איזה שנאי אני צריך לקנות בעבורו?

שנאי כחול. :wink:

אם אתה רוצה תשובה רצינית: צלם את לוחית הנתונים ו/או את המסמכים הטכניים של המכשיר ותעלה לפה, או לפחות תן לינק למוצר ברשת כדי שנוכל לאתר את המפרט שלו. טוחן אשפה זה לא מוצר סטנדרטי או נפוץ בישראל ומאד לא כדאי לבסס החלטות כאלה על ניחושים.

האמפראז' שרשמת זה התחלה טובה, אבל כדאי לכלול גם את שאר הנתונים שרשומים שם, כולל סכמות חיווט אם יש.

פורסם

יתכן גם שלא יהיה צורך בשנאי - בד"כ במוצרי חשמל מודרניים, היצרנים מכינים אותם לעבוד בטווח של מתח חשמלי/ תדר עבודה.

זה אמור להיות מצוין בפרטים הטכניים של המוצר/ מדבקה (או משהו דומה) על גבי המוצר.

צרף כל חומר רלוונטי לגבי המוצר + צילום של גב השקע חשמלי (או כל מיקום אחר בו יש נתונים על התאמה לרשת החשמל)

פורסם

טוחני אשפה לרוב מצויידים במנועי אינדוקציה, ולא מנועים אוניברסליים. מהירות הסיבוב במנועי אינדוקציה נגזרת מתדר ה-AC, כך שמנוע שמיועד לשוק האמריקאי (תדר 60 הרץ) יעבוד ב-83% מהירות כאשר הוא יעבוד בארץ עם ממיר מתח (בתדר של 50 הרץ). מעבר למהירות הסיבוב, הבעיה העיקרית היא ירידה במומנט הפיתול של המנוע, הנתון שהוא הכי חשוב בטוחן אשפה (בשביל להתגבר על חתיכות קשות במיוחד). אני כבר לא זוכר את המשוואות, אבל הירידה במומנט היא גדולה יותר מאשר הירידה במהירות, כך שהמנוע פשוט יהיה חלש משמעותית כאשר הוא יעבוד בארץ.

שיקולים אחרים כמו התחממות יתר וכו' פחות רלוונטיים למנוע של טוחן אשפה, שכן הוא פועל לפרקי זמן קצרים יחסית.

בנוסף, שנאים בהספקים כאלה הם די גדולים וכמובן לא מיועדים לעבודה בתנאי לחות של הארון מתחת לכיור (אלא אם אתה מתכוון להציב את השנאי במקום אחר, ולהשתמש בכבל מאריך בשביל להזין את הטוחן).

לדעתי, אלא אם ההפרש במחיר (של טוחן מארה"ב ושנאי מול טוחן מהארץ) משמעותי מאוד, לא הייתי ממליץ על כך. במחשבה שנייה, עכשיו שהתסכלתי על המחיר של הטוחן שלי (InSinkErator Evolution 100) בין הארץ לארה"ב - 2700 ש"ח מול 205 דולר, אולי זה שווה. למרות שאני קניתי את הטוחן יחד עם מקרר וכיריים בסמגל אלקטריק בחיפה והם היו די גמישים במחיר.

פורסם

הפרשי המחיר מהותיים, אבל בשורה תחתונה - אתה מקבל מוצר חלש בהרבה. יתכן שלא יעשה את העבודה ויגרום רק לתסכול.

אם כבר, קונים את זה:

http://www.220-electronics.com/insinkerator-evolution-100-garbage-disposal.html

אבל לא בטוח שאחרי משלוח, מסים והתקנה הפרשי המחיר יהיו שווים את החוסר באחריות.

בלי שום קשר, גם אצלי מותקן הטוחן הזה ואני רק יכול להמליץ עליו.

פורסם

אעלה את התווית יותר מאוחר

בגדול, מה שרשום שם זה מה שרשמתי.

בחיפוש באינטרנט המרה של 3/4 כ"ס הוא בערך 600 וואט, איך הגעתם ל 1000 ?

הטוחן הוא אכן ה Insink erator evolution 100 - בארץ נמכר ב 2700 ב BLACK FRIDAY עלה לי עד הבית 1000 וטיפה.

זה לא המכשיר הראשון עם מנוע שאני מביא מארה"ב עם ממיר מתח, יש להורים KITCHEN AID שעובד מצוין ועלה בזמנו גרושים (כ 1000 שח לעומת 3000 בארץ).

לא ברור לי על איזה תנאי לחות אתה מדבר מתחת לכיור, כולה ארון. אך אם זה כזה בעייתי אני אתגמש ואתקין אותו בתוך ארון הסירים.

לכל ההצעות על דגמים אחרים למיניהם, המוצר כבר כאן, אני לא אזרוק אותו לפח ואקנה חדש, נכון ?

פורסם

המוצר "מספק" 3/4 כ"ס מכיוון שמין הסתם הוא לא אידאלי והנצילות לא 100% הוא צורך יותר מכך, 1500(עם העובדה שהיצרנים מגזימים בהצהרות) משאיר אותך עם תחום בטוח יפה, יכול להיות שפחות יספיק, בשביל זה נצטרך לדעת מה ההספק הנצרך.

לגביי הירידה במומנט, זה אומנם נכון, אבל מה טוחן האשפה הזה צריך לטחון שצריך הספק גבוה כל כך? :lol:

אני מניח שאת רוב העבודה הוא יעשה בצורה זהה.

פורסם

1000 וואט נגזר מהזרם שרשום על המנוע - 9.5 אמפר במתח של 110 וולט ייתנו 1045 וואט. אינני יודע על שום מה הפער בין צריכת הזרם לבין הספק הרשום (אכן 3/4 כ"ס זה כ-560 וואט). אולי הם מתייחסים גם לזרם ההתחלתי, או להספק יציאה (זאת אומרת להספק בפועל שהולך לסיבוב, ולא להספק הנצרך (שהרבה ממנו מתבזבז על איבודים כאלה ואחרים))?

לגבי ה-KitchenAid, לדגם הרגיל יש מנוע אוניברסלי, כך שהוא לא מושפע מתדר ה-AC, בעוד שכאן מדובר במנוע אינדוקציה.

ולגבי לחות - אולי זה רק ניסיון לא מוצלח שלי, אבל בכל הארונות מתחת לכיור שאני נתקלתי בהם תמיד לח יחסית לארונות האחרים במטבח (כנראה כתוצאה מאטימה לא מושלמת של הניקוז). לראיה תרסיס קוטל החרקים שיושב לו אחר כבוד מתחת לכיור מחליד אחרי תקופה קצרה, בעוד שחברו הסגור שיושב במזווה לא מגלה שום סימני קורוזיה.

פורסם
אם אני זוכר נכון במנוע אינדוקציה אין פחמים = מה שאומר שתדירות המנוע אינה מושפעת 50 או 60HZ.

בדיוק הפוך. במנוע עם פחמים, מה שקובע את מהירות הסיבוב הנומינלית של המנוע הוא מספר המגעים על הרוטור, ללא קשר לתדר הכניסה (מנוע עם פחמים נקרא מנוע אוניברסלי, שכן הוא יכול לרוץ בכל תדר, גם ב-DC). במנוע אינדוקציה מהירות הסיבוב נקבעת ממספר הקטבים של הרוטור והתדר (תדר כפול 60 (שניות בדקה) לחלק במספר זוגות הקטבים) - לכן מנוע אינדוקציה עם זוג קטבים בודד יירוץ ב-3000 סל"ד בארץ וב-3600 סל"ד בארה"ב.

פורסם
בדיוק הפוך. במנוע עם פחמים, מה שקובע את מהירות הסיבוב הנומינלית של המנוע הוא מספר המגעים על הרוטור, ללא קשר לתדר הכניסה (מנוע עם פחמים נקרא מנוע אוניברסלי, שכן הוא יכול לרוץ בכל תדר, גם ב-DC). במנוע אינדוקציה מהירות הסיבוב נקבעת ממספר הקטבים של הרוטור והתדר (תדר כפול 60 (שניות בדקה) לחלק במספר זוגות הקטבים) - לכן מנוע אינדוקציה עם זוג קטבים בודד יירוץ ב-3000 סל"ד בארץ וב-3600 סל"ד בארה"ב.

תודה, החכמנו :)

• תוכן חדש...