Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמובן, אחרת זאת נהיגה ללא רשיון נהיגה מתאים (ואז הביטוח לא מכסה כלום).

היה לך ספק כלשהו ? (שאלה רטורית).

אז למעשה כל בעל גרר עם קורס של גרירה וחילוץ?

כי אני מסתכל על התנאיי קבלה לקורס והאורך של הקורס ואני מאוד בספק.

פורסם

הרבה עושים את הקורס במסגרת צבאית או שמשלבים קורס גרר בקורס גורר-תומך (סמיטריילר - רשיון דרגה E) - יש המון חומר חופף.

פורסם

ממש לא. לרוב נהגי הגרר אין רישיון "גרירה וחילוץ". שים לב שזה תקף רק למשאית שגוררת בהרמה מלאה.

פורסם (נערך)
ממש לא. לרוב נהגי הגרר אין רישיון "גרירה וחילוץ". שים לב שזה תקף רק למשאית שגוררת בהרמה מלאה.

ככל הנראה, אתה מבלבל בין נהג גרר (רכב חילוץ) לבין נהג מובילית.

נהג מובילית איננו זקוק לרשיון חילוץ, מאחר והוא מוביל כלי רכב (למשל בין סניפי חברת ליסינג).

נהג גרר חייב ברשיון חילוץ אם הוא רוצה לנהוג באופן חוקי. זה כולל חילוץ רכב תקוע (קרי, שימוש בכבל כדי ל"משוך" את הרכב) וכן גרירה בהרמה (חלקית או מלאה).

לא טענתי שכל מי שעשה רשיון חילוץ יש לו גם גורר-תומך.

טענתי שיש אנשים שמשלבים רשיון גורר-תומך כאשר הם עושים רשיון חילוץ (קורס חילוץ כולל בתוכו חומר של גורר-תומך).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

בגלל החילוקי דעות, אני אחדד את השאלה ואצרף תמונה.

resize.jpg

אם אני קונה משאית כזו, אני יכול להעמיס רכבים ? ולפרסם את עצמי בתור גרר?

פורסם

כדי להיות בטוח, תמצא רישיון של רכב כזה, כתוב ברשיון הרכב את רשיון הנהיגה הנדרש.

אני מאמין שצריך רשיון גרר אבל אל תסמוך רק עלי.

פורסם (נערך)

ברשיון הרכב יהיה רשום דרגת רשיון (C או C1 - בהתאם למשקל כללי של הרכב).

בתמונה שהעלית - נראה כמו רכב המצריך רישיון דרגה C (+ היתר גרירה נשלטת)

מה שצריך זה "היתר גרירה וחילוץ" - אינני מאמין שרושמים את זה ברשיון הרכב מאחר וזה לא דרגת רשיון אלא היתר "המתלבש" על דרגת רישיון הנהיגה שיש לך.

מה שכן - אם תסתכל ברישיון הרכב של המשאית, תראה שהיא מוגדרת כרכב חילוץ וגרירה או משהו דומה (לא זוכר שם מדויק).

רק שתבין את ההבדלים (בגדול) :

מובילית - מצריך רישיון נהיגה דרגה C/C1 (בהתאם למשקל כללי של משאית). מיועד להובלת כלי רכב העולים ויורדים ממנו בכוחות עצמם.

רכב חילוץ וגרירה - מצריך רישיון נהיגה B/C1/C (בהתאם למשקל כולל של הרכב). מיועד להובלה נשלטת , כלומר הרכב לא עולה בכוח המנוע שלו אלא אתה בתור מפעיל החילוץ - שולט בתנועת הרכב (אתה שולט בתנועת הרכב ע"י כיוון תנועת כבל המושך את הרכב אל הגרר).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אני מתנצל, אבל יש פה הטעיה חמורה!

עבדתי בחברת גרירה, ומשם מקור המידע שלי.

כל התמונות שהעלתם- הם של מוביליות ולא גרר חילוץ, ומובילית יכולה להשתמש בכננת למשיכת רכב אליה. אסור למובילית לגרור בהרמה חלקית.

גרר המצריך רשיון חילוץ, הוא גרר שמותקן בו מתקן משקפים מאחורה. (לא בטוח בקשר לנהיגה בגרר עם מתקן משקפים ללא שימוש במתקן)

shagrir_l.jpg

קח בחשבון, חברות הגרירה הגדולות די שולטות בשוק. העצמאים והחברות הקטנות שנכנסות לתחום, בדרך כלל מנוצלים כקבלני משנה של חברות הגרירה הגדולות, ובקושי סוגרים את החודש.

בברכה

אדי

פורסם

עם כל הכבוד, אין לי כוח להכנס לוויכוחים עקרים עם "בעלי ניסיון".

לך יש את הניסיון והידע ממקור X. לי יש ממקור Y.

לפות"ש - תבחר אתה מה לקבל. בסופו של דבר - זה הרישיון שלך שאתה מסכן.

אני פורש מהפוסט הנוכחי.

• תוכן חדש...